A Sprinter Zárt áruszállító.

 

Jövőbe mutató, gazdaságos, megbízható.

Jövőbe mutató, gazdaságos, megbízható.

Olyan sokoldalú, hogy meg fogja találni a megfelelőt minden szállítási feladatához, és olyan jól mutat, hogy mindenütt feltűnést kelt. Az új Sprinter zárt áruszállító a 4 járműhosszúsággal, a 3 tetőmagassággal és az akár 17 m3-es raktérfogattal meggyőző sokoldalúságot nyújt. Nagyszámú változata és felszereltsége a gazdaságos belépő modelleket ugyanúgy lehetővé teszi, mint a gazdagabb felszereltségű gépkocsik kialakítását.

Az újonnan elérhető elsőkerékhajtású gépkocsikkal például a hátsókerékhajtású gépkocsikkal összehasonlítva kedvezőbb belépőár, nagyobb hasznos terhelés és alacsonyabb raktérperem áll rendelkezésre.

A vezető profitál az intelligens kezelési és kijelzés-koncepcióból, valamint a moduláris tárolóhely-koncepcióból, amelyet ugyanúgy, mint a multimédia- és asszisztens rendszerek választékát egyedileg az Ön igényeihez lehet illeszteni. Ami bevált, azt természetesen megtartottuk, így például számos felépítmény- és kialakítási megoldás nagyobb módosítások nélkül továbbra is használható.

Ezáltal a Sprinter, innovációs erejének és a több mint 20 éves tapasztalatnak köszönhetően, ismét mérföldkőnek számít mint jövőbe mutató, hatékony és megbízható mobilitási megoldás, amely sikerre viszi vállalkozását.

Kiemelkedő jellemzők.

  1. Termékkoncepció
  2. Hálózatba kapcsolva
  3. Üzletági megoldások
  4. Biztonság
  5. Gazdaságosság
Jól néz ki, de még jobb vele dolgozni.

Az új Sprinter már megjelenésével is kitűnik: formanyelve a Mercedes-Benz modern „Sensual Purity” designkoncepcióját követi. A teljesen megújult vezetőfülke egyaránt meggyőzi Önt nagyszerű formai kialakításával és kitűnő funkcionalitásával. Például az intelligens, moduláris tárolóhely-koncepcióval és a KEYLESS-START funkcióval.

A rakteret olyan praktikus extrákkal, mint a belső tetőcsomagtartó1, az optimalizált tömegű műanyag padló és a rakodásra használható kerékdobok, pontosan a saját igényeinek megfelelően alakíthatja ki. A tolóajtó lépcsőjében lévő, extraként elérhető raklap-alátámasztás például stabilizálja a rakományt kanyarodás közben, és lehetővé teszi a hatékonyabb rögzítést.

A további előnyökhöz sorolható a hajtásváltozatok széles kínálata: A gépkocsi használatának körülményeitől és a kívánt menettulajdonságoktól függően Sprinter zárt áruszállítóját elsőkerék-, hátsókerék- vagy összkerékhajtással2 is megrendelheti. A sebességváltás manuálisan, a 6-fokozatú manuális sebességváltóval3, vagy automatikusan a 7G-TRONIC PLUS váltóval, illetve az ebben a járműszegmensben egyedülálló 9G-TRONIC automata sebességváltóval történik4.

Konnektivitási megoldások

A Sprinterhez igény szerint különböző rádiók, multimédia-rendszerek és kapcsolattartási megoldások rendelhetők, hogy a munka a lehető leghatékonyabb és legkellemesebb lehessen vele. A kínálat igény szerint az okostelefon-tartótól a Bluetooth® csatlakozással és kéz nélküli funkcióval ellátott rádión át a nagyfelbontású érintőképernyős, gyors merevlemezes navigációval, 3D-s térkép-megjelenítéssel és okostelefon-integrálással rendelkező multimédia-rendszerig terjed.5 Kezelése olyan, mint amilyet kíván az ember magának: egyszerű. A multimédia-rendszer például a nagyfelbontású érintőképernyővel vagy a touch-control gombokkal a multifunkciós kormányon vezérelhetők. Minden kezelő- és kijelzőelem jól elérhető és könnyen leolvasható.

Mivel a munka modern világához hozzátartoznak a digitális megoldások, így a Sprintert egy integrált kommunikációs modullal láttuk el, amely a gépkocsi állandó internetkapcsolatának alapját képezi. Ez lehetővé teszi a jelenlegi és a jövőbeni Mercedes PRO szolgáltatások használatát. Előnyei a minimalizált kiesési időktől az előrelátó Karbantartás-menedzsmenten keresztül a Digitális menetlevélig terjednek, amely feleslegessé teszi a papírmunkát.

Ahol szállítási feladat, ott egy Sprinter is van.

A Sprinter zárt áruszállító sok mindent lehetővé tesz: 4 járműhosszúság, 3 tetőmagasság és 4 motorváltozat képezi az impozáns sokféleség alapját. Ezáltal akár 5500 kg megengedett össztömegű gépkocsikat konfigurálhat. A 4 járműhosszúság közül a leghosszabbal és a 3 tető közül a legmagasabbal a Sprinter zárt áruszállítók akár 17 m3 raktérfogatot biztosítanak. Szükség esetén kiegészítőleg maximum 3500 kg-os utánfutó vontatható vele.

Több, mint 600 extrafelszereltséggel, köztük például különleges flotta- és futóműmegoldásokkal, a Sprinter bármilyen igényt képes kielégíteni. A Mercedes-Benz VanSolution speciális ágazati megoldásokkal is rendelkezik gyárilag, és a „Mercedes-Benz VanPartner“ partnerprogram keretében minőségi külső beszállítóktól érkező átépítések is lehetségesek.

Magas színvonal a biztonsági felszereltségek terén.

A Sprintert minden téren a biztonságot szem előtt tartva alakítottuk ki. Ehhez már a puszta felépítése is aktívan hozzájárul, amelynek anyagösszetétele és konstrukciója kifejezetten stabil alapokat biztosít.


Ezt egészíti ki a számos asszisztens rendszer, hiszen a legtapasztaltabb vezető is kerülhet olyan helyzetbe, amikor a segítség hasznos lehet. A kínálat szériaként elérhető Oldalszél-asszisztenstől az Aktív fékasszisztensig és a Sávtartó asszisztensig terjed – utóbbi kettő a szériafelszereltséghez tartozik a 3500 kg megengedett össztömeg feletti gépkocsiknál. Három kameraváltozat - a belső visszapillantó tükörben található kijelzővel rendelkező tolatókamerától a 360°-os kameráig - javítja az egyébként is jó kilátást a vezetőülésből. Sötétben az extraként rendelhető LED-es nagyteljesítményű fényszórók világítják meg a lehető legjobban az útfelületet.


Baleset esetén a szériafelszereltséghez tartozó légzsák segíthet megvédeni a vezetőt az ütközéstől. Kívánságra a vezető és az első utas számára öt további légzsák rendelhető.

Minden tekintetben gazdaságos.

A Sprinterrel egy olyan jármű mellett dönt, amely több, mint 20 éve bizonyítja gazdaságos üzemeltethetőségét. Az új Sprinter jól ismert minőségével és megbízhatóságával folytatja ezt a sikertörténetet. Ennek során a kezdetektől fogva profitálhat gazdaságosságából: az elsőkerékhajtású gépkocsik vonzó kezdő árával és számos konfigurációs lehetőségével, melyek által pontosan azt rendelheti, amire valóban szüksége van.

Azért, hogy a jót még jobbá tegyük, a dízelmotorjaink fogyasztását még jobban optimalizáltuk. Vállalkozása gazdaságossága számára további plusz pontokat eredményez a körülbelül 50 kg-mal nagyobb hasznos terhelés6. Az 50 l-es fő tüzelőanyag-tartállyal7 és a műanyagból készült padlóburkolattal8 még többet spórolhat meg a gépkocsi tömegéből. Ezen kívül a Sprinter zárt áruszállító tovább javított helykínálattal6 és a 80 mm-rel alacsonyabb raktérpadlóval6 rendelkezik, amelyekkel még tovább javult a rakodása és könnyebbé vált a beszállás.

A Sprinter így kapcsolja össze a takarékos üzemanyag-fogyasztást és az intelligens funkcionalitást egy teljes körűen gazdaságos mobilitási megoldássá.

1

A belső tetőcsomagtartó előreláthatóan 2018 4. negyedévétől lesz elérhető.

2

Az összkerékhajtás előreláthatóan 2018 4. negyedévétől lesz elérhető.

3

Az alapfelszereltséghez tartozó 6-fokozatú manuális sebességváltó az OM642 V6-hengeres dízelmotorral együtt előreláthatóan 2018 4. negyedévétől lesz elérhető.

4

Kizárólag elsőkerékhajtással.

5

Az okostelefon integráció előreláthatóan 2018 4. negyedévétől lesz elérhető.

6

Elsőkerékhajtás esetén, a hátsókerékhajtáshoz képest.

7

Az 50 literes fő üzemanyag-tartály extraként rendelhető az elsőkerékhajtással ellátott változathoz. 

8

A műanyag padlóburkolat extraként rendelhető.

Majdnem minden követelményhez hozzáilleszthető.

Járműhosszúság
Kompakt
Normál
Hosszú
Extra hosszú
Tetőkialakítás
Normál tető
Magas tető
Szupermagas tető
Max. raktérhossz
Max. raktérmagasság
Max. rakfelület
Max. raktérfogat
2.607 mm
1.789 mm
4,357 m2
7,8 m3
2.607 mm
2.079 mm
4,357 m2
8,8 m3
3.272 mm
1.789 mm
5,539 m2
9,5 m3
3.272 mm
2.079 mm
5,539 m2
11 m3
4.307 mm
2.009 mm
6,9 m2
14 m3
4.307 mm
2.243 mm
6,9 m2
15,5 m3
4.707 mm
2.009 mm
7,606 m2
15,5 m3
4.707 mm
2.243 mm
7,606 m2
17 m3

Könnyebbé teszi a nehéz munkát.

A vezetőfülke a kitűnő körkörös kilátásával úgy van kialakítva, hogy a vezető mindennapjait a lehető legkellemesebbé tegye. Ehhez 5 különböző vezetőülés választható, amelyekkel különböző komfortigényeket lehet kielégíteni. Ezek között olyan ülések is vannak, amelyek teljesítik az „Akció az egészséges hátakért“ AGR e. V. szervezet feltételeit. A modern kezelési- és kijelzési koncepciót többek között az jellemzi, hogy az okostelefon integrálva van és az opcionális multimédia rendszereket az érintőképernyőn és a multifunkciós kormánykeréken keresztül lehet működtetni. A vezetőtérben a rendről a modulárisan felépített tárolóhely koncepció a jól elérhető tárolóhelyekkel – kívánságra burkolatokkal – és az ügyes multifunkciós dobozzal gondoskodik, amelyen kényelmesen elintézhetők a gépkocsiban az írással járó munkák.

Komfort vezetőülés

MBUX multimédia rendszer 10,25" érintőképernyővel

Okostelefon-tartó vezeték nélküli töltéssel

Felhajtható fedél a bal és jobb oldali tárolórekeszek számára

KEYLESS-START

THERMOTRONIC automata klímaberendezés

Mercedes PRO: egyszerűbbé teszi és felgyorsítja az üzleti tevékenységét.

A Mercedes PRO1 a Mercedes-Benz Vans új márkájaként az összes jelenlegi és jövőbeli szolgáltatást, megoldást és digitális lehetőséget magában foglalja a mindennapi üzletvitel érdekében. Célunk a digitális lehetőségek kihasználása az Ön üzletének még hatékonyabbá tétele érdekében.  
 
A Mercedes PRO új lehetőségeket nyit hálózatba kötött, méretre szabott szolgáltatásaival és digitális megoldásaival, így pedig segít az üzletvitelt még egyszerűbben és gyorsabban, fokozott produktivitással végezni. A lehetőségek kínálata személyre szabható és teljes szállítási megoldásokkal szolgál, amelyek fokozzák vállalatának hatékonyságát és lehetővé teszik, hogy Ön fő tevékenységre koncentrálhasson. 
 
A Mercedes PRO-hoz számos megoldás tartozik, amelyek még hatékonyabbá teszik az üzletvitelt: a flottamenedzserek okos összeköttetésétől kezdve járműveikkel és dolgozóikkal, a személyre szabott szállítási megoldásokon, valamint a hatékony és előrelátó járműhasználaton át egészen az új fejlesztésekkel, egyedi finanszírozási lehetőségekkel, továbbá flexibilis és egyéni mobilitási lehetőségekkel kapcsolatos információkig.

1

A Mercedes PRO a kiválasztott európai országokban és 2018 szeptemberétől az USA-ban áll rendelkezésre. További információkért, kérjük forduljon Mercedes-Benz márkakereskedőjéhez.