Sprinter platós gépkocsi | Mercedes-Benz transzporter

Robusztus és erőteljes: a Sprinter platós gépkocsi.

Jövőbe mutató, gazdaságos, megbízható.

Konfigurátor

Jövőbe mutató, gazdaságos, megbízható.

Olyan sokoldalú, hogy meg fogja találni a megfelelőt minden szállítási feladatához, és olyan jól mutat, hogy mindenütt feltűnést kelt. Az új Sprinter platós gépkocsiként 3 járműhosszúsággal, normál vezetőfülkével vagy duplakabinnal, valamint akár 9,2 m2 rakfelülettel bizonyítja megnyerő sokarcúságát. Nagyszámú változata és felszereltsége a gazdaságos belépő modellek kialakítását ugyanúgy lehetővé teszi, mint a gazdag felszereltségű gépkocsikét.

Az újonnan elérhető elsőkerék-hajtású gépkocsiknál például – a hátsókerék-hajtású modellekkel összehasonlítva – kedvezőbb belépőár, nagyobb hasznos terhelés és alacsonyabb raktérperem áll rendelkezésre. A vezető sok hasznát látja az intelligens kezelési és kijelzési koncepciónak, valamint a tárolóhelyek moduláris felépítésének, amely a multimédia- és asszisztensrendszerek választékához hasonlóan egyedileg az igényeihez igazítható. Ami bevált, azt természetesen megtartottuk, például számos felépítmény- és átalakítási megoldást nagyobb változtatások nélkül tovább lehet használni.

Mindezekkel a Sprinter a benne rejlő innovációs erőnek és húsz évnél is régebbi tapasztalatnak köszönhetően újra mérföldkövet jelent: olyan jövőbe mutató, hatékony és megbízható mobilitási megoldás, amely előreviszi a vállalkozását.

Kiemelkedő jellemzők.

 1. Termékkoncepció
 2. Hálózatba kapcsolva
 3. Üzletági megoldások
 4. Biztonság
 5. Gazdaságosság
Jól néz ki, de még jobb vele dolgozni.

Az új Sprinter platós gépkocsi kabinja a Mercedes-Benzre jellemző hűtőburkolatával és modern kialakítású fényszóróival már látványnak is kiemelkedő. A megújult vezetőtér nagyszerű formai kialakításával és kiváló funkcionalitásával győzi meg. Ezt bizonyítja például az intelligens, moduláris tárolóhely-koncepció és a KEYLESS-START funkció.

A maximum 9,2 m²-es méretű rakfelületet minőségi alumínium oldalfalak határolják. Ezáltal raklapok szállításához megfelelő, robusztus rakfelület jön létre, amelyen két 1200 x 1000 mm méretű ipari raklapot lehet egymás mellett elhelyezni. Ha kívánja, a plató alá jobb és bal oldalon tárolódobozok építhetők be, amelyek zárható és a felfröccsenő víz ellen védett helyet biztosítanak például a szerszámok vagy a szállított anyagok számára. Mindegyik tárolódoboz térfogata 30 liter.

A további előnyökhöz sorolható a hajtásváltozatok széles kínálata: a gépkocsi használatának körülményeitől és a kívánt menettulajdonságoktól függően Sprinter platós gépkocsiját elsőkerék-, hátsókerék- vagy összkerékhajtással rendelheti meg. A sebességváltás manuálisan, a 6 fokozatú kézi kapcsolású váltóval vagy automatikusan a 7G-TRONIC PLUS váltóval, ill. az ebben a járműszegmensben egyedülálló 9G-TRONIC automata váltóval történik1.

Mobilitás 4.0.

Annak érdekében, hogy Ön a lehető leggazdaságosabban és legkellemesebben végezhesse munkáját, a Sprinterhez rádió, különféle multimédia-rendszerek és kapcsolatteremtési megoldások érhetők el. A kínálat igény szerint az okostelefon-tartótól a Bluetooth® csatlakozással és kéz nélküli funkcióval ellátott rádión át a nagy felbontású érintőképernyős, gyors merevlemezes navigációval, 3D-s térkép-megjelenítéssel és okostelefon-integrálással rendelkező multimédia-rendszerig terjed. A kezelés olyan, mint amilyet csak kíván az ember magának: egyszerű. A multimédia-rendszereket például a nagy felbontású érintőképernyőn vagy a multifunkciós kormánykeréken keresztül lehet működtetni. Az összes kezelő- és kijelzőelem jól elérhető és könnyen leolvasható.

Mivel a modern munkakörnyezethez a digitális megoldások is hozzátartoznak, a Sprintert egy beépített kommunikációs modullal láttuk el, amely a gépkocsi folyamatos internetkapcsolatának műszaki alapját képezi. Ez lehetővé teszi az aktuális és a jövőbeli Mercedes PRO szolgáltatások használatát. Ezek előnyei többek közt az előrelátó karbantartás-menedzsmentnek köszönhető minimalizált állásidőktől a digitális menetlevélig terjednek, amely egyszersmind feleslegessé teszi a papírmunkát.

Ahol szállítási feladat, ott egy Sprinter is van.

A Sprinter platós gépkocsi sok mindet lehetővé tesz az akár 9,2 m2-es rakfelületével: normál- vagy duplakabin, valamint 3 járműhosszúság képezik az impozáns sokféleség alapját. Ezt tovább bővíti a 4 motorváltozat, a számos extrafelszereltség, futóműváltozat és a felépítménygyártók üzletág-specifikus megoldásai. Ezáltal akár 5500 kg megengedett össztömegű gépkocsik konfigurálására is lehetőség van. Szükség esetén akár maximum 3500 kg-os utánfutó vontatható vele. Extraként tárolódobozok építhetők be jobb és bal oldalon plató aljára, amelyek zárhatóak és védett tárolóhelyet biztosítanak a felfröccsenő víz ellen például a szerszámok számára.

Biztosítja az Ön sikerét.

A Sprinter platós gépkocsit a biztonságot szem előtt tartva alakítottuk ki minden téren. Erőteljes alapot képez ehhez a karosszéria, amely konstrukciójának és anyagösszetételének köszönhetően rendkívül stabil.

Ezt a számos asszisztens rendszer egészíti ki, hiszen a legtapasztaltabb vezető is kerülhet olyan helyzetbe, amikor hasznos lehet a segítség. A választék a szériafelszereltséghez tartozó Oldalszél-asszisztenstől az Aktív fékasszisztensen keresztül a Sávtartó asszisztensig terjed – mindkettő a szériafelszereltség részét képezi a 3500 kg megengedett össztömeg fölötti gépkocsiknál. Sötétben az extraként rendelhető LED-es nagy teljesítményű fényszórók világítják meg az útfelületet a lehető legjobban.

Baleset esetén a szériafelszereltséghez tartozó légzsák segíthet megvédeni a vezetőt. A vezető és az első utas számára extraként öt további légzsák rendelhető.

Minden tekintetben gazdaságos.

A Sprinterrel olyan gépkocsi mellett dönt, amely több mint 20 éve kiválóan bizonyítja gazdaságosságát. Az új Sprinter platós gépkocsi jól bevált minőségével és megbízhatóságával folytatja ezt a sikertörténetet. Gazdaságosságából már a kezdetektől profitálhat: az előnyös belépőár mellett nagyszámú konfigurálási lehetőséget kínálunk, így pontosan azt rendelheti meg, amire valóban szüksége van.

Mivel a jót szívesen tesszük még jobbá, dízelmotorjaink fogyasztását tovább optimalizáltuk. További plusz pontok vállalkozása gazdaságosságához: az extraként rendelhető 50 l-es fő üzemanyagtartály2 és az üvegszál erősítésű műanyag hátsótengely-rugó.

A Sprinter platós gépkocsi így kapcsolja össze a takarékos üzemanyag-fogyasztást és az intelligens funkcionalitást egy teljes körű gazdaságos mobilitási megoldássá.

1

Kizárólag elsőkerékhajtással.

2

Az 50 literes fő üzemanyag-tartály extraként rendelhető az elsőkerékhajtással ellátott változathoz. 

Szinte bármilyen kihívásnak eleget tesz.

Éppen annyira sokoldalú, amennyire változatosak a rakományszállítási feladatok.

A számos kiviteli változat és választható felszereltség gondoskodik arról, hogy a Sprinter platós gépkocsi pontosan igazodjon az Ön szállítási feladataihoz. A hosszú gépkocsi hosszúsággal és a normál vezetőfülkével éri el a rakodófelület a maximális 9,2 m² méretet. Ha a hasznos terhelés fontos szempont, az 5500 kg-os tömegváltozat a legcélszerűbb döntés. A normál vezetőfülkében 3 személy foglalhat helyet, a duplakabinban pedig akár egy kisebb, legfeljebb 7 személyből álló csapat is elszállítható a munkavégzés helyére. A speciális üzletági követelmények kielégítésére egy sor felépítménygyártói megoldás választható a bevált minőségben.

A Sprinter platós gépkocsi különböző változatainak áttekintése:

 • 3 járműhossz: kompakt, normál és hosszú
 • 2 vezetőfülke: normál vezetőfülke és duplakabin
 • Max. 9,2 m² rakfelület
 • 3000 kg, 3500 kg, 4100 kg és 5000 kg megengedett összes tömeggel érhető el, kiegészítőleg számos növelt és csökkentett megengedett összes tömegű változattal, maximum 5500 kg megengedett összes tömegig
 • 3000 kg feletti maximális hasznos terhelés az 5500 kg-os tömegváltozat esetén
 • Elsőkerék-, hátsókerék- és összkerékhajtással rendelhető

Testre szabott felépítménymegoldások.

Így transzportere megfelel az Ön professzionális követelményeinek.

Ha az igényei egy kicsit speciálisabbak, akkor jól jöhet, hogy a Mercedes-Benz rendelkezik a megfelelő megoldással. Segítünk Önnek, és megbízható, az adott alkalmazáshoz optimálisan megfelelő felépítménymegoldásokat kínálunk egy kézből vagy a tanúsított partnereiktől. Így az optimális járművel fog rendelkezni építőipari vagy áruszállítási és kisipari feladataihoz.

Mercedes PRO: egyszerűsíti és felgyorsítja vállalkozását.

A Mercedes PRO1 a Mercedes-Benz Vans új márkája az összes jelenlegi és jövőbeni szolgáltatáshoz, megoldáshoz és digitális szolgáltatáshoz az Ön mindennapi üzleti élete számára. Célunk a digitális lehetőségek felhasználása ahhoz, hogy Ön még hatékonyabban végezhesse napi üzleti tevékenységét.
A Mercedes PRO valamennyi kapcsolódó szolgáltatásunkat egy webalapú platformon foglalja össze az Ön számára. Először egyes kiválasztott szolgáltatások állnak majd rendelkezésre, amelyeket folyamatosan bővítünk és az igényeihez igazítunk. Arra törekszünk, hogy elvárásait összekapcsoljuk az általunk kifejlesztett jövőbe mutató technológiákkal, és azokat intelligensen beépítsük mindennapi munkájába.

Újdonság a Mercedes PRO-nál: Mercedes-Benz Van Uptime2. Digitális valós idejű diagnosztikai megoldás.

1

A Mercedes PRO a kiválasztott európai országokban és 2018 szeptemberétől az USA-ban áll rendelkezésre. További információkért, kérjük forduljon Mercedes-Benz márkakereskedőjéhez.

2

A Mercedes-Benz Van Uptime előreláthatólag 2019 májusától a kiválasztott európai piacokon, a digitális szolgáltatásokhoz megfelelő kommunikációs modullal (LTE) felszerelt új Sprinterhez (907/910-es modellcsalád) érhető el.

Mercedes-Benz transzporterek
Érdeklődik a Sprinter platós tehergépkocsi iránt?
Állítsa össze Sprinter platós tehergépkocsiját vagy vegye fel a kapcsolatot hivatalos márkakereskedőnkkel!