Összkerékhajtás – Haladás előre.

Intelligens. Támogató. Gyorsan reagáló.

A lehető legjobb kapcsolat az úttal: a vonóerőt és a forgatónyomatékot a rendszer mindig a szükségleteknek megfelelően osztja el a négy kerékre. Ezáltal gondoskodik a nagyobb vonóerőről és a jobb iránytartásról, és egyaránt javítja az agilitást és a közlekedésbiztonságot. A 4MATIC összkerékhajtással teljesen eggyé válhat a gépkocsival és az úttal. Hiszen, ha minden kerék közvetlen meghajtást kap, olyan lendület bontakozik ki, amely biztosan magával ragadja.

Uralja még jobban gépkocsiját, különösen az olyan helyzetekben, melyek kritikussá válhatnak. Kedvezőtlen időjárási viszonyok, mint nedves útfelület, tükörjég vagy hó esetén különösen előtérbe kerülnek a 4MATIC előnyei: magas fokú menetstabilitás és tökéletes tapadás.

Ha egy vagy több kerék elveszítené a tapadását, például rossz útfelület vagy jegesedés miatt, azokat a 4ETS elektronikusan vezérelt vonóerő-szabályzó rendszer külön-külön lefékezi, és egyidejűleg növeli a meghajtó nyomatékot a kielégítő tapadással rendelkező kerekeken. A 4MATIC tovább javítja a Mercedes-Benz modellek amúgy is példamutató menettulajdonságait és rendkívüli menetdinamikai követelmények esetén is biztonságot és magabiztosságot nyújt.

A 4MATIC a meghajtó nyomatékot 40:60 arányban osztja el az első- és hátsó tengely között. A Mercedes-Benz mérnökei ezt a nyomatékeloszlást választották, mert ez biztosítja a legjobb feltételeket a biztonságos menettulajdonságokhoz és az optimális tapadáshoz. A rendszer a minden Mercedes-Benz személygépkocsiban a széria-felszereltséghez tartozó ESP® elektronikus stabilitás-programmal működik együtt. Differenciálzárak helyett ezen kívül a 4ETS elektronikusan vezérelt vonóerő-szabályzó rendszert is használja.

A CLS Shooting Brake, a 4MATIC összkerékhajtással különböző motorváltozatokban, dízel- és benzinmotorokkal is rendelhető.

  További információk:

  Oldal ajánlása

  CLS Shooting Brake

  Multimédiás Bemutató

  Áttekintés

  Árlisták, prospektusok, kapcsolat

  Induló ár: 17 389 690,- Ft-tól