BlueEFFICIENCY. Tudatos hatékonysággal a mából a holnapba.

A Sprinter BlueEFFICIENCY-csomaggal [1] [2] [3] [4].

Célunk, hogy mobilitását a lehető leggazdaságosabban és fenntartható módon biztosíthassuk. Az innovációkat, amelyek ezt lehetővé teszik, a BlueEFFICIENCY megnevezés alatt foglaltuk össze: intelligensen egymáshoz kapcsolódó összetevők, a fogyasztás és a CO2-kibocsátás érezhető csökkentése érdekében.

Az, hogy ez milyen jól sikerült, a BlueEFFICIENCY hatékonysági csomaggal [1] [2] [3] [4] felszerelt Sprinter bizonyítja. Az ECO Start-Stop-funkció [5], a takarékos dízelmotor és további összetevők különösen a belvárosi terítőfuvarozás során gondoskodnak arról, hogy az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás érezhetően csökkenjen. Ez nemcsak a költségeket csökkenti, hanem pozitív hatással van a környezetre, és vállalata teljesítőképességére is.

  Legendásan takarékos fogyasztás.

  Kategóriájának egyik leginkább fenntartható gépkocsijaként az új Sprinter, köszönhetően a következetesen továbbfejlesztett motoroknak [6] és az innovatív BlueEFFICIENCY-technológiának, kitűnő kibocsátási és fogyasztási értékeket ér el.

  A Sprinter már széria-felszerelésként például elektromosan szabályozott üzemanyag-szivattyúval, generátor-vezérléssel, Fuel-Ecomony hátsó tengellyel, valamint optimalizált gördülési ellenállású abroncsokkal rendelkezik. Köszönhetően takarékos motorjainak, a legelső transzporterként teljesíti a szigorú EuroVI-os kipufogógáz-szabványt [7].

  A BlueEFFICIENCY-csomag [1] [2] [3] [4] valamennyi CDI-dízelmotoros típusváltozathoz rendelhető. A következő elemeket foglalja magában:

  • OM 651 dízelmotor (EuroVI vagy Euro5b+ III. fok) vagy OM 642 dízelmotor (EuroVI)
  • ECO Start-Stop funkció [5]
  • ECO kormányszervó-szivattyú
  • Elektromosan szabályozott üzemanyag-szivattyú
  • Optimalizált gördülési ellenállású gumiabroncsok [8]
  • Fuel-Economy generátor

  [1] Nem rendelhető benzinmotorral együtt.

  [2] Kérjük, érdeklődjön a BlueEFFICIENCY-csomag elérhetőségéről 7G-TRONIC PLUS automata váltóval a speciális Sprinter-változatokhoz Mercedes-Benz transzporter értékesítőjénél.

  [3] Gyárilag kapcsolási pont kijelzéssel, akkumulátor-vezérléssel és motoron belüli intézkedésekkel széria-felszereltségként, minden további elem extra felszereltség.

  [4] Nem rendelhető összkerékhajtással együtt.

  [5] Nem rendelhető automata váltóval együtt.

  [6] Az EuroVI kipufogógáz-szabványnak megfelelő motorok rendelkezésre állását ld. a Műszaki adatokban.

  [7] Az Euro VI kipufogógáz-szabvány 2.380 kg viszonyítási tömeg felett extraként rendelhető és 2.840 kg felett automatikusan a felszereltséghez tartozik.

  [8] Amennyiben a mindenkori típusváltozathoz rendelhető, egyébként széria-abroncsozás.