Biztonság – az alapgondolat.

A Mercedes-Benz integrált biztonsági koncepciója az automobilok biztonságát négy fázisra bontja:

1. fázis: Biztonságos közlekedés.

2. fázis: Veszély esetén.

3. fázis: Baleset esetén.

4. fázis: Baleset után.

Annak érdekében, hogy egy baleset után a következmény-károkat csökkentsük és az utasok mentését elősegítsük, a baleset típusának és súlyosságának megfelelően különböző intézkedések tehetők:

  • A lehető legjobb védelem: a motor automatikusan kikapcsolható és az üzemanyag-ellátás megszakítható.
  • Feltűnő világítás: a vészvillogó és a belső vészvilágítás automatikusan aktiválható, a következmény-balesetek elkerülése és a balesetet szenvedett gépkocsi megtalálásának megkönnyítése érdekében.
  • Jó menekülési lehetőségek: az ajtók reteszelése automatikusan megszüntethető.
  • Jobb mentési lehetőségek: a sárvédők és az ajtók között törési hézagok vannak beépítve, melyek megkönnyíthetik az ajtók nyitását frontális ütközés után.
  • Meghibásodás-menedzsment: amilyen valószínűtlen egy meghibásodás egy Mercedesnél, olyan széles körű segítséget nyújtunk Önnek, ha mégis megtörténne. Egy gombot megnyomva a gépkocsiban azonnal kapcsolatba léphet a Mercedes-Benz 24h Service szolgáltatással, ahol kollégáink minden egyébről gondoskodnak. Optimálisan előkészítik és kiküldik Önhöz a mentést – éjjel-nappal.
  • Baleset-menedzsment: Annak érdekében, hogy egy baleset után a lehető leggyorsabban meg lehessen kezdeni a mentést, vagy a balesetet szenvedett gépkocsi elvontatását, a rendszer felhívja a Mercedes-Benz ügyfélközpontot. Segítő kapcsolat: Miután egy segélyhívás automatikusan vagy a gépkocsiban található SOS-gomb manuális megnyomására befutott, a Segélyhívó Központ ellenőrzi, hogy szükséges-e a helyszíni segítségnyújtás. Szükség esetén a segélyhívás adatait, mint például a GPS-koordináták, továbbítja egy nyilvános európai Segélyhívó Központnak.
  • Kérjük, vegye figyelembe: a Mercedes-Benz vészhívórendszer az Ön biztonsága érdekében állandóan és teljesen automatikusan aktiválva van. Minden további szolgáltatás csak az Ön kifejezett kívánságára lesz aktiválva – a használati feltételek elfogadása után.

[1] Előfeltétele: meglevő internet-kapcsolat.

Oldal ajánlása

CLS Shooting Brake

Multimédiás Bemutató

Áttekintés

Árlisták, prospektusok, kapcsolat

Induló ár: 17 389 690,- Ft-tól