Egyszerűen többet felrakodni.

Az Actros Loader és az Actros Volumer.

Annak érdekében, hogy a hasznos terhelés és a térfogat terén valamivel később ütközzön a kapacitás korlátaiba: az Actros Loaderrel és az Actros Volumerrel két valódi specialista rajtol, melyek egyszerűen még többet tudnak elszállítani.

Iparág-specifikus járműkoncepciók.

Az Actrosszal különösen gazdaságosan közlekedhet a távolsági fuvarozásban. Annak érdekében, hogy ezeket a követelményeket a hasznos terhelésre érzékeny szállításnál és a nagy terjedelmű szállítmányoknál is messzemenően teljesíthessük, kifejlesztettük az Actros Loadert és az Actros Volumert. Hiszen a speciális munka speciális eszközöket igényel – vagy jobban mondva: speciális járműveket.

Az Actros Loaderrel olyan, hasznos terhelésre optimalizált nyergesvontatók és platós teherautók vethetők be, melyek a legkönnyebbek közé tartoznak a távolsági fuvarozásban. Gyárilag. Nagy teljesítményű, takarékos Euro VI-os motorokkal, feladatorientált vezetőfülkékkel, anélkül, hogy ennek során az Actros magas fokú biztonságáról le kellene mondani.

Az Actros Volumer lehetőséget nyújt rá, hogy a nagy terjedelmű szállítmányokat még gazdaságosabban fuvarozhassa. A nagy terjedelmű szállítmányok specialistájaként például 900 mm alatti nyeregmagasságával a 4x2-es nyergesvontatókkal szemben támasztott magas követelményeknek is megfelel. A gyakorlatban ez 3 méter magas szabad rakteret jelent. A nagy raktérfogat mellet azonban a rendkívül üzemanyagtakarékos hajtáslánc-konfigurációk és például a hatalmas üzemanyagtartály-térfogat is hozzájárul a nagyobb gazdaságossághoz. A feladatorientált vezetőfülke változatok – mint a CompactSpace, amely különösen alkalmas autószállításra – is megteszik a magukét.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK