Jótékonysági árverés

Kedves Látogató!

Július 23-án egy nagyszabású Forma 1 rendezvény keretében jótékonysági árverésre bocsátottuk a világ legelső CLA Shooting Brake modelljét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára. Az autón kívül partnereink által felajánlott egyéb értékes szolgáltatások és relikviák is árverésre kerültek.

Az esemény díszvendégeként Lewis Hamilton, világbajnok Forma-1 pilótát köszönthettük, aki segítségünkre volt az autó elárverezésében. 

A jótékonysági árverés keretében gazdára talált a Kecskeméten elsőként legyártott Mercedes-Benz CLA Shooting Brake modell, melyet maga Lewis Hamilton vásárolt meg 28.000.000 forintért. Aukción kívül azonban ennél is többet ajánlottak a különleges autóért, mely végül 30.000.000 forintért kelt el két nappal az esemény után. Így összesen 44.113.000 forintot gyűjtött össze a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára a szervező Mercedes-Benz Hungária Kft. és Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

A JÓTÉKONYSÁGI AUKCIÓ HÁTTERE:

A Mercedes-Benz a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kiemelt támogatója. A két cég évek óta segíti egymás munkáját, de az együttműködés 2012. április 1-től vált szorosabbá. Ekkor együtt indítottuk el Magyarországon a MobileKids programot, mellyel a gyermekeket már óvodás és kisiskolás korukban elkezdjük a biztonságos közlekedésre tanítani.

A MoKi program Magyarországon egy jótékony célú árveréssel indult: 2012-ben a Mercedes-Benz az első Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz B-osztály aukciójából befolyó teljes összeggel (20 110 000 millió Ft) az NGYSZ munkáját támogattuk.

Az NGYSZ-ről:

  • A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületét 1990 májusában alapították a hannoveri szervezet mintájára és támogatásával.
  • Célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása.
  • A Szolgálatot a Fővárosi Bíróság 1990-ban vette nyilvántartásba, s 1998. január 1-től 2369. sorszám alatt nyilvántartott kiemelten közhasznú szervezet formájában, vallásra, politikára és nemzetiségi hovatartozásra való tekintet nélkül, önkéntes alapon működik.  

Oldal ajánlása