Integrált vezetéstechnikai oktatás
Mercedes-Benz Driving Events

Mercedes-Benz Integrált vezetéstechnikai oktatás

 

Számunkra Ön és utasai biztonsága mindennél fontosabb, ezért autóinkba egyre hatékonyabb biztonsági és assztisztens rendszereket építünk be, melyeket folyamatosan továbbfejlesztünk.

Szeretnénk Önt is a lehető legjobban felkészíteni a balesetmentes közlekedésre, ezért most minden Mercedes-Benz haszongépjármű vásárlásakor integrált vezetéstechnikai oktatást biztosítunk.*

A programot Európa egyik legmodernebb vezetés technikai centruma, a zsámbéki Driving Camp szervezi és bonyolítja le. A cég instruktorai a Mercedes-Benz Driving Events részéről előzetes kiképzésben részesültek.

Az integrált vezetéstechnikai tréningen a következő feladatok során fejlesztheti tovább vezetői tudását:

Transzporter tréning feladatok (Citan, Vito, Sprinter)

1. Vészfékezés A gépjárművel tapadós felületen vészfékezünk, 30 km/h majd 60 km/h sebességről. Megtapasztalhatjuk az ABS működését, illetve a fékút és a sebesség összefüggését.
2. Sodródó jármű egyenesbe hozása A feladat során a résztvevők járművének hátsó tengelyét mesterségesen jobb vagy bal oldali irányba elmozdítjuk. A cél, hogy a keletkezett sodródásból egyenesbe tudjuk hozni autónkat. A résztvevők megtapasztalhatják a kifinomult ESP rendszer működését.
3. Szlalom Folyamatosan növelt sebességgel szlalom feladat bóják között, amely során megtapasztalhatjuk a járművek precíz kormánymozdulatokkal történő irányíthatóságát.
4. Szimulált raktárba tolatással történő beállás, kiállás szintén tolatva A feladat során a résztvevők megtapasztalhatják az autó kiváló manőverező képességét, valamint a tolató kamera fontosságát.
5. Hirtelen megcsúszás síkos lejtőn, hajtűkanyarral kombinálva Ezzel a gyakorlattal megtanulhatjuk a hirtelen megcsúszó és kifaroló jármű feletti uralom visszaszerzését, stabilizálását. Fejleszthetjük továbbá kanyartechnikánkat is extrém körülmények között.
6. Országúti autózás Ezzel a gyakorlattal a precíz, pontos íveken történő, a forgalmi sávunk teljes szélességét kihasználó, biztonságos autózás fortélyai sajátíthatók el.

Személyautó tréning feladatok (V-osztály)

1. Váratlanul felbukkanó akadály kikerülése csúszós felületen

A feladat elsősorban a blokkolásgátló (ABS) és a menetstabilizáló (ESP®) rendszerek működésének fontosságát szemlélteti.

Megtanulhatjuk, hogyan kell cselekednünk, ha rendkívül váratlanul egy olyan típusú vészhelyzetbe kerülünk csúszós útfelületen, ahol már csak egy gyors és határozott kikerülési manőverrel kerülhető el az ütközés.

2. Országúti autózás

Ezzel a gyakorlattal a precíz, pontos íveken történő, a forgalmi sávunk teljes szélességét kihasználó, biztonságos autózás fortélyai sajátíthatók el.

Az országút modulon egy safety car-t követve a COLLISION PREVENTION ASSIST® könnyedén működésbe hozható, mivel ez a rendszer felügyeli a gépkocsi előtti területet, így időben képes figyelmeztetni a vezetőt egy esetleges ütközéses vagy ráfutásos baleset veszélyére. Ezen túl a sávtartó- és holttérfigyelő rendszerek is kipróbálhatóak.

3. Hirtelen megcsúszás síkos lejtőn egy hajtűkanyarral kombinálva

A PRE-SAFE® utasvédelmi rendszer működése a rántópad segítségével megismerhető:

az elektromos övfeszítők, az oldalablak és panorámatető záró funkció, illetve az üléstámla egyenesbe állása működésbe lép. Amit tanul hatunk: ezzel a gyakorlattal a hirtelen megcsúszó és kifaroló jármű feletti uralom visszaszerzését, stabilizálását, valamint a célfékezést, illetve a kanyartechnikánkat fejleszthetjük viszonylag extrém viszonyok között.

4. Kanyar szlalom váltakozó tapadású felületen, körpálya modulon

Ezzel a gyakorlattal a kormányzástechnikánkat fejleszthetjük, illetve a helyes előretekintés technikáját tanulhatjuk meg.

A feladat elvégzése során az ESP® rendszer működését is szemléltetjük.

5. Vészfékezés oldalanként eltérő tapadású felületen

Drasztikus szemléltetése annak, hogy milyen nagy segítségünkre is van a blokkolásgátló (ABS), illetve a menetstabilizáló (ESP®) rendszer.

Ezzel a gyakorlattal megmutatjuk, hogy még az ABS és a menetstabilizáló rendszer működése mellett is helyes kormányzásra van szükség. Aki blokkolásgátló nélküli autót is használ, hasznos tapasztalatokat szerezhet, hogyan is kell cselekedni egy ilyen szituációban.
* A tájékoztatás nem teljes körű. A képek illusztrációk. További információkkal kapcsolatban forduljon bizalommal márkakereskedéseinkhez.