A város új hőse: A Citan Tourer.

Konfigurátor

A Citan Tourer: Tudja, hogy mire van szükség a mindennapi életben.

A hétköznapok és a szabadidő a legsokoldalúbb feladatokat támasztják – a Citan Tourer a legügyesebb megoldás minderre: Maximum 7 ülőhellyel1, 2 gépkocsi hosszúsággal, változtatható térkoncepcióval és egyedi felszereltségopciókkal.

A 4,3 l/100 km-es értéktől kezdődő fogyasztás2 és a BlueEFFICIENCY technológia3 védik az Ön büdzséjét és a környezetet. Az akár 40.000 km-ig terjedő hosszú karbantartási intervallumok mutatják, hogy mennyire kisigényű és megbízható. És annak érdekében, hogy biztonságosan közlekedhessen, a Citan az ADAPTÍV ESP®-vel értékes kiegészítő funkciókkal, mindegyik keréknél nagy teljesítményű tárcsafékekkel és akár 6 légzsákkal lehessen úton.

A kényelmes üléseknek, a finoman hangolt független kerékfelfüggesztésű futóműnek valamint a 6G-DCT opcionális két tengelykapcsolós sebességváltónak4 köszönhetően a Citan nagyon komfortosan vezethető, agilis és fordulékony. A flexibilitása is példamutató, például 2 különálló üléssel a 2. hátsó üléssorban, amelyek 7-üléssé5 teszik. Vagy hátul a lehajtható ülésháttámlákkal, amelyeket kézzel lehajtva nagy csomagtért hozhat létre.

A Citan mindazzal rendelkezik, amit Ön egy Mercedes csillaggal rendelkező kompakt Van gépkocsitól elvár. Fedezze fel az előnyeit egy próbaút során. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

1

Csak az extra hosszú, személygépkocsiként (M1) forgalomba helyezett Citan Tourer 111 CDI számára [Citan Tourer 111 CDI a BlueEFFICIENCY csomaggal 6 fokozatú kézi kapcsolású váltóval és személygépkocsiként (M1) forgalomba helyezve. Városi/országúti/kombinált üzemanyag-fogyasztás: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 119–115 g/km [*]; Hatékonysági osztály: A. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek].

2

Citan Tourer 108 CDI a BlueEFFICIENCY csomaggal és 5 fokozatú kézi kapcsolású váltóval, személygépkocsiként (M1) forgalomba helyezve. Városi/országúti/kombinált üzemanyag-fogyasztás: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 119–112 g/km [*]; Hatékonysági osztály: B–A. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a választott felszereltségektől függnek.

3

A BlueEFFICIENCY csomag az alapfelszereltséghez tartozik az összes motorváltozatnál és hosszúságnál, kivéve a 6G-DCT két tengelykapcsolós sebességváltóval felszerelt gépkocsikat.

4

A 6G-DCT duplakuplungos sebességváltó opcionális a Citan 112 számára [Citan Tourer 112 a BlueEFFICIENCY csomaggal és 6 fokozatú kézi kapcsolású váltóval, személygépkocsiként (M1) forgalomba helyezve. Városi/országúti/kombinált üzemanyag-fogyasztás: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 143–140 g/km [*]. Hatékonysági osztály: C] és a Citan 112 számára [Citan Tourer 112 a BlueEFFICIENCY csomag nélkül és a 6G-DCT váltóval, személygépkocsiként (M1) forgalomba helyezve. Városi/országúti/kombinált üzemanyag-fogyasztás: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 147–144 g/km [*]. Hatékonysági osztály: C] rendelhető. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek.

5

Csak a Citan Tourer 111 CDI számára rendelhető [Citan Tourer 111 CDI a BlueEFFICIENCY csomaggal és 6 fokozatú kézi kapcsolású váltóval, személygépkocsiként (M1) forgalomba helyezve. Városi/országúti/kombinált üzemanyag-fogyasztás: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 119–115 g/km; Hatékonysági osztály: A. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek.][*] extra hosszú, személygépkocsiként (M1) forgalomba helyezve.

Kiemelkedő jellemzők.

  1. Komfort
  2. Vezetési élmény
  3. Gazdaságosság
  4. Flexibilitás
  5. Biztonság
Tudja, hogy Önnek mire van szüksége.

A barátságos belső tér összeköti a kellemest a hasznossal: A funkcionalitás és a komfort meggyőző a vezetés közben kellemesen magas üléshelyzettől az alacsony ajtóperemekig, amelyek könnyebbé teszik a beszállást.

A kényelmes vezetőülés a hátat kímélő oldalirányú megtámasztással aktívan szellőzik, strapabíró és manuálisan az Ön igényeinek megfelelően lehet beállítani ugyanúgy, mint az állítható magasságú kormánykereket. Az összes kezelőszerv áttekinthetően van elhelyezve és egyszerűen működtethető. A könnyen leolvasható kombináltműszer még jobban felértékeli a belső teret. Az alapfelszereltséghez tartozó fűtés- és szellőztetőberendezés valamint a tolóajtókban lévő opcionális elektromos ablakemelő hozzájárul a kellemes klímához.

A gyakorlati igényeknek megfelelő tárolóhely koncepció számos funkcionális, kényelmesen hozzáférhető tárolóhelyet biztosít: A kesztyűtartó maximum 8,5 l-es, az alapfelszereltséghez tartozó szélvédő feletti tárolórekesz 12,6 l, a 2 ajtó tárolórekesz 4,1 l-es, a kartámaszban 8,9 l-es térfogatú tárolórekesz áll rendelkezésre a rakodáshoz.

Még attraktívabbá tehető a belső tér a kívánságra elérhető Króm belső tér csomag, Króm belső tér dizájn csomag vagy Color belső tér dizájn csomag felszereltségekkel.

Annak érdekében, hogy az élvezet már út közben megkezdődjön.

A Citan valódi vezetési élményt nyújtó gépkocsi: A sűrű városi forgalomban Ön a kompakt méretei által biztosított fordulékonyságából profitál, országúton vagy az autópályán pedig teljes mértékben élvezheti motorjainak teljesítményét.

A nagy forgatónyomatékot biztosító 55 kW1 (75 LE), 66 kW2 (90 LE) és 81 kW3(110 LE) teljesítményű dízelmotorok vagy a 84 kW4 (114 LE) teljesítményű benzinmotor közül az egyik biztosan illik az Ön elvárásaihoz. Az innovatív BlueEFFICIENCY technológia5 csökkenti a fogyasztást és ezzel kímélheti az Ön büdzséjét. A motorváltozattól függően az 5- ill. 6-fokozatú mechanikus sebességváltók hatékonyan alakítják át vonóerővé a kerekeken. Az opcionálisan elérhető 6G-DCT6 két tengelykapcsolós sebességváltó a mechanikus sebességváltó menetdinamikai előnyeit az automata váltó komfortjával egyesíti.

Az összes műszaki részegység pontosan illesztve van egymáshoz – a szervokormánytól, a független kerékfelfüggesztésű futómű rugóinak és lengéscsillapítóinak kialakításán keresztül az első- és hátsótengelyen mind a négy keréknél nagy fékerőt biztosító tárcsafékekig. Ezeknek köszönhetően mindig gondtalanul élvezheti a Citan agilitását.

Kifizetődik a hatékonysága. Rövid és hosszú távon is.

A Mercedes-Benz márka számára kötelezettség, hogy a mobilitás jövőjét a Citan gépkocsival is felelősségteljesen és fenntarthatóan biztosítsa. Pontosan a városi forgalomban teljesíti példamutatóan a Citan ezeket a követelményeket. A modern motoroknak és az innovatív BlueEFFICIENCY technológiának5 köszönhetően alacsony a CO2-kibocsátás és a fogyasztás. Így a Citan az akár 4,3 l/100 km1-es fogyasztásával példamutatóan végzi a szállításai feladatait.

A büdzsé szempontjából is nyereségnek számít a Citan. Egyrészt az attraktív árszintjével, másrészt az alacsony fenntartási költségeivel, amelyek a hatékony tüzelőanyag-fogyasztásnak és a maximum 40.000 km-es karbantartási intervallumoknak köszönhető.

A gazdaságos vezetés alapját a modern motorok, az elektromos rásegítésű szervokormány és a fokozatváltási pont kijelző képezik. A BlueEFFICIENCY csomaggal5 még jobban növelhető gépkocsija hatékonysága.

Készen áll arra, hogy bármilyen követelménynek megfeleljen.

A Citan mindenhol meggyőző. A maximum 7 hívogatóan kényelmes üléssel7 és elegendő tárolótérrel a csomagok számára, a legjobb feltételeket biztosítja a kellemes és biztonságos vezetéshez – mindegy, hogy az egész család szállításáról vagy az építóanyag áruházban a nagy bevásárlásról van szó.

A hátat kímélő oldalirányú megtámasztást biztosító kényelmes üléseken valamint az aktívan szellőző és strapabíró szövethuzatokon úgy érezheti magát, ahogyan azt egy Mercedes-Benz Van gépkocsitól elvárható: nagyszerűen. A magas színvonalú és funkcionális belső tér a sok praktikus tárolóhellyel a hosszabb túrákat is élvezetessé teszi. A 2 felbillenthető tetőablakkal rendelkező opcionálisan elérhető panorámatető különösen barátságos, világos környezetet kölcsönöz a belső térnek. A kitűnő vezetési komfort mellett a Citan meggyőző mindegyik ülésnél a hárompontos, överőkorlátozással rendelkező biztonsági övvel.

Igazán nagy a biztonság területén.

A Citan a biztonság tekintetében is legelöl jár: Az ADAPTÍV ESP®-vel, a fékasszisztenssel és az ABS blokkolásgátló rendszerrel valamint az első- és hátsótengelyen mind a négy keréknél nagy fékerőt biztosító tárcsafékekkel meggyőző a rövid fékútjával – esőben is. A független kerékfelfüggesztésű futómű megbízhatóan biztosítja a kerekek érintkezését az úttesttel. Amennyiben esetleg havon, sárban vagy homokon kellene haladnia, kikapcsolhatja az ASR kipörgésgátlót.

Ha szükségessé válik, akkor az állítható magasságú övfeszítővel és överőkorlátozással rendelkező hárompontos biztonsági övek nagyon jó visszatartóerőt biztosítanak. Vészfékezéskor automatikusan megtörténik a vészvillogó bekapcsolása.

A Citan az alapfelszereltség részeként nappali menet közbeni világítással, hegymeneti elindulási segítséggel és akár 6 légzsákkal van felszerelve. A vezető légzsák, a utaslégzsák8 valamint az ablaklégzsákok8 és a mellkaslégzsákok8 9 baleset bekövetkezésekor csökkenthetik a sérülésveszélyt. Kívánságra olyan asszisztensek érhetők el, mint a világítás- és esőszenzor, a gumiabroncsnyomás-felügyelet8 és a tolatókamera, amely a gépkocsi mögötti tartományt a belső visszapillantó tükörben jeleníti meg.

Az opcionális betörésjelző- és riasztóberendezés beépítésekor pedig biztos lehet abban, hogy gépkocsija a Citan által ébresztett bármilyen rosszhiszemű birtoklási vágy esetén sem jut illetéktelen kezekbe.

1

Citan Tourer 108 CDI a BlueEFFICIENCY csomaggal és 5 fokozatú kézi kapcsolású váltóval, személygépkocsiként (M1) forgalomba helyezve. Városi/országúti/kombinált üzemanyag-fogyasztás: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 123–112 g/km [*]; Hatékonysági osztály: B–A. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a választott felszereltségektől függnek.

2

Citan Tourer 109 CDI a BlueEFFICIENCY csomaggal és 5 fokozatú kézi kapcsolású sebességváltóval és személygépkocsiként (M1) forgalomba helyezve. Városi/országúti/kombinált üzemanyag-fogyasztás: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 123–112 g/km [*]; Hatékonysági osztály: B–A. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a választott felszereltségektől függnek.

3

Citan Tourer 111 CDI a BlueEFFICIENCY csomaggal és 6 fokozatú kézi kapcsolású váltóval, személygépkocsiként (M1) forgalomba helyezve. Városi/országúti/kombinált üzemanyag-fogyasztás: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 119–115 g/km [*]; Hatékonysági osztály: A. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a választott felszereltségektől függnek.

4

Citan Tourer 112 CDI a BlueEFFICIENCY csomaggal és 6 fokozatú kézi kapcsolású váltóval, személygépkocsiként (M1) forgalomba helyezve. Városi/országúti/kombinált üzemanyag-fogyasztás: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 143–140 g/km [*]; Hatékonysági osztály: C. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a választott felszereltségektől függnek.

5

A BlueEFFICIENCY csomag az alapfelszereltséghez tartozik az összes motorváltozatnál és hosszúságnál, kivéve a 6G-DCT két tengelykapcsolós sebességváltóval felszerelt gépkocsikat.

6

A 6G-DCT duplakuplungos sebességváltó opcionális a Citan 112 számára [Citan Tourer 112 a BlueEFFICIENCY csomaggal és 6 fokozatú kézi kapcsolású váltóval, személygépkocsiként (M1) forgalomba helyezve. Városi/országúti/kombinált üzemanyag-fogyasztás: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 143–140 g/km [*]. Hatékonysági osztály: C] és a Citan 112 számára [Citan Tourer 112 a BlueEFFICIENCY csomag nélkül és a 6G-DCT váltóval, személygépkocsiként (M1) forgalomba helyezve. Városi/országúti/kombinált üzemanyag-fogyasztás: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 147–144 g/km [*]. Hatékonysági osztály: C] rendelhető. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek.

7

Csak a Citan Tourer 111 CDI számára rendelhető [Citan Tourer 111 CDI a BlueEFFICIENCY csomaggal és 6 fokozatú kézi kapcsolású váltóval, személygépkocsiként (M1) forgalomba helyezve. Városi/országúti/kombinált üzemanyag-fogyasztás: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 119–115 g/km; Hatékonysági osztály: A. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek.][*] extra hosszú, személygépkocsiként (M1) forgalomba helyezve.

8

Szériafelszereltség a személygépkocsiként (M1) forgalomba helyezett Citan Tourernél.

9

A segédvezető számára csak a vezető- és a segédvezető-mellkaslégzsákokkal együtt áll rendelkezésre.

Heten agilisen úton lenni.

Komfortos Tourer mindazok számára, akik nagy célokat tűznek ki maguk elé.

A Citan Tourer egy komfortos kisméretű Van akár 7 ülőhellyel. A vezető- és vezető melletti utasülés valamint a hátul lévő 3-as üléspad mellett a hosszú Citan Tourer gépkocsiban az extra hosszú változatokban kiegészítőleg 2 különálló ülés van a 2. hátsó üléssorba beépítve. Ezen kívül a Citan Tourer további plusz pontra tehet szert a számos praktikus, összesen maximum 77 l-es térfogatú tárolási lehetőségével.

Mercedes-Benz üléskomfort – az utastérben is.

Kényelmes ülőhelyek maximum 7 személy számára.

A Citan Tourer utastérében is kellemes az utazás: A 3-as üléspad meggyőző a 3 állítható magasságú fejtámlával és mindegyik üléshelyen a hárompontos biztonsági övvel. Amennyiben a nagyobb tárgyak szállításához további csomagtérre van szükség, akkor 1/3 : 2/3 arányban le lehet hajtani. Így a Citan Tourer a saját flexibilis rakodási lehetőségeit teljesen megmutatja.

Az extra hosszú változatú Citan Tourer gépkocsiban akár 7 személy is szállítható. Mindkét, az utastér 2. hátsó üléssorában lévő bal és jobb oldali különálló ülés már az alapfelszereltséghez tartozik. Ezeket hosszirányban maximum 13 cm-rel el lehet tolni, fejtámlákkal rendelkeznek, amelyek magassága állítható, és hárompontos biztonsági övvel vannak felszerelve. Az ülésháttámlákat le lehet hajtani valamint teljes ülés összehajtható és kivehető, ha további csomagtérre lenne szükség.

Belső tér csomagok extrafelszereltségei.

Számos attraktív extra felszereltség.

Color belső tér dizájn csomag

Piros színű belső tér díszítővarrás csomag

* A megadott értékek meghatározása az előírt mérési eljárásnak megfelelően történt. A „mért NEFZ-CO2-értékekről“ van szó az (EU) 2017/1152 ill. az (EU) 2017/1153 előírás 2. sz. végrehajtási rendeletének 2. fejezete szerint. A tüzelőanyag-fogyasztási adatok kiszámítása ezen értékek alapján történt. A releváns vizsgálati eljárásokra vonatkozó törvényi módosítások miatt a gépkocsinak a forgalomba helyezéshez és adott esetben a gépjárműadóhoz szükséges megfelelőségi tanúsítványában magasabb értékek lehetnek bejegyezve. Az adatok nem egy meghatározott gépkocsira vonatkoznak, és nem képezik az ajánlat részét, hanem kizárólag összehasonlítási célokra szolgálnak a különböző járműtípusok között.

Az új személygépkocsik hivatalos tüzelőanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információk az „Útmutató az új személygépkocsik tüzelőanyag-fogyasztásához, CO2-kibocsátásához és áramfogyasztásához“ c. kiadványban találhatók, amely térítésmentesen beszerezhető valamennyi értékesítési ponton és a Deutsche Automobil Treuhand GmbH-nál (DAT www.dat.de).

Lorem Ipsum