Biztonság

Nyolc utas és a következő generációk számára.

Hogy jobban láthasson hátrafelé.

Digitális belső visszapillantó tükör

EQV a Mercedes-EQ családból: digitális belső visszapillantó tükör

Hogy jobban láthasson hátrafelé.

Digitális belső visszapillantó tükör

A digitális belső visszapillantó tükör jelentősen nagyobb látómezője segít Önnek jobban átlátni a jármű mögötti közlekedési eseményeket vezetés közben, miközben sem a rakomány, sem az utasok nem korlátozzák a hátrafelé való kilátást.

A hátsó ablakra szerelt digitális kamera által érzékelt terület a gépkocsi mögött kb. 40°-os látószögű tartománynak felel meg a jármű környezetében. Ez kétszer annyi, mint amennyit a hagyományos belső visszapillantó tükörben láthatna. A tükörház alsó részén lévő billenőkapcsolóval kényelmesen átkapcsolhat a hagyományos tükörfunkció és a kamerakép között. Ha a kamerafunkciót kapcsolja be, a járműve mögötti terület megjelenik a tükörkijelzőn. Ennek köszönhetően például teljesen terhelt gépkocsinál, alacsonyan álló napnál vagy sötétben is jól láthat hátra.

Értékes segítség a sávtartáshoz.

Aktív sávtartó asszisztens

Mercedes-Benz EQV: Aktív sávtartó asszisztens

Értékes segítség a sávtartáshoz.

Aktív sávtartó asszisztens

A Sávtartó asszisztens segít elkerülni a sáv véletlen elhagyása miatti baleseteket. A rendszer multifunkciós kamerája felismeri az sávelválasztó útburkolati jeleket, és ellenőrzi, hogy a forgalmi sávon belül halad-e a gépkocsi. A forgalmi sáv véletlen – például figyelmetlenség miatti – elhagyásának észlelése esetén a kormány rezgetésével figyelmeztet, és ezáltal arra készteti a vezetőt, hogy visszavezesse a gépkocsit a forgalmi sávba.

Nagyobb biztonság sávváltáskor.

Nagyobb biztonság sávváltáskor.

Holttérfigyelő asszisztens

Holttérfigyelő asszisztens

A Holttérfigyelő asszisztens többsávos utakon a sávváltásoknál támogatja a gépjárművezetőt. A rendszer optikai és akusztikus figyelmeztetésekkel segít időben felismerni a holttérbe került gépjárműveket. Ha járművet észlel ezen a területen, a megfelelő oldali külső visszapillantó tükörben megjelenő piros háromszöggel figyelmeztet. Amennyiben a vezető ennek a figyelmeztetésnek az ellenére is bekapcsolja az irányjelzést, akkor a háromszög gyorsan villogni kezd, és kiegészítőleg megszólal egy hangjelzés.

Hogy szinte mindig láthassa, mit szabad.

Táblafelismerő asszisztens

Mercedes-Benz EQV: Táblafelismerő asszisztens

Hogy szinte mindig láthassa, mit szabad.

Táblafelismerő asszisztens

A Táblafelismerő asszisztens a felismert sebességkorlátozások, behajtási és előzési tilalmak, valamint azok feloldásának folyamatos kijelzésével támogatja a vezetőt. Ez különösen olyan útszakaszokon − például építési területeken − nyújt jelentős segítséget, ahol gyakran változnak a sebességkorlátozások. Az asszisztens optikai úton és hangjelzéssel figyelmeztet, ha például azt érzékeli, hogy a vezető figyelmen kívül hagyott egy behajtási tilalmat.

Megelőző védelem kritikus közlekedési helyzetekben.

PRE-SAFE®

Mercedes-Benz EQV: PRE-SAFE

Megelőző védelem kritikus közlekedési helyzetekben.

PRE-SAFE®

A PRE-SAFE® preventív utasvédelmi rendszer képes idejekorán felismerni a kritikus közlekedési helyzeteket, és megelőző intézkedéseket tesz. Ilyen intézkedés többek között a vezető és az elöl ülő utas biztonsági övének visszaállítható megfeszítése, az esetlegesen nyitott ablakok és tetőrendszerek zárása, valamint – elektromos ülésállítás esetén – az első utasülés beállítása biztonságos helyzetbe baleset esetére.

Figyelmezteti a vezetőt a fáradásra.

ATTENTION ASSIST Éberségfigyelő asszisztens

Mercedes-Benz EQV: ATTENTION ASSIST Éberségfigyelő asszisztens

Figyelmezteti a vezetőt a fáradásra.

ATTENTION ASSIST Éberségfigyelő asszisztens

Az ATTENTION ASSIST segíthet a pillanatnyi elalvás elkerülésében, és így mindenekelőtt hosszú utakon és éjszakai vezetésnél járul hozzá a nagyobb biztonsághoz. A rendszer optikai úton és hangjelzéssel figyelmeztet, ha a fáradtság vagy a figyelmetlenség tipikus jeleit észleli, és pihenő tartására szólítja fel a vezetőt. A vezető viselkedésének elemzéséhez kiértékeli a kormányzómozgásokat, és ebből létrehoz egy egyéni vezetőprofilt.

Oldalszél esetén segít a gépkocsi iránytartásában.

Oldalszélasszisztens

Oldalszél esetén segít a gépkocsi iránytartásában.

Oldalszélasszisztens

Az Oldalszélasszisztens megfelelő időben felismeri, ha a gépkocsi az erős oldalszéllökések miatt kitér a forgalmi sávjából, és segíti a vezetőt, hogy a forgalmi sávban tudja tartani a járművet. Ha ugyanis a jármű hirtelen elhagyja a forgalmi sávot, akkor ez nem megfelelő kormányzási reakciókat válthat ki a vezetőből. Ezért az Oldalszélasszisztens 80 km/óra sebességtől automatikusan korrigálhatja a jármű haladási irányát. Így jelentősen csökkenti a kitérést a forgalmi sávból, és képes messzemenően kiegyenlíteni, ill. csökkenteni az oldalszéllökések hatását.

EQV 300 | áramfogyasztás, kombinált: 28 kWh/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 0 g/km<p>Az értékek a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletének XXI. mellékletében meghatározott WLTP mérési módszer alapján kerültek meghatározásra. Az üzemanyag-fogyasztási értékek kiszámítása ezen értékek alapján történt. </p>