Kemény héj, kemény mag. A robosztusság új meghatározása.

Az Arocs. Egy tehergépkocsi, amely a nehéz körülmények között is megfelel az egyetlen mércének, amelyet felállíthatunk: a gyakorlatnak.

Teljesen mindegy, hogy nyergesvontató, platós teherautó, betonkeverő vagy nehéz billencs – az Arocs közúti- és összkerékhajtású változatai az építőipar minden kihívására rendkívül robosztus és ellenálló járművet kínálnak.

Az Arocs robosztussága és terhelhetősége már a vezetőfülkéken is visszatükröződik. A hosszú élettartamú, 100 %-ban teljesen horganyzott lemezekből készült vezetőfülke-vázon éppúgy, mint a lendületes, erőteljes designban. Az alapoktól kezdve erőteljes, nagy teherbírású konstrukció azonban ott is fontos, ahol robosztussága nem látható azonnal. Az építési forgalom számára optimalizált futóművel és rugózással, valamint a két különböző kialakítású, rendkívül stabil vázzal az Arocs nehéz körülmények között is mindig jól teljesít. Szintén felelős ezért: a nagy igénybevételre méretezett hajtáslánc, a széria-felszereltséghez tartozó Mercedes PowerShift 3 váltóautomatikával – valamennyi részegység optimálisan illeszkedik egymáshoz és kitűnik megbízhatóságával. Annak érdekében pedig, hogy a rendkívüli terep- és rámpaszög ne okozhasson kellemetlen meglepetéseket, az Arocsot egy további tulajdonsággal ellátva küldjük ki az építési területre: optimalizált szabad hasmagassággal. Amint láthatja, az Arocs felnőtt minden feladathoz.