A város új hőse: A Citan Zárt áruszállító.

Konfigurátor

A Citan zárt áruszállító: A város hőse.

A Citan gépkocsival olyan kompakt méretekkel és nagy raktérrel rendelkező városi áruszállítót kínálunk Önnek, amely tökéletesen illik a városi áruszállítás által támasztott sokoldalú követelményekhez.

Gazdaságossági szempontból vizsgálva, a Citan minden vonatkozásban nyereség: A BlueEFFICIENCY technológiával1 rendelkező hatékony motorjai, a magas szintű rendelkezésre állás a hosszú karbantartási intervallumokkal2, valamint a vonzó ajánlatok és szolgáltatások3 az Ön büdzséjét kímélik. És annak érdekében, hogy biztonságosan érhesse el úti célját, a Citan gépkocsit az ADAPTÍV ESP® révén értékes kiegészítő funkciókkal, valamint minden körülmények között jó fékhatást biztosító fékekkel bocsátjuk az útjára.

A kényelmes üléseknek, az egyszerű kezelhetőségnek és a független kerékfelfüggesztéssel rendelkező, finoman illesztett futóműnek köszönhetően a Citan nagyon komfortosan, agilisen és fordulékonyan vezethető a városban. A be- és kirakodásnál örömmel fogja tapasztalni, hogy a nagyobb ajtóknak és az alacsonyabb raktérperemeknek köszönhetően mennyire flexibilisen használható ki a nagyvonalú raktérkínálat.

A Citant felszereltük mindazzal, amit Ön egy Mercedes csillaggal rendelkező városi áruszállítótól elvár. Fedezze fel az előnyeit egy tesztvezetés során!

Mercedes-Benz Vans. Born to run.

1

A BlueEFFICIENCY csomag az alapfelszereltséghez tartozik az összes motorváltozatnál és hosszúságnál, kivéve a 6G-DCT két tengelykapcsolós sebességváltóval felszerelt gépkocsikat.

2

Maximum 40.000 km-es karbantartási intervallumoknak .

3

Például a Mercedes-Benz MobiloVan, a Mercedes-Benz mobilitásgarancia a jármű teljes élettartamára. Ez maximálisan 30 évig érvényes szerződéses Mercedes-Benz szervizpartnernél történő rendszeres szervizelés esetén. A 2012.10.01 után először forgalomba helyezett gépkocsik számára érvényes.

Kiemelkedő jellemzők.

  1. Komfort
  2. Vezetési élmény
  3. Gazdaságosság
  4. Flexibilitás
  5. Raktér
  6. Biztonság
Citan zárt áruszállító: Tudja, hogy Önnek mire van szüksége.

A Citanban a kellemes összekapcsolódik a hasznossal. Ezt jól bizonyítja, hogy barátságos belső terében nagyon jól lehet dolgozni. A funkcionalitás és a komfort a beszállástól a kiszállásig – a vezetés közben a kellemesen magas üléshelyzettől a rakodást megkönnyítő alacsony ajtó- és raktérperemekig – minden vonatkozásban meggyőző.

A hátat kímélő oldalirányú megtámasztást biztosító kényelmes vezetőülés aktívan szellőzik, strapabíró, és manuálisan a vezető igényeinek megfelelően lehet beállítani, éppúgy, mint az állítható magasságú kormánykereket. Az összes kezelőszerv áttekinthetően van elhelyezve és egyszerűen működtethető. A könnyen leolvasható kombinált műszer még jobban felértékeli a belső teret. Az alapfelszereltséghez tartozó fűtő- és szellőztetőberendezés, valamint a gyakorlatban felmerülő igényeknek megfelelően kialakított tárolóhely-koncepció ugyancsak hozzájárul a kellemes munkahelyi atmoszféra biztosításához.

Citan zárt áruszállító: A munkának a vezetési élményt is biztosítania kell.

A Citan erősségei minden munkavégzésnél előnyöket biztosítanak: a sűrű városi forgalomban a kompakt méretei által biztosított fordulékonyságából profitál, országúton vagy az autópályán pedig teljes mértékben élvezheti motorjainak teljesítményét.

A nagy forgatónyomatékot biztosító 55 kW1 (75 LE), 66 kW2 (90 LE) és 81 kW3(110 LE) teljesítményű dízelmotorok vagy a 84 kW4 (114 LE) teljesítményű benzinmotor közül az egyik biztosan illik az Ön követelményprofiljához. Az innovatív BlueEFFICIENCY technológia5 csökkenti a fogyasztást, és ezáltal növelheti vállalkozása gazdaságosságát. A motorváltozattól függően az 5, ill. 6 fokozatú kézi váltók hatékonyan alakítják át a motor hajtóerejét vonóerővé. Az opcionálisan elérhető 6G-DCT6 duplakuplungos sebességváltó a kézi váltó menetdinamikai előnyeit ötvözi az automata váltó komfortjával.

Az összes műszaki részegység pontosan illesztve van egymáshoz – a szervokormánytól, a független kerékfelfüggesztésű futómű rugóinak és lengéscsillapítóinak kialakításán keresztül a minden körülmények között jó fékhatást biztosító fékekig. Ezeknek köszönhetően mindig gondtalanul élvezheti a Citan agilitását.

Citan Zárt áruszállító: Kifizetődik a használata. Rövid és hosszú távon is.

A Mercedes-Benz márka számára kötelezettség, hogy a mobilitás jövőjét a Citan gépkocsival is felelősségteljesen és fenntarthatóan biztosítsa. Pontosan a városi forgalomban teljesíti példamutatóan a Citan ezeket a követelményeket. A modern motoroknak és az innovatív BlueEFFICIENCY technológiának5 köszönhetően alacsony a CO2-kibocsátás és a fogyasztás. Így a Citan példamutatóan végzi a szállításai feladatait.
A Citan gazdasági szempontból is nyereség. Egyrészt az attraktív árszintjével, másrészt az alacsony üzemeltetési költségeivel, amelyek a hatékony tüzelőanyag-fogyasztásnak és a maximum 40.000 km-es karbantartási intervallumoknak köszönhető.

A lehető legjobb rendelkezésre állás a Mercedes-Benz Vans ugyanannyira fontos, mint Önnek. Ezt a gépkocsi egész élettartamára szóló Mercedes-Benz MobiloVan7, 8mobilitásgaranciával nyomatékosítjuk. A Citan ezzel jelentős mértékben hozzájárul a hosszú időre biztosított és tartós jövedelmezőséghez. Mindegyik megtett út számára.

A gazdaságos vezetés alapját a modern motorok, az elektromos rásegítésű szervokormány és a fokozatváltási pont kijelző képezik. A BlueEFFICIENCY csomaggal5 még jobban növelhető gépkocsija hatékonysága.

Citan zárt áruszállító: Készen áll arra, hogy bármilyen követelménynek megfeleljen.

A Citan meggyőző flexibilitással teljesíti a mindennapi elvárásokat. Jóllehet az Ön munkáját nem tudja elvégezni, azonban – függetlenül attól, hogy Ön milyen üzletágban tevékenykedik – lényegesen könnyebbé teheti. Az intelligens raktérkoncepcióját és az alacsony raktérperemét miután megszokta, már nem akarja nélkülözni. Ugyanis a könnyű be- és kirakodás ugyanúgy az erősségeihez tartozik, mint a nagy szállítási kapacitásának flexibilis kihasználása: Az akár 2 tolóajtó és a maximum 180°-os nyitási szögű kétszárnyas kialakítású hátsó ajtók kitűnő hozzáférést biztosítanak a raktérhez.

Citan zárt áruszállító: Az első olyan hős, amely 3 hosszúságban érhető el.

A Citan zárt áruszállító az Ön számára sok mindent lehetővé tesz: Mint az üzletág specialistáját a flexibilis alkalmazásorientáltsága jellemzi. A 3 kompakt, hosszú és extra hosszú felépítményváltozat között választhat. Az extra hosszú változatnál a 2.137 mm-es maximális raktérhosszúság kívánságra rendelhető a lehajtott vezető melletti utasüléssel maximum 2.937 mm-ig hosszabbítható meg. Az 1.258 mm-es raktérmagassággal együtt a Citan zárt áruszállító maximum 3,8 m3 raktér térfogatot biztosít az Ön számára. Ezt a 768 kg-os maximális terhelésnek köszönhetően nehéz rakomány esetén is ki lehet használni. Az opcionális felszereltségek nagy választékának köszönhetően a Citan gépkocsit tökéletesen az Ön igényeihez lehet illeszteni.

Citan zárt áruszállító: Igazán nagy a biztonság területén.

A Citan a biztonság tekintetében is legelöl jár: Az ADAPTÍV ESP®-vel, a fékasszisztenssel és az ABS blokkolásgátló rendszerrel valamint a minden körülmények között jó fékhatást biztosító fékekkel meggyőző a rövid fékútjával – esőben is. A független kerékfelfüggesztésű futómű megbízhatóan biztosítja a kerekek érintkezését az úttesttel. Amennyiben esetleg havon, sárban vagy homokon kellene haladnia, kikapcsolhatja az ASR kipörgésgátlót.

Ha szükségessé válik, akkor az állítható magasságú övfeszítővel és överőkorlátozással rendelkező hárompontos biztonsági övek nagyon jó visszatartóerőt biztosítanak. Vészfékezéskor automatikusan megtörténik a vészvillogó bekapcsolása.

A Citan az alapfelszereltség részeként ezen kívül vezető légzsákkal, menet közbeni világítással és hegymeneti elindulási segítséggel van felszerelve. Az utasoldali légzsák és mellkaslégzsákok9 rendelhető extra felszereltségek baleset bekövetkezésekor még jobban csökkenthetik a sérülésveszélyt. Ezen kívül kívánságra olyan asszisztensek érhetők el, mint a világítás- és esőszenzor, a gumiabroncsnyomás-felügyelet és a tolatókamera, amely a gépkocsi mögötti tartományt a belső visszapillantó tükörben jeleníti meg.

Az opcionális betörésjelző- és riasztóberendezés beépítésekor pedig biztos lehet abban, hogy gépkocsija a Citan által ébresztett bármilyen rosszhiszemű birtoklási vágy esetén sem jut illetéktelen kezekbe.

1

Citan zárt áruszállító 108 CDI a BlueEFFICIENCY csomaggal valamint az 5-fokozatú mechanikus sebességváltóval és haszongépjárműkénti (N1) forgalomba helyezéssel. Városi/országúti/kombinált tüzelőanyag-fogyasztás: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 119–112 g/km [*]. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek.

2

Citan zárt áruszállító 109 CDI és Citan Mixto 109 CDI a BlueEFFICIENCY csomaggal és 5-fokozatú mechanikus sebességváltóval és haszongépjárműkénti (N1) forgalomba helyezéssel. Városi/országúti/kombinált tüzelőanyag-fogyasztás: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 123–112 g/km [*]. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek.

3

Citan zárt áruszállító 111 CDI és Citan Mixto 111 CDI a BlueEFFICIENCY csomaggal és 6-fokozatú mechanikus sebességváltóval és haszongépjárműkénti (N1) forgalomba helyezéssel. Városi/országúti/kombinált tüzelőanyag-fogyasztás: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 119–115 g/km [*]. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek.

4

Citan zárt áruszállító 112 a BlueEFFICIENCY csomaggal valamint a 6-fokozatú mechanikus sebességváltóval és haszongépjárműkénti (N1) forgalomba helyezéssel. Városi/országúti/kombinált tüzelőanyag-fogyasztás: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 143–140 g/km [*]. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek.

Citan zárt áruszállító 112 a BlueEFFICIENCY csomag nélkül a 6G-DCT két tengelykapcsolós sebességváltóval és haszongépjárműkénti (N1) forgalomba helyezéssel. Városi/országúti/kombinált tüzelőanyag-fogyasztás: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 147–144 g/km [*]. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek.

5

A BlueEFFICIENCY csomag az alapfelszereltséghez tartozik az összes motorváltozatnál és hosszúságnál, kivéve a 6G-DCT két tengelykapcsolós sebességváltóval felszerelt gépkocsikat.

6

A 6G-DCT két tengelykapcsolós sebességváltó opcionális a Citan 112 számára [Citan zárt áruszállító 112 a BlueEFFICIENCY csomag nélkül, a 6G-DCT két tengelykapcsolós sebességváltóval és haszongépjárműkénti (N1) forgalomba helyezéssel. Városi/országúti/kombinált tüzelőanyag-fogyasztás: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 147–144 g/km [*] rendelhető A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek. A nem Citan Mixto számára rendelhető.

7

Maximálisan 30 évig szerződéses Mercedes-Benz szervizpartnernél történő rendszeres szervizeléskor.

8

A 2012.10.01 után először forgalomba helyezett gépkocsik számára érvényes.

9

A vezető melletti utas számára csak a vezető és a vezető melletti utas számára mellkaslégzsákokkal felszereltséggel együtt érhető el.

Robusztus és variálható bázis.

Gépkocsihossz
Kompakt
Hosszú
Extra hosszú
Max. raktérhossz
Raktérfelület
Raktér-térfogat
Max. terhelés
1.369 mm
TBD
2,4 m³
460 kg
1.753 mm
TBD
3,1 m³
735 kg
2.137 mm
TBD
3,8 m³
770 kg

Kiváló mobil térkínálat a városi áruszállításhoz.

Nagy rakodóterű zárt áruszállító 3 felépítményhosszúságban.

A Citan zárt áruszállító mindhárom felépítményhosszúságban meggyőző megoldásnak bizonyul, hiszen tágas rakteret és például az opcionális létranyílásfedéllel magas szintű flexibilitást biztosít. A vezetőfülkében a változattól függően akár 3 személy is helyet foglalhat.

A zárt áruszállító legfontosabb előnyei:

  • Több változat a háromféle – kompakt, hosszú és extra hosszú – felépítményhosszúságnak köszönhetően, hogy a jármű megfeleljen a raktérrel szemben támasztott különböző igényeknek
  • Nagy, maximum 3,8 m³-es raktér-térfogat az extra hosszú változatban; a kompakt felépítményhosszúságnál egy Euro raklap1 helyezhető el hossz-, ill. keresztirányban, a hosszú és extra hosszú felépítményhosszúságnál pedig 2 Euro raklap helyezhető el keresztirányban
  • Akár 3 személy számára elegendő hely a vezetőfülkében az opcionális kétszemélyes segédvezető-ülés esetén
  • Magas szintű flexibilitás a rakodásnál – a nagyobb méretű tárgyak számára is – a számos opcionális felszereltség segítségével, pl. a létranyílásfedéllel vagy a lehajtható segédvezető-üléssel
1

Az emelt szintű opcionális belső burkolatnál a kerékjárati dobok közötti szélesség már nem elegendő egy darab euró raklap számára.

Minden kihívást vállal.

A Citan fantasztikus flexibilitással teljesíti a mindennapok feladatait. Jóllehet az Ön munkáját nem tudja elvégezni, azonban – függetlenül attól, hogy Ön milyen üzletágban tevékenykedik – lényegesen könnyebbé teheti a hétköznapjait. Ha már megismerte intelligens raktér-koncepcióját és alacsony raktérperemeit, már nem is akar más választani. Ugyanis a könnyű be- és kirakodás ugyanúgy az erősségeihez tartozik, mint nagy szállítási kapacitásának flexibilis kihasználása: az akár 2 tolóajtó és a maximum 180°-os nyitási szögű, kétszárnyas kialakítású hátsó ajtók kitűnő hozzáférést biztosítanak a raktérhez.

Elválasztófal burkolat

 

Teljes szélességű elválasztófal 1 ablakkal

Behajtható rakományvédő rács, utasoldal

Létranyílásfedél

Raktérajtó

Fa padló

Összetéveszthetetlenül egy Mercedes-Benz Van.

Márkaspecifikus külső design.

Attraktív, a Mercedes-Benz Vans járművekre jellemző formavilágával és igényességével a Citan nagyszerűen közvetíti a többi Van modellcsalád vonzó imázsát a kisméretű áruszállító gépkocsik szegmensébe. A Citan egyedülálló designjára tekintve szembe tűnik a minden elemre kiterjedő, magas szintű precizitás: a karosszériaelemek közötti résméretek és felületátmenetek pontosan vannak kialakítva, és magas színvonalú minőséget képviselnek.


A 4 uni-fényezés és a 6 rendelhető metálfényezés még jobban kiemeli a gépkocsi ápolt külsejét. Az opcionális Offroad-optikás külső felszereltségcsomaggal, a Külső Króm felszereltségcsomaggal és a Fényezés csomaggal optikailag még értékesebbé teheti a Citant.

* A megadott értékek meghatározása az előírt mérési eljárásnak megfelelően történt. A „mért NEFZ-CO2-értékekről“ van szó az (EU) 2017/1152 előírás 2. sz. végrehajtási rendeletének 2. fejezete szerint. Az üzemanyag-fogyasztási adatok kiszámítása ezen értékek alapján történt. A releváns vizsgálati eljárásokra vonatkozó törvényi módosítások miatt a gépkocsinak a forgalomba helyezéshez és adott esetben a gépjárműadóhoz szükséges megfelelőségi tanúsítványában magasabb értékek lehetnek bejegyezve. Az adatok nem egy meghatározott gépkocsira vonatkoznak, és nem képezik az ajánlat részét, hanem kizárólag összehasonlítási célokra szolgálnak a különböző járműtípusok között.

Az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információk az „Útmutató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásához, CO2-kibocsátásához és áramfogyasztásához“ c. kiadványban találhatók, amely térítésmentesen beszerezhető valamennyi értékesítési ponton és a Deutsche Automobil Treuhand GmbH-nál (DAT www.dat.de).