Alváz.

Tökléletes összjáték.

Robosztus, hosszú élettartamú és könnyen felépítményezhető – az alváz.

Az ideális váz. Robosztus és furatokkal rendelkezik.

Az új Atego vázát kimondottan a terítőfuvarozás követelményeinek megfelelően fejlesztettük ki. A különleges a kettéosztottsága. Az első részt két döntött Z-profilú hossztartó alkotja, melyek lehetővé teszik az első rész lesüllyesztését. Ez az új Ategonál 10,5 t-ig és alacsony vázas kivitelben 12 t-ig* lehetővé teszi az alacsony, egylépcsős fellépőt a vezetőfülkébe. A Z-forma egyidejűleg helyet teremt a segédberendezések beépítéséhez is. A váz természetesen rendkívül stabil is: emelőhátfal felszereléséhez (1,5 t teherbíróképességig) nincs szükség váz-erősítésekre vagy segédvázra.

Ehhez ennél a váznál a legjobb korrózióvédelem járul: furatok. A kataforetikus merülő-alapozással együtt optimálisan védi az Atego vázat a korróziótól. Az 50-mm-es furat-raszter segítségével minden felépítmény és felszerelendő alkatrész, mint az üzemanyagtartályok, kipufogó és akkumulátorok kiegészítő furatok nélkül felszerelhetők. A felépítmények problémamentesen előregyárthatók és gyorsabban felszerelhetők. Az eredmény: az állásidők a felépítménygyártónál rövidebbek és csökkennek a költségek. A váz korrózióvédelme pedig nem sérül – a hosszú tehergépkocsi-élettartam érdekében.

Az új, extraként rendelhető alvázvédő szigetelés hatásos korrózióvédelem az alváz és a váz szerelvényei számára. Az átlátszó védőfilm lehetővé teszi a fémfelület szemrevételezéses ellenőrzését és a típustáblák leolvasását.

Az alapfelszereléshez tartozó felépítménygyártó-csatlakozó is gondoskodik az optimális felépítmény-barátságról. Feleslegessé teszi a kábelek bonyolult elvezetését és ezáltal lehetővé teszi valamennyi elektromos rendszer egyszerű és gyors csatlakoztatását.

* n.R. = alacsony vázmagasság