Sprinter zárt áruszállító | Mercedes-Benz transzporter

Minden téren meggyőző: a Sprinter zárt áruszállító.

 

Jövőbe mutató, gazdaságos, megbízható.

Konfigurátor

Jövőbe mutató, gazdaságos, megbízható.

Olyan sokoldalú, hogy meg fogja találni a megfelelőt minden szállítási feladatához, és olyan jól mutat, hogy mindenütt feltűnést kelt. Az új Sprinter zárt áruszállító a 4 járműhosszúsággal, a 3 tetőmagassággal és az akár 17 m3-es raktérfogattal meggyőző sokoldalúságot nyújt. Nagyszámú változata és felszereltsége a gazdaságos belépő modelleket ugyanúgy lehetővé teszi, mint a gazdagabb felszereltségű gépkocsik kialakítását.

Az újonnan elérhető elsőkerék-hajtású gépkocsiknál például – a hátsókerék-hajtású modellekkel összehasonlítva – kedvezőbb belépőár, nagyobb hasznos terhelés és alacsonyabb raktérperem áll rendelkezésre.

A vezető sok hasznát látja az intelligens kezelési és kijelzési koncepciónak, valamint a tárolóhelyek moduláris felépítésének, amely a multimédia- és asszisztensrendszerek választékához hasonlóan egyedileg az igényeihez igazítható. Ami bevált, azt természetesen megtartottuk, például számos felépítmény- és átalakítási megoldást nagyobb változtatások nélkül tovább lehet használni.

Mindezekkel a Sprinter a benne rejlő innovációs erőnek és húsz évnél is régebbi tapasztalatnak köszönhetően újra mérföldkövet jelent: olyan jövőbe mutató, hatékony és megbízható mobilitási megoldás, amely előreviszi a vállalkozását.

Kiemelkedő jellemzők.

  1. Termékkoncepció
  2. Hálózatba kapcsolva
  3. Üzletági megoldások
  4. Biztonság
  5. Gazdaságosság
Jól néz ki, de még jobb vele dolgozni.

Az új Sprinter zárt áruszállító már megjelenésével is kitűnik: formanyelve a Mercedes-Benz modern „érzéki tisztaság” designkoncepcióját követi. A megújult vezetőtér nagyszerű formai kialakításával és kiváló funkcionalitásával győzi meg. Ezt bizonyítja például az intelligens, moduláris tárolóhely-koncepció és a KEYLESS-START funkció.

A rakteret az olyan praktikus extrákkal, mint a belső tetőcsomagtartó1, az optimalizált tömegű műanyag padló és a rakodható kerékjárati dobok, pontosan a saját igényeinek megfelelően alakíthatja ki. A tolóajtó lépcsőjében lévő opcionális raklap-alátámasztás például kanyarodás közben stabilizálja a rakományt, és lehetővé teszi a hatékonyabb rögzítést.

A további előnyökhöz sorolható a hajtásváltozatok széles kínálata: a gépkocsi használatának körülményeitől és a kívánt menettulajdonságoktól függően Sprinter zárt áruszállítóját elsőkerék-, hátsókerék- vagy összkerékhajtással rendelheti meg. A sebességváltás manuálisan, a 6 fokozatú kézi kapcsolású váltóval vagy automatikusan a 7G-TRONIC PLUS váltóval, ill. az ebben a járműszegmensben egyedülálló 9G-TRONIC automata váltóval történik2.

Mobilitás 4.0.

Annak érdekében, hogy Ön a lehető leggazdaságosabban és legkellemesebben végezhesse munkáját, a Sprinterhez rádió, különféle multimédia-rendszerek és kapcsolatteremtési megoldások érhetők el. A kínálat igény szerint az okostelefon-tartótól a Bluetooth® csatlakozással és kéz nélküli funkcióval ellátott rádión át a nagy felbontású érintőképernyős, gyors merevlemezes navigációval, 3D-s térkép-megjelenítéssel és okostelefon-integrálással rendelkező multimédia-rendszerig terjed. A kezelés olyan, mint amilyet csak kíván az ember magának: egyszerű. A multimédia-rendszereket például a nagy felbontású érintőképernyőn vagy a multifunkciós kormánykeréken keresztül lehet működtetni. Az összes kezelő- és kijelzőelem jól elérhető és könnyen leolvasható.

Mivel a modern munkakörnyezethez a digitális megoldások is hozzátartoznak, a Sprintert egy beépített kommunikációs modullal láttuk el, amely a gépkocsi folyamatos internetkapcsolatának műszaki alapját képezi. Ez lehetővé teszi az aktuális és a jövőbeli Mercedes PRO szolgáltatások használatát. Ezek előnyei többek közt az előrelátó karbantartás-menedzsmentnek köszönhető minimalizált állásidőktől a digitális menetlevélig terjednek, amely egyszersmind feleslegessé teszi a papírmunkát.

Ahol szállítási feladat, ott egy Sprinter is van.

A Sprinter zárt áruszállító sok mindent lehetővé tesz: 4 járműhosszúság, 3 tetőmagasság és 4 motorváltozat képezi a bázist a meggyőző sokfajta változathoz. Ezáltal a gépkocsikat maximum 5.500 kg megengedett összes tömegig konfigurálhatja. A 4 járműhosszúság közül a leghosszabbal és a 3 tető közül a legmagasabbal a Sprinter zárt áruszállítók akár 17 m3 raktérfogatot biztosítanak az Ön számára. Szükség esetén kiegészítőleg maximum 3.500 kg-os utánfutó vontatható vele.

A több, mint 600 extra felszereltség, többek között például a különleges flotta- és futóműmegoldások a Sprinter zárt áruszállítót pontosan hozzáilleszthetővé teszik az Ön igényeihez. A raklap alátámasztás, a burkolt kerékdobok és a belső tetőcsomagtartó opciókkal sok szállítási feladatot könnyebben lehet megoldani. A szállítási üzletág speciális követelményeinek teljesítéséhez, a Mercedes-Benz VanSolution-tól gyárilag komplett megoldásokat, a „Mercedes-Benz VanPartner” partnerprogram keretében pedig a kétszámlás üzletben, a bevált minőségben felépítményezési- és átalakítási megoldásokat kap.

Biztosítja, hogy a sikerhez vezető úton haladhasson tovább.

A Sprinter kialakítása lépésről lépésre az egyre nagyobb biztonságosság felé halad. Ehhez a megbízható bázist a karosszéria vázszerkezete biztosítja, amely a konstrukciója és az anyagösszetétele miatt különösen stabil.
Mindezt a számos asszisztensrendszer egészíti ki. Ugyanis a legtapasztaltabb vezető is kerülhet olyan helyzetekbe, amelyekben örülni fog a támogatásnak és ez hasznos is lehet. Az ajánlat az alapfelszereltséghez tartozó oldalszélasszisztenstől az aktív fékasszisztensig és a sávtartás-asszisztensekig terjed – a 3.500 kg megengedett összes tömeg feletti gépkocsiknál mindkettő az alapfelszereltséghez tartozik. 3 kameramegoldás, amely a belső visszapillantó tükör kijelzővel rendelkező tolatókamerától a 360°-os kameráig terjed, kívánságra javítja a vezető munkahelyéről már ezek nélkül is jó kilátást. Sötétben az opcionálisan elérhető LED High Performance fényszórók távolabbra és nagyobb fényerősséggel világítják meg az úttestet.
Amennyiben szükségessé válik, az alapfelszereltséghez tartozó légzsákok az ütközés bekövetkezésekor segítséget nyújthatnak a vezető védelméhez. Kívánságra a vezető és a vezető melletti utas számára 5 további légzsák rendelhető.

Gazdaságosság, ha már szóba került.

A Sprinterrel olyan gépkocsi mellett döntött, amely a gazdaságosságát több, mint 20 éve meggyőzően bizonyítja. Az új Sprinter zárt áruszállító ezt a sikertörténetet a bevált minőségével és megbízhatóságával folytatja. Ennek köszönhetően Ön a kezdetektől profitál a gazdaságosságából: a kedvező belépőárral és a számos konfigurációs lehetőséggel, amelyeknél Ön pontosan azt rendeli meg, amire valóban szüksége van.

Azért, hogy a jót még jobbá tegyük, a dízelmotorjaink fogyasztását még jobban optimalizáltuk. Vállalkozása gazdaságossága számára további plusz pontokat eredményez a körülbelül 50 kg-mal nagyobb hasznos terhelés3. Az 50 l-es fő tüzelőanyag-tartállyal4 és a műanyagból készült padlóburkolattal5, amely kívánságra érhető el, még többet spórolhat meg a gépkocsi tömegéből. Ezen kívül a Sprinter zárt áruszállító meggyőző a tovább javított helykínálatával3 és a 80 mm-rel alacsonyabb raktérpadlójával3. Ezekkel még tovább javult a rakodása és könnyebbé vált a beszállás.

Így a Sprinter zárt áruszállító a takarékos tüzelőanyag-fogyasztást és az intelligens funkcionalitást összeköti a minden téren gazdaságos mobilitásmegoldásokkal.

1

A belső tetőcsomagtartó jelenleg nem rendelhető.

2

Kizárólag elsőkerékhajtással.

3

Elsőkerékhajtás esetén, a hátsókerékhajtáshoz képest.

4

Az 50 literes fő üzemanyag-tartály extraként rendelhető az elsőkerékhajtással ellátott változathoz. 

5

A műanyag padlóburkolat extraként rendelhető.

Szinte bármilyen kihívásnak eleget tesz.

Járműhossz
Kompakt
Normál
Hosszú
Extra hosszú
Tetőfajta
Normál tető
Magas tető
Szuper magas tető
Max. raktérhossz
Max. raktérmagasság
Max. rakfelület
Max. raktérfogat
2.607 mm
1.789 mm
4,357 m2
7,8 m3
2.607 mm
2.079 mm
4,357 m2
8,8 m3
3.272 mm
1.789 mm
5,539 m2
9,5 m3
3.272 mm
2.079 mm
5,539 m2
11 m3
4.307 mm
2.009 mm
6,9 m2
14 m3
4.307 mm
2.243 mm
6,9 m2
15,5 m3
4.707 mm
2.009 mm
7,606 m2
15,5 m3
4.707 mm
2.243 mm
7,606 m2
17 m3

Megkönnyíti a nehéz munkát.

A körben kitűnő kilátást biztosító vezetőfülkét úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legkellemesebbé tegye a vezető mindennapjait. Öt különböző vezetőülés választható, amelyek kielégítik a különböző komfortigényeket. Ezek között olyan ülések is vannak, amelyek teljesítik az egészséges háttartást támogató német „Aktion Gesunder Rücken e. V.“ szervezet követelményeit. A modern kezelési és kijelzési koncepció többek között az okostelefon-integrációval és az extraként elérhető multimédia-rendszerrel tűnik ki, amely az érintőképernyőkről vagy a multifunkciós kormánykerékről vezérelhető. A vezetőtér rendjéről a moduláris felépítésű tárolóhely-koncepció – jól elérhető tárolóhelyekkel, hozzájuk extraként rendelhetők fedelekkel – és egy praktikus multifunkciós doboz gondoskodik, amelyen kényelmesen elintézhetők az adminisztrációs feladatok.

Sprinter Zárt áruszállító, Komfort vezetőülés

Komfort vezetőülés

Sprinter Zárt áruszállító, MBUX multimédia rendszer 10,25" érintőképernyővel

MBUX multimédia rendszer 10,25" érintőképernyővel

Sprinter Zárt áruszállító, Okostelefon-tartó vezeték nélküli töltéssel

Okostelefon-tartó vezeték nélküli töltéssel

Sprinter Zárt áruszállító, Felhajtható fedél a bal és jobb oldali tárolórekeszek számára

Felhajtható fedél a bal és jobb oldali tárolórekeszek számára

Sprinter Zárt áruszállító, KEYLESS-START

KEYLESS-START

Sprinter Zárt áruszállító, THERMOTRONIC automata klímaberendezés

THERMOTRONIC automata klímaberendezés

Testre szabott felépítménymegoldások.

Így transzportere megfelel az Ön professzionális követelményeinek.

Ha az igényei egy kicsit speciálisabbak, akkor jól jöhet, hogy a Mercedes-Benz rendelkezik a megfelelő megoldással az Ön számára. Segítünk Önnek, és megbízható, az adott alkalmazáshoz optimálisan megfelelő felépítménymegoldásokat kínálunk egy kézből vagy a tanúsított partnereiktől. Így Ön az optimális járművel fog rendelkezni építőipari vagy áruszállítási és kisipari feladataihoz.

Mercedes PRO: egyszerűsíti és felgyorsítja vállalkozását.

A Mercedes PRO1 a Mercedes-Benz Vans új márkája az összes jelenlegi és jövőbeni szolgáltatáshoz, megoldáshoz és digitális szolgáltatáshoz az Ön mindennapi üzleti élete számára. Célunk a digitális lehetőségek felhasználása ahhoz, hogy Ön még hatékonyabban végezhesse napi üzleti tevékenységét.
A Mercedes PRO valamennyi kapcsolódó szolgáltatásunkat egy webalapú platformon foglalja össze az Ön számára. Először egyes kiválasztott szolgáltatások állnak majd rendelkezésre, amelyeket folyamatosan bővítünk és az igényeihez igazítunk. Arra törekszünk, hogy elvárásait összekapcsoljuk az általunk kifejlesztett jövőbe mutató technológiákkal, és azokat intelligensen beépítsük mindennapi munkájába.

Újdonság a Mercedes PRO-nál: Mercedes-Benz Van Uptime2. Digitális valós idejű diagnosztikai megoldás.

1

A Mercedes PRO a kiválasztott európai országokban és 2018 szeptemberétől az USA-ban áll rendelkezésre. További információkért, kérjük forduljon Mercedes-Benz márkakereskedőjéhez.

2

A Mercedes-Benz Van Uptime előreláthatólag 2019 májusától a kiválasztott európai piacokon, a digitális szolgáltatásokhoz megfelelő kommunikációs modullal (LTE) felszerelt új Sprinterhez (907/910-es modellcsalád) érhető el.