Biztonság – az alapgondolat.

A Mercedes-Benz integrált biztonsági koncepciója a gépkocsi biztonságát négy fázisra bontja.

1. fázis: biztonságos közlekedés.

2. fázis: veszély esetén.

3. fázis: baleset esetén.

4. fázis: baleset után.

Annak érdekében, hogy egy baleset után a következmény-károkat csökkentsük és a bentülők mentését megkönnyítsük, a baleset típusától és az ütközés súlyosságától függően különböző intézkedések tehetők:

  • A lehető legjobb védelem: a motor automatikusan leállítható és megszakítható az üzemanyag-ellátás is.
  • Feltűnő világítás: a vészvillogó és a belső vészvilágítás automatikusan bekapcsolható, a következmény-balesetek elkerülése, és a balesetet szenvedett gépkocsi megtalálásának megkönnyítése érdekében.
  • Jobb mentési lehetőségek: a sárvédő és az ajtó között törési hézagok vannak beépítve, melyek megkönnyítik az ajtó kinyitását frontális ütközés után. Ezen túlmenően az ajtózárak is automatikusan kireteszelhetők, hogy megkönnyítsék a mentést végzők számára a hozzáférést a gépkocsiban utazókhoz.
  • Közvetlen összeköttetés: A Mercedes-Benz vészhívórendszer képes automatikus segélyhívást indítani egy üzemkész mobiltelefon segítségével, amint a Visszatartó rendszer balesetet érzékel. Ennek során a GPS-koordinátákat és a gépkocsi egyéb adatait is megküldi a Mercedes-Benz Segélyhívó Központnak. Ezt követően szóbeli kapcsolatot hoz létre.

[1] Előfeltétele: meglevő internet-kapcsolat.

Oldal ajánlása

S-osztály Coupé

Multimédiás Bemutató

Áttekintés

Árlisták, prospektusok, kapcsolat

Induló ár: 31 337 200,- Ft-tól