Válaszok a Mercedes me Adapterrel kapcsolatban.

Mely témával kapcsolatban vannak kérdései?

Válaszok a Mercedes me Adapterrel kapcsolatban.

Mely témával kapcsolatban vannak kérdései?

 • Általános információk

   A Mercedes me Adapter egy hardverből és egy szoftverből áll. A hardvert, magát a Mercedes me Adaptert, be kell helyezni a gépkocsi diagnosztikai csatlakozójába (ún. „OBD2-csatlakozó“), majd Bluetooth®-on keresztül párosítani kell az okostelefonnal. Az adapter segítségével különféle információkat lehet kiolvasni a gépkocsiból. A Mercedes me Adapter alkalmazással a kiolvasott adatok alapján különböző biztonsági, szolgáltatás - és mobilitásfunkciókat tud használni.

   Az alkalmazás ingyenesen áll rendelkezésre az Apple App Store-ban és a Google Play Store-ban.

   A Mercedes me Adapter használata ingyenes. Az alkalmazásból indított hívások esetén a szokásos, vezetékes vagy mobilhálózati feltételek érvényesek. A mobiltelefon-szerződéstől függően a letöltés és az adatátvitel során költségek keletkezhetnek.

   A Mercedes me Adapter alkalmazható számos a 2002-es gyártási évtől gyártott, még nem összekapcsolt Mercedes-Benz modellhez. A kompatibilis modelleket és típuscsaládokat a következő táblázat<p>A típuscsaládlista országonként eltérő lehet. Reimportálás vagy szürkeimport esetén az eredeti célország a releváns a kompatibilitás szempontjából.</p> adja meg. A típuscsaládlista országonként eltérő lehet.

   Modell Típuscsalád(ok) Gyártási dátum
   A-osztály 169, 176 2004 – 2015/09
   B-osztály 245, 246 2005 – 2014/11
   C-osztály 204, 205 2007 – 2014/09
   C-osztály Coupé 204 2011 – 2015/06
   CLA 117 2013 – 2014/11
   CLS 218, 219 2004 – 2014/09
   E-osztály 211, 212 2002 – 2015/03
   E-osztály Cabriolet 207 2010 – 2015/03
   E-osztály Coupé 207 2009 – 2015/03
   G-osztály 463 2012/07 - 2016/08
   GL 164, 166 2006-tól
   GLA 156 2013 – 2015/09
   GLK 204 2008-tól
   M-osztály 164, 166 2005-től
   R-osztály 251 2005-től
   S-osztály 221, 222 2005 – 2014/09
   SL 231 2012 – 2016/03
   SLK 171, 172 2003 – 2016/03
   SLS AMG 197 2010-től
   Sprinter 906 2006-tól
   Vito 447 2014-től
   Viano/Vito 639 2010/11-től
   V-osztály 447 2014 - 2016/09

   A Mercedes me Adapter a következő országokban áll rendelkezésre:
   Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Dél-Afrika, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Japán, Korea, Lengyelország, Luxemburg, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália , Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Törökország.

   A Mercedes me Adapter használatának előfeltételei:
   • Kompatibilis okostelefon (ld. „Adapteralkalmazás“) a következő operációs rendszerrel:  iOS 11-estől, illetve Android 6-ostól

   • Kompatibilis típuscsaládba és gyártási időintervallumba tartozó Mercedes-Benz gépkocsi

   • Mercedes me Adapter alkalmazás (díjmentesen kapható az Apple App Store-ban vagy a Google Play-nél)

   • Mercedes me felhasználói fiók (regisztráció a www.mercedes.me oldalon) elfogadott Használati Feltételekkel

   • Mercedes me Adapter (külön rendelhető Mercedes-Benz partnerénél)

   • A Mercedes me Adapter szolgáltatások engedélyeztetése a Mercedes-Benz szervizpartner által egy érvényes személyazonosító okmány és a gépjármű forgalmi engedélyének személyes bemutatása után.

   A következő adatok elküldése történik a Mercedes-Benz Group AG rendszereihez: gépjármű-azonosító szám, kilométeróra állása, üzemanyagszint, hátralevő idő, hátralevő távolság, műhely- és szervizkód, adott esetben vezérlőegység verziószáma. Az adatok átvitelére azért van szükség, hogy a rendelkezésére bocsáthassuk az aktuális gépkocsiállapotot, és megfelelő karbantartási ajánlatokat adhassunk Önnek. A Mercedes-Benz Group AG a közölt adatok alapján nem hoz létre mozgásprofilokat. A helyadatokat (ha rendelkezésre állnak) csak akkor továbbítja a rendszer, ha baleset vagy műszaki meghibásodás esetén Ön felhívja az Ügyfélszolgálatot. A személyes adatokat, mint például a megtett utak listáját, a tankoláslistát vagy a Driver Score-t, kizárólag az okostelefonon tárolja, és nem továbbítja a Mercedes-Benz rendszereinek.

   A Mercedes me Adapteren keresztül az Ön járművéből kiolvasott adatokat vagy az Ön által tárolt információkat nem szinkronizáljuk a Mercedes me Portállal, azokat kizárólag helyben az okostelefonja tárolja. Az adatokat a Mercedes me Adapter alkalmazás segítségével tudja megtekinteni.

   Egy Mercedes me Adapter több kompatibilis gépkocsiban is felhasználható. Ennek az az előfeltétele, hogy Mercedes-Benz partnere összekapcsolja az Ön gépkocsiját Mercedes me felhasználói fiókjával. Az adapter kivétele és egy másik gépkocsiba való csatlakoztatása után ismét el kell végezni egy üzembe helyezést.

   Igen, Mercedes me felhasználói fiókját használhatja a Mercedes me Adapterhez, és hozzáadhatja az adapterrel kompatibilis gépkocsiját.

   Már a hálózatba kapcsolt szolgáltatások megtervezésekor szem előtt tartottuk az adatvédelem szempontjait, és a kezdetektől fogva úgy fejlesztettük ki rendszereinket és szolgáltatásainkat, hogy a legnagyobb figyelmet fordítottuk az adatvédelemre.

   A jövő autója egyre inkább digitális útitárssá válik, és ez azt is jelenti, hogy nemcsak a közlekedés és a működés szempontjából kell biztonságosnak lennie, hanem rendelkeznie kell adatvédelemmel is.

   A Mercedes-Benz Group AG a Mercedes me szolgáltatások kapcsán nem hoz létre mozgásprofilokat Az adatvédelem terén minden hatályban lévő törvényt betartunk, és az állami hatóságok általi hozzáférés is csak a törvényes kereteken belül lehetséges.

   A Mercedes-Benz a személyes adatok feldolgozását a „Konszernirányelv az ügyfél- és partneradatok védelméről“ alapján szabályozza, amely globálisan elfogadott alapelveken nyugszik, és biztosítja az egységes és globálisan érvényes adatvédelmet és adatbiztonságot.

   A Mercedes me szolgáltatások keretében személyes adatokat gyűjtünk, és személyhez hozzárendelt adatokat is létrehozunk. Ez a szerződés szerinti szabályozás alapján vagy az ügyfél beleegyezésével történik. Az összegyűjtött adatokat kódolva tároljuk. Az ügyfél bármikor deaktiválhatja Mercedes me Adapter szolgáltatásait.

   Biztonsági intézkedéseket alkalmazunk mind a műszaki, mind a szervezeti területen annak érdekében, hogy az Ön általunk kezelt adatait megvédjük a manipulációkkal, az adatvesztéssel, az adatsérüléssel és az illetéktelen személyek általi hozzáféréssel szemben. Biztonsági intézkedéseinket a technológiai fejlődésnek megfelelően folyamatosan fejlesztjük.

   A Mercedes me Adapter segítségével számos, a 2002-es modellévtől gyártott és nem összekapcsolt típuscsalád integrálható a Mercedes me digitális világába.
   A Mercedes me Adapter egy a Mercedes-Benz Group AG által (többek közt törésteszteken és elektromágneses megfelelőség szempontjából) ellenőrzött és engedélyezett tartozékot jelent. A gépkocsiban okozott károk kockázata és a garanciavesztés az adapter használata következtében ezáltal kizárt.
   Az idegen gyártmányú termékek biztonságosságáért nem vállalunk felelősséget.

   A Mercedes me Adaptert exkluzívan Mercedes-Benz szervizpartnerénél szerezheti be, a hozzá tartozó alkalmazás ingyenesen áll rendelkezésre az Apple App Store-ban és a Google Play-ben. Az adapter funkcióit és szolgáltatásait folyamatosan bővítjük, és a modern összekapcsolt vezetési élmény kívánalmainak és igényeinek megfelelően fejlesztjük.

 • Adapter alkalmazás

   Az alkalmazás ingyenesen szerezhető be az Apple App Store-ban és a Google Play-ben.

   Az alkalmazás a következő okostelefonokhoz áll rendelkezésre:
   • Apple: operációs rendszer az iOS 11-es változattól
   • Android: operációs rendszer a 6-os változattól

   Root-hozzáféréssel rendelkező vagy jailbreakkel feltört okostelefonok biztonsági okokból nem támogatottak.

   A Mercedes me Adapter és az alkalmazás segítségével többek közt a következő szolgáltatások előnyeit élvezheti:

   • Információk az aktuális járműstátuszról: üzemanyagszint, futásteljesítmény, parkolás helye és időtartama

   • Parkolóház-kereső az árakra, a nyitvatartási időkre és a foglaltságra vonatkozó információkkal

   • Töltőállomás-kereső: a legközelebbi vagy legkedvezőbb árat kínáló töltőállomás keresése (Németországban)

   • „Műszerfal“ mód valós idejű gépkocsiadatokkal, például motorterhelés, olajhőmérséklet és hátralevő távolság

   • „Car Health Monitor“ a gyors segítséghez, ha figyelmeztető üzeneteket ad a gépkocsi

   • Megtett utak listája és tankoláslista exportfunkcióval

   • Mercedes-Benz szervizpartner keresése, kapcsolatfelvétel és időpont egyeztetése

   • Emlékeztető, amely a fontos időpontokra, pl. műszaki vizsga, emlékeztet

   A Mercedes me Adapter alkalmazás telepítése után már használhat néhány korlátozott funkciót. Az alkalmazás összes funkciójának használatához be kell szereznie és üzembe kell helyeznie egy adaptert. Kérjük, forduljon ezzel kapcsolatban Mercedes-Benz partneréhez!

   Minden befejezett út után a rendszer egy adatcsomagot küld a Mercedes-Benz Group AG rendszereinek. Ennek az adatcsomagnak nagyon kicsi a mérete, így összesen legfeljebb néhány MB adatforgalommal kell számolni havonta.
   A Töltőállomás-/Parkolóhely-kereső funkciónál a rendszer mobil adatokat használ fel, hogy a legfrissebb adatokat tudja megjeleníteni.

   Először is ellenőrizze le, hogy sikeresen megtörtént-e a Bluetooth®-párosítás a Mercedes me Adapterrel, és az okostelefonja össze van-e kapcsolva a MB-xxxx adapterrel. Ehhez okostelefonja Bluetooth®-funkciójának aktiválva kell lennie. A Mercedes me Adapternek a hatótávolságon belül kell lennie. Ezek mellett internet-összeköttetésre is szükség van az üzembe helyezéshez. Ha mégis problémák lépnének fel az alkalmazás indításával kapcsolatban, forduljon az Ügyfélszolgálathoz.

   Ha kivette a Mercedes me Adaptert, például egy szervizlátogatás után, újra végre kell hajtani az üzembe helyezést. Amennyiben törölte vagy egy másik okostelefonon használja az alkalmazást, szintén szükség van az üzembe helyezés újbóli végrehajtására.

   Ha nem tud egy vagy több utat összevezetni, akkor ennek az lehet az oka, hogy ezek között az utak között hiányok vannak. Csak akkor vezethető össze két út, ha egy feljegyzett út végén az összes megtett kilométer értéke azonos a rá következő út kezdetén érvényes összes megtett kilométer értékével. A magán és a céges utak nem kombinálhatók.

   Nem, az összefűzött utak nem bonthatók szét külön utakra.

   Az „Útjaim” funkcióból exportálható CSV-fájl hiányos vagy utólag módosított lehet, így nem lehet jogilag érvényes útnyilvántartásnak tekinteni. A táblázat azonban szolgálhat egy útnyilvántartás-dokumentáció alapjául.

   Ellenőrizze először az alkalmazásbeállításokat. Itt meg tudja állapítani, hogy az alkalmazás az Ön tartózkodási helyét meg tudja-e határozni, és ha igen, mely funkciókhoz. A „Parkolás & gépkocsikeresés”, „Tankolás” és „Útjaim” funkcióhoz bekapcsolt állapotban kell lennie a tartózkodásihely-meghatározásnak. Ezenfelül lehetséges, hogy a tartózkodásihely-meghatározás az okostelefonon teljesen vagy csak ehhez az alkalmazáshoz ki van kapcsolva.

   A kijelzés hiányának az is lehet a hátterében, hogy Ön az út kezdetén vagy a végén egy olyan helyen tartózkodott, ahol – például mélygarázs – nem lehetséges a tartózkodásihely-meghatározás.

   Abban az esetben, ha a gépkocsi úgy közlekedik, hogy nincs bedugva a Mercedes me Adapter, vagy nincs összeköttetés az okostelefonnal, például ha a Bluetooth® ki van kapcsolva, a rendszer nem jegyzi fel az utakat. Ezért keletkezhetnek hiányok a feljegyzett utak listáján.

   Amint gépkocsija üzemanyagszintje elérte a tartaléktartományt, már nem határozható meg pontosan az üzemanyagszint. Ezért ebben az esetben manuálisan kell bejegyezni a tankolt mennyiséget.

   A manuálisan megadott tankolások esetén a bejegyzett hely nem jelenik meg a térképen, mert a hely megadására szolgáló mezőbe nem csak címeket lehet beírni. Beírhatja például a „munkába menet“ bejegyzést is. Az ilyen helyek nem jelennek meg a térképen.

   A Mercedes me Adapter alkalmazás az egyetlen olyan alkalmazás, amely a Mercedes me Adapterrel használható. A többi Mercedes me alkalmazás a már beépített kommunikációs modullal gyártott gépkocsikra érvényes, és ezért nem kompatibilis az adapterrel. Az alkalmazások funkciói eltérőek lehetnek, mert a két megoldás alapvetően különböző technológiákra épül.

   A Mercedes me Adapter és a Mercedes me connecttel rendelkező gépkocsik között az az alapvető különbség, hogy az adapter Bluetooth®-on keresztül kommunikál az okostelefonnal, és nem saját SIM-kártyát használ. Amikor a gyújtás ki van kapcsolva, az adapter nem aktív, és így nem lehetségesek az olyan Távoli eléréssel biztosított szolgáltatások, mint az ajtók nyitása és zárása vagy az állóhelyzeti fűtés programozása.

   Az adapter korlátozások nélkül használható a külföldi utazásoknál, ha aktiválva van az adatroaming, így tehát a szokásos adatroamingdíjakkal kell számolni. Az adapter azonban internet-összeköttetés nélkül is használható, de korlátozások léphetnek érvénybe, például a GPS-koordináták nem fordíthatók le címadatokká.

   Az iPhone-ok esetén mindig megjelenik ez az értesítés, ha egy Bluetooth®-készülék kommunikálni szeretne az okostelefonnal (a kihangosító berendezések kivételt képeznek). Ha a telefonon már aktív az alkalmazás (az előtérben vagy a háttérben), az adapter akkor is létrehozza a kapcsolatot, ha nem történt meg ennek az értesítésnek az igazolása. A rendszer rögzíti útjait és tankolásait. Amennyiben azonban előzőleg aktívan befejezték az alkalmazást (például a „Törlés“-sel), vagy újraindították a telefont, ezt a kérdést igazolni kell, hogy megnyitható legyen az alkalmazás, és létrehozható legyen a kommunikáció az adapterrel.

   A használói preferenciák jobb megismerése és az alkalmazás továbbfejlesztése érdekében kiértékeljük az alkalmazás anonimizált felhasználási adatait (az Adobe Marketing Cloud segítségével). Amennyiben Ön nem szeretné, hogy információkat tároljunk és értékeljünk ki az alkalmazás használatára vonatkozóan, bármikor deaktiválhatja ezt a funkciót az Alkalmazásbeállítások > Felhasználási adatok gyűjtése pontban. Az újraaktiválás is itt végezhető el.

 • Adapter

   A Mercedes me Adapter kizárólag a Mercedes-Benz engedélyezett típuscsaládjaival kompatibilis.

   A Mercedes me Adapter alkalmazás kizárólag a Mercedes me Adapterrel működik.

   Forduljon egy ilyen szolgáltatást nyújtó Mercedes-Benz márkaszervizhez, és kérjen tájékoztatást a Mercedes me Adapterről!

   A Mercedes me Adapter egy a Mercedes-Benz Group AG által (többek közt törésteszteken és elektromágneses megfelelőség szempontjából) ellenőrzött és engedélyezett tartozék, amely a kompatibilis típuscsaládokhoz áll rendelkezésre. A Mercedes me Adapternek a diagnosztikai csatlakozóhoz (ún. „OBD2-csatlakozó”) történő csatlakoztatásakor alapvetően biztosítottá válik, hogy

   • a gépjárműrendszerek funkcióiban nem történik korlátozás,

   • az indítóakkumulátor nem merül le,

   • nem történik meg a kipufogógáz-ellenőrzési információk visszaállítása.

   Mercedes me Adapterének dobozában megtalálja a kezelési utasítás kiegészítését. Kérjük, tegye ezt a kezelési útmutató mellé.

   A Mercedes me Adapter használatához a Mercedes me Adapter alkalmazásnak telepítve kell lennie az Ön okostelefonján, és előzőleg el kell végezni az adapter üzembe helyezését.

   Igen, ez lehetséges. Ügyelni kell azonban arra, hogy a gépkocsi gyújtása ki legyen kapcsolva.

   A Mercedes me Adaptert kizárólag a megfelelő Mercedes-Benz partnernél lehet beszerezni.

   Kérjük, az alkalmazásban a „Gépkocsi hozzáadása“ pontot kiválasztva újra helyezze üzembe a Mercedes me Adaptert. Az üzembe helyezési művelet egy lerövidített folyamat, és rövid időn belül újra a szokásos módon használhatja az adaptert.

   A Mercedes me Adapter egy a Mercedes-Benz Group AG által ellenőrzött és engedélyezett, utólag beépíthető tartozék, amely a kompatibilis típuscsaládokhoz áll rendelkezésre. A manipulációk és az illetéktelen személyek általi hozzáférés elleni védelem érdekében széles körű biztonsági intézkedéseket érvényesítünk a műszaki és szervezeti területen. Ilyen intézkedés például az, hogy gépkocsiját a Mercedes me felhasználói fiókjával az Ön előnyben részesített Mercedes-Benz szervizpartnere kapcsolja össze, és a Mercedes me Adapter aktiválása az alkalmazásban egy vezetett folyamatban történik. Biztonsági intézkedéseinket a technológiai fejlődésnek megfelelően folyamatosan javítjuk. A Mercedes me Adapter az okostelefonhoz történő adatátvitelhez a Bluetooth®-szabványt használja. Tudatosan lemondtunk arról, hogy külön beépített, mobil rádiójel-átvitelen alapuló modult alkalmazzunk, mert ez plusz adatátviteli költségeket, valamint további szerződéses kötelezettségeket jelentene. Továbbá okostelefonja segítségével jobban tudja ellenőrizni az adatforgalmát, és itt megfelelő beállításokat tud végrehajtani.

 • Az adapter társfelhasználói

   A Mercedes me Adapterrel felszerelt gépkocsi főfelhasználójaként a Társfelhasználó-kezelés funkcióval meghívhat más személyeket ehhez a gépkocsihoz mint társfelhasználókat. Így kell eljárnia:

   Lépjen be a Mercedes me Portálra, kattintson „Az Ön gépkocsijai” pontra, és válassza ki a megfelelő gépkocsit. A „Mercedes me connect” alatt kattintson a „Társfelhasználók kezelése” pontra. A „Társfelhasználó meghívása” funkciót használva egy e-mail-cím megadásával küldhet meghívást valakinek. Ön és a meghívott személy e-mailben kap tájékoztatást. A meghívott társfelhasználó az e-mailben megadott, megfelelő hivatkozásra kattintva tudja elfogadni a meghívást.

   Ekkor a társfelhasználónak el kell végeznie okostelefonjával az adapter újbóli üzembe helyezését. Ehhez azt ki kell húznia, majd vissza kell helyeznie. Ezután a Mercedes me Adapter alkalmazás „Új gépkocsi hozzáadása” funkciójával üzembe lehet helyezni az adaptert.

   Ha a társfelhasználó végrehajtotta ezeket a lépéseket, ő is használhatja a Mercedes me Adaptert az Ön gépkocsijával.

   Csak a főfelhasználó hívhat meg társfelhasználókat.

   Miután a főfelhasználó meghívta a Társfelhasználót, annak el kell fogadnia a meghívást az e-mailben található linkkel. A társfelhasználónak szintén rendelkeznie kell egy Mercedes me felhasználói fiókkal, valamint a Mercedes me Adapter alkalmazással, amelyet az App Store-ból vagy a Google Play-ről tölthet le. Gépkocsinként elegendő egy Mercedes me Adapter több felhasználó számára.

   A társfelhasználónak szintén üzembe kell helyeznie az adaptert a használathoz. Ahhoz, hogy a társfelhasználó okostelefonja összekapcsolódhasson a Mercedes me Adapterrel, azt ki kell húzni, majd újra be kell dugni. Ezt követően a gépkocsi hozzáadható az alkalmazásban az „Új gépkocsi hozzáadása” pontban.

   A társfelhasználó teljes körűen használhatja a Mercedes me Adapter alkalmazást. Személyes adatai (például megtett utak listája) kizárólag okostelefonján tárolódnak, átvitelük nem lehetséges. A karbantartási ajánlatokat csak a főfelhasználó kaphatja meg, emellett további társfelhasználók meghívása, valamint a szolgáltatás aktiválása, illetve deaktiválása is az ő jogosultsága.

   Az út végén a „Gépkocsim” oldalon megjelenő gépkocsiértékeket a backend tárolja, és megtörténik azok kicserélése a felhasználók között.

   A „Parkolás & gépkocsikeresés”, „Tankolás” és „Útjaim” tartalmakat nem szinkronizálja a rendszer. A meghatározott tartózkodásihely-adatok mindenképpen csak helyben, azon az okostelefonon maradnak meg, amelyen a meghatározásuk történt.

 • Üzembe helyezés

  Első üzembe helyezés

  Első üzembe helyezés

  Ön rendelkezik egy Mercedes me Adapterrel, és Mercedes-Benz partnere már összekapcsolta Mercedes me felhasználói fiókját? Akkor már kezdheti is! A következők szerint járjon el az első üzembe helyezésnél:

  1. lépés

  A „letöltés” szimbólum a „Mercedes me Adapter” alkalmazás letöltését jelöli.

  Telepítse a Mercedes me Adapter alkalmazást az okostelefonjára.

  2. lépés

  A „Mercedes me Adapter” alkalmazás elindul.

  Indítsa el az alkalmazást, és jelentkezzen be Mercedes me felhasználói fiókjával! Kövesse ezután az alkalmazás által megadott utasításokat!

  3. lépés

  A Mercedes me Adaptert a gépkocsi lábterében található OBD2-csatlakozóba kell behelyezni.

  Nyissa fel a modelltől függően a vezetőoldali első lábtér különböző helyein lévő diagnosztikai csatlakozó („OBD2-csatlakozó“) fedelét, és helyezze be a Mercedes me Adaptert. Az adapter ekkor áram alá kerül, és kék színű világítással jelentkezik be.

  4. lépés

  A készülék hozzáadása az okostelefonon Bluetooth-on keresztül.

  Adja hozzá okostelefonja Bluetooth® menüjében az „MB-123456“, illetve hasonló nevű készüléket.

  5. lépés

  Az alkalmazás elindítása, valamint „Az üzembe helyezés elindítása és a gépkocsi hozzáadása“ kiválasztása.

  Indítsa el az alkalmazást, és válassza ki a „Gépkocsi hozzáadása“ pontot. Kövesse ezután az alkalmazás által megadott utasításokat!
  Ha bizonyos fontos előfeltételek még nem teljesültek a sikeres üzembe helyezéshez, például még nem történt meg a Használati Feltételek elfogadása, az alkalmazás a Portál megfelelő helyére vezeti Önt.

  Újbóli üzembe helyezés

  Újbóli üzembe helyezés

  Újra üzembe szeretné helyezni Mercedes me Adapterét (például egy karbantartás után)? Ehhez csak két egyszerű lépés szükséges:

  1. lépés

  A Mercedes me Adaptert a gépkocsi lábterében található OBD2-csatlakozóba kell behelyezni.

  Helyezze be újra a Mercedes me Adaptert a vezetőoldali első lábtérben lévő „OBD2-csatlakozóba“.

  2. lépés

  Az alkalmazás elindítása, valamint az „Új gépkocsi hozzáadása“ kiválasztása.

  Kattintson rá a Mercedes me Adapter alkalmazásban a járművére, és válassza ki a „Gépkocsi hozzáadása“ pontot. Kövesse ezután az alkalmazás által megadott utasításokat!

 • Használati tudnivalók

   Ez a kezelési útmutató megismerteti Önt a Mercedes me Adapter működésével. Őrizze meg, hogy később is felhasználhassa, ha szüksége van rá. A használat előtt gondosan tanulmányozza az itt megadott kezelési és biztonsági tudnivalókat. EZEKRE A BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOKRA FELTÉTLENÜL FIGYELNI KELL.

   A Mercedes me Adapter a Mercedes-Benz által ellenőrzött és engedélyezett tartozék. Azon gépkocsik felsorolását, amelyek diagnosztikai csatlakozójához csatlakoztatható az adapter, a www.mercedes.me/adapter oldalon találhatja meg.

   A kiszállított felszereltség részei:

   • Mercedes me Adapter

   • „Mercedes me Adapter“ biztonsági tudnivalók

   • „Kiegészítés gépkocsija kezelési útmutatójához“ feliratú lap

   • „Mercedes me Adapter“ rövid ismertető

   • Segédanyag az OBD-csatlakozó fedelének rögzítéséhez

   Ezenfelül egy Android- vagy iOS-rendszerrel kompatibilis és Bluetooth-csatlakozóval rendelkező okostelefonra és a hozzá tartozó „Mercedes me Adapter“ alkalmazásra van szüksége; ezt a megfelelő alkalmazásboltokból lehet letölteni.

   A Mercedes me Adapternek a diagnosztikai csatlakozóhoz történő csatlakoztatásakor alapvetően biztosítottá válik, hogy

   • a gépjárműrendszerek funkcióiban nem történik korlátozás,

   • az indítóakkumulátor nem merül le,

   • nem történik meg a kipufogógáz-ellenőrzési információk visszaállítása.

   A Mercedes me Adaptert kizárólag a Mercedes-Benz által engedélyezett gépkocsikban, a támogatott okostelefonokkal, valamint operációs rendszerekkel szabad használni. Az engedélyezett gépkocsik listáját az „Általános tudnivalók“, a kompatibilis okostelefonokra vonatkozó információkat pedig az „Adapter alkalmazás“ pontban találja meg.

   FIGYELMEZTETÉS:
   A mobil kommunikációs készülékek menet közbeni használata elvonhatja a figyelmet.
   A mobil kommunikációs készülékek menet közbeni használata elvonhatja a figyelmét a közlekedésről.
   Emiatt elvesztheti a kontrollt gépkocsija felett.
   Ezeket a készülékeket csak álló gépkocsinál szabad használni.
   Felhívjuk a figyelmét arra is, hogy a mobil kommunikációs készülékeket/okostelefonokat biztonságosan kell elhelyezni a gépkocsiban.
   A Mercedes me Adaptert a megfelelő diagnosztikai csatlakozóban történő állandó használatra fejlesztettük ki, így annak abban csatlakoztatva kell maradnia.

   Vegye figyelembe az Ön országában érvényes előírásokat az okostelefonok gépkocsiban, menet közbeni használatával kapcsolatban.

   A Mercedes me Adapter átalakítása vagy módosítása negatívan befolyásolja a termékbiztonságot, és kihatással lehet gépkocsijára. Figyelem: sérülésveszély!

   Ön semmilyen esetben se nyissa ki a Mercedes me Adaptert! Semmilyen esetben se végezzen rajta javításokat!

   A Mercedes me Adaptert óvatosan kell kezelni. Rázkódása, megütése vagy akár csak kis magasságból való leesése is sérülést okozhat rajta.

   A Mercedes me Adaptert óvja a nedvességtől és a nagy hőtől.

   A Mercedes me Adaptert semmilyen esetben sem szabad vízbe vagy más folyadékba meríteni. Kérjük, a tisztításhoz csak vízzel átitatott törlőkendőt használjon. Semmilyen esetben sem szabad agresszív hatású tisztítószereket (ecetes/citromos tisztítószer, súrolószer, vízkőoldó, illetve körömlakklemosó, általános tisztítószer, semleges tisztítószer, denaturált szesz, olajtartalmú természetes tisztítószer és hasonló szerek) vagy durva kefét, illetve szivacsot, valamint hasonló segédeszközöket használni a tisztításhoz.

   A Mercedes me Adaptert és a hozzá tartozó tartozékokat gyermekek által hozzá nem férhető helyen kell tárolni. Kis alkatrészek lenyelése esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz. Sérülésveszély vagy akár életveszély állhat fenn!

   Az okostelefon túlzott felmelegedése esetén azonnal ellenőrizze annak működőképességét. Folyamatosan fennálló probléma esetén állítsa le az alkalmazás működését az okostelefonján, és forduljon annak gyártójához.

   Minden út megkezdése előtt biztonságosan helyezze el, illetve rögzítse az okostelefont. Ügyelni kell arra, hogy a gépkocsi hirtelen lassulása (fékezés) esetén a nem rögzített tárgyak, mint például az okostelefon, jelentős mértékű kockázatot jelentenek, és személyi sérüléseket, illetve anyagi kárt okozhatnak az utasok és a közlekedés többi résztvevője számára.

   Hallókészülékkel vagy egyéb, BAHA® („Bone Anchored Hearing Aid”) megjelölésű készülékkel, illetve „részben implantált“ vagy „teljesen implantált“ hallókészülékkel rendelkező személyek számára erősödhetnek a zavaró zajok. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot hallókészüléke gyártójával, hogy megoldást keressenek a problémára.

   Orvostechnikai eszközökkel, például szívritmus-szabályozóval vagy defibrillátorral rendelkező személyek: a Mercedes me Adapter használata esetén rádiókapcsolat áll fenn az Ön okostelefonja és az adapter között. Az elektromágneses sugárzás befolyásolhatja az orvostechnikai eszközök működését. Életveszély áll fenn! A Mercedes me Adapter használata előtt feltétlenül tájékozódjon orvosánál vagy az orvostechnikai eszköz gyártójánál a Mercedes me Adapter sugárzásának esetleges hatásairól.

   Az üzemanyagtöltő állomásokon szigorúan tilos a mobiltelefon használata. Robbanásveszély áll fenn, ugyanis ha leejtenek egy mobiltelefont, és annak akkumulátora kiesik, az ekkor keletkező szikra miatt a benzingőz meggyulladhat. A Mercedes me Adapter eltávolítása, illetve behelyezése a tankolási zónákban tilos.

   A Mercedes me Adapterrel és az alkalmazással kapcsolatban tilos mindennemű szoftvermódosítás vagy naplózás, illetve dekomplimálás és kódmanipulálás. Sérülésveszély!

   A jailbreakkel (a használati korlátozások jogosulatlan eltávolítása az okostelefon-gyártó mobil operációs rendszeréből) feltört okostelefonok nem támogatottak, és általánosan ki vannak zárva az adapter használatából.

   A műszaki változtatások és a tévedés, illetve eltérések jogát fenntartjuk!

   Fontos tudnivalók a Mercedes me Adapter hulladékként történő kezeléséről:

   • Ezt az elektromos eszközt nem szabad a háztartási hulladékba dobni. Kérjük, a szakszerű hulladékkezelés érdekében keressen fel egy megfelelő gyűjtőhelyet, vagy forduljon az illetékes hivatalhoz.

   • A Mercedes me Adapter rendelkezik a WEEE-engedéllyel (hulladékként történő kezelés) a 2012/19/EU EK-irányelvnek megfelelően.

   • Ha elektromos készülékek ellenőrizetlenül kerülnek a hulladékba, ártalmas anyagok juthatnak a talajvízbe és ezen keresztül a táplálékláncba, ami veszélyeztetheti az emberi egészséget.

   • Ha készülékét újra cseréli, az értékesítőt hatósági előírások kötelezik arra, hogy térítésmentesen gondoskodjon a régi készülék hulladékként történő átvételéről.

   Az Askey Communication GmbH mint gyártó ezúton kijelenti, hogy a „Mercedes me Adapter“ termék megfelel az alább felsorolt irányelvek szerinti releváns előírásoknak és egyéb rá vonatkozó rendelkezéseknek:

   • 2014/53/EU irányelv a rádió adó-vevő berendezésekre vonatkozóan,

   • 2011/65/EU irányelv, egyes veszélyes anyagok elektromos és elektronikus berendezésekben való alkalmazásánakkorlátozásáról (RoHS),

   • 2012/19/EU irányelv az elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól (WEEE) (EK) 1907/2006 sz. rendelet a vegyi anyagokra vonatkozóan (REACH).

   Működési frekvencia és maximális kimenőteljesítmény: Bluetooth (2402 MHz ~ 2480 MHz), maximálisan 10 dBm e.i.r.p.

   A megfelelőségi nyilatkozatot a www.mercedes.me/adapter címen tekintheti meg.

   Ha további kérdései vannak a megfelelőségi nyilatkozattal kapcsolatban, kérjük, forduljon a következő címhez: Askey Communication GmbH, Fritz-Vomfelde-Straße 8, 40547 Düsseldorf, Németország

   Ha kérdései vannak, vagy problémákat észlel, kérjük, forduljon Mercedes-Benz márkakereskedőjéhez vagy az Ügyfélszolgálathoz.