Robusztus és erőteljes: A Sprinter platós gépkocsi.

Jövőbe mutató, gazdaságos, megbízható.

Jövőbe mutató, gazdaságos, megbízható.

Olyan sokoldalú, hogy Ön meg fogja találni a megfelelőt minden szállítási feladatához, és olyan jól mutat, hogy mindenütt feltűnést kelt: az új Sprinter platós gépkocsiként 3 járműhosszúsággal, normál vagy duplakabinos vezetőfülkével, valamint akár 9,2 m2 rakfelülettel bizonyítja megnyerő sokarcúságát. Számos kiviteli változata és felszereltsége éppúgy lehetővé teszi a gazdaságos induló modellek, mint gazdagabb felszereltségű gépkocsik kialakítását.

Az újonnan rendelhető elsőkerék-hajtású gépkocsiknál például – a hátsókerék-hajtású modellekkel összehasonlítva – kedvezőbb belépőár és nagyobb hasznos terhelés áll rendelkezésre. A vezető sok hasznát látja az intelligens kezelési és kijelzési koncepciónak és a tárolóhelyek moduláris felépítésének, amely a multimédia- és asszisztens rendszerek választékához hasonlóan egyedileg az igényeihez igazítható. Ami bevált, azt természetesen megtartottuk, így például számos jól bevált felépítmény- és kialakítási megoldás nagyobb módosítások nélkül továbbra is használható.

Mindezzel a Sprinter, innovációs erejének és a több mint 20 éves tapasztalatnak köszönhetően, ismét mérföldkőnek számít mint jövőbe mutató, hatékony és megbízható mobilitási megoldás, amely sikerre viszi vállalkozását.

Kiemelkedő jellemzők.

 1. Termékkoncepció
 2. Hálózatba kapcsolva
 3. Üzletági megoldások
 4. Biztonság
 5. Gazdaságosság
Jól néz ki, de még jobb vele dolgozni.

Az új Sprinter platós gépkocsi kabinja a Mercedes-Benzre jellemző hűtőrácsával és modern kialakítású fényszóróival már megjelenésében is kiemelkedik. A teljesen megújult műszerfal nagyszerű formai kialakításával és kitűnő funkcionalitásával egyaránt meggyőzi Önt. Például az intelligens, moduláris tárolóhely-koncepcióval és KEYLESS-START funkcióval.

A maximum 9,2 m2-es méretű rakfelületet minőségi alumínium oldalfalak határolják. Ezáltal megfelelő, robusztus rakfelület jön létre, amelyen két 1200 x 1000 mm méretű ipari raklapot lehet egymás mellett elhelyezni. Extraként tárolódobozok építhetők be a plató alá jobb és bal oldalon, amelyek zárhatóak és védett tárolóhelyet biztosítanak a felfröccsenő víz ellen például a szerszámok vagy a szállított anyagok számára. Mindegyik tárolódoboz térfogata 30 liter.

A további előnyökhöz sorolható a hajtásváltozatok széles kínálata: a gépkocsi használatának körülményeitől és a kívánt menettulajdonságoktól függően a Sprinter platós gépkocsi elsőkerék-, hátsókerék- vagy összkerékhajtással1 is rendelhető. A sebességváltás 6 fokozatú kézi kapcsolású váltóval2 vagy a 7G-TRONIC PLUS automata váltóval, illetve az ebben a járműszegmensben egyedülálló 9G-TRONIC3 automata váltóval történik.

Konnektivitási megoldások

A Sprinterhez igény szerint különböző rádiók, multimédia-rendszerek és kapcsolattartási megoldások rendelhetők, hogy a munka a lehető leghatékonyabb és legkellemesebb lehessen vele. A kínálat igény szerint az okostelefon-tartótól a Bluetooth® csatlakozással és kéz nélküli funkcióval ellátott rádión át a nagyfelbontású érintőképernyős, gyors merevlemezes navigációval, 3D-s térkép-megjelenítéssel és okostelefon-integrálással rendelkező multimédia-rendszerig terjed.4 Kezelése olyan, mint amilyet kíván az ember magának: egyszerű. A multimédia-rendszer például a nagyfelbontású érintőképernyővel vagy a touch-control gombokkal a multifunkciós kormányon vezérelhetők. Minden kezelő- és kijelzőelem jól elérhető és könnyen leolvasható.

Mivel a munka modern világához hozzátartoznak a digitális megoldások, így a Sprintert egy integrált kommunikációs modullal láttuk el, amely a gépkocsi állandó internetkapcsolatának alapját képezi. Ez lehetővé teszi a jelenlegi és a jövőbeni Mercedes PRO szolgáltatások használatát. Előnyei a minimalizált kiesési időktől az előrelátó Karbantartás-menedzsmenten keresztül a Digitális menetlevélig terjednek, amely feleslegessé teszi a papírmunkát.

Ahol szállítási feladat, ott egy Sprinter is van.

A Sprinter platós gépkocsi sok mindet lehetővé tesz az akár 9,2 m2-es rakfelületével: normál- vagy duplakabin, valamint 3 járműhosszúság képezik az impozáns sokféleség alapját. Ezt tovább bővíti a 4 motorváltozat, a számos extrafelszereltség, futóműváltozat és a felépítménygyártók üzletág-specifikus megoldásai. Ezáltal akár 5500 kg megengedett össztömegű gépkocsik konfigurálására is lehetőség van. Szükség esetén akár maximum 3500 kg-os utánfutó vontatható vele. Extraként tárolódobozok építhetők be jobb és bal oldalon plató aljára, amelyek zárhatóak és védett tárolóhelyet biztosítanak a felfröccsenő víz ellen például a szerszámok számára.

Biztosítja az Ön sikerét.

A Sprinter platós gépkocsit a biztonságot szem előtt tartva alakítottuk ki minden téren. Erőteljes alapot képez ehhez a karosszéria, amely konstrukciójának és anyagösszetételének köszönhetően rendkívül stabil.

Ezt a számos asszisztens rendszer egészíti ki, hiszen a legtapasztaltabb vezető is kerülhet olyan helyzetbe, amikor hasznos lehet a segítség. A választék a szériafelszereltséghez tartozó Oldalszél-asszisztenstől az Aktív fékasszisztensen keresztül a Sávtartó asszisztensig terjed – mindkettő a szériafelszereltség részét képezi a 3500 kg megengedett össztömeg fölötti gépkocsiknál. Sötétben az extraként rendelhető LED-es nagy teljesítményű fényszórók világítják meg az útfelületet a lehető legjobban.

Baleset esetén a szériafelszereltséghez tartozó légzsák segíthet megvédeni a vezetőt. A vezető és az első utas számára extraként öt további légzsák rendelhető.

Minden tekintetben gazdaságos.

A Sprinterrel olyan gépkocsi mellett dönt, amely több mint 20 éve kiválóan bizonyítja gazdaságosságát. Az új Sprinter platós gépkocsi jól bevált minőségével és megbízhatóságával folytatja ezt a sikertörténetet. Gazdaságosságából már a kezdetektől profitálhat: az előnyös belépőár mellett nagyszámú konfigurálási lehetőséget kínálunk, így pontosan azt rendelheti meg, amire valóban szüksége van.

Mivel a jót szívesen tesszük még jobbá, dízelmotorjaink fogyasztását tovább optimalizáltuk. További plusz pontok vállalkozása gazdaságosságához: az extraként rendelhető 50 l-es fő üzemanyagtartály5 és az üvegszál erősítésű műanyag hátsótengely-rugó.

A Sprinter platós gépkocsi így kapcsolja össze a takarékos üzemanyag-fogyasztást és az intelligens funkcionalitást egy teljes körű gazdaságos mobilitási megoldássá.

1

Az összkerékhajtás előreláthatóan 2018 4. negyedévétől lesz elérhető.

2

Az alapfelszereltséghez tartozó 6-fokozatú manuális sebességváltó az OM642 V6-hengeres dízelmotorral együtt előreláthatóan 2018 4. negyedévétől lesz elérhető.

3

Kizárólag elsőkerékhajtással.

4

Az okostelefon integráció előreláthatóan 2018 4. negyedévétől lesz elérhető.

5

Az 50 literes fő üzemanyag-tartály extraként rendelhető az elsőkerékhajtással ellátott változathoz. 

Majdnem minden követelményhez hozzáilleszthető.

Szinte minden kihívással megbírkózik.

A számos kivitelváltozat és választható felszereltség gondoskodik arról, hogy az alváz és a platós gépkocsi pontosan az Ön szállítási feladataihoz igazodjon. Rakodófelülete maximális méretét hosszú változatban és normál vezetőfülkével éri el. Amennyiben fontos szempont a hasznos terhelés, az 5500 kg-os tömegváltozat a legcélszerűbb döntés. A normál vezetőfülkében 3 személy tud helyet foglalni, a duplakabinban pedig akár egy kisebb, legfeljebb 7 személyből álló csapat is elszállítható a munkavégzés helyére. A speciális üzletági követelmények kielégítésére egy sor felépítménygyártói megoldás választható a már bevált minőségben.

A Sprinter alvázas és platós gépkocsik különböző változatainak áttekintése:

 • 3 járműhosszúság: kompakt, normál és hosszú
 • 2 vezetőfülke: normál és duplakabin
 • Maximum 9,2 m² rakfelület a platós gépkocsik számára
 • 3.000 kg, 3.500 kg, 4.100 kg és 5.000 kg megengedett összes tömeg, számos növelt és csökkentett megengedett összes tömegű változattal kiegészítőleg, maximum 5.500 kg megengedett összes tömegig
 • Nagyobb, mint 3.000 kg maximális hasznos terhelés az 5.500 kg-os tömegváltozat esetében
 • Elsőkerék-, hátsókerék- és összkerékhajtással1 rendelhető
1

Az összkerékhajtás előreláthatóan 2018 4. negyedévétől lesz elérhető.

Mercedes PRO: egyszerűbbé teszi és felgyorsítja az üzleti tevékenységét.

A Mercedes PRO1 a Mercedes-Benz Vans új márkájaként az összes jelenlegi és jövőbeli szolgáltatást, megoldást és digitális lehetőséget magában foglalja a mindennapi üzletvitel érdekében. Célunk a digitális lehetőségek kihasználása az Ön üzletének még hatékonyabbá tétele érdekében.  
 
A Mercedes PRO új lehetőségeket nyit hálózatba kötött, méretre szabott szolgáltatásaival és digitális megoldásaival, így pedig segít az üzletvitelt még egyszerűbben és gyorsabban, fokozott produktivitással végezni. A lehetőségek kínálata személyre szabható és teljes szállítási megoldásokkal szolgál, amelyek fokozzák vállalatának hatékonyságát és lehetővé teszik, hogy Ön fő tevékenységre koncentrálhasson. 
 
A Mercedes PRO-hoz számos megoldás tartozik, amelyek még hatékonyabbá teszik az üzletvitelt: a flottamenedzserek okos összeköttetésétől kezdve járműveikkel és dolgozóikkal, a személyre szabott szállítási megoldásokon, valamint a hatékony és előrelátó járműhasználaton át egészen az új fejlesztésekkel, egyedi finanszírozási lehetőségekkel, továbbá flexibilis és egyéni mobilitási lehetőségekkel kapcsolatos információkig.

1

A Mercedes PRO a kiválasztott európai országokban és 2018 szeptemberétől az USA-ban áll rendelkezésre. További információkért, kérjük forduljon Mercedes-Benz márkakereskedőjéhez.