Mentési matrica a Mercedes-Benztől

Amikor minden másodperc számít: a mentési matrica.

A QR-kódos matrica gyors hozzáférést biztosít a gépkocsihoz megfelelő mentési kártyához.

Egy baleset után minden másodperc számít az utasok mentésénél. Ezért a Daimler, elsőként az autógyártók közül egy apró, de hatékony innovációval lehetőséget talált rá, hogy a mentőszolgálatok gyorsan megkaphassák a biztonsághoz kapcsolódó információkat a baleset helyszínén: ez a mentési matrica.

A QR-kódot egy okostelefon vagy tablet segítségével beolvasva megjeleníthető a gépkocsi mentőkártyája1. Így a mentőszolgálatok azonnal láthatják, hol találhatók légzsákok, akkumulátorok, üzemanyagtartályok, elektromos vezetékek, hidraulikus munkahengerek és a mentés szempontjából kritikus részegységek. A beavatkozó egységek a baleset helyszínén ezzel az egyszerű, de jelentős újítással döntő előnyhöz jutnak az idővel folytatott küzdelemben. A QR-kódnak köszönhetően gyorsabban reagálhatnak, és veszélyhelyzetben ezek a matricák segíthetnek életet menteni!

A QR-kódos matricák egyszerűen utólag is alkalmazhatók, és Mercedes-Benz partnerénél állnak rendelkezésére az 1996-os évtől gyártott Mercedes-Benz transzporterekhez.

1

Feltétel: meglévő internetkapcsolat.

„Minden gépkocsin vannak bizonyos területek, ahol nem lehet vágni anélkül, hogy ne tennénk ki veszélynek az utasokat vagy magunkat. Ezért fontos, hogy ezekhez a létfontosságú információkhoz kívülről is hozzáférhessünk. … … Ezzel értékes időt takaríthatunk meg a helyszínen. Gyakran minden másodperc és minden segítség számít.”

Oliver H., tűzoltó, interjú a Mercedes-Benz számára az új mentési matricával kapcsolatban.

Lorem Ipsum