Összkerékhajtás – állandó lendület minden keréken.

Érezhetően jobb menetstabilitás és vonóerő különböző útviszonyok esetén: Az új S-osztály Coupé széria-felszereltségként az egyik legnagyobb teljesítményű állandó összkerékhajtással rendelkezik a piacon: a 4MATIC összkerékhajtással. Mindig bevetésre kész, ezért felülmúlja azokat a rendszereket, melyek csak akkor aktiválják az összkerékhajtást, ha észlelik, hogy a tapadás nem elégséges.

A Mercedes-Benz saját fejlesztésének nincs szüksége differenciálzárakra, mert elektronikus rendszerek gondoskodnak a meghajtóerő elosztásáról m a négy kerékre. 

Ennek érdekében az ESP® menetbiztonsági rendszer optimálisan együttműködik a 4ETS elektronikus vonóerő-szabályzó rendszerrel. Automatikus fékezési impulzusok segítik az elindulást csúszós talajon és növelik a stabilitást nehéz manőverek során.

 
A 4MATIC összkerékhajtás kiegyenlíti a rossz talaj vagy útburkolat kellemetlen hatásait, mivel a meghajtó nyomatékot mindig azonos, 45 : 55 arányban osztja meg az első- és hátsó tengely között.

Kis tömeg: a kompakt építési mód, az intelligens anyagválasztás és a magas hatásfok következtében alig jelent többlettömeget az összehasonlítható hátsókerék-hajtású típusokhoz képest.

AMG modell: Az új S 63 AMG 4MATIC Coupé Mercedes-AMG által kifejlesztett, teljesítmény-orientált összkerékhajtása a lehető legnagyobb vonóerő, az AMG-re jellemző menetdinamika és legmagasabb szintű vezetési élmény kombinációját nyújtja. A hátsókerék-meghajtást hangsúlyozó, 33 : 67 arányú nyomatékeloszlás, valamint egy enyhe alap-differenciálzárás az összkerékhajtásra jellemző kormányzási behatások ellen hat. Mindez egyrészt nagyobb közlekedésbiztonságot és jobb tapadást eredményez nedves útfelületen vagy téli útviszonyok között, valamint javítja a hosszirányú dinamikát a még erőteljesebb gyorsulás érdekében.

  További információk:

  [1] Az üzemanyag-fogyasztásra és CO2-kibocsátásra vonatkozóan megadott értékek meghatározása az [EG] 715/2007 rendelet jelenleg érvényes kiadása által előírt mérési eljárás szerint történt. Az adatok nem egy bizonyos gépkocsira vonatkoznak, és nem képezik az ajánlat részét, hanem kizárólag összehasonlítási célokat szolgálnak különböző járműtípusok között.

  Oldal ajánlása

  S-osztály Coupé

  Multimédiás Bemutató

  Áttekintés

  Árlisták, prospektusok, kapcsolat

  Induló ár: 31 337 200,- Ft-tól