Biztonság – az alapgondolat.

A Mercedes-Benz integrált biztonsági koncepciója a gépkocsi biztonságát négy fázisra bontja.

További információk:

1. fázis: biztonságos autózás.

2. fázis: veszély esetén.

3. fázis: baleset esetén.

4. fázis: baleset után.

Annak érdekében, hogy egy baleset után a következmény-károkat csökkentsük és a bent ülők mentését megkönnyítsük, a baleset rendszer által érzékelt típusától és az ütközés súlyosságától függően különböző intézkedések tehetők:

  • A lehető legjobb védelem: a motor automatikusan leállítható és megszakítható az üzemanyag-ellátás is.
  • Feltűnő világítás: a vészvillogó és a belső vészvilágítás automatikusan bekapcsolható, a következmény-balesetek elkerülése és a balesetet szenvedett gépkocsi megtalálásának megkönnyítése érdekében.
  • Automatikus szellőztetés: a légzsák kioldása esetén a rendszer automatikusan leengedi az ablakokat.
  • Egyszerű nyitás: az ajtók egy baleset után automatikusan kireteszelődnek, megkönnyítve azok kinyitását az utasok vagy a segítségükre sietők számára.
  • Jobb mentési lehetőségek: a sárvédő és az ajtó között törési hézagok vannak beépítve, melyek megkönnyítik az ajtó kinyitását frontális ütközés után.
  • Segítő kapcsolat: baleset esetén a Mercedes-Benz vészhívórendszer hozzájárulhat a mentőszolgálatok kiérkezésének döntő meggyorsításához a baleset helyszínére. Az adatátvitel mobiltelefon-kapcsolaton keresztül, egy saját SIM-kártyával rendelkező kommunikációs modullal történik. A segélyhívás ezáltal független a mobiltelefon üzemkészségétől, amely megsérülhet, vagy le is merülhet.

[1] Előfeltétele: meglevő internet-kapcsolat.

Oldal ajánlása

GLE Coupé

Multimédiás Bemutató

Áttekintés

Árlisták, prospektusok, kapcsolat