Sprinter alváz | Mercedes-Benz transzporter

A megbízható bázis: a Sprinter alvázak.

Jövőbe mutató, gazdaságos, megbízható.

Konfigurátor

Jövőbe mutató, gazdaságos, megbízható.

Olyan sokoldalú, hogy Ön meg fogja találni a megfelelőt minden szállítási feladatához: az új Sprinter alvázként 3 járműhosszúsággal, valamint normál vezetőfülkével vagy duplakabinnal bizonyítja megnyerő sokarcúságát. Számos kiviteli változata és felszereltsége éppúgy lehetővé teszi a gazdaságos induló modellek, mint gazdagabb felszereltségű gépkocsik kialakítását.

Fontos előnyök: az újonnan rendelhető elsőkerék-hajtású gépkocsiknál például – a hátsókerék-hajtású modellekkel összehasonlítva – kedvezőbb belépőár és nagyobb hasznos terhelés áll rendelkezésre. A vezető sok hasznát látja az intelligens kezelési és kijelzési koncepciónak, valamint a tárolóhelyek moduláris felépítésének, amely a multimédia- és asszisztensrendszerek választékához hasonlóan egyedileg az igényeihez igazítható. A sok újdonság mellett az értékes dolgokat megtartottuk, például számos jól bevált felépítmény- és kialakítási megoldás nagyobb módosítások nélkül továbbra is használható.

Mindezekkel a Sprinter a benne rejlő innovációs erőnek és húsz évnél is régebbi tapasztalatnak köszönhetően újra mérföldkövet jelent: olyan jövőbe mutató, hatékony és megbízható mobilitási megoldás, amely előreviszi a vállalkozását.

Kiemelkedő jellemzők.

 1. Termékkoncepció
 2. Hálózatba kapcsolva
 3. Üzletági megoldások
 4. Biztonság
 5. Gazdaságosság
Jól néz ki, de még jobb vele dolgozni.

Az új Sprinter alvázak kabinja a Mercedes-Benzre jellemző hűtőburkolatával és modern kialakítású fényszóróival már látványnak is kiemelkedő. A megújult vezetőtér nagyszerű formai kialakításával és kiváló funkcionalitásával győzi meg. Ezt bizonyítja például az intelligens, moduláris tárolóhely-koncepció és a KEYLESS-START funkció.

A normál vezetőfülkében 3 személy foglalhat helyet, a duplakabinban pedig akár egy kisebb, legfeljebb 7 személyből álló csapat is elszállítható a munkavégzés helyére. A kabin mögött a Sprinter alvázak 3 járműhosszúságban a megfelelő bázist biztosítják számos alkalmazásspecifikus felépítményezési és átalakítási megoldás számára.

A további előnyökhöz sorolható a hajtásváltozatok széles kínálata: a gépkocsi használatának körülményeitől és a kívánt menettulajdonságoktól függően a Sprinter alvázat elsőkerék-, hátsókerék- vagy összkerékhajtással rendelheti meg. A sebességváltás manuálisan, a 6 fokozatú kézi kapcsolású váltóval vagy automatikusan a 7G-TRONIC PLUS váltóval, ill. az ebben a járműszegmensben egyedülálló 9G-TRONIC automata váltóval történik1.

Mobilitás 4.0.

Annak érdekében, hogy Ön a lehető leggazdaságosabban és legkellemesebben végezhesse munkáját, a Sprinterhez rádió, különféle multimédia-rendszerek és kapcsolatteremtési megoldások érhetők el. A kínálat igény szerint az okostelefon-tartótól a Bluetooth® csatlakozással és kéz nélküli funkcióval ellátott rádión át a nagy felbontású érintőképernyős, gyors merevlemezes navigációval, 3D-s térkép-megjelenítéssel és okostelefon-integrálással rendelkező multimédia-rendszerig terjed. A kezelés olyan, mint amilyet csak kíván az ember magának: egyszerű. A multimédia-rendszereket például a nagy felbontású érintőképernyőn vagy a multifunkciós kormánykeréken keresztül lehet működtetni. Az összes kezelő- és kijelzőelem jól elérhető és könnyen leolvasható.

Mivel a modern munkakörnyezethez a digitális megoldások is hozzátartoznak, a Sprintert egy beépített kommunikációs modullal láttuk el, amely a gépkocsi folyamatos internetkapcsolatának műszaki alapját képezi. Ez lehetővé teszi az aktuális és a jövőbeli Mercedes PRO szolgáltatások használatát. Ezek előnyei többek közt az előrelátó karbantartás-menedzsmentnek köszönhető minimalizált állásidőktől a digitális menetlevélig terjednek, amely egyszersmind feleslegessé teszi a papírmunkát.

Ahol szállítási feladat, ott egy Sprinter is van.

A Sprinter alváz sok indet lehetővé tesz: A normál- vagy a duplakabin valamint a 3 járműhosszúság képezik a bázist a meggyőzően nagy változatféleség számára. Ezt még tovább fokozza a 4 motorváltozat, a 3 elsőkerék-, hátsókerék- és összkerékhajtású hajtásváltozat valamint a számos extra felszereltség, a futóműváltozatok és a felépítménygyártók üzletág specifikus megoldásai. Ezáltal a gépkocsikat maximum 5.500 kg megengedett összes tömegig konfigurálhatja. Szükség esetén a nyergesvontatóvá történő átépítéssel akár 5.250 kg-os félpótkocsi is vontatható, 8.750 kg megengedett járműszerelvény összes tömegnél.

Több, mint 600 extra felszereltséggel, többek között például a különleges flotta- és futóműmegoldásokkal, a Sprinter alváz pontosan az Ön igényeihez illeszthető. A szállítási üzletág speciális követelményeinek teljesítéséhez, a Mercedes-Benz VanSolution-tól gyárilag komplett megoldásokat, a „Mercedes-Benz VanPartner” partnerprogram keretében pedig a kétszámlás üzletben, a bevált minőségben felépítményezési- és átalakítási megoldásokat kap.
 

Biztosítja, hogy a sikerhez vezető úton haladhasson tovább.

A Sprinter alváz lépésről lépésre az egyre nagyobb biztonságosság felé halad. Ehhez a megbízható bázist a karosszéria vázszerkezete biztosítja, amely a konstrukciója és az anyagösszetétele miatt különösen stabil.

Mindezt a számos asszisztensrendszer egészíti ki. Ugyanis a legtapasztaltabb vezető is kerülhet olyan helyzetekbe, amelyekben örülni fog a támogatásnak és ez hasznos is lehet. Az ajánlat az alapfelszereltséghez tartozó oldalszélasszisztenstől az aktív fékasszisztensen keresztül a sávtartás-asszisztensekig terjed – a 3.500 kg megengedett összes tömeg feletti gépkocsiknál mindkettő az alapfelszereltséghez tartozik. Sötétben az opcionálisan elérhető LED High Performance fényszórók távolabbra és nagyobb fényerősséggel világítják meg az úttestet.

Amennyiben szükségessé válik, az alapfelszereltséghez tartozó légzsákok az ütközés bekövetkezésekor segítséget nyújthatnak a vezető védelméhez. Kívánságra a vezető és a vezető melletti utas számára 5 további légzsák rendelhető.

Gazdaságosság, ha már szóba került.

A Sprinterrel olyan gépkocsi mellett döntött, amely a gazdaságosságát több, mint 20 éve meggyőzően bizonyítja. Az új Sprinter alváz ezt a sikertörténetet a bevált minőségével és megbízhatóságával folytatja. Ennek köszönhetően Ön a kezdetektől profitál a gazdaságosságából: a kedvező belépőárral és a számos konfigurációs lehetőséggel, amelyeknél Ön pontosan azt rendeli meg, amire valóban szüksége van.

Azért, hogy a jót még jobbá tegyük, a dízelmotorjaink fogyasztását még jobban optimalizáltuk. További plusz pontok adódnak vállalkozása gazdaságossága számára a hasznos terhelésnek az opcionális 50 l-es fő tüzelőanyag-tartálynak2 és a kívánságra rendelhető üvegszál erősítésű műanyag hátsótengely rugónak köszönhető növekedéséből.

Így a Sprinter alváz a takarékos tüzelőanyag-fogyasztást és az intelligens funkcionalitást összeköti a minden téren gazdaságos mobilitásmegoldásokkal. Így a Sprinter alváz a takarékos tüzelőanyag-fogyasztást és az intelligens funkcionalitást valamint az alkalmazásspecifikus felépítményezési- és átalakítási megoldásokat összeköti a minden téren gazdaságos mobilitásmegoldásokkal.

1

Kizárólag elsőkerékhajtással.

2

Az 50 literes fő üzemanyag-tartály extraként rendelhető az elsőkerékhajtással ellátott változathoz. 

Szinte bármilyen kihívásnak eleget tesz.

Éppen annyira sokoldalú, amennyire változatosak a rakományszállítási feladatok.

A számos kiviteli változat és választható felszereltség gondoskodik arról, hogy a Sprinter alváz pontosan igazodjon az Ön szállítási feladataihoz. Ha a hasznos terhelés fontos szempont, az 5500 kg-os tömegváltozat a legcélszerűbb döntés. Speciálisan felszerelt nyergesvontatóként akár 8750 kg megengedett szerelvény összgördülő-tömeg lehetséges – például gépkocsiszállításhoz. A normál vezetőfülkében 3 személy foglalhat helyet, a duplakabinban pedig akár egy kisebb, legfeljebb 7 személyből álló csapat is elszállítható a munkavégzés helyére. A speciális üzletági követelmények kielégítésére egy sor felépítménygyártói megoldás választható a bevált minőségben.

A Sprinter alváz különböző változatainak áttekintése:

 • 3 járműhossz: kompakt, normál és hosszú
 • 2 vezetőfülke: normál vezetőfülke és duplakabin
 • 3000 kg, 3500 kg, 4100 kg és 5000 kg megengedett összes tömeggel érhető el, kiegészítőleg számos növelt és csökkentett megengedett összes tömegű változattal, maximum 5500 kg megengedett összes tömegig
 • 3000 kg feletti maximális hasznos terhelés az 5500 kg-os tömegváltozat esetén
 • Max. 8750 kg megengedett szerelvény összgördülő-tömeg a nyerges vontatóként kialakított Sprinter alváz számára max. 8,75 t megengedett járműszerelvény összes tömegig
 • Elsőkerék-, hátsókerék- és összkerékhajtással rendelhető

Megkönnyíti a nehéz munkát.

A körben kitűnő kilátást biztosító vezetőfülkét úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legkellemesebbé tegye a vezető mindennapjait. Öt különböző vezetőülés választható, amelyek kielégítik a különböző komfortigényeket. Ezek között olyan ülések is vannak, amelyek teljesítik az egészséges háttartást támogató német „Aktion Gesunder Rücken e. V.“ szervezet követelményeit. A modern kezelési és kijelzési koncepció többek között az okostelefon-integrációval és az extraként elérhető multimédia-rendszerrel tűnik ki, amely az érintőképernyőkről vagy a multifunkciós kormánykerékről vezérelhető. A vezetőfülke rendjéről a moduláris felépítésű tárolóhely-koncepció – jól elérhető tárolóhelyekkel, hozzájuk extraként rendelhetők fedelekkel – és egy ügyes multifunkciós doboz gondoskodik, amelyen kényelmesen elintézhetők az adminisztrációs feladatok.

Sprinter alváz, komfort vezetőülés

Komfort vezetőülés

Sprinter alváz, MBUX multimédia rendszer 10,25 colos érintőképernyővel

MBUX multimédia rendszer 10,25 colos érintőképernyővel

Sprinter alváz, tárolórekesz az okostelefonok számára vezeték nélküli töltéssel együtt

Tárolórekesz az okostelefon számára vezeték nélküli töltéssel együtt

Sprinter alváz, felhajtható fedél a tárolórekeszek számára

Felhajtható fedél a bal és jobb oldali tárolórekeszek számára

Sprinter alváz, KEYLESS-START

KEYLESS-START

Sprinter alváz, THERMOTRONIC automatikus klímaberendezés

THERMOTRONIC automatikus klímaberendezés

Testre szabott felépítménymegoldások.

Így transzportere megfelel az Ön professzionális követelményeinek.

Ha az igényei egy kicsit speciálisabbak, akkor jól jöhet, hogy a Mercedes-Benz rendelkezik a megfelelő megoldással. Segítünk Önnek, és megbízható, az adott alkalmazáshoz optimálisan megfelelő felépítménymegoldásokat kínálunk egy kézből vagy a tanúsított partnereiktől. Így az optimális járművel fog rendelkezni építőipari vagy áruszállítási és kisipari feladataihoz.

Mercedes PRO: egyszerűsíti és felgyorsítja vállalkozását.

A Mercedes PRO1 a Mercedes-Benz Vans új márkája az összes jelenlegi és jövőbeni szolgáltatáshoz, megoldáshoz és digitális szolgáltatáshoz az Ön mindennapi üzleti élete számára. Célunk a digitális lehetőségek felhasználása ahhoz, hogy Ön még hatékonyabban végezhesse napi üzleti tevékenységét.
A Mercedes PRO valamennyi kapcsolódó szolgáltatásunkat egy webalapú platformon foglalja össze az Ön számára. Először egyes kiválasztott szolgáltatások állnak majd rendelkezésre, amelyeket folyamatosan bővítünk és az igényeihez igazítunk. Arra törekszünk, hogy elvárásait összekapcsoljuk az általunk kifejlesztett jövőbe mutató technológiákkal, és azokat intelligensen beépítsük mindennapi munkájába.

Újdonság a Mercedes PRO-nál: Mercedes-Benz Van Uptime2. Digitális valós idejű diagnosztikai megoldás.

1

A Mercedes PRO a kiválasztott európai országokban és 2018 szeptemberétől az USA-ban áll rendelkezésre. További információkért, kérjük forduljon Mercedes-Benz márkakereskedőjéhez.

2

A Mercedes-Benz Van Uptime előreláthatólag 2019 májusától a kiválasztott európai piacokon, a digitális szolgáltatásokhoz megfelelő kommunikációs modullal (LTE) felszerelt új Sprinterhez (907/910-es modellcsalád) érhető el.

Mercedes-Benz transzporterek
Érdeklődik a Sprinter alváz iránt?
Állítsa össze Sprinter alvázát vagy vegye fel a kapcsolatot hivatalos márkakereskedőnkkel!