XII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra

Eredmények


Eredmények

Eredmények


Eredmények

Idén is megdőlt a Mercedes-Benz Classic Csillagtúra résztvevőinek száma

XII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra: Eredmények

Idén is megdőlt a Mercedes-Benz Classic Csillagtúra résztvevőinek száma

Úgy tűnik, nemcsak a Mercedes-Benz régebbi típusai egyre népszerűbbek, de oldtimer túráink is, hiszen az előzőhöz képest idén rekordszámú résztvevővel rajtolt a XII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra. Szeptember 10-én összesen 87 autó indult a zsámbéki Driving Camp-ből és a kétnapos túra alatt veterán karavánunk gyönyörű helyeket érintve 570 km-t tett meg és az ország nyugati felét barangolta be.

Az eseményen csak olyan Mercedes-Benz gyártmányú személyautóval lehetett nevezni, melyet 1991. december 31. előtt gyártottak, vagy olyan típussal, amely a stuttgarti Mercedes-Benz Classic Center által „Classic” besorolást kapott.

Az idei esemény kiemelt autói a 70 éves 300-as (W186) és 220-as (W187), valamint a 60 éves S-osztály Cabrio (W111) modelljei voltak, amelyek a Mercedes-Benz 135 éves történetében különleges csillogást hoztak a márka életébe.

Az alábbi linkekre kattintva a Csillagtúra eredményeit töltheti le. Jó böngészést kívánunk!

VÉGEREDMÉNYEK

XII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra


Csillagtúra a klasszikus kedvenceknek

XII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra


Csillagtúra a klasszikus kedvenceknek

X. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra

Szeptember 10-én mintegy száz autóval indult útjára a Mercedes-Benz Classic Csillagtúra mezőnye, mely guruló múzeumként a márka 135 éves múltja előtt tisztelgett.

Az indián nyárban Budapest környékéről indulva a Dunántúl legszebb útvonalain haladt, és kedves városokat, eldugott településeket érintett az itiner. Sok meglepetés mellett a megszokott 1/100-as ügyességi és márkatörténeti feladatok fűszerezték a kétnapos, kétéjszakás rendezvényt.

 

English version

12th Mercedes-Benz Classic Startour

English version

On the 10th of September around 100 cars from the Mercedes Benz Star Tour hava started their journey to honour the 135 years old history of the Mercedes Benz.

In the late summer the journey started from Budapest and followed the most beautiful routes and hidden settlements of western Hungary. Besides the presents the 2 days 2 nights event was spiced up with the usual 1/100 stages and tasks about Mercedes Benz history.

Program


Program

Program


Program

2021. szeptember 10-én ismét kigurultak a garázsból a legfényesebb csillagok, hogy a hagyományos kétnapos oldtimer autós túra rég nem látott útvonalát tegyék meg. A Mercedes-Benz Classic Csillagtúra mezőnye idén az ország nyugati felébe látogatott. Kiemelt szerepet kaptak Nagykanizsa és a Zalai-dombság kis települései is, ahol 1/100-as ügyességi és márkatörténeti feladatokkal fűszerezve kalandozott guruló múzeumunk.

Nevezhető autók


Nevezhető autók

Nevezhető autók


Nevezhető autók

XI. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra: Nevezhető autók

A túrára csak olyan Mercedes-Benz gyártmányú személyautóval lehetett nevezni, melyet 1991. december 31. előtt gyártottak, vagy olyan típussal, amely a stuttgarti MB Classic Center által „Classic” besorolást nyert.
A 30 évnél fiatalabb A124/C124/W124/W126/R129 modellek részvételét a rendező bírálta el.

Kiemelt tisztelettel vártuk az idén 70 éves 300 (W186) és 220 (W187), valamint a 60 éves S-osztály Cabrio (W111) modelleket, amelyek a Mercedes-Benz 135 éves történetében különleges csillogást hoztak a márka életébe.

Ezektől eltérő youngtimer és különleges modellek jelentkezése is lehetséges volt limitált létszámban, de minden esetben a rendező egyedileg bírálta el a részvétel lehetőségét az autó pontos megismerése után.

Támogatók


Támogatók

Támogatók


Támogatók

XII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra - Támogatók