Biztonság

Nyolc utas és a következő generációk számára.

Értékes segítség a gépkocsi sávban tartásához.

Aktív sávtartó asszisztens

Mercedes-Benz EQV: Aktív sávtartó asszisztens

Értékes segítség a gépkocsi sávban tartásához.

Aktív sávtartó asszisztens

A Sávtartó asszisztens segít elkerülni a sáv véletlen elhagyása miatti baleseteket. A rendszer multifunkciós kamerája felismeri az sávelválasztó útburkolati jeleket, és ellenőrzi, hogy a forgalmi sávon belül halad-e a gépkocsi. A forgalmi sáv véletlen – például figyelmetlenség miatti – elhagyásának felismerése esetén a kormány rezgetésével figyelmeztet. Ezzel arra készteti a vezetőt, hogy visszavezesse a gépkocsit a forgalmi sávba.

Nagyobb biztonság a sávváltásnál.

Nagyobb biztonság a sávváltásnál.

Holttérfigyelő asszisztens

Holttérfigyelő asszisztens

A Holttérfigyelő asszisztens többsávos utakon a sávváltásoknál támogatja a gépjárművezetőt. A rendszer optikai és akusztikus figyelmeztetésekkel segít időben felismerni a holttérbe került gépjárműveket. Ha járművet észlel ezen a területen, a megfelelő oldali külső visszapillantó tükörben megjelenő piros háromszöggel figyelmeztet. Amennyiben a vezető ennek az optikai figyelmeztetésnek az ellenére is bekapcsolja az irányjelzést, a háromszög gyorsan villogni kezd, és megszólal egy hangjelzés is.

Szinte mindig szem előtt tarthatja, mit szabad, és mit nem.

Táblafelismerő asszisztens

Mercedes-Benz EQV: Táblafelismerő asszisztens

Szinte mindig szem előtt tarthatja, mit szabad, és mit nem.

Táblafelismerő asszisztens

A Táblafelismerő asszisztens a felismert sebességkorlátozások, behajtási és előzési tilalmak, valamint azok feloldásának folyamatos kijelzésével támogatja a vezetőt. Ez különösen a gyakran változó sebességkorlátozásokkal ellátott útszakaszokon, például építési területeken nyújt jelentős segítséget. Az asszisztens optikai úton és hangjelzéssel figyelmeztet, ha például azt érzékeli, hogy a vezető figyelmen kívül hagyott egy behajtási tilalmat.

Megelőző védelem a kritikus közlekedési helyzetekben.

PRE-SAFE®

Mercedes-Benz EQV: PRE-SAFE

Megelőző védelem a kritikus közlekedési helyzetekben.

PRE-SAFE®

A PRE-SAFE® preventív utasvédelmi rendszer képes idejekorán felismerni a kritikus közlekedési helyzeteket, és megelőző intézkedéseket tesz. Ilyen intézkedés többek között a vezető és az első utas biztonsági övének a visszaállítható megfeszítése, az esetlegesen nyitott ablakok és tetőrendszerek zárása, valamint – elektromos ülésállítás esetén – az első utasülés beállítása biztonságos helyzetbe baleset esetére.

Biztonság, riasztással.

Lopásvédelmi csomag

Biztonság, riasztással.

Lopásvédelmi csomag

A Lopásvédelmi csomag felismert lopásveszély esetén optikai és akusztikus riasztással járul hozzá a gépkocsi védelméhez. Részei a riasztóberendezés (EDW), a belsőtér-ellenőrzés és az elvontatás elleni védelem.

Figyelmezteti a vezetőt a kifáradásra.

ATTENTION ASSIST

Mercedes-Benz EQV: ATTENTION ASSIST

Figyelmezteti a vezetőt a kifáradásra.

ATTENTION ASSIST

Az ATTENTION ASSIST Éberségfigyelő asszisztens segít a pillanatnyi elalvás elkerülésében, így mindenekelőtt hosszú utakon és éjszakai vezetésnél járul hozzá a nagyobb biztonsághoz. A rendszer optikai úton és hangjelzéssel figyelmeztet, ha a fáradtság vagy a figyelmetlenség tipikus jeleit észleli, és pihenő tartására szólítja fel a vezetőt. A vezető viselkedésének elemzéséhez kiértékeli a kormányzómozgásokat, és ebből létrehoz egy egyéni vezetői profilt.

Oldalszélben segít tartani a sávot.

Oldalszélasszisztens

Oldalszélben segít tartani a sávot.

Oldalszélasszisztens

Az Oldalszélasszisztens megfelelő időben felismeri, ha a gépkocsi az erős oldalszéllökések miatt kitér a forgalmi sávjából, és segíti a vezetőt, hogy a sávban tudja tartani a járművet. Ha ugyanis a gépkocsi hirtelen elhagyja a forgalmi sávot, akkor ez nem megfelelő kormányzási reakciókat válthat ki a vezetőből. Ezért az Oldalszélasszisztens 80 km/óra sebességtől automatikusan korrigálhatja a jármű haladási irányát. Így jelentősen csökkenti a kitérést a forgalmi sávból, és képes messzemenően kiegyenlíteni, illetve csökkenteni az oldalszéllökések hatását.

EQV 300: áramfogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 28; CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 0.<p>EQV 300 áramfogyasztás kombinált tesztciklusban: 28 kWh/100 km, CO2-kibocsátás 0 g /km.</p> <p>Az áramfogyasztást és a hatótávolságot a 2017/1151/EU rendelet alapján állapítottuk meg. Az áramfogyasztás és a hatótávolság függnek a gépkocsi-konfigurációtól.&nbsp;</p> <p>Emellett a tényleges hatótávolságot befolyásolják az egyéni vezetési stílus, az út- és&nbsp; közlekedési feltételek, a külső hőmérséklet, a klímaberendezés/fűtés stb. használata, így a tényleges hatótávolság adott esetben eltérő lehet. A feltüntetett érték a szériafelszereltségre vonatkozik.</p>