Új dimenzió a kényelem terén.

Valódi nagyság a legkisebb részletekig.

Az újonnan kifejlesztett Actros teljesen újradefiniálja az olyan fogalmakat mint mozgásszabadság, térérzet és légkör, anélkül, hogy közben a sofőrök mindennapjait szem elől tévesztené.

Modern munkahely, vonzó lakás és ugyanakkor hely a pihentető alváshoz – az új Actros újonnan kialakított vezetőfülkéi minden tekintetben megfelelnek ennek a követelménynek. Mindenek előtt a GigaSpace. Magával ragadó módon teszi átélhetővé a távolsági fuvarozás új dimenzióját. Például az impozáns, 2,13 m-es belső magassággal* és a tárolóhely-kapacitás és mozgásszabadság kitűnő arányával. Az új Actros a szélesség terén is mértékadó: a 2300 mm széles változatok kívánságra teljes szélességében sík padlóval is rendelhetők. A 2500 mm széles vezetőfülkék pedig az utas oldalán a visszahúzott tárolóhelyeknek köszönhetően a szélvédő fölött hatalmas fejteret nyújtanak.

Munka-, lakó- és alvás-kényelem, egy teljesen új dimenzióban.

Jobb ergonómia, a gyakorlati követelményeknek megfelelő megoldásokkal volt a cél az új munkahely kialakításakor – ami ilyen egyszerűnek hangzik, és útközben jó közérzetet biztosít, egy egész sor ergonómiailag és funkcionálisan egymással finoman összehangolt részegység együttműködésének eredménye. Ide tartoznak az új, a vezető felé forduló műszerfal, az újonnan kifejlesztett ülések, az új multifunkciós kormány és például a vezetőülésből könnyen elérhető tárolóhelyek. Röviden: Minden intuitív módon kezelhető és precízen illeszkedik a munkafolyamatokhoz a távolsági fuvarozásban.

A kellemes környezethez az új Actrosban az otthonos, barátságos színvilágú belső kialakítás mellett döntően hozzájárul a világos formanyelv és az igényes, tökéletesen kidolgozott és könnyen tisztítható anyagok, valamint a munkahely és a lakótér világos szétválasztása. Az átgondolt lakótér-koncepció és különösen az új SoloStar Concept maximális pihenést biztosítanak a pihenőidőkben. Pihentető alvást garantálnak az újonnan kifejlesztett ágyak. Számos gyakorlati részlet, valamint extraként rendelhető belsőtér-kivitel növeli a kényelemérzetet és kölcsönöz a vezetőfülke kényelme terén egy egészen személyes, egyéni karaktert.

* belső magasság az ülések között