XII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra

XII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra


Csillagtúra a klasszikus kedvenceknek

XII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra


Csillagtúra a klasszikus kedvenceknek

X. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra

Szeptember 10-én mintegy száz autóval indul útjára a Mercedes-Benz Classic Csillagtúra mezőnye, mely guruló múzeumként a márka 135 éves múltja előtt tiszteleg.

Az indián nyárban Budapest környékéről indulva a Dunántúl legszebb útvonalain halad, és kedves városokat, eldugott településeket érint az itiner. Sok meglepetés mellett a megszokott 1/100-as ügyességi és márkatörténeti feladatok fűszerezik a kétnapos, kétéjszakás rendezvényt.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a jelentkezés lezárult, ám szeretettel látjuk Önt nézőként a látványos állomások egyikén 2021. szeptember 10-én és 11-én.

 

English version

12th Mercedes-Benz Classic Startour

English version

On the 10th of September around 100 cars from the Mercedes Benz Star Tour will start their journey to honour the 135 years old history of the Mercedes Benz.

In the late summer the journey starts from Budapest and follows the most beautiful routes and hidden settlements of western Hungary. Besides the presents the 2 days 2 nights event is spiced up with the usual 1/100 stages and tasks about Mercedes Benz history.

Because of the great interest in the event, we closed the registration, however we would like to invite you as a spectator regardless in the 10th and 11th of September 2021.

Program


Program

Program


Program

2021. szeptember 10-én ismét kigurulnak a garázsból a legfényesebb csillagok, hogy a hagyományos kétnapos oldtimer autós túra rég nem látott útvonalát tegyék meg. A Mercedes-Benz Classic Csillagtúra mezőnye idén az ország nyugati felébe látogat. Kiemelt szerepet kapnak Nagykanizsa és a Zalai-dombság kis települései is, ahol 1/100-as ügyességi és márkatörténeti feladatokkal fűszerezve kalandozik guruló múzeumunk.

Nevezhető autók


Nevezhető autók

Nevezhető autók


Nevezhető autók

XI. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra: Nevezhető autók

A túrára csak olyan Mercedes-Benz gyártmányú személyautóval lehet nevezni, melyet 1991. december 31. előtt gyártottak, vagy olyan típussal, amely a stuttgarti MB Classic Center által „Classic” besorolást nyert.
A 30 évnél fiatalabb A124/C124/W124/W126/R129 modellek részvételét a rendező bírálja el.

Kiemelt tisztelettel várjuk az idén 70 éves 300 (W186) és 220 (W187), valamint a 60 éves S-osztály Cabrio (W111) modelleket, amelyek a Mercedes-Benz 135 éves történetében különleges csillogást hoztak a márka életébe.

Ezektől eltérő youngtimer és különleges modellek jelentkezése is lehetséges limitált létszámban, de minden esetben a rendező egyedileg bírálja el a részvétel lehetőségét az autó pontos megismerése után.

Amennyiben nem biztos benne, hogy járműve megfelel-e előírásainknak, de részt venne a túrán, küldjön e-mailt autója fotójával, és néhány nap alatt elbíráljuk a részvétel lehetőségét.

Támogatók


Támogatók

Támogatók


Támogatók

XII. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra - Támogatók