Tér, komfort és biztonság: A Sprinter Tourer.

Jövőbe mutató, gazdaságos, megbízható.

Jövőbe mutató, gazdaságos, megbízható.

Olyan sokoldalú, hogy Ön meg fogja találni a megfelelőt minden szállítási feladatához, és olyan jól mutat, hogy mindenütt feltűnést kelt: ez az új Sprinter Tourer, amely 3 járműhosszúságával, 2 tetőmagasságával és akár 3 üléssorával meggyőzően sokoldalúnak bizonyul. Számos kivitelváltozata és felszereltsége a gazdaságos induló modellek kialakítását éppúgy lehetővé teszi, mint a komfort üléssorokkal és luxust sugárzó belső burkolattal rendelkező, kiválóan felszerelt Tourer modellekét is.

Az első alkalommal rendelhető komfort üléssorokon helyet foglaló utasok egyedileg állíthatják be a háttámlák dőlésszögét és a komfort fejtámlák helyzetét, ami valódi nyereség a kényelem terén. A vezető sok hasznát látja az intelligens kezelési és kijelzési koncepciónak és a tárolóhelyek moduláris felépítésének, amely a multimédia- és asszisztens rendszerek választékához hasonlóan egyedileg az igényeihez igazítható.

Ezáltal a Sprinter, innovációs erejének és a több mint 20 éves tapasztalatnak köszönhetően, ismét mérföldkőnek számít mint jövőbe mutató, hatékony és megbízható mobilitási megoldás, amely sikerre viszi vállalkozását.

Kiemelkedő jellemzők.

  1. Termékkoncepció
  2. Hálózatba kapcsolva
  3. Üzletági megoldások
  4. Biztonság
  5. Gazdaságosság
Minden oldalról meggyőző.

Már megjelenésében is sokat elárul magáról a Sprinter: formaterve a legmodernebb Mercedes-Benz formanyelvet, a Sensual Purity design-koncepciót követi. A műszerfal teljesen megújult, egyszerre minőségi kialakítást és kiváló funkcionalitást felmutatva. Például az intelligens, moduláris tárolókoncepcióval és a KEYLESS-START kulcs nélküli indítással.

Egy extraként elérhető, nagy teljesítményű klímaberendezés kényezteti a Tourer verzió utasait, a kellemes hőmérsékletről gondoskodva. A teljesen burkolt utastérben extraként USB-s töltési funkcióval rendelkező telefontartók is elérhetők minden üléssorhoz.

A gépkocsi használatának körülményeitől és a kívánt menettulajdonságoktól függően a Sprinter Tourer modelleket hátsókerék- vagy összkerékhajtással1 rendelheti meg. A sebességváltás manuálisan, a 6-fokozatú manuális sebességváltóval2, vagy automatikusan a 7G-TRONIC PLUS váltóval történik.  

Konnektivitási megoldások

A Sprinterhez igény szerint különböző rádiók, multimédia-rendszerek és kapcsolattartási megoldások rendelhetők, hogy a munka a lehető leghatékonyabb és legkellemesebb lehessen vele. A kínálat igény szerint az okostelefon-tartótól a Bluetooth® csatlakozással és kéz nélküli funkcióval ellátott rádión át a nagyfelbontású érintőképernyős, gyors merevlemezes navigációval, 3D-s térkép-megjelenítéssel és okostelefon-integrálással rendelkező multimédia-rendszerig terjed.3 Kezelése olyan, mint amilyet kíván az ember magának: egyszerű. A multimédia-rendszer például a nagyfelbontású érintőképernyővel vagy a touch-control gombokkal a multifunkciós kormányon vezérelhetők. Minden kezelő- és kijelzőelem jól elérhető és könnyen leolvasható.

Mivel a munka modern világához hozzátartoznak a digitális megoldások, így a Sprintert egy integrált kommunikációs modullal láttuk el, amely a gépkocsi állandó internetkapcsolatának alapját képezi. Ez lehetővé teszi a jelenlegi és a jövőbeni Mercedes PRO szolgáltatások használatát. Előnyei a minimalizált kiesési időktől az előrelátó Karbantartás-menedzsmenten keresztül a Digitális menetlevélig terjednek, amely feleslegessé teszi a papírmunkát.

Pontosan az alkalmazási területnek megfelelően összeállítva.

A Sprinter Tourer sok mindent lehetővé tesz: 3 járműhosszúság, 2 tetőmagasság és legfeljebb 3 üléssor képezi a bázist a meggyőző sokfajta változathoz. Így a különösen robusztus gépkocsik, például az építési területen történő használathoz, ugyanúgy konfigurálhatók mint a luxust sugárzó VIP-Shuttle buszként felszerelt kivitelek – teljesen mindegy, hogy Önnek milyen feladatához van szüksége a megfelelő gépkocsira. Az utasok kitűnő komfortjának biztosításához az összes 2- és 3-személyes üléssor komfort üléssorként, beállítható háttámlákkal és komfort fejtámlákkal rendelhető. Így a legfeljebb 8 utas plusz a vezető jól fogja érezni magát a Sprinter Tourerben.

Szükség esetén a csomagok, a szállított anyagok vagy a szerszámok számára kiegészítőleg legfeljebb 3.500 kg tömegű utánfutó is vontatható. A több, mint 600 extra felszereltség, többek között például a különleges flotta- és futóműmegoldások a Sprinter Tourer akár még tovább is illeszthető az Ön igényeihez.

Példamutató szint a biztonsági felszereltségeknél.

A Sprintert minden téren a biztonságot szem előtt tartva alakítottuk ki. Ehhez már a puszta felépítése is aktívan hozzájárul, amelynek anyagösszetétele és konstrukciója kifejezetten stabil alapokat biztosít.


Ezt egészíti ki a számos asszisztens rendszer, hiszen a legtapasztaltabb vezető is kerülhet olyan helyzetbe, amikor a segítség hasznos lehet. A kínálat szériaként elérhető Oldalszél-asszisztenstől az Aktív fékasszisztensig és a Sávtartó asszisztensig terjed – utóbbi kettő a szériafelszereltséghez tartozik a 3500 kg megengedett össztömeg feletti gépkocsiknál. Három kameraváltozat - a belső visszapillantó tükörben található kijelzővel rendelkező tolatókamerától a 360°-os kameráig - javítja az egyébként is jó kilátást a vezetőülésből. Sötétben az extraként rendelhető LED-es nagyteljesítményű fényszórók világítják meg a lehető legjobban az útfelületet.


Baleset esetén a szériafelszereltséghez tartozó légzsák segíthet megvédeni a vezetőt az ütközéstől. Kívánságra a vezető és az első utas számára öt további légzsák rendelhető.

Minden vonatkozásban gazdaságos.

A Sprinterrel egy olyan jármű mellett dönt, amely több, mint 20 éve bizonyítja gazdaságos üzemeltethetőségét. Az új Sprinter Tourer jól ismert minőségével és megbízhatóságával folytatja ezt a sikertörténetet. Ennek során a kezdetektől fogva profitálhat gazdaságosságából: a nagyszámú konfigurációs lehetőséggel pontosan azt rendelheti, amire valóban szüksége van.

 

Azért, hogy a jót még jobbá tegyük, a dízelmotorjaink fogyasztását még jobban optimalizáltuk és a nagyvonalú helykínálatot még jobban kihasználhatóvá tettük. A Sprinter Tourer így kapcsolja össze a takarékos üzemanyag-fogyasztást és az intelligens funkcionalitást egy teljes körűen gazdaságos mobilitási megoldássá.

1

Az összkerékhajtás előreláthatóan 2018 4. negyedévétől lesz elérhető.

2

Az alapfelszereltséghez tartozó 6-fokozatú manuális sebességváltó az OM642 V6-hengeres dízelmotorral együtt előreláthatóan 2018 4. negyedévétől lesz elérhető.

3

Az okostelefon integráció előreláthatóan 2018 4. negyedévétől lesz elérhető.

Nagyon hasznos számos közlekedési szituációban.

Hosszú utak az autópályán, sávváltás a többsávos utakon vagy manőverezés a rámpáknál: sok olyan helyzet van, amelyben az asszisztens rendszerek támogatást tudnak nyújtani a vezetőnek. A Sprinter - a gépkocsi alkalmazási területétől függően - az igényeknek megfelelően felszerelhető ezekkel az asszisztens rendszerekkel, amelyek közös jellemzője az, hogy a technika jelenlegi legmodernebb szintjét képviselik. Ilyen például a DISTRONIC Aktív követésitávolság-tartó asszisztens, amely önállóan tartja az előzetesen beállított távolságot a jármű előtt haladó gépkocsitól, és ezáltal kevésbé fárasztóvá teheti a hosszú utak megtételét. Az asszisztens rendszerek közé tartozik a 360°-os kamerával kiegészített Parkoló csomag, a Parkolássegítő asszisztens és a Drive Away Assist is, amely a körkörös kilátásnak köszönhetően értékes támogatást nyújthat a parkolás és a manőverezés során.

Aktív fékasszisztens

Parkolócsomag 360°-os kamerával

DISTRONIC aktív követésitávolságtartó-asszisztens

Tolatókamera a belső visszapillantó tükörben elhelyezett kijelzővel

Rear Cross Traffic Alert (Hátsó keresztirányú forgalomra történő figyelmeztetés) funkcióval rendelkező Holttérfigyelő asszisztens

Aktív sávtartó asszisztens

Front design.

Krómozott hűtőrács

A gépkocsi színére fényezett hűtőrácskeret

Fényezett lökhárító

Rádió-előkészítés

Navigáció

10,25"-os érintőképernyővel rendelkező MBUX multimédia-rendszer

Digitális rádió (DAB)

Mercedes PRO: egyszerűbbé teszi és felgyorsítja az üzleti tevékenységét.

A Mercedes PRO1 a Mercedes-Benz Vans új márkájaként az összes jelenlegi és jövőbeli szolgáltatást, megoldást és digitális lehetőséget magában foglalja a mindennapi üzletvitel érdekében. Célunk a digitális lehetőségek kihasználása az Ön üzletének még hatékonyabbá tétele érdekében.  
 
A Mercedes PRO új lehetőségeket nyit hálózatba kötött, méretre szabott szolgáltatásaival és digitális megoldásaival, így pedig segít az üzletvitelt még egyszerűbben és gyorsabban, fokozott produktivitással végezni. A lehetőségek kínálata személyre szabható és teljes szállítási megoldásokkal szolgál, amelyek fokozzák vállalatának hatékonyságát és lehetővé teszik, hogy Ön fő tevékenységre koncentrálhasson. 
 
A Mercedes PRO-hoz számos megoldás tartozik, amelyek még hatékonyabbá teszik az üzletvitelt: a flottamenedzserek okos összeköttetésétől kezdve járműveikkel és dolgozóikkal, a személyre szabott szállítási megoldásokon, valamint a hatékony és előrelátó járműhasználaton át egészen az új fejlesztésekkel, egyedi finanszírozási lehetőségekkel, továbbá flexibilis és egyéni mobilitási lehetőségekkel kapcsolatos információkig.

1

A Mercedes PRO a kiválasztott európai országokban és 2018 szeptemberétől az USA-ban áll rendelkezésre. További információkért, kérjük forduljon Mercedes-Benz márkakereskedőjéhez.