Az SL Roadster.

Ismét elámulunk.

Az oldalon közölt adatok, így különösen a modelltípusok, konstrukciók, felszereltségek, technikai adatok, árak, változtatásának jogát fenntartjuk. Előfordulhat, hogy a megjelenített adatok már nem aktuálisak. A weboldalon látható képek illusztrációk, a feltüntetett értékek tájékoztató jellegűek, azaz nem képezik kötelező érvényű ajánlat alapját.

Járműkoncepció


Járműkoncepció.

Ismerkedjen meg az SL egyedülálló koncepciójával: design, technológia és teljesítmény egy lélegzetelállító roadsterben egyesítve.

Járműkoncepció


Járműkoncepció.

Ismerkedjen meg az SL egyedülálló koncepciójával: design, technológia és teljesítmény egy lélegzetelállító roadsterben egyesítve.

Engedje, hogy magával ragadja az SL egyedülálló koncepciója: design, technológia és teljesítmény egy lélegzetelállító roadsterben egyesítve.

Mintha egy másik bolygóról érkezett volna.

Időtlen sziluett és a roadsterre jellemző klasszikus arányok: elegancia – annak legtisztább, ugyanakkor legsportosabb formájában. Ráadásul az AMG Line-nak köszönhető lendületességgel. SL: a jelen elvárásaihoz igazított ikonikus gépkocsi.

A meredeken álló, „panamericana-designú“, gyémántmintázatú hűtőrács elegánsan utal az SL legendás hagyományaira. A diffúzorral rendelkező farrész és a motorháztetőre helyezett két powerdome a benne rejlő erőről tanúskodik. Az SL semmi esetre sem rejti el az erősségeit.

Az innovációk következetes továbbgondolása.

Az SL mindig is egy nagy hajtóerő, a szenvedély kifejezője volt és marad. Azé a szenvedélyé, ami arra sarkall bennünket, hogy a kiemelkedő technológiának köszönhetően egyedülálló vezetési élményt, valamint a biztonság és kényelem terén elérhető legmagasabb színvonalat biztosíthassuk.

Ezek a technológiák az autonóm és balesetmentes autózás nagy ideájában fejeződnek ki. Továbbá egy mindennapi használatra megfelelő luxus sportautó koncepciójában, amely a kimagasló futómű-technológiájának és az öt menetprogram kiválasztását lehetővé tevő DYNAMIC SELECT-nek köszönhetően valóban minden helyzetben optimális teljesítményről gondoskodik.

A mítosz feltárja valódi arcát.

Lehet hat, nyolc vagy tizenkéthengeres, az SL magabiztos teljesítményével és kimagasló futáskultúrájával mindenkit meggyőz. Már a V6-os biturbó motor is kevesebb, mint öt másodperc alatt gyorsítja 0-ról 100 km/órára a gépkocsit.

Az SL 400 megtartja, amit a motorháztetőre helyezett powerdome-okkal ígér – nem lesz hiány teljesítményben. Ez különösen akkor válik nyilvánvalóvá, amikor a hosszú motorháztető alatt működni kezd a legnagyobb teljesítményű motor: az exkluzív 6,0 literes V12-es biturbó motor, amely 463 kW-os (630 LE) teljesítményével és határozott V12-es hangjával mindenkit maga mögé utasít.

Kitágítja a horizontot és a pupillákat.

Az SL nem rejti el az erősségeit. Egy gombnyomás, és az összecsukható variotető 20 másodpercnél rövidebb idő alatt kinyílik és záródik. Elbújt a nap? Az SL-nek ez sem jelent gondot.

A MAGIC SKY CONTROL funkcióval rendelkező panoráma-variotető csukott tetővel is open-air érzést biztosít. Hogy egyedülálló vezetési élményben legyen része – mindig és mindenütt. Az AIRSCARF fejtérfűtésnek és az elektromos működtetésű szélfogónak köszönhetően pedig az SL vezetői számára szinte az egész év kabriószezon.

Mercedes-Benz SL 400: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 7,7 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 175 g/km<p>A megadott értékek a „mért NEDC-CO<sub>2</sub>-értékek“ az (EU) 2017/1153 előírás 2. sz. végrehajtási rendeletének 2. cikkelye szerint, amelyek meghatározása az (EK) 692/2008 sz. rendelet XII. mellékletével összhangban történt. Az üzemanyag-fogyasztási adatok kiszámítása ezen értékek alapján történt. A releváns vizsgálati eljárásokra vonatkozó törvényi módosítások miatt a gépkocsinak a forgalomba helyezéshez és adott esetben a gépjárműadóhoz szükséges megfelelőségi tanúsítványában magasabb értékek lehetnek bejegyezve. Az adatok nem egy bizonyos gépkocsira vonatkoznak, és nem képezik az ajánlat részét, hanem kizárólag összehasonlítási célokat szolgálnak különböző járműtípusok között. Az értékek a választott opcionális felszereltségektől függően eltérőek.</p>

Járműdesign


Járműdesign.

A hagyomány kötelez – az új Mercedes-Benz SL is mindenkit lenyűgöt időtlen sziluettjével, a roadsterre jellemző klasszikus arányaival és ikonikus designjával. Kívülről éppúgy, mint belülről.

Járműdesign


Járműdesign.

A hagyomány kötelez – az új Mercedes-Benz SL is mindenkit lenyűgöt időtlen sziluettjével, a roadsterre jellemző klasszikus arányaival és ikonikus designjával. Kívülről éppúgy, mint belülről.

Külső felszereltség

Az elegáns, krómozott, gyémántmintázatú, meredeken álló hűtőrács – modern „panamericana-design“ interpretációban –a Mercedes-Benz SL arcélének leglényegibb vonása.
Megtekintés újra

A film elkészítését követően történhettek változások a terméken.

Külső felszereltség

Az egyedülállóan markáns arcél a legszebb emlékeket idézi fel a roadsterek rajongóiban. A meredeken álló hűtőrács – modern „panamericana-design“ interpretációban – elegánsan utal a 300 SL Panamericana modellre. Az SL olyan gépkocsi magabiztosságát sugározza, amelynek már semmit sem kell bizonyítania. Időtlen sziluett: elegancia – annak legtisztább, egyben legsportosabb formájában. A beépített kipufogóvégekkel és diffúzorral rendelkező új kialakítású széles farrész maga a színtiszta dinamika.

Utastér

A Mercedes-Benz SL vezetőfülkéje egyedülálló térérzettel, magas szintű üléskényelemmel kápráztat el, és pazarlóan bánik a válogatott anyagokkal.
Megtekintés újra

A film elkészítését követően történhettek változások a terméken.

Utastér

Belső tér a legsportosabb és legexkluzívabb formában. Az SL vezetőfülkéje egyedülálló térérzettel, magas szintű üléskényelemmel kápráztat el, és pazarlóan bánik a válogatott anyagokkal: exkluzív bőrváltozatok, kiváló minőségű elegáns fa vagy alumínium díszítőelemek. Magas oldalpárnás sportülések és új, kormánykapcsolófülekkel rendelkező, jó fogású multifunkciós sportkormány – pontosan a vezető és az elöl ülő utas ergonomikus igényeihez igazított belső felszereltség.

Mercedes-Benz Intelligent Drive


Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Teljesítménynövelő komfort és példamutató biztonság.

Mercedes-Benz Intelligent Drive


Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Teljesítménynövelő komfort és példamutató biztonság.

Lehet szó sűrű városi forgalomról, hosszú éjszakai vezetésről vagy ismeretlen utakról, SL Roadstere jól érzékelhetően könnyebbé teszi a feladatát a stresszes szituációkban. Ennek hátterében egy olyan koncepció áll, amely egy Mercedes-Benz gépkocsiban minden utat biztonságossá és egyedülállóvá tesz: ez a Mercedes-Benz Intelligent Drive. Az az idő ugyanis, amit a kormány mögött tölt, igazán az Ön ideje. A kikapcsolódás és az energiával való töltekezés ideje, hogy mindenekelőtt biztonságosan, de egyúttal mindig nyugodtan érjen célba.

Az innovációról részletesen: ismerkedjen meg az SL Mercedes-Benz Intelligent Drive által nyújtott kiemelkedő jellemzőivel!

Be- és kiparkolás, könnyedén.

A PARKTRONIC-kal rendelkező Parkolássegítő asszisztens megkönnyíti mind a parkolóhely-keresést, mind a hosszirányú parkolóhelyekre történő beparkolást és az azokról történő kiállást. A rendszer a megfelelő parkolóhelyeket a multifunkciós kijelzőn jelzi.

Ha a vezető bekapcsolja a hátrameneti fokozatot, és visszaigazolja a parkolási ajánlatot, akkor 10 km/órás sebességig a PARKTRONIC-kal rendelkező Parkolássegítő asszisztens szinte teljesen egyedül elvégzi a kormányzási manővert. A vezető ennek során csak a gáz- és fékpedált működteti, és a parkolási folyamat legfeljebb hét manőver után befejeződik.

Az Ön kapcsolóközpontja, a legmagasabb igények kielégítésére.

Navigáció, telefon, audió, videó, internet – a COMAND Online kezelő- és kijelzőrendszerrel minden műsor- és információforrást szem előtt és kézben tarthat. Kezelése egyszerű és intuitív.

A valósághű domborzati térkép-megjelenítéssel rendelkező, merevlemezes navigáció figyelembe veszi az aktuális közlekedési információkat. Egy megfelelő mobiltelefonnal menet közben használhat olyan Mercedes-Benz alkalmazásokat, mint a Különleges úti cél keresése, Időjárás vagy Internetrádió.

Minden helyzetben többet lát.

Rendkívül intelligens és sokoldalú: a LED-es Intelligens Világítási Rendszer még nagyobb biztonságot és a lehető legjobb látási feltételeket biztosítja – bármilyenek is legyenek a fényviszonyok.

A teljesen LED-es fényszórók teljesen automatikusan hozzáigazodnak az időjárási körülményekhez, fényviszonyokhoz és közlekedési feltételekhez. Ezáltal optimális megvilágítást biztosítanak az országutakon, az autópályákon és a kanyarokban.

Biztosítja a követési távolságot – a forgalmi sávban tartja a gépkocsit.

Az innovatív vezetéstámogató asszisztensrendszer segíti a vezetőt a biztonságos követési távolság tartásában és a sáv közepén maradásban.

Mindenekelőtt hosszú utakon és torlódásban haladva kínál komoly tehermentesítést a vezető számára. A radaralapú rendszer fékez, amikor szükséges, és amikor lehetséges, ismét felgyorsít a beállított kívánt sebességre. Segítségével csökken a ráfutásos balesetek kockázata.

A vezetési élmény csak beállítás kérdése.

A DYNAMIC SELECT-tel egy érintéssel lehívhat egy komfortos, egy sportos, egy különösen sportos, egy hatékony vagy egy teljesen egyedi menetprogramot.

A választott menetprogramhoz igazodnak az olyan paraméterek, mint a motor, a sebességváltó és a kormányzás karakterisztikája. Az adaptív lengéscsillapító rendszerrel rendelkező futómű emellett arra is képes, hogy kerekenként a szükségleteknek megfelelően állítsa a be a csillapítóerőt – folyamatosan és fokozatmentesen.

Intelligens technológiák


Mercedes-Benz Intelligent Drive – a technológiákról részletesen.

Teljesítménynövelő komfort és példamutató biztonság.

Intelligens technológiák


Mercedes-Benz Intelligent Drive – a technológiákról részletesen.

Teljesítménynövelő komfort és példamutató biztonság.

A kép az SL Roadster kormányzásasszisztenssel rendelkező DISTRONIC követésitávolság-tartó asszisztensének működését mutatja be.

DISTRONIC követésitávolság-tartó asszisztens kormányzásasszisztenssel

A kép az SL Roadster MAGIC VISION CONTROL technológiájának működését mutatja be.

MAGIC VISION CONTROL

A kép az SL Roadster PRE-SAFE PLUS technológiájának működését mutatja be.

PRE-SAFE PLUS

A kép az SL Roadster Táblafelismerő asszisztensének működését mutatja be.

Táblafelismerő asszisztens

A kép az SL Roadster kereszteződésfunkcióval rendelkező Aktív fékasszisztensének működését mutatja be.

Aktív fékasszisztens kereszteződésfunkcióval

A kép az SL Roadster PRE-SAFE rendszerének működését mutatja be.

PRE-SAFE® rendszer

A kép az SL Roadster kijelzőjén megjelenő DYNAMIC SELECT működését mutatja be.

DYNAMIC SELECT

A kép az SL Roadster kijelzőjén megjelenő Parkolássegítő asszisztens működését mutatja be.

Parkolássegítő asszisztens

A kép az SL Roadsterben rendelkezdésre álló, a parkolást dinamikus segédvonalakkal segítő tolatókamera működését mutatja be.

Tolatókamera dinamikus segédvonalakkal

A képen az integrált COMAND Online-nal rendelkező SL Roadsters kijelzője látható.

COMAND Online

A kép az SL Roadster Live Traffic Information technológiájának működését mutatja be.

Live Traffic Information

A kép az Adaptív távfényasszisztens Plusz működését mutatja be.

Adaptív távfényasszisztens Plusz

A kép a LED-es Intelligens Világítási Rendszer részét képező autópálya-világítás működését mutatja be.

LED-es Intelligens Világítási Rendszer

A képen az AIRSCARF technológiával rendelkező SL Roadster fejtámláiban található légfúvók láthatók.

AIRSCARF

A kép az SL Roadster KEYLESS-GO technológiáját mutatja be.

KEYLESS-GO komfort csomag

A közelképen az SL Roadster Bang & Olufsen BeoSound AMG hangrendszere látható.

Bang & Olufsen Beo Sound AMG

Menettulajdonságok


Menettulajdonságok.

Az SL gépkocsival Kaliforniában – a variotetőnek köszönhetően nyitott tetővel.

Menettulajdonságok


Menettulajdonságok.

Az SL gépkocsival Kaliforniában – a variotetőnek köszönhetően nyitott tetővel.

A lemenő nap szinte misztikus fénybe öltözteti a briliánskék Mercedes-Benz SL-t a kaliforniai Pacific Coast Highay 1-en.

Lendületben: mesébe illő kaliforniai kirándulás az SL-lel.

Lendületben: mesébe illő kaliforniai kirándulás az SL-lel.

Az új Mercedes-Benz SL még kifinomultabb megjelenéssel és jobb műszaki tartalommal áll a startvonalhoz. Itt az idő az első napsütéses kirándulásra. California here we come!

Visszatekintés a múltra


Visszatekintés a múltra.

Az autótörténet mérföldkövei: az SL egy ikonikus sportkocsi, amely mindig is az egyik legkeresettebb sportautó volt és marad.

Visszatekintés a múltra


Visszatekintés a múltra.

Az autótörténet mérföldkövei: az SL egy ikonikus sportkocsi, amely mindig is az egyik legkeresettebb sportautó volt és marad.

Az SL legenda eredete: az 1952-ben gyártott Mercedes-Benz 300 SL az első SL (Super Leicht) jelöléssel ellátott gépkocsi.
Az SL legenda eredete: az 1952-ben gyártott Mercedes-Benz 300 SL az első SL (Super Leicht) jelöléssel ellátott gépkocsi.

A „szárnyasajtós“ gépkocsi története az autósportban kezdődik.

A 300 SL (W 194) a második világháború utáni idők első új tervezésű Mercedes-Benz versenyautója, amely az új SL (Super Leicht) jelölést kapta.

Bár az új fejlesztésű, csőből készült, rácsszerkezetes alváz garantálja, hogy a kis tömeg mellett a lehető legnagyobb csavarószilárdsággal rendelkezzen a gépkocsi, azonban a hagyományos ajtók alkalmazását lehetetlenné teszi. A megoldást a felfelé nyíló ajtók jelentik. Megszületett a „szárnyasajtós“ autó. 1954-ben a 300 SL „Gullwing“ (W 198) tovább írja a sikertörténetet.

A Mercedes-Benz 300 SL Roadster (W 198) 1957-től a nagyteljesítményű sportkocsik osztályában is lehetővé teszi a tető nélküli autózás élményét.

Ennél csak a repülés szebb.

Az 1950-es évek végén nagyon keresettek lettek a nyitott, kétüléses gépkocsik. Így 1957-ben a 300 SL Roadster leváltja a legendás „szárnyasajtóst“ és a nagyteljesítményű sportkocsik osztályában is lehetővé teszi a tető nélküli autózás élményét.

A csőből készült, rácsszerkezetes alváz a Roadsternél is megmarad, mint a teherviselést biztosító váz. Az alacsonyabb kivitelű oldalelemek azonban lehetővé teszik, hogy hagyományos, előre nyíló ajtókat kapjon a gépkocsi – ami a tető nélküli autózás döntő feltétele.

Markáns design, legendás formai kialakítás – a befelé ívelt tető miatt az 1963-as Mercedes-Benz 230 SL (W 113) modell a „pagoda“ jelzőt kapja.

A nyitott tetős autózás kultikus helye.

A Mercedes-Benz 1963 márciusában a Genfi Autószalonon bemutatja a 230 SL (W 113) modellt és vele újragondolja, hogy mit is jelent a sportos vezetési élmény: a teljesítmény komforttal és optimális biztonsággal párosul.

A 230 SL három kivitelben áll rendelkezésre: roadsterként lenyitható vászontetővel, tisztán kemény tetős coupé-ként és a két változat kombinációjában. A befelé ívelt kemény tető miatt, amely a távol-keleti templomok külső megjelenésére emlékeztet, a 230 SL gyorsan elnyerte a „pagoda“ díszítő jelzőt.

18 éves gyártási idejével az R 107 modellcsalád a Mercedes-Benz leghosszabb ideig gyártott modellcsaládja – az 1971-es 350 SL emellett az első nyolchengeres SL gépkocsi.

Innovatív örökzöld.

A komfortos és mégis nagy teljesítményű kétüléses irányvonal 1971-től az R 107 modellcsaláddal találja meg a következetes folytatását – az 1971-es 350 SL egyúttal az első nyolchengeres SL gépkocsi.

147 kW-os (200 LE) teljesítményének köszönhetően kilenc másodpercen belül gyorsul 100-ra. Az üzemanyagtartály ütközésbiztosan a hátsó tengely fölött van beépítve. Az újdonságok között említhetők a nagy felületű, ütközés ellen védő felülettel rendelkező négyküllős kormánykerék és a kengyeles ajtókilincsek, amelyek megakadályozzák az ajtók kinyílását.

Az új R 129 SL modellcsalád még több komforttal és különösen harmonikus designnal egyesíti a dinamikát és a sportosságot.

Igazán sportos.

Elég egyetlen gombnyomás, és a vászontető 20 másodpercen belül kinyílik és záródik, ami igencsak megnöveli a komfortérzetet.

Ez a modellgeneráció számos világújdonságot egyesít magában: beépített biztonsági övekkel rendelkező, a sportosság jegyében ihletett ülések, teljesen automatikus vászontető, valamint a léghuzatmentes nyitott tetős autózást lehetővé tevő szélfogó. Az 500 SL 5,0 literes négyszelepes V8-as motorja 240 kW (326 LE) teljesítményével kimondottan sportos vezetést tesz lehetővé.

2001-ben az R 230 modellcsaládra történő átállással az új Mercedes-Benz SL 500 is elektrohidraulikus variotetőt kap.

A világ legerősebb roadstere.

Egyértelműen még igényesebbé válik a műszaki tartalom, a design és a felszereltség. Az elődöktől eltérően ez az SL azonban mindenhová magával viszi a kemény tetőt.

A variotető gombnyomásra 16 másodpercen belül kinyílik és záródik – akár távirányítóval is. 2004-ben jelenik meg az SL paletta új topmodelljeként az SL 65 AMG, amely 612 LE-s (450 kW) teljesítményével és 1000 Nm-es forgatónyomatékával a világ legerősebb roadstere.


Bővebben a modell történetéről:

Engedje, hogy magával ragadja az SL egyedülálló története, és szerezzen varázslatos élményeket álomba illő németországi, olaszországi vagy franciaországi utazásokon a Mercedes-Benz történelmi gépkocsijaival.


Bővebben a modell történetéről:

Engedje, hogy magával ragadja az SL egyedülálló története, és szerezzen varázslatos élményeket álomba illő németországi, olaszországi vagy franciaországi utazásokon a Mercedes-Benz történelmi gépkocsijaival.

Classic Car Travel


Barangoljon álomszép utakon egy klasszikus SL-t vezetve.

Ismerje meg egy Mercedes-Benz oldtimert vezetve Toscana festői tájait, Provence mesébe illő útjait vagy a Mercedes-Benz autótörténeti múltjának lenyűgöző helyeit Baden-Württembergben a „Classic Car Travel“ által szervezett utazásokon.

Classic Car Travel


Barangoljon álomszép utakon egy klasszikus SL-t vezetve.

Ismerje meg egy Mercedes-Benz oldtimert vezetve Toscana festői tájait, Provence mesébe illő útjait vagy a Mercedes-Benz autótörténeti múltjának lenyűgöző helyeit Baden-Württembergben a „Classic Car Travel“ által szervezett utazásokon.

Élvezze Provence mesés tájait egy történelmi Mercedes-Benz SL-ben.

Vezetési élmény a legtisztább formájában: engedje, hogy a részletek szerelmeseként lenyűgözze a krómelemek időtlenül elegáns formanyelve! Érintse meg, szívja be illatát, és régmúlt kalandok történetei elevenednek meg Ön előtt. Igényes helyekre betérve a legmagasabb színvonalú kulináris élvezetekben lehet része. Lehetőséget kínálunk, hogy nyugodtan kiélje szenvedélyét – ráadásul különböző modelleket vezethet. A gondosan kiválasztott útvonalakból összeállított utazásán hozzáértő csapattal kísérjük.

Képek és filmek


Az SL Roadster képei és filmjei.

Képek és filmek


Az SL Roadster képei és filmjei.

Az opcionálisan rendelhető sokküllős könnyűfém keréktárcsákkal felszerelt, briliánskék Mercedes-Benz SL 500 egy kikötő szélén áll.
A szelenitszürke Mercedes-Benz SL 400 időtlen sziluettjével és ikonikus designjával tökéletesen beleillik a modern építészeti környezetbe.
A briliánskék Mercedes-Benz SL 500 porcelán/fekete belső tere egyszerre sportos és exkluzív.
A képen egy futurisztikus épület homlokzata alulnézetből látható.
A markáns tetőformája miatt inkább pagodaként ismert Mercedes-Benz 280 SL az idők során kultikussá vált.
A briliánskék Mercedes-AMG SL 65 egy nagyteljesítményű sportkocsi jellegzetes tulajdonságaival, pl. a precízen formált felületeivel mindenkit lenyűgöz.
A Mercedes-Benz SL 400 Exkluzív fekete nappabőr belső tere a luxust, a komfortot és a sportosságot ötvözi.
A legendás Mercedes-Benz 190 SL az SL roadstertradíciójának megalapítójaként külső megjelenésében a 300 SL, a modellcsaládhoz tartozó legelső gépkocsi hagyományait viszi tovább.
Azonnal megragadja a figyelmet, amint feltűnik a visszapillantó tükörben – a markáns arcélű és erőteljes stílusú Mercedes-AMG SL 63.
A briliánskék Mercedes-Benz SL 500 széles farrészével és negyméretű, sokküllős AMG könnyűfém keréktárcsáival maga az erőteljes dinamika.