eSprinter zárt áruszállító | Mercedes-Benz transzporterek

Modern meghajtás, a jól bevált erősségekkel kombinálva: az eSprinter zárt áruszállító.

Akár 1571,  2 km helyi károsanyag-kibocsátás nélküli közlekedés.

Az eSprinter a legmodernebb mobilitási megoldás, ha gépkocsija mindenekelőtt városi forgalomban, tervezhető fuvarokat végez. Hatékony elektromos meghajtásával, 85 kW-ig (116 LE) éppolyan megbízható, gazdaságos és rugalmas, ahogyan azt már 25 éve egy Sprintertől elvárhatja.
A eSprintert standard hosszban (A2), magas tetővel rendelheti meg. 11 m³-es rakterét az elektromos meghajtás semmilyen módon sem korlátozza. A hasznos terhelés akár 1010 kg is lehet a szériakivitelhez tartozó, ill. akár 856 kg az extraként rendelhető akkumulátorkapacitással.
1

A hatótávolság meghatározása a 692/2008/EK rendelet alapján történt. A hatótávolság függ a jármű-konfigurációtól, különösképpen a legnagyobb sebesség kiválasztott korlátozásától. 

A tényleges hatótávolság az egyéni vezetési stílustól, az útviszonyoktól, a közlekedési feltételektől, a külső hőmérséklettől, a klímaberendezés/fűtés használatától stb. is függ, és adott esetben eltérő lehet.

2

A hatótávolság meghatározása a 2017/1151/EU rendelet alapján történt. A hatótávolság függ a gépkocsi-konfigurációtól, különösképpen a legnagyobb sebesség kiválasztott korlátozásától.

A tényleges hatótávolság az egyéni vezetési stílustól, az útviszonyoktól, a közlekedési feltételektől, a külső hőmérséklettől, a klímaberendezés/fűtés használatától stb. is függ, és adott esetben eltérő lehet.

Kiemelkedő jellemzők.

 1. Termékkoncepció
 2. Rugalmasság
 3. Meghajtás
 4. Megbízhatóság
Elektromobilitás, továbbgondolva.

Ha mérlegeli, hogy belépjen-e az elektromobilitás világába, hamar tapasztalni fogja, hogy itt sokkal többről van szó, mint egy elektromos meghajtású gépkocsiról. Specialistáink ezért Önnel együttműködve kifejlesztenek egy kifejezetten az Ön vállalkozására szabott koncepciót az Ön elektromobilitására – a mi eVan ökoszisztémánkat. Ehhez tartoznak többek között az ehhez illeszkedő töltési infrastruktúra kialakítása, a helyszíni szolgáltatások és a kapcsolattartási szolgáltatások.
A Mercedes-Benz Vans márka fő ígéretei, mint az ergonómia, munkahelyi biztonság, kényelem és biztonság, magától értetődően az eSprinter erősségei is.

Maximális hatótávolság vagy hasznos terhelés – Öné a választás!

eSprinterét a hatótávolság vagy hasznos terhelés tekintetében egészen az igényei szerint optimalizálhatja. Először válassza ki az Önnek megfelelő akkumulátorkapacitást: a szériafelszereltségként használható 35 kWh akkumulátorkapacitás kb. 1010 kg maximális hasznos terhelést tesz lehetővé. Hosszabb utakra válassza az extraként rendelhető 47 kWh akkumulátorkapacitást. A Combined Charging Systemnek (CCS) és az extraként rendelhető max. 80 kW töltési teljesítménynek köszönhetően az eSprinter a töltéskor épp ilyen rugalmasnak mutatkozik. A különleges üzletági követelmények kielégítésére pedig komplett megoldások, valamint felépítmény- és átépítési megoldások állnak rendelkezésére.

Fejlett meghajtás, jól bevált erősségekkel kombinálva.

A nagyon hatékony elektromotor nagy vonóerejével és rendkívül nyugodt járásával győzi meg. Egy belső égésű motorhoz képest az elektromotor lényegesen magasabb hatásfokkal rendelkezik, közel zajtalan, és maximális forgatónyomatéka már az első motorfordulattól rendelkezésre áll. Ha az áramot az elektromos gépkocsihoz alternatív energiaforrásokból nyerik, a meghajtás nem okoz károsanyag-kibocsátást. Ez az elektromotort a városokban, amelyekben jelenlegi nagyfokú károsanyag-terhelés jellemző, és egyre szigorúbb károsanyag-kibocsátási előírások vannak érvényben, gazdaságos és ökológiai szempontból jövőorientált meghajtási móddá teszi. Ehhez hozzájárul az is, hogy egy elektromotor, egy belső égésű motorral összehasonlítva, kevesebb kopó alkatrésszel rendelkezik, és alacsonyabb karbantartási igényű.

25 év tapasztalat, amely elektromosan is segít Önnek tovább jutni.

Minden Sprinterben 25 év tapasztalat rejlik, és az eSprinter is ezen alapul. Az elektromos meghajtás moduljainál is profitálhat az alkalmazott részegységek kiforrottságából, hiszen az eSprinter moduljainak összetevői a személygépkocsi-fejlesztésből származnak, és már jó néhány éve alkalmazzuk őket alternatív meghajtású gépkocsikban.
Átadáskor egy kiforrott gépkocsit vehet át, Mercedes-Benz minőségben, amelynek elektromos meghajtása és fűtése kiállta széles körű téli tesztjeinket, akár mínusz 30 °C-os hőmérsékleteken is.

Rugalmas az akkumulátorméret és töltési lehetőségek tekintetében egyaránt.

25 perc alatt 80 %-ra tölthető fel1.

A Combined Charging Systemnek (CCS) köszönhetően az eSprinter nem válogatós a töltőoszlopok és wallboxok terén: legfeljebb 7,4 kW-tal és váltóárammal (AC) éppúgy tölthető, mint legfeljebb 20 kW-tal és egyenárammal (DC). Az opcionális, legfeljebb 80 kW-os egyenáramú töltési teljesítménnyel a szériafelszereltséghez tartozó nagyfeszültségű akkumulátor (35 kWh) mindössze 20 perc1 alatt feltölthető 10-ről 80 %-ra egy DC-gyorstöltő állomáson.
A töltéshez a töltőkábel CCS-csatlakozóját egyszerűen csatlakoztassa a CCS-töltő-csatlakozóhoz (Combo 2) a hűtőrácsban. Ha nem áll rendelkezésre wallbox vagy töltőállomás, az akkumulátor a háztartási hálózatról is feltölthető.

1

Az akkumulátortöltés időtartama a töltési infrastruktúrától függ.

Példamutató biztonsági színvonal, elektromos meghajtással is.

Jól védett nagyfeszültségű rendszer.

Az elektromos meghajtású Mercedes-Benz kishaszonjárművek hasonló jármű- és törésteszteket teljesítenek, mint egy belső égésű motoros gépkocsi. Ezért a biztonság terén a példamutató Mercedes-Benz színvonalat képviselik.
A hajtáslánc, a nagyfeszültségű akkumulátor és a nagyfeszültségű vezetékek védetten a vázba vannak ágyazva. Ezen túlmenően egy védőlemez is védi az akkumulátor-rendszert alulról a sérülésektől. Minden nagyfeszültségű vezeték igényes szigetelést kapott.
Ha az ütközésérzékelők súlyos balesetet jeleznek, a gépkocsi azonnal automatikusan feszültségmentesítődik.

Mercedes PRO: egyszerűbbé és gyorsabbá teszi vállalkozása működését,

A Mercedes PRO a Mercedes-Benz Vans márkája az összes jelenlegi és jövőbeni szolgáltatáshoz, megoldáshoz és digitális szolgáltatáshoz az Ön mindennapi üzleti élete számára. Célunk az, hogy a digitális lehetőségek kihasználásával még hatékonyabbá tegyük a munkáját. A Mercedes PRO valamennyi kapcsolódó szolgáltatásunkat egy webalapú platformon foglalja össze az Ön számára.

Az összekapcsolt szolgáltatások világa vállalkozása számára.

A Mercedes PRO az Ön szempontjából fontos valamennyi ajánlatunkat és szolgáltatásunkat egy webalapú platformon foglalja össze.

Mercedes PRO connect ajánlatunk.

A Mercedes PRO connect professzionális kapcsolattartási és flottamegoldásai összekapcsolják vállalkozását a gépjárműveivel és a gépkocsivezetőivel, valamint növelhetik a hatékonyságot és gazdaságosságot.

Lehetővé teszi a Mercedes PRO connect szolgáltatások használatát.

A Sprinter gyárilag rendelhető a Mercedes PRO connect kapcsolattartási és flottamegoldásaival. A fixen beépített kommunikációs modulnak köszönhetően ezek a kezdetektől fogva optimálisan össze vannak kapcsolva.
 

Így kezdheti el a Mercedes PRO connect használatát.

Használni kívánja az innovatív konnektivitást gépkocsijában? Itt rövid és áttekinthető formában hasznos útmutatókat, kérdéseket és válaszokat találhat a Mercedes PRO beállításáról és használatáról.

Gyakran ismételt kérdések

 1. (16)
 2. Töltés (3)
 3. Használat (8)
 4. Szerviz és vásárlás (5)
 1. Hogyan tölthetem fel eSprinteremet?

  Különböző töltési lehetőségei vannak. A legközelebbinél: a Mercedes-Benz wallboxnál vagy egy általunk az Ön számára egyénileg kifejlesztett töltési megoldással az Ön telephelyén. Ehhez járul a nyilvános töltőállomások folyamatosan emelkedő száma. Egy DC gyorstöltő állomáson eSprinterét akár max. 80 kW töltési teljesítménnyel, kb. 25 perc alatt töltheti fel 10-ről 80 %-ra. A DC gyorstöltési lehetőség, max. 20 kW töltési teljesítménnyel a szériafelszereltséghez tartozik.

 2. Mi a különbség az AC- és a DC-töltés között?

  Az akkumulátor már benne van a vételárban. Tehát nincsenek további költségei az akkumulátorbérlés miatt Egy akkumulátorcsere pénzügyi kockázatával szemben, amikor akkumulátora kapacitása erősen lecsökken, az akkumulátortanúsítvány nyújt biztonságot. 8 évig érvényes az első forgalomba helyezés után, ill. 160 000 km futásteljesítményig. Ha további kérdései vannak az akkumulátorról és az akkumulátortanúsítványról, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tájékoztatást.

 3. A töltőkábel vásárláskor a szállítási terjedelembe tartozik?

  A töltőkábel nem tartozik az elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporterek szállítási terjedelmébe. Kívánságra gyárilag 4 töltőkábel rendelhető Typ-2-es töltőcsatlakozóval. Választhat 4 és 8 m hosszú, valamint 1- és 2-fázisú töltés között. Ha további kérdései vannak a töltőkábellel kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 4. Alkalmas egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporter a napi útjaimhoz?

  Az eVAN Ready alkalmazással jobban megtervezheti belépését az elektromobilitásba. Megtudhatja például, hogy egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporter egyetlen feltöltéssel kiszolgálja-e munkanapját: az ingyenes alkalmazás elemzi napi útjait és vezetési szokásait. Az ennek alapján létrehozott menetprofil elárulja Önnek, hogy alkalmas lehet-e Önnek egy elektromos meghajtású transzporter. Ha további kérdései vannak az elektromobilitásba való belépéssel kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 5. Hogyan használhatom eSprinteremet a lehető leghatékonyabban?

  Három különböző menetprogram és négy rekuperációfokozat segíti a hatékony vezetési stílust. Ezek a funkciók lehetővé teszik, hogy optimalizálja az energiafogyasztást és ezáltal elektromos meghajtású transzportere hatótávolságát.

 6. Megrakodhatom eSprinter zárt áruszállítómat úgy, mint egy belső égésű motoros gépkocsit?

  Az eSprinter egy belső égésű motoros Sprinter tágas rakterével rendelkezik, mert akkumulátorai a padlóban találhatók. 11 m3 maximális raktérfogatával bravúrosan leküzdi a napi kihívásokat. A szériafelszerelésként használható 35 kWh-s akkumulátorkapacitással élvezheti a nagy hasznos terhelés előnyeit. Az extraként rendelhető 47 kWh-s akkumulátorkapacitással megnövekszik a hatótávolság, cserében azonban a hasznos terhelés az akkumulátor tömege miatt valamivel kisebb.

 7. Mik azok a rekuperációfokozatok?

  Az rekuperáció során energia nyerhető vissza, amikor a gépkocsi lassít. Például az akkumulátor lejtmenetben töltődik, ahelyett, hogy fékezéskor hő formájában elveszne az energia. Az energia-visszatáplálás erősségét a kormány-kapcsolófülekkel négy fokozatban állíthatja be: D++ (0 m/s²), D+ (-0,5 m/s²), D (-1,0 m/s²), D- (-1,5 m/s²).

 8. Milyen gyorsan haladhatok eSprinteremmel?

  A legnagyobb sebességet a menetprofil alapján válassza ki. Gépkocsiját főleg városi környezetben használja vagy gyakran veszi igénybe az autópályát? Szériakivitelben elektromos meghajtású transzporterének legnagyobb sebessége 80 km/óra. Extraként a legnagyobb sebességet 100 km/órára vagy 120 km/órára növelheti. Vegye azonban figyelembe, hogy a magasabb sebesség rendszerint a hatótávolság rovására megy.

 9. Milyen kapacitású akkumulátorokat rendelhetek?

  Szériafelszereltségként eSprintere 35 kWh használható akkumulátorkapacitással rendelkezik. A még nagyobb hatótávolság érdekében extraként 47 kWh akkumulátorkapacitás rendelhető. Ha további kérdései vannak az akkumulátorkapacitással és hatótávolsággal kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tájékoztatást.

 10. Milyen hatótávolság érhető el egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporterrel?

  Elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporterének hatótávolsága először is függ a jármű-konfigurációtól, kiváltképpen a legnagyobb sebesség megválasztásától A tényleges hatótávolság ezen kívül függ az egyéni vezetési stílustól, az útviszonyoktól, a közlekedési feltételektől, a külső hőmérséklettől, a klímaberendezés, fűtés és a további elektromos fogyasztók használatától, és adott esetben eltérő lehet. A teljesítménykijelző és a rekuperációfokozatok segítenek Önnek az akkumulátortöltés lehető leghatékonyabb kihasználásában és nagy hatótávolság elérésében.

 11. Milyen töltőcsatlakozóval tölthetem fel eSprinteremet?

  A Combined Charging Systemnek (CCS) köszönhetően az eSprinterrel nagyon rugalmas lehet a töltőoszlopok és wallboxok tekintetében: éppúgy tölthet legfeljebb 7,4 kW-tal és váltóárammal (AC), mint akár 20 kW-tal és egyenárammal (DC). Extraként a DC gyorstöltő állomásokon akár 80 kW-tal is szert tehet nagyobb hatótávolságra.

 12. Milyen gyakran kell karbantartani elektromos Mercedes-Benz transzporteremet?

  Egy éves karbantartás elengedhetetlen, hogy a nagyfeszültségű részegységek és további gépkocsialkatrészek megbízhatóságát biztosíthassuk. A Karbantartás csomagnak köszönhetően, amelyet a vételár tartalmaz, ez négy évig ingyenes marad az Ön számára. Ha akkumulátora cseréje kötelező, nyolc évig vagy 160 000 km futásteljesítményig profitálhat az akkumulátortanúsítványból. Ha további kérdései vannak az elektromos gépkocsik karbantartásával kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 13. Mi a kedvezőbb számomra: egy elektromos vagy egy belső égésű motoros transzporter?

  A használati profiltól függően és az elektromobilitás pénzügyi támogatásának figyelembevételével egy elektromos meghajtású transzporter teljes üzemeltetési költsége (TCO) egy belső égésű motoros gépkocsi szintjén mozoghat. Még tisztább képet ad az eCost Calculator: információkat nyújt ahhoz, hogy jelenlegi gépkocsija éves üzembentartási költségeit összehasonlíthassa egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporter költségeivel.  

 14. Meg kell vásárolni az akkumulátort külön, vagy lízingelhető?

  Az akkumulátor már benne van a vételárban. Tehát nincsenek további költségei az akkumulátorbérlés miatt. Egy akkumulátorcsere pénzügyi kockázatával szemben, amikor akkumulátora kapacitása erősen lecsökken, az akkumulátortanúsítvány nyújt biztonságot. 8 évig érvényes az első forgalomba helyezés után, ill. 160 000 km futásteljesítményig. Ha további kérdései vannak az akkumulátorról és az akkumulátortanúsítványról, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tájékoztatást.

 15. Milyen kapcsolattartási ajánlatok léteznek elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporterekhez?

  A számos Mercedes PRO connect szolgáltatás közül számos az elektromos meghajtású transzporterekhez is rendelkezésre áll. Az „Intelligens töltésmenedzsment“1 és „Távolról vezérelt töltésmenedzsment“ szolgáltatások kizárólag elektromos meghajtású gépkocsikhoz érhetők el. Ezek gazdaságosabbá és kényelmesebbé teszik a töltést. Ha további kérdései vannak a Mercedes PRO connecttel kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot

 16. Van garancia az akkumulátorra?

  Ha az akkumulátor kapacitása az első 8 évben, ill. az első 160 000 km alatt az első forgalomba helyezéstől kezdve erősen csökkenne, az akkumulátortanúsítvány biztonságot nyújt Önnek. Ekkor mi viseljük az akkumulátorcsere költségeit. További fontos előny az is, hogy az akkumulátortanúsítvány már benne van a vételárban.

1

Az „Intelligens töltésmenedzsment” szolgáltatás egyes kiválasztott országokban áll rendelkezésre. További információkért vegye fel a kapcsolatot helyi kereskedőjével. Az „Intelligens töltésmenedzsment" használatának előfeltétele a megfelelő töltési infrastruktúra a helyszínen. Amennyiben a töltési infrastruktúrát a szolgáltatás keretein kívül kívánja igénybe venni, kérjük, forduljon a töltési infrastruktúra szolgáltatójához!

Mercedes-Benz transzporterek
Érdeklődik az eSprinter zárt áruszállító iránt?
Állítsa össze eSprinter zárt áruszállítóját vagy vegye fel a kapcsolatot hivatalos márkakereskedőnkkel!
[*] Az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és hivatalos specifikus CO₂-kibocsátásáról további információk az „Útmutató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásához, CO₂-kibocsátásához és áramfogyasztásához" c. kiadványban találhatók, amely térítésmentesen beszerezhető valamennyi értékesítési ponton és a Deutsche Automobil Treuhand GmbH-nál (DAT www.dat.de).