A megbízható bázis: A Sprinter alvázak.

Jövőbe mutató, gazdaságos, megbízható.

Jövőbe mutató, gazdaságos, megbízható.

Olyan sokoldalú, hogy Ön meg fogja találni a megfelelőt minden szállítási feladatához: az új Sprinter alvázként 3 járműhosszúsággal, valamint normál vagy duplakabinos vezetőfülkével bizonyítja megnyerő sokarcúságát. Számos kivitelváltozata és felszereltsége éppúgy lehetővé teszi a gazdaságos induló modellek, mint gazdagabb felszereltségű gépkocsik kialakítását.

Fontos előnyök: az újonnan rendelhető elsőkerék-hajtású gépkocsiknál például – a hátsókerék-hajtású modellekkel összehasonlítva – kedvezőbb belépőár és nagyobb hasznos terhelés áll rendelkezésre. A vezető sok hasznát látja az intelligens kezelési és kijelzési koncepciónak és a tárolóhelyek moduláris felépítésének, amely a multimédia- és asszisztens rendszerek választékához hasonlóan egyedileg az igényeihez igazítható. A sok újdonság mellett az értékes dolgokat megtartottuk, például számos jól bevált felépítmény- és kialakítási megoldás nagyobb módosítások nélkül továbbra is használható.

Mindezzel a Sprinter, innovációs erejének és a több mint 20 éves tapasztalatnak köszönhetően, ismét mérföldkőnek számít mint jövőbe mutató, hatékony és megbízható mobilitási megoldás, amely sikerre viszi vállalkozását.

Kiemelkedő jellemzők.

  1. Termékkoncepció
  2. Hálózatba kapcsolva
  3. Üzletági megoldások
  4. Biztonság
  5. Gazdaságosság
Szép a szemek számára, még szebb a munkához.


Az új Sprinter alvázak kabinja a Mercedes-Benzre jellemző hűtőburkolatával és modern kialakítású fényszóróival már optikailag is kiemelkedő. A vezetőtér ugyancsak új kialakítást kapott és egyformán meggyőző a kiváló minőségű dizájnnal és a kitűnő funkcionalitással. Például az intelligens, moduláris tárolóhely koncepcióval és a KEYLESS-START funkcióval.

A normál vezetőfülkében maximum 3 személynek, a duplakabinban pedig akár egy kis, maximum 7 személyből álló csapat is elszállítható a munkavégzésük helyére. A kabin mögött a Sprinter alvázak 3 járműhosszúságban a megfelelő bázist biztosítják számos alkalmazásspecifikus felépítményezési és átalakítási megoldás számára.

A további előnyökhöz sorolható a hajtásváltozatok széles kínálata: A gépkocsi használatának körülményeitől és a kívánt menettulajdonságoktól függően Sprinter alvázát elsőkerék-, hátsókerék- vagy összkerékhajtással1 rendelheti meg. A sebességváltás vagy manuálisan, a 6-fokozatú mechanikus sebességváltón2 vagy automatikusan a 7G-TRONIC PLUS sebességváltón ill. az ebben a járműszegmensben egyedülálló 9G-TRONIC automatikus sebességváltón keresztül történik3.

Az Ön 4.0-ás mobilitása

Annak érdekében, hogy a munka a lehető leggazdaságosabban és legkellemesebben legyen elvégezhető, a Sprinterhez kívánságra különböző rádiók, multimédia rendszerek és kapcsolatteremtési megoldások érhetők el. Az ajánlat az igényektől függően az okostelefon-tartóegységtől a Bluetooth® csatlakoztatási hellyel és kihangosító funkcióval rendelkező rádión keresztül a nagy felbontású érintőképernyővel, 3 dimenziós térképmegjelenítést lehetővé tevő gyors merevlemezes navigációval és okostelefon integrációval rendelkező multimédia rendszerekig terjed4. A kezelés olyan, amilyet mindenki csak kívánhat: egyszerű. A multimédia rendszereket például a nagy felbontású érintőképernyőn vagy a multifunkciós kormánykeréken lévő érintő-vezérlő gombon keresztül lehet működtetni. Az összes kezelő- és kijelzőelem jól elérhető és könnyen leolvasható.
Mivel a modern munkavégzés világához hozzátartoznak a digitális megoldások, a Sprintert olyan integrált kommunikációs modullal szereltük fel, amely a gépkocsi folyamatos internet-összeköttetésének műszaki bázisát képezi. Ez lehetővé teszi a az aktuális és a jövőbeli Mercedes PRO szolgáltatások használatát. A Sprinter előnyei a minimalizált állásidőktől az előrelátó karbantartásmenedzsmenten keresztül, a digitális útnyilvántartásig terjednek, ami feleslegessé teszi a manuális útnyilvántartás vezetését.

Ahol szállítási feladat, ott egy Sprinter is van.

A Sprinter alváz sok indet lehetővé tesz: A normál- vagy a duplakabin valamint a 3 járműhosszúság képezik a bázist a meggyőzően nagy változatféleség számára. Ezt még tovább fokozza a 4 motorváltozat, a 3 elsőkerék-, hátsókerék- és összkerékhajtású hajtásváltozat valamint a számos extra felszereltség, a futóműváltozatok és a felépítménygyártók üzletág specifikus megoldásai. Ezáltal a gépkocsikat maximum 5.500 kg megengedett összes tömegig konfigurálhatja. Szükség esetén a nyergesvontatóvá történő átépítéssel akár 5.250 kg-os félpótkocsi is vontatható, 8.750 kg megengedett járműszerelvény összes tömegnél.

Több, mint 600 extra felszereltséggel, többek között például a különleges flotta- és futóműmegoldásokkal, a Sprinter alváz pontosan az Ön igényeihez illeszthető. A szállítási üzletág speciális követelményeinek teljesítéséhez, a Mercedes-Benz VanSolution-tól gyárilag komplett megoldásokat, a „Mercedes-Benz VanPartner” partnerprogram keretében pedig a kétszámlás üzletben, a bevált minőségben felépítményezési- és átalakítási megoldásokat kap.
 

Biztosítja, hogy a sikerhez vezető úton haladhasson tovább.

A Sprinter alváz lépésről lépésre az egyre nagyobb biztonságosság felé halad. Ehhez a megbízható bázist a karosszéria vázszerkezete biztosítja, amely a konstrukciója és az anyagösszetétele miatt különösen stabil.

Mindezt a számos asszisztensrendszer egészíti ki. Ugyanis a legtapasztaltabb vezető is kerülhet olyan helyzetekbe, amelyekben örülni fog a támogatásnak és ez hasznos is lehet. Az ajánlat az alapfelszereltséghez tartozó oldalszélasszisztenstől az aktív fékasszisztensen keresztül a sávtartás-asszisztensekig terjed – a 3.500 kg megengedett összes tömeg feletti gépkocsiknál mindkettő az alapfelszereltséghez tartozik. Sötétben az opcionálisan elérhető LED High Performance fényszórók távolabbra és nagyobb fényerősséggel világítják meg az úttestet.

Amennyiben szükségessé válik, az alapfelszereltséghez tartozó légzsákok az ütközés bekövetkezésekor segítséget nyújthatnak a vezető védelméhez. Kívánságra a vezető és a vezető melletti utas számára 5 további légzsák rendelhető.

Gazdaságosság, ha már szóba került.

A Sprinterrel olyan gépkocsi mellett döntött, amely a gazdaságosságát több, mint 20 éve meggyőzően bizonyítja. Az új Sprinter alváz ezt a sikertörténetet a bevált minőségével és megbízhatóságával folytatja. Ennek köszönhetően Ön a kezdetektől profitál a gazdaságosságából: a kedvező belépőárral és a számos konfigurációs lehetőséggel, amelyeknél Ön pontosan azt rendeli meg, amire valóban szüksége van.

Azért, hogy a jót még jobbá tegyük, a dízelmotorjaink fogyasztását még jobban optimalizáltuk. További plusz pontok adódnak vállalkozása gazdaságossága számára a hasznos terhelésnek az opcionális 50 l-es fő tüzelőanyag-tartálynak5 és a kívánságra rendelhető üvegszál erősítésű műanyag hátsótengely rugónak köszönhető növekedéséből.

Így a Sprinter alváz a takarékos tüzelőanyag-fogyasztást és az intelligens funkcionalitást összeköti a minden téren gazdaságos mobilitásmegoldásokkal. Így a Sprinter alváz a takarékos tüzelőanyag-fogyasztást és az intelligens funkcionalitást valamint az alkalmazásspecifikus felépítményezési- és átalakítási megoldásokat összeköti a minden téren gazdaságos mobilitásmegoldásokkal.

1

Az összkerékhajtás előreláthatóan 2018 4. negyedévétől lesz elérhető.

2

Az alapfelszereltséghez tartozó 6-fokozatú manuális sebességváltó az OM642 V6-hengeres dízelmotorral együtt előreláthatóan 2018 4. negyedévétől lesz elérhető.

3

Kizárólag elsőkerékhajtással.

4

Az okostelefon integráció előreláthatóan 2018 4. negyedévétől lesz elérhető.

5

Az 50 literes fő üzemanyag-tartály extraként rendelhető az elsőkerékhajtással ellátott változathoz. 

Szinte minden kihívással megbírkózik.

Olyan sok változata van, mint amilyen változatos a rakományszállítás.

A számos kivitelváltozat és választható felszereltség gondoskodik arról, hogy a Sprinter alváz pontosan az Ön szállítási feladataihoz igazodjon. Amenyiben fontos szempont a hasznos terhelés, az 5500 kg-os tömegváltozat a legcélszerűbb döntés. Speciálisan felszerelt nyergesvontatóként akár 8750 kg megengedett szerelvény összgördülő-tömeg lehetséges – például gépkocsiszállításhoz. A normál vezetőfülkében 3 személy számára van hely, a duplakabinban pedig akár egy kisebb, legfeljebb 7 személyből álló csapat is elszállítható a munkavégzés helyére. A speciális üzletági követelmények kielégítésére egy sor felépítménygyártói megoldás választható, a már bevált minőségben.

Könnyebbé teszi a nehéz munkát.

A körben kitűnő kilátást biztosító vezetőfülkét úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legkellemesebbé tegye a vezető mindennapjait. Az öt választható vezetőülés a kielégíti különböző komfortigényeket. Ezek között olyan ülések is vannak, amelyek teljesítik az „Aktion Gesunder Rücken e. V.“ követelményeit. A modern kezelési és kijelzési koncepció többek között az okostelefon-integrációval és az extraként elérhető multimédia-rendszerrel tűnik ki, amelyek az érintőképernyőkről vagy a multifunkciós kormánykerékről vezérelhetők. A vezetőfülke rendjéről a moduláris felépítésű tárolóhely-koncepció – jól elérhető tárolóhelyekkel, hozzájuk extraként rendelhetők fedelekkel – és egy ügyes multifunkciós doboz gondoskodik, amelyen kényelmesen elintézhetők az adminisztrációs feladatok.

Komfort vezetőülés

MBUX multimédia rendszer 10,25 colos érintőképernyővel

Tárolórekesz az okostelefon számára vezeték nélküli töltéssel együtt

Felhajtható fedél a bal és jobb oldali tárolórekeszek számára

KEYLESS-START

THERMOTRONIC automatikus klímaberendezés

Mercedes PRO: egyszerűbbé teszi és felgyorsítja az üzleti tevékenységét.

A Mercedes PRO1 a Mercedes-Benz Vans új márkájaként az összes jelenlegi és jövőbeli szolgáltatást, megoldást és digitális lehetőséget magában foglalja a mindennapi üzletvitel érdekében. Célunk a digitális lehetőségek kihasználása az Ön üzletének még hatékonyabbá tétele érdekében.  
 
A Mercedes PRO új lehetőségeket nyit hálózatba kötött, méretre szabott szolgáltatásaival és digitális megoldásaival, így pedig segít az üzletvitelt még egyszerűbben és gyorsabban, fokozott produktivitással végezni. A lehetőségek kínálata személyre szabható és teljes szállítási megoldásokkal szolgál, amelyek fokozzák vállalatának hatékonyságát és lehetővé teszik, hogy Ön fő tevékenységre koncentrálhasson. 
 
A Mercedes PRO-hoz számos megoldás tartozik, amelyek még hatékonyabbá teszik az üzletvitelt: a flottamenedzserek okos összeköttetésétől kezdve járműveikkel és dolgozóikkal, a személyre szabott szállítási megoldásokon, valamint a hatékony és előrelátó járműhasználaton át egészen az új fejlesztésekkel, egyedi finanszírozási lehetőségekkel, továbbá flexibilis és egyéni mobilitási lehetőségekkel kapcsolatos információkig.

1

A Mercedes PRO a kiválasztott európai országokban és 2018 szeptemberétől az USA-ban áll rendelkezésre. További információkért, kérjük forduljon Mercedes-Benz márkakereskedőjéhez.