Biztonság - az alapelv.

A Mercedes-Benz integrált biztonsági koncepciója a járműbiztonságot négy fázisra osztja:

Első fázis: biztonságos közlekedés.

Második fázis: veszély esetén.

Harmadik fázis: baleset esetén.

Negyedik fázis: baleset után.

Annak érdekében, hogy baleset esetén csökkentse a következménykárokat és az utasok mentését elősegítse, a baleset fajtájától és súlyosságától függően különböző intézkedéseket kezdeményezhet a jármű. A mentési erők ilyen módon teljesített kisegítése a Mercedes-Benz biztonsági filozófiájának fontos alkotóelemét képezi.

  • Feltűnő megvilágítás: a vészvillogót és a vész esetén bekapcsolódó belső világítást a rendszer automatikusan aktiválhatja, hogy a további balesetek elkerülhetők legyenek, és a balesetet szenvedett jármű könnyebben megtalálható legyen.
  • Automatikus szellőzés: a légzsák kioldását követően az ablakok automatikusan lejjebb mennek.
  • A lehető legjobb védelem: a motor automatikusan lekapcsolható és az üzemanyagellátás megszakítható.
  • Jobb mentési lehetőségek: a sárvédő és az ajtó között ütközési fugák vannak, amelyek frontális ütközés esetén megkönnyítik az ajtók nyitását.
  • Egyszerű nyitás: az ajtók zárását a rendszer automatikusan feloldja a balesetet követően, ezzel megkönnyítve az utasok vagy a segítők ajtónyitását.
  • Segítő kapcsolódás: baleset vagy lerobbanás esetén a Mercedes-Benz vészhívó rendszeren keresztül (csatlakoztatott mobiltelefon esetén) automatikusan felvehető a kapcsolat egy vészhívó központtal.

[1] Előfeltétel: rendelkezésre álló internetkapcsolat.

Oldal ajánlása

E-osztály Cabriolet

Multimédiás Bemutató

Áttekintés

Árlisták, prospektusok, kapcsolat