A város új hőse: A Citan Mixto.

A Citan Mixto: A város hőse.

A Citan gépkocsival olyan kompakt méretekkel és nagy raktérrel rendelkező városi áruszállítót kínálunk Önnek, amely tökéletesen illik a városi áruszállítás által támasztott sokoldalú követelményekhez.

Gazdaságossági szempontból vizsgálva, a Citan minden vonatkozásban nyereség: A BlueEFFICIENCY technológiával1 rendelkező és az akár 4,3 l/100 km-es2 fogyasztást lehetővé tevő hatékony motorjai, a magas szintű rendelkezésre állás a hosszú karbantartási intervallumokkal3 valamint a vonzó ajánlatok és szolgáltatások4 az Ön büdzséjét kímélik. És annak érdekében, hogy biztonságosan érhesse el úti célját, a Citan gépkocsit az ADAPTÍV ESP®-vel értékes kiegészítő funkciókkal valamint minden körülmények között jó fékhatást biztosító fékekkel bocsátjuk az útjára.

A kényelmes üléseknek, az egyszerű kezelhetőségnek és a független kerékfelfüggesztéssel rendelkező finoman illesztett futóműnek köszönhetően, a Citan nagyon komfortosan, agilisen és fordulékonyan vezethető a városban – kívánságra a 6G-DCT két tengelykapcsolós sebességváltóval5. A be- és kirakodásnál örömet fog okozni Önnek, hogy a nagyobb ajtóknak és az alacsonyabb raktérperemnek köszönhetően mennyire flexibilisen használható ki a nagyvonalú raktérkínálat.

A Citan mindazzal rendelkezik, amit Ön egy Mercedes csillaggal rendelkező városi áruszállítótól elvár. Fedezze fel az előnyeit egy próbaút során. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

1

A BlueEFFICIENCY csomag az alapfelszereltséghez tartozik az összes motorváltozatnál és hosszúságnál, kivéve a 6G-DCT két tengelykapcsolós sebességváltóval felszerelt gépkocsikat.

2

Citan zárt áruszállító 108 CDI a BlueEFFICIENCY csomaggal valamint az 5-fokozatú mechanikus sebességváltóval és haszongépjárműkénti (N1) forgalomba helyezéssel. Városi/országúti/kombinált tüzelőanyag-fogyasztás: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 119–112 g/km [*]. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek.

3

Maximum 40.000 km-es karbantartási intervallumoknak .

4

Például a Mercedes-Benz MobiloVan, a Mercedes-Benz mobilitásgarancia a jármű teljes élettartamára. Ez maximálisan 30 évig érvényes szerződéses Mercedes-Benz szervizpartnernél történő rendszeres szervizelés esetén. A 2012.10.01 után először forgalomba helyezett gépkocsik számára érvényes.

5

A 6G-DCT két tengelykapcsolós sebességváltó opcionális a Citan 112 számára [Citan zárt áruszállító 112 a BlueEFFICIENCY csomag nélkül, a 6G-DCT két tengelykapcsolós sebességváltóval és haszongépjárműkénti (N1) forgalomba helyezéssel. Városi/országúti/kombinált tüzelőanyag-fogyasztás: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 147–144 g/km [*] rendelhető A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek. A nem Citan Mixto számára rendelhető.

Kiemelkedő jellemzők.

  1. Komfort
  2. Vezetési élmény
  3. Gazdaságosság
  4. Flexibilitás
  5. Biztonság
Citan Mixto: Tudja, hogy Önnek mire van szüksége.

A Citan a kellemest a hasznossal egyesíti magában: A barátságos belső terében nagyon jól lehet dolgozni. A funkcionalitás és a komfort a beszállástól a kiszállásig minden vonatkozásban meggyőző – vezetés közben a kellemesen magas üléshelyzettől az alacsony ajtó- és raktérperemig, ami könnyebbé teszi a rakodást.

A kényelmes vezetőülés a hátat kímélő oldalirányú megtámasztással aktívan szellőzik, strapabíró és manuálisan a vezető igényeinek megfelelően lehet beállítani ugyanúgy, mint az állítható magasságú kormánykereket. Az összes kezelőszerv áttekinthetően van elhelyezve és egyszerűen működtethető. A könnyen leolvasható kombináltműszer még jobban felértékeli a belső teret. Az alapfelszereltséghez tartozó fűtő- és szellőztetőberendezés valamint a gyakorlatban felmerülő igényeknek megfelelően kialakított tárolóhely koncepció is ugyancsak hozzájárulnak a kellemes munkahelyi légkör biztosításához.

Citan Mixto: A munkának a vezetési élményt is biztosítania kell.

A Citan erősségei minden munkavégzésnél előnyöket biztosítanak: A sűrű városi forgalomban Ön a kompakt méretei által biztosított fordulékonyságából profitál, országúton vagy az autópályán pedig teljes mértékben élvezheti motorjainak teljesítményét.

A nagy forgatónyomatékot biztosító 55 kW1 (75 LE), 66 kW2 (90 LE) és 81 kW3(110 LE) teljesítményű dízelmotorok vagy a 84 kW4 (114 LE) teljesítményű benzinmotor közül az egyik biztosan illik az Ön követelményprofiljához. Az innovatív BlueEFFICIENCY technológia5 csökkenti a fogyasztást és ezáltal növelheti vállalkozása gazdaságosságát. A motorváltozattól függően az 5- ill. 6-fokozatú mechanikus sebességváltók hatékonyan alakítják át vonóerővé a kerekeken. Az opcionálisan elérhető 6G-DCT6 két tengelykapcsolós sebességváltó a mechanikus sebességváltó menetdinamikai előnyeit az automata váltó komfortjával egyesíti.

Az összes műszaki részegység pontosan illesztve van egymáshoz – a szervokormánytól, a független kerékfelfüggesztésű futómű rugóinak és lengéscsillapítóinak kialakításán keresztül a minden körülmények között jó fékhatást biztosító fékekig. Ezeknek köszönhetően mindig gondtalanul élvezheti a Citan agilitását.

Citan Mixto: Kifizetődik a használata. Rövid és hosszú távon is.

A Mercedes-Benz márka számára kötelezettség, hogy a mobilitás jövőjét a Citan gépkocsival is felelősségteljesen és fenntarthatóan biztosítsa. Pontosan a városi forgalomban teljesíti példamutatóan a Citan ezeket a követelményeket. A modern motoroknak és az innovatív BlueEFFICIENCY technológiának5 köszönhetően alacsony a CO2-kibocsátás és a fogyasztás.

Így a Citan az akár 4,3 l/100 km1-es fogyasztásával példamutatóan végzi a szállításai feladatait. A Citan gazdasági szempontból is nyereség. Egyrészt az attraktív árszintjével, másrészt az alacsony üzemeltetési költségeivel, amelyek a hatékony tüzelőanyag-fogyasztásnak és a maximum 40.000 km-es karbantartási intervallumoknak köszönhető.

A lehető legjobb rendelkezésre állás a Mercedes-Benz Vans ugyanannyira fontos, mint Önnek. Ezt a gépkocsi egész élettartamára szóló Mercedes-Benz MobiloVan7, 8mobilitásgaranciával nyomatékosítjuk. A Citan ezzel jelentős mértékben hozzájárul a hosszú időre biztosított és tartós jövedelmezőséghez. Mindegyik megtett út számára.

A gazdaságos vezetés alapját a modern motorok, az elektromos rásegítésű szervokormány és a fokozatváltási pont kijelző képezik. A BlueEFFICIENCY csomaggal5 még jobban növelhető gépkocsija hatékonysága.

Citan Mixto: Készen áll arra, hogy bármilyen követelménynek megfeleljen.

A Citan meggyőző flexibilitással teljesíti a mindennapi elvárásokat. Jóllehet az Ön munkáját nem tudja elvégezni, azonban – függetlenül attól, hogy Ön milyen üzletágban tevékenykedik – lényegesen könnyebbé teheti. Az intelligens raktérkoncepcióját és az alacsony raktérperemét miután megszokta, már nem akarja nélkülözni. Ugyanis a könnyű be- és kirakodás ugyanúgy az erősségeihez tartozik, mint a nagy szállítási kapacitásának flexibilis kihasználása: Az akár 2 tolóajtó és a maximum 180°-os nyitási szögű kétszárnyas kialakítású hátsó ajtók kitűnő hozzáférést biztosítanak a raktérhez.

Citan Mixto: Igazán nagy a biztonság területén.

A Citan a biztonság tekintetében is legelöl jár: Az ADAPTÍV ESP®-vel, a fékasszisztenssel és az ABS blokkolásgátló rendszerrel valamint a minden körülmények között jó fékhatást biztosító fékekkel meggyőző a rövid fékútjával – esőben is. A független kerékfelfüggesztésű futómű megbízhatóan biztosítja a kerekek érintkezését az úttesttel. Amennyiben esetleg havon, sárban vagy homokon kellene haladnia, kikapcsolhatja az ASR kipörgésgátlót.

Ha szükségessé válik, akkor az állítható magasságú övfeszítővel és överőkorlátozással rendelkező hárompontos biztonsági övek nagyon jó visszatartóerőt biztosítanak. Vészfékezéskor automatikusan megtörténik a vészvillogó bekapcsolása.

A Citan az alapfelszereltség részeként ezen kívül vezető légzsákkal, menet közbeni világítással és hegymeneti elindulási segítséggel van felszerelve. Az utasoldali légzsák és mellkaslégzsákok9 rendelhető extra felszereltségek baleset bekövetkezésekor még jobban csökkenthetik a sérülésveszélyt. Ezen kívül kívánságra olyan asszisztensek érhetők el, mint a világítás- és esőszenzor, a gumiabroncsnyomás-felügyelet és a tolatókamera, amely a gépkocsi mögötti tartományt a belső visszapillantó tükörben jeleníti meg.

Az opcionális betörésjelző- és riasztóberendezés beépítésekor pedig biztos lehet abban, hogy gépkocsija a Citan által ébresztett bármilyen rosszhiszemű birtoklási vágy esetén sem jut illetéktelen kezekbe.

1

Citan zárt áruszállító 108 CDI a BlueEFFICIENCY csomaggal valamint az 5-fokozatú mechanikus sebességváltóval és haszongépjárműkénti (N1) forgalomba helyezéssel. Városi/országúti/kombinált tüzelőanyag-fogyasztás: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 119–112 g/km [*]. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek.

2

Citan zárt áruszállító 109 CDI és Citan Mixto 109 CDI a BlueEFFICIENCY csomaggal és 5-fokozatú mechanikus sebességváltóval és haszongépjárműkénti (N1) forgalomba helyezéssel. Városi/országúti/kombinált tüzelőanyag-fogyasztás: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 123–112 g/km [*]. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek.

3

Citan zárt áruszállító 111 CDI és Citan Mixto 111 CDI a BlueEFFICIENCY csomaggal és 6-fokozatú mechanikus sebességváltóval és haszongépjárműkénti (N1) forgalomba helyezéssel. Városi/országúti/kombinált tüzelőanyag-fogyasztás: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 119–115 g/km [*]. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek.

4

Citan zárt áruszállító 112 a BlueEFFICIENCY csomaggal valamint a 6-fokozatú mechanikus sebességváltóval és haszongépjárműkénti (N1) forgalomba helyezéssel. Városi/országúti/kombinált tüzelőanyag-fogyasztás: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 143–140 g/km [*]. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek.

Citan zárt áruszállító 112 a BlueEFFICIENCY csomag nélkül a 6G-DCT két tengelykapcsolós sebességváltóval és haszongépjárműkénti (N1) forgalomba helyezéssel. Városi/országúti/kombinált tüzelőanyag-fogyasztás: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 147–144 g/km [*]. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek.

5

A BlueEFFICIENCY csomag az alapfelszereltséghez tartozik az összes motorváltozatnál és hosszúságnál, kivéve a 6G-DCT két tengelykapcsolós sebességváltóval felszerelt gépkocsikat.

6

A 6G-DCT két tengelykapcsolós sebességváltó opcionális a Citan 112 számára [Citan zárt áruszállító 112 a BlueEFFICIENCY csomag nélkül, a 6G-DCT két tengelykapcsolós sebességváltóval és haszongépjárműkénti (N1) forgalomba helyezéssel. Városi/országúti/kombinált tüzelőanyag-fogyasztás: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 147–144 g/km [*] rendelhető A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek. A nem Citan Mixto számára rendelhető.

7

Maximálisan 30 évig szerződéses Mercedes-Benz szervizpartnernél történő rendszeres szervizeléskor.

8

A 2012.10.01 után először forgalomba helyezett gépkocsik számára érvényes.

9

A vezető melletti utas számára csak a vezető és a vezető melletti utas számára mellkaslégzsákokkal felszereltséggel együtt érhető el.

Ha a személyek és a rakomány megfelelő színvonalú elhelyezésére van szükség.

A Mixto a flexibilis utas- és raktérkoncepcióval.

A Citan Mixto elegendő helyet biztosít maximum 5 személy és számára és jó a raktérkínálata. Csak az extra hosszú változatban (A3) rendelhető. Az utastérben az 1. hátsó üléssor mögöttig tartó üvegezés ugyanúgy hozzátartozik a felszereltségekhez, mint a 2 tolóajtó, amelyek kényelmes beszállást tesznek lehetővé a 3-as üléspadhoz. Ezt 1/3 : 2/3 arányban lehet lehajtani és így szükség esetén megnövelhető a raktér. Ugyanúgy, ahogyan a többi Van modellcsaládnál a Mixto kiválasztása egy kódon keresztül történik és nem alkot saját változatot.

Magas szintű biztonság a raktérben is.

Flexibilis lehetőségek a rakománybiztosításhoz.

Egy Mercedes-Benz városi áruszállító számára a rakomány lehető legbiztonságosabb szállítása is hozzátartozik az átfogó biztonsági koncepcióhoz. Ezért a Citan Mixto a legjobb feltételeket biztosítja az előírásoknak megfelelő rakománybiztosítás számára valamint ahhoz, hogy a vezető és a vezető melletti utas a lehető legjobban védve legyen a rakománytól.

A következő jellemzők szolgálják a rakomány biztonságát:

  • 8 rögzítőszem a padlóban, az előírásoknak megfelelő rögzítéssel meg lehet akadályozni rakomány elcsúszását
  • Szilárdan a C-oszlophoz rögzített rakományvédő rács, elválasztja egymástól a vezető- és rakteret, opcionális
  • FOLD & LOAD hátsó üléssor rakományvédő ráccsal, a praktikus gyors átalakítórendszeren keresztül lehetővé teszi a 3-as üléspad átalakítását elválasztóráccsá, opcionális
  • Oldalfal rögzítőszemek, a tolóajtók számától függően 2 vagy 3 rögzítőszemmel, opcionális

Mercedes-Benz üléskomfort – az utastérben is.

Öt személy lehet kényelmesen úton.

A Citan Mixto utastérében is kellemes az utazás: A 3-as üléspad meggyőző a 3 állítható magasságú fejtámlával és mindegyik üléshelyen a hárompontos biztonsági övvel. Amennyiben a nagyobb tárgyak szállításához további raktérre van szükség, akkor 1/3 : 2/3 arányban le lehet hajtani. Így a Mixto, mint 2- vagy mint 5-üléses, teljes mértékben kihasználja a flexibilis rakodási lehetőségeit.

Kívánságra integrált rakományvédő ráccsal rendelkező 3-as üléspad érhető el. A praktikus gyors átalakítórendszeren keresztül, az üléssort néhány mozdulattal rácsos elválasztófallá lehet átalakítani. Ennek következtében megnő a raktér és a rakományvédő rács védi a vezetőt és a vezető melletti utast a rakománytól.

Készen áll arra, hogy bármilyen követelménynek megfeleljen.

A Citan meggyőző flexibilitással teljesíti a mindennapi elvárásokat. Jóllehet az Ön munkáját nem tudja elvégezni, azonban – függetlenül attól, hogy Ön milyen üzletágban tevékenykedik – lényegesen könnyebbé teheti. Az intelligens raktérkoncepcióját és az alacsony raktérperemét miután megszokta, már nem akarja nélkülözni. Ugyanis a könnyű be- és kirakodás ugyanúgy az erősségeihez tartozik, mint a nagy szállítási kapacitásának flexibilis kihasználása: Az akár 2 tolóajtó és a maximum 180°-os nyitási szögű kétszárnyas kialakítású hátsó ajtók kitűnő hozzáférést biztosítanak a raktérhez.

FOLD & LOAD hátsó üléssor rakományvédő ráccsal

Oldalfal rögzítőszemek

Raktér műanyag padló

* A megadott értékek meghatározása az előírt mérési eljárásnak megfelelően történt. A „mért NEFZ-CO2-értékekről“ van szó az (EU) 2017/1152 előírás 2. sz. végrehajtási rendeletének 2. fejezete szerint. A tüzelőanyag-fogyasztási adatok kiszámítása ezen értékek alapján történt. A releváns vizsgálati eljárásokra vonatkozó törvényi módosítások miatt a gépkocsinak a forgalomba helyezéshez és adott esetben a gépjárműadóhoz szükséges megfelelőségi tanúsítványában magasabb értékek lehetnek bejegyezve. Az adatok nem egy meghatározott gépkocsira vonatkoznak, és nem képezik az ajánlat részét, hanem kizárólag összehasonlítási célokra szolgálnak a különböző járműtípusok között.

Az új személygépkocsik hivatalos tüzelőanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információk az „Útmutató az új személygépkocsik tüzelőanyag-fogyasztásához, CO2-kibocsátásához és áramfogyasztásához“ c. kiadványban találhatók, amely térítésmentesen beszerezhető valamennyi értékesítési ponton és a Deutsche Automobil Treuhand GmbH-nál (DAT www.dat.de).