Aktuális témakörök.

Még gazdaságosabb és még biztonságosabb – az Actros.

Kiemelkedő megbízhatóság és gazdaságosság, kényelem valamint impozáns robosztusság, terpjáróképesség és sokoldalúság – ezek a legfontosabb jellemzők, melyek segítségével az Actros a nehéz építőipari alkalmazások terén mértékadóvá vált. Azért pedig, hogy ez a jövőben is így maradjon, mi, a Mercedes-Benznél mindent megteszünk azért, hogy az Actrost még jobbá tegyük, például felszereltségek részleteinek egész sorával, a nagyobb kényelem és gazdaságosság érdekében.

A komfort az Actrosnál a legfontosabbak közé tartozik: a tökéletesen felszerelt vezetőfülkék és számos praktikus részletek magukért beszélnek. Közöttük az új, alapfelszereléshez tartozó Tippblink-funkció. Egyszerűen működtesse a kombinált kapcsolót, és az Actros ötször villog. Az új akkumulátor-állapot kijelző is hozzájárul a még kényelmesebb munkavégzéshez. Tájékoztatja a vezetőt az akkumulátor állapotáról és indítási képességéről, segít elkerülni a nem tervezett állásidőket és alapfelszerelésként rendelkezésre áll.

A kívánságra rendelhető eső- és fényérzékelő szintén növeli a kényelmet. Ha elered az eső, automatikusan bekapcsolja az ablaktörlőt és például egy alagútba való behajtáskor bekapcsolja a menetfényt. Az alacsony üzemanyag-fogyasztásról gondoskodik a kétfokozatú vízpumpa is, amely 2011/05-től minden V6-os motorral rendelkező Actrosnál az alapfelszereléshez tartozik. Újdonság a gyári csere-felépítményes gépkocsik nagyobb választéka is. Így nem jelentkezik az utólagos felszerelés költsége a felépítménygyártó által. A gépkocsi ezáltal közvetlenül a gyárból azonnal bevetésre kész.