eVito Zárt áruszállító | Mercedes-Benz Vans

Gazdaságos elektromos hajtás, a jármű jól bevált erősségeivel kombinálva.

Max. 150 kmhatótávolság.

Az eVito zárt áruszállító éppen olyan funkcionális, biztonságos és kényelmes, mint ahogy azt egy Mercedes-Benz Vitótól megszokhattuk. A rendkívül hatékony elektromotor teljesítménye max. 85 kW (116 LE) [eVito zárt áruszállító, haszongépjárműként forgalomba helyezve (N1). Áramfogyasztás kombinált tesztciklusban 26,7 kWh/100 km, CO2-kibocsátás 0 g/km] [*], forgatónyomaték: max. 295 Nm.
Max. 150 km,  hatótávolságával az eVito zárt áruszállító mindenekelőtt a városi közlekedésre alkalmas. Felhasználható akkumulátorkapacitása 35 kWh, max. 7,4 kW töltőteljesítménynél kb. 6 óra alatt tölthető fel 0-ról 100 %-ra. Raktérfogata max. 6,6 m³, így semmilyen korlátozással nem kell számolnia az elektromos hajtás miatt.

Kiemelkedő jellemzők.

 1. Meghajtás
 2. Konnektivitás
 3. Megbízhatóság
 4. Belső tér
Az elektromos energia lehető leghatékonyabb felhasználása.

Az intelligens működési stratégia gondoskodik a lehető leggazdaságosabb energiafelhasználásról: a három menetprogrammal és a négy energia-visszanyerési fokozattal optimalizálhatja az áramfogyasztást és ezzel a hatótávolságot is. A három menetprogramot − „E+“, „E“ és „C“ − a menetprogram-kapcsolóval, a négy energia-visszanyerési fokozatot − „D–“, „D“, „D+“ és „D++“ − pedig a kormány-kapcsolófülekkel lehet kiválasztani. A rekuperáció során energia nyerhető vissza, amikor a gépkocsi lassít. Például az akkumulátor lejtmenetben töltődik, ahelyett, hogy fékezéskor hő formájában elveszne az energia.

Jó szórakozás, tökéletes tájékozottság.

A számos kapcsolódási ponttal ellátott információs és kommunikációs rendszerek a legjobb összeköttetésről és kiváló szórakozásról gondoskodnak. Az extraként rendelhető Audio 30 és Audio 40 multimédia-rendszer kezelése egy érintőképernyő segítségével intuitív és kényelmes.

Készen áll, ha Ön is.

Az eVitót partnerként hamar nagyra fogja értékelni. Mindent megteszünk azért, hogy az Ön és gépkocsija közötti kapcsolat tartós és megbízható lehessen. Az átadáskor egy kiforrott gépkocsit vehet át, Mercedes-Benz minőségben, amelynek elektromos meghajtása és fűtése kiállta széles körű téli tesztjeinket, akár mínusz 30 °C-os hőmérsékleteken is. Teljes körű korrózióvédelme, a teljesen horganyzott karosszériával és strapabíró anyagokkal a belső térben, gondoskodik arról, hogy – cége névjegykártyájaként – évek múlva is jó benyomást kelthessen.

Itt élvezheti a munkát.

Nézzük munkája kellemes oldalát: az eVito tágas utasterével gondoskodik a jó munkakedvről. A robusztus és kényelmes üléseken a hosszabb utak is a lehető legkényelmesebben telnek. Hideg időben értékes plusz a vezető számára szériafelszereltségként rendelkezésre álló ülésfűtés. Ha elöl két helyre van szüksége az utasoknak, az extraként rendelhető kétszemélyes segédvezető-ülés is választható. A külön rendelhető audiorendszerek jó kapcsolatot és szórakozást tesznek lehetővé útközben, valamint az Audio 40 navigációs rendszerrel arról is gondoskodnak, hogy könnyebben elérje útja célját.

Mercedes PRO: egyszerűbbé és gyorsabbá teszi vállalkozása működését,

Keresse meg a megfelelő megoldásokat Vitójához!

Példamutató biztonsági színvonal, elektromos meghajtással is.

Jól védett nagyfeszültségű rendszer.

A Mercedes-Benz elektromos hajtású kishaszonjárműveinek kihívást jelentő jármű- és törésteszteket kell kiállniuk. Így aztán a példaértékű Mercedes-Benz színvonalat képviselik a biztonság terén.

A hajtáslánc, a nagyfeszültségű akkumulátor és a nagyfeszültségű vezetékek jól védetten vannak elhelyezve. Minden nagyfeszültségű vezeték igényes szigetelést kapott. Ha az ütközésérzékelők súlyos balesetet jeleznek, a gépkocsi azonnal automatikusan feszültségmentesítődik.

eVAN. GyIK.

 1. Alkalmas egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporter a napi útjaimhoz?

  Az eVAN Ready alkalmazással jobban megtervezheti belépését az elektromobilitásba. Megtudhatja például, hogy egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporter egyetlen feltöltéssel kiszolgálja-e munkanapját: az ingyenes alkalmazás elemzi napi útjait és vezetési szokásait. Az ennek alapján létrehozott menetprofil alapján kiderítheti, hogy alkalmas lehet-e Önnek egy elektromos meghajtású transzporter. Ha további kérdései vannak az elektromobilitásba való belépéssel kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 2. Hogyan tölthetem Mercedes-Benz elektromos hajtású transzporteremet?

  Különböző töltési lehetőségei vannak. A legközelebbi töltési lehetőségek: Mercedes-Benz wallbox vagy egy általunk az Ön számára egyedileg kifejlesztett töltési megoldás a telephelyén. Ehhez járul még a – benzinkutakon, pihenőhelyeken, bevásárlóközpontoknál és parkolóházakban található – nyilvános töltőállomások növekvő száma.

 3. Hogyan vezethetem a leghatékonyabban elektromos hajtású Mercedes-Benz transzporteremet?

  Három különböző menetprogram és négy rekuperációfokozat segíti a hatékony vezetési stílust. Mindkét funkció lehetővé teszi, hogy optimalizálja az energiafogyasztást és ezzel együtt elektromos meghajtású transzportere hatótávolságát.

 4. Megrakodhatom elektromos hajtású zárt áruszállítómat úgy, mint egy belső égésű motoros gépkocsit?

  Az eVito egy belső égésű motoros Vito zárt áruszállító tágas rakterével rendelkezik, akkumulátorai ugyanis a padlólemezbe vannak beépítve. Az eVito zárt áruszállító max. 6,6 m3 raktérfogatával és megfelelő hasznos terhelésével remekül megbirkózik a mindennapok munkafeladataival.

 5. Milyen gyakran kell karbantartani Mercedes-Benz elektromos transzporteremet?

  Egy éves karbantartás elengedhetetlen, hogy a nagyfeszültségű részegységek és további gépkocsialkatrészek megbízhatóságát biztosíthassuk. A Karbantartás csomagnak köszönhetően, amelyet a vételár tartalmaz, ez négy évig ingyenes marad az Ön számára. Ha ki kell cserélni az akkumulátort, nyolc évig vagy 100 000 km futásteljesítményig profitálhat a akkumulátortanúsítványból. Ha további kérdései vannak az elektromos gépkocsik karbantartásával kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 6. Mit tehetek, hogy elkerülhessem a csúcsterheléseket elektromos hajtású transzporterem töltésekor?

  Az „Intelligens töltésmenedzsment“ Mercedes PRO connect szolgáltatás segítségével lépcsőzetesen töltheti elektromos járműflottáját, így minimalizálhatja a szükséges elektromos csatlakozási teljesítményt és ezáltal az energiaköltségeket. Ha további kérdései vannak az elektromos gépkocsik töltésével kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 7. Mi a kedvezőbb számomra: egy elektromos vagy egy belső égésű motoros transzporter?

  A használati profiltól függően és az elektromobilitás pénzügyi támogatásának figyelembevételével egy elektromos meghajtású transzporter teljes üzemeltetési költsége (TCO) egy belső égésű motoros gépkocsi szintjén mozoghat. Még tisztább képet ad erről az eCost Calculator: információkat nyújt ahhoz, hogy jelenlegi gépkocsija éves üzemeltetési költségeit összehasonlíthassa egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporter költségeivel.

 8. Meg kell vásárolni az akkumulátort külön, vagy lízingelhető?

  Az akkumulátor már benne van a vételárban. Tehát nincsenek további költségei az akkumulátorbérlés miatt. Ha akkumulátora kapacitása erősen lecsökkenne, az akkumulátortanúsítvány biztonságot nyújt egy akkumulátorcsere pénzügyi kockázatával szemben. 8 évig érvényes az első forgalomba helyezés után, ill. 100 000 km futásteljesítményig. Ha további kérdései vannak az akkumulátorról és az akkumulátortanúsítványról, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tájékoztatást.

 9. Milyen kapcsolattartási ajánlatok léteznek az elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporterekhez?

  A sok Mercedes PRO connect szolgáltatás közül számos az elektromos meghajtású transzporterekhez is rendelkezésre áll. Az „Intelligens töltésmenedzsment“ és a „Távolról vezérelt töltésmenedzsment“ szolgáltatás kizárólag elektromos meghajtású gépkocsikhoz érhető el. Ezek a szolgáltatások gazdaságosabbá és kényelmesebbé teszik a töltést. Ha további kérdései vannak a Mercedes PRO connecttel kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot

 10. Van garancia az akkumulátorra?

  Ha az akkumulátor kapacitása az első 8 évben, ill. az első 100 000 km alatt az első forgalomba helyezéstől kezdve erősen csökkenne, az akkumulátortanúsítvány biztonságot nyújt Önnek. Ekkor mi viseljük az akkumulátorcsere költségeit. További fontos előny az is, hogy az akkumulátortanúsítvány már benne van a vételárban.

 11. A töltőkábel beletartozik az elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporterek szállítási terjedelmébe?

  A töltőkábel nem tartozik bele az elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporterek szállítási terjedelmébe. Kívánságra gyárilag 4 töltőkábel rendelhető Typ-2 töltőcsatlakozóval. Választhat 4 és 8 m hosszú, valamint 1 és 2 fázisú töltés között. Ha további kérdései vannak a töltőkábelekkel kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 12. Mik azok a rekuperációfokozatok?

  Az rekuperáció során energia nyerhető vissza, amikor a gépkocsi lassít. Például az akkumulátor lejtmenetben töltődik, ahelyett, hogy fékezéskor hő formájában elveszne az energia. Az energia-visszatáplálás erősségét a kormány-kapcsolófülekkel négy fokozatban állíthatja be: D++ (0 m/s²), D+ (-0,5 m/s²), D (-1,0 m/s²), D- (-1,5 m/s²).

 13. Milyen gyorsan vezethetem elektromos hajtású Mercedes-Benz transzporteremet?

  A legnagyobb sebességet a menetprofil alapján válassza ki. Gépkocsiját főleg városi környezetben használja, vagy gyakran veszi igénybe az autópályát? Elektromos meghajtású transzporterének a szériakivitelben 80 km/óra a legnagyobb sebessége. Extraként a legnagyobb sebességet 100 km/órára vagy 120 km/órára növelheti. Vegye azonban figyelembe, hogy a magasabb sebesség rendszerint a hatótávolság rovására megy.

 14. Milyen hatótávolság érhető el a mindennapokban egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporterrel?

  Elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporterének hatótávolsága először is függ a jármű-konfigurációtól, kiváltképpen a legnagyobb sebesség megválasztásától. A tényleges hatótávolságot ezenkívül az egyéni vezetési stílus, az útviszonyok, a közlekedési feltételek, a külső hőmérséklet, a klímaberendezés, a fűtés és a további elektromos fogyasztók használata is befolyásolják. A teljesítménykijelző és a rekuperációfokozatok segítenek Önnek az akkumulátortöltés lehető leghatékonyabb kihasználásában és a nagy hatótávolság elérésében.

 15. Melyik töltőcsatlakozóval tölthetem elektromos hajtású Mercedes-Benz transzporteremet?

  Az Ön eVitója egy ún. Typ-2 töltő-csatlakozóaljjal van felszerelve. Váltóáramú (AC) töltőpontokon max. 7,4 kW töltőteljesítményt érhet el vele. A töltőkábel másik végén lévő hagyományos Schuko-csatlakozóval a háztartási elektromos rendszerre csatlakoztathatja az eVitót. Ez esetben azonban lényegesen kisebb a töltőteljesítmény.

[*] Az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és hivatalos specifikus CO₂-kibocsátásáról további információk az „Útmutató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásához, CO₂-kibocsátásához és áramfogyasztásához “ c. kiadványban találhatók, amely térítésmentesen beszerezhető valamennyi értékesítési ponton és a Deutsche Automobil Treuhand GmbH-nál (www.dat.de).