Az új X-osztály.

Világokat kapcsol össze.

 

 

A robusztusság legizgalmasabb formája.

Magabiztosan dacol a természeti erőkkel, markáns formavilága vonzza a tekinteteket. Olyan robusztus és erőteljes, hogy nehéz terepen is magabiztosan közlekedik, figyelemfelkeltő stílusa pedig a nagyvárosi dzsungelben is feltűnik. Funkcionális és megbízható partnerként a dolgos hétköznapokon éppolyan meggyőző, mint útitársként a szabadidős kalandok során. Ismerkedjen meg egy gépkocsival, amely tökéletesen újszerűen kapcsolja össze a különböző világokat: üdvözli az X-osztály, a Mercedes-Benz a pick-upok között!

Kiemelkedő jellemzők.

  1. Robusztusság
  2. Offroad
  3. Teljesítmény
  4. Funkcionalitás
  5. Komfort
  6. Design
  7. Biztonság
Aki több mint egy tonnát elbír, annak erős gerincre van szüksége.

Az X-osztály minden tekintetben robusztus: több mint 1000 kg terhet képes szállítani, és akár 3500 kg-os utánfutót is vontathat. Ehhez stabil és tartós alapokra van szükség. Ezért az X-osztályt erős, magas minőségű acélból készült létravázra építettük. Nyugodtan megrakodhatja: szerszámokkal, gépekkel, anyagokkal vagy sport- és szabadidő-felszereléssel. A robusztus alap a kiépített utaktól távol is segít Önnek a magabiztos továbbjutásban. További felszereltségként nemesacél műszaki alsó védőlemez védi a motort, a váltót és a kipufogórendszert a terepen és akadályokon történő áthaladás közben.

Dacol a természet erőivel.

Ha a hegyek-völgyek tudnának ámulni, az X-osztály biztosan elkápráztatná őket. Összkerékhajtás, különböző összkerekes üzemmódok, terepáttétel és extraként rendelhető differenciálzár a hátsó tengelyen: így Ön nehéz terepen is magabiztosan juthat előre. A nagyvonalú, 202 mm-es – extraként akár 222 mm-es – szabad hasmagasság bőséges helyet hagy a gépkocsi alatti terepen. Amennyiben kalandokra vágyik, az X-osztály megfelelő talajon akár kb. 100%-os emelkedőket is képes leküzdeni, és akár kb. 49,8°-os oldaldőlésnél is stabilan vezethető marad. Az offroad túrák így még több örömöt nyújtanak.

Teljes lelkesedéssel előre!

Szálljon be, indítson, és érezze már alacsony fordulatszámon is a teljes vonóerőt! Különösen a nagy vonóerejű V6-os dízelmotor [X 350 d 4MATIC, kombinált üzemanyag-fogyasztás: 9,0–8,8 l/100 km; kombinált CO2-kibocsátás: 236–230 g/km]1*  fogja elkápráztatni Önt magabiztos menetteljesítményeivel. A DYNAMIC SELECT 5 menetprogramot kínál, melyek kényelmes, a terepen történő használatra optimalizált, sportos vagy különösen hatékony menettulajdonságokat tesznek lehetővé. A manuális DYNAMIC SELECT üzemmódban Ön veszi át a sebességváltást a kormány-kapcsolófülek segítségével.

A kiálló sárvédők és a széles kerekek nemcsak hatékonyak, hanem a nagy nyomtávval hozzájárulnak az X-osztály nagy keresztirányú dinamikájához is. Éppúgy, mint az élénkre hangolt, többlengőkaros kerékfelfüggesztés a hátsó tengelyen. Ennek köszönhetően Ön már minden kanyarban örömmel várhatja a következőt, és így válik az autóvezetés igazi élménnyé.

Egy rakfelület, számos lehetőség.

„Pick-up“ – szó szerint vesszük: a könnyen hozzáférhető rakfelület több mint 1000 kilogramm tömegű akár piszkos vagy vizes munka- vagy sportfelszerelést is elbír. Még a kerékjárati ívek között is elég a hely egy keresztben elhelyezett EUR raklap számára. Hegyes és éles rakomány szállításakor a platóborítás segíthet a karcolások és fényezési sérülések elkerülésében. Annak érdekében, hogy minden a helyén maradjon, különböző megoldások segítik a rakományrögzítést. Az esti órákban pedig a plató LED-es megvilágítása könnyíti meg a munkát. Amennyiben még nagyobb igénybevételt jelentő utak állnak Ön előtt, az akár 3500 kg-os utánfutó tömeg további lehetőségeket kínál a hajó- vagy lószállító utánfutóhoz is.

Kívül markáns, belül kényelmes.

A karakteres külső ellenére az X-osztály a Mercedes-Benz gépjárművekre jellemző kényelemmel kényezteti Önt. A KEYLESS-GO hozzáférési és vezetési jogosultság-ellenőrző rendszer, valamint a hegymeneti elindulás-segítő gondoskodik a kényelmes beszállásról és indulásról. Menet közben a klímaberendezés, ill. az extraként rendelhető THERMOTRONIC automata klímaberendezés szabályozza az utastér hőmérsékletét. Az információkról és a szórakozásról a COMAND Online, az Audio 20 USB és az Audio 20 CD modern rádió- és navigációs rendszerek gondoskodnak a gépkocsiban, a Mercedes me connect kapcsolattartási szolgáltatásokkal együtt. A komfort-futóműnek, valamint a vezető és az első utas számára egyénileg beállítható üléseknek köszönhetően a hosszú utak is kellemes körülmények között teljesíthetők. Extraként elektromosan állítható, valamint deréktámasszal és ülésfűtéssel felszerelt ülések is rendelkezésre állnak. Az úti célhoz érve a Parkolás-csomag 360°-os kamerával megkönnyíti a parkolást és a manőverezést. Az intuitív kezelési és kijelzési koncepciónak köszönhetően ezek a komfortfunkciók egyszerűen kezelhetők.

Erős egyéniség, határozott stílus.

Az X-osztály igazi egyéniség: a powerdome-ok a motorháztetőn, az optikai alsó védőlemez elöl, valamint a kiszélesített sárvédők már az első pillantásra mély benyomást keltenek. Az ajtók kinyitása után stílusos belső tér fogadja Önt, vízszintesen csoportosított műszerfallal. A határozottan elkülönülő PURE, PROGRESSIVE és POWER kivitelváltozatok – stílusos Eredeti Tartozékokkal kombinálva – a pick-upot még inkább az Ön X-osztályává teszik. Éppúgy, mint az akár 48,3 cm-es (19") könnyűfém kerekek és a tipikus, fáklyaformájú, nagy teljesítményű LED-es fényszórók. A POWER kivitelváltozathoz két színvilág, fekete vagy dióbarna bőr választható. Az ARTICO műbőr bevonatú műszerfal és ablakperemek, valamint az alumínium vagy faerezetű díszítőelemek illeszkednek az igényes bőr kárpitozáshoz.

Biztonságos – és nemcsak a stílusa.

Robusztus felépítésével az X-osztály példát mutat a kiemelkedő biztonságra. Ehhez különösen hozzájárul a számos biztonsági felszereltség is: különböző menetdinamika-szabályzó és fékrendszerek – pl. az ESP® vontatmánystabilizálással – segíthetnek a kritikus közlekedési helyzet felismerésében és adott esetben megoldásában. Ezen túlmenően segédrendszerek támogathatják a vezetőt a fárasztó vagy kritikus közlekedési helyzetekben, mint például a Sávtartó asszisztens vagy az Aktív fékasszisztens. Ezeket egészíti ki szükség esetén a szériafelszereltséghez tartozó 7 légzsák és a Mercedes-Benz Segélyhívó rendszer.

1

X 350 d 4MATIC 7G-TRONIC PLUS-szal. Üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 10,1-10,2 l/100 km; CO2-kibocsátás, kombinált: 264-268 g/km (mért WLTP értékek) [*]. A valós fogyasztási értékek többek között a gépkocsi tömegétől és a kiválasztott felszereltségektől függenek.

* Az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információk az „Útmutató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásához, CO2-kibocsátásához és áramfogyasztásához" c. kiadványban találhatók, amely térítésmentesen beszerezhető valamennyi értékesítési ponton és a Deutsche Automobil Treuhand GmbH-nál (DAT www.dat.de).

Lorem Ipsum