A Mercedes-AMG GT Concept elölről és oldalnézetből, fekete háttér előtt.
A kívánt videó pillanatnyilag sajnos nem áll rendelkezésre. Kérjük, később próbálja meg még egyszer.
Megtekintés újra

A Mercedes-AMG GT Concept designja.

Az AMG Future Performance sportautómárka hibrid látványautóval lép fel.

A Mercedes-AMG GT Concept designja.

Az AMG Future Performance sportautómárka hibrid látványautóval lép fel.

A Mercedes-AMG GT Concept felülről és oldalnézetből, fekete háttér előtt.
A Mercedes-AMG GT Concept elölről és oldalnézetből, fekete háttér előtt.

Izmos arányok.

Izmos arányok.

A külső design a rendkívül izmos arányokkal, a nagy méretekkel és az érzéki, de egyúttal redukált felületekkel tűnik ki. A koncepcióautó az érzéki tisztaság designfilozófiáját reprezentálja, az AMG-re jellemző performance-érzettel fűszerezve.

„A GT Concept formanyelvünk legrendkívülibb megtestesülése, amely megint csak kiemeli az AMG-t mint performance-márkát“ – jellemzi a koncepcióautót Gorden Wagener, a Daimler AG Design területének vezetője. „Tökéletes arányai és letisztult, a felületeket hangsúlyozó designja a szépséges formákkal együtt egyszerre hot és cool.“

AMG GT – jellemző elemek.

A Mercedes-AMG GT Concept oldalnézetből, fekete háttér előtt.

AMG GT – jellemző elemek.

A Panamericana hűtőrács függőleges, oldalt pirosra fényezett rácsával, a rendkívül vékony főfényszórók új formája és a domináns kialakítású oldalsó légbeömlők az első lökhárítóban az AMG GT-re jellemző, itt továbbfejlesztett designjegyek, amelyek a tiszta erőt sugározzák ki magukból. A kerékdobokig nyúló motorháztető a két powerdome-mal a sportautógénekre utal. Ez fejeződik ki az extravagáns Hot Red színárnyalatú fényezésben is, amellyel a felületek a speciális anyagösszetételüknek köszönhetően úgy csillognak a fényben, mintha folyékony fémből lennének.

A Mercedes-AMG GT Concept hátulról és oldalnézetből, fekete háttér előtt.
Részletes felvétel a Mercedes-AMG GT Concept hátsó lámpáiról.
A Mercedes-AMG GT Concept hátulról és oldalnézetből, fekete háttér előtt.

Az AMG GT jellegzetes látványa.

Az AMG GT jellegzetes látványa.

A hangsúlyozottan széles farrész a rendkívül vékony, vízszintes hátsó lámpákkal és a csomagtérfedél alakjával az AMG GT-re jellemző, összetéveszthetetlen látványt mutatja. A hátsó lámpák háromdimenziós búrája alatt elhelyezett tolatólámpánál is új világítástechnológiát alkalmazunk. A hőelvezetéshez egy bordázott hűtőmodult építünk be a búrába.

A gépkocsi hátulján látható további designelem a széles és oldalt lendületesen lefelé vezetett, karbonoptikás diffúzor és a központos elhelyezkedésű kipufogóvég, amely a Mercedes-AMG GT R-re emlékeztet.

Mirror Cams.

Részletes felvétel a Mercedes-AMG GT Concept miniatűr kamerával rendelkező külső visszapillantó tükréről.

Mirror Cams.

A külső visszapillantó tükrök szerepét a kísérleti autónál aerodinamikailag előnyös kialakítású miniatűr kamerák (Mirror Cams) veszik át. A Mirror Cam „EQ Power+“ jelölése arra a plusz teljesítményre utal, amelyet az AMG-nél a hibrid megoldás alkalmazásának köszönhetően elvárhatunk. A kimondottan markáns kialakítású, nagyon vékony küllős kerekek szabad rálátást engednek az AMG nagy teljesítményű kerámia kompozit fékekre. A féknyergek bronzszínűre vannak fényezve, az „AMG Carbon Ceramic“ felirat látható rajtuk.

„Nano active fibre technology“.

Részletes felvétel a Mercedes-AMG GT Concept legmodernebb technikát képviselő, „nano active fibre technology“-vel kialakított fényszóróiról.

„Nano active fibre technology“.

A „nano active fibre technology“ felhasználásával a Mercedes-AMG a jövő nappali menetfényét alkotta meg. A fényt a speciális nagy fényerősségű világításrendszer szabadon megválasztható alakú világító csíkként hozza létre. A háromdimenziós fényhatás egyedi, azonosítható világítást kölcsönöz az AMG GT Concept számára, amelynek fényszórója számos további intézkedésnek köszönhetően valódi high-tech színvonalat képvisel. A felső peremre az irányjelző-funkció van integrálva. A vízszintesen továbbhaladó fényimpulzus („futófényes irányjelző“), amelyen még további fejlesztést végeztünk, rendkívül gyors villogási impulzusával tud lenyűgözni.