A menetdinamika új dimenziója.

A menettulajdonságok új meghatározása.

Precízen hangolt hajtáslánc-konfigurációk, spontán teljesítményleadás, megnövelt menetstabilitás, jobb kormányozhatóság és nem utolsó sorban számos és új asszisztens- és biztonsági rendszerek – mindez érezhetően tehermentesít a vezetőt és teljesen új vezetési élményt közvetít.

Az új Actros kitűnik kiemelkedő menetdinamikájával, mert megtaláltuk a lehető legjobb középutat a kényelem, az útfelülettel való közvetlen kontaktus, és a nagyon jó vezethetőség és irányíthatóság között: ehhez számos hajtómű-, futómű- és rugózási részegységet újonnan fejlesztettünk ki, és a jól bevált elemeket is döntően továbbfejlesztettük. Így például az új, nagy vonóerejű soros motorok optimalizált reagálási képessége és az alapfelszereléshez tartozó automatizált sebességváltó ahhoz tökéletesen illesztett kapcsolási stratégiája, az előddel összehasonlítva sokkal spontánabb, kényelmesebb elindulást tesz lehetővé. Éppígy tovább optimalizáltuk a hypoid-hátsó tengelyt. Ezáltal a motor ereje minden eddiginél hatékonyabban jut el az úttestre. A a lehető legjobb alkalmazás-orientáltság, alacsony fogyasztás és ezáltal nagyobb gazdaságosság érdekében.

Menetkényelem: minden tökéletesen illeszkedik egymáshoz.

Az új kormányműtől a szélesebb, merevebb vázon és az új 4 tömlős légrugón át az egyedülálló innovatív hátsó futóműig, amely például jobb önkormányzási viselkedést és nagyobb keresztirányú stabilitást eredményez. A magas szintű biztonságról alapfelszerelésként a jól bevált elektronikus fékrendszer és a stabilitás-szabályzó asszisztens gondoskodnak. Ezen kívül a kívánságra rendelhető biztonsági- és segédrendszerek, mint az Active Brake Assist 2 aktív fékasszisztens, és a távolságtartó asszisztens, stop-and-go funkcióval segítik a vezetőt a nehéz helyzetekben.

Extraként rendelhető bi-xenon fényszórók, befordulás-világítás, LED-es nappali menetfény és LED-es hátsó lámpák növelik a passzív biztonságot. A sofőr számára mindez annyit jelent: maximális menetkényelem és különösen biztonságos és magabiztos vezetési élmény. Indulástól a célig.