Védelmi kategóriák – minden igényre egyedi megoldás.

Minden igényre létezik egyedi megoldás. Gépkocsijaink ezért az érvényes BRV (BRV 1999 és BRV 2009)[1] szerint tanúsítottak. A Mercedes-Benz Guard a következő védelmi kategóriákat kínálja: magas szintű védelem (VR1-től VR4-ig) és legmagasabb szintű védelem (VR5-től VR7-ig).

  • Magas szintű védelem: az európai VR4-es biztonsági szabványnak megfelelő gépkocsik, ellenállnak a nagykaliberű revolver-lőszernek és védik az utasokat például az utcai rablók egyre erőszakosabb fellépésétől.
  • Legmagasabb szintű védelem: a VR6/VR7 védelmi kategóriába tartozó gépkocsik hatásosan elhárítják a terrortámadások fenyegetését. Páncélozásuk katonai fegyverek lövedékei ellen készült, melyek közel kétszer olyan gyorsan repülnek, mint a revolvergolyók. Ezen kívül ellenállnak a kézigránátok és robbanóanyagok repeszeinek.

[1] Bullet Resistant Vehicle (BRV): Az "Átlövésgátló gépkocsik" ellenőrzésére és tanúsítására vonatkozó irányelv megnevezése az 1999 és 2009 között gyártott személygépkocsikra és egyéb járművekre.

Oldal ajánlása

Filozófia

Járművek és technika