Alváz.

Robosztus, hosszú élettartamú és könnyen felépítményezhető – az alváz.

Kemény legény.

Az építőipari szolgáltatások terén a követelmények nemcsak kemények, hanem rendkívül különbözőek is. Ezért az új Ategót úgy alakítottuk ki, hogy jól szerepelhessen az építkezésen. Valamint a városi közlekedésben is. Az új Atego robosztus váz-konstrukcióval rendelkezik, amely figyelembe veszi a mindennapi munka követelményeit. Gépkocsitípustól függően a váz anyagvastagsága 5,0 vagy 7,0 mm. Ez rendkívül nagyon magas hajlítási- és csavarodási merevséget biztosít.

Ehhez az új Atego váz esetében a legjobb korrózióvédelem járul: furatok. A kataforetikus merülő-alapozással együtt optimálisan védi az Atego vázat a korróziótól. Az 50-mm-es furat-raszter segítségével minden felépítmény és felszerelendő alkatrész, mint az üzemanyagtartályok, kipufogó és akkumulátorok kiegészítő furatok nélkül felszerelhetők. A felépítmények problémamentesen előregyárthatók és gyorsabban felszerelhetők. Az eredmény: az állásidők a felépítménygyártónál rövidebbek és csökkennek a költségek. A váz korrózióvédelme pedig nem sérül – a hosszú tehergépkocsi-élettartam érdekében.

Az új, extraként rendelhető alvázvédő szigetelés hatásos korrózióvédelem az alváz és a váz szerelvényei számára. Az átlátszó védőfilm lehetővé teszi a fémfelület szemrevételezéses ellenőrzését és a típustáblák leolvasását.

Az alapfelszereléshez tartozó felépítménygyártó-csatlakozó is gondoskodik az optimális felépítmény-barátságról. Feleslegessé teszi a kábelek bonyolult elvezetését és ezáltal lehetővé teszi valamennyi elektromos rendszer egyszerű és gyors csatlakoztatását.