eVito zárt áruszállító | Mercedes-Benz Transzporterek

Hatékony elektromos hajtás – most jelentősen nagyobb hatótávolsággal.

Konfigurálás most

Max. 314 km hatótávolság.

Az eVito zárt áruszállító éppen olyan funkcionális, biztonságos és kényelmes, mint ahogy már azt a Mercedes-Benz Vito-tól megszokhattuk. Nagy hatékonyságú villanymotorja 85 kW (116 LE) maximális teljesítményt és 360 Nm maximális forgatónyomatékot ad le.

314 km legnagyobb hatótávolságával, (WLTP) az eVito zárt dobozos gépkocsi városi és városon kívüli fuvarokra egyaránt alkalmas. A hasznos akkumulátorkapacitása 60 kWh, és egy gyorstöltő állomáson, szériafelszereltségként legfeljebb 50 kW, töltőteljesítménnyel kb. 50 perc, — sőt opcionálisan legfeljebb 80 kW-tal kb. 35 perc alatt lehet feltölteni 10-ről 80%-ra. Az akkumulátor max. 11 kW váltakozó áramú töltőteljesítmény esetén is 6,5 óránál rövidebb idő alatt 0-ról 100%-ra tölthető. Legnagyobb raktérfogata 6,6 m3, így semmilyen korlátozással sem kell számolnia az elektromos hajtás miatt.

Kiemelkedő jellemzők.

 1. Meghajtás
 2. Konnektivitás
 3. Megbízhatóság
 4. Belső tér
Az elektromos energia lehető leghatékonyabb felhasználása.

Az intelligens üzemstratégia gondoskodik a lehető leggazdaságosabb energia használatról: A három menetprogrammal − „E+”, „E” és „C” −, és az öt rekuperációfokozattal − „D–”, „D”, „D+” „D++” és „D AUTO” − tudja Ön optimalizálni az áramfelvételt és ezzel a hatótávolságot is. A rekuperációval a gépkocsi lassítása közben energia nyerhető vissza. A „DAUTO” rekuperációfokozat segít a lehető legjobban kihasználni az akkumulátortöltést. Önműködően a közlekedési szituációhoz igazítja a rekuperációfokozatot.

Kiváló szórakozás, tökéletes tájékozottság.

A számos kapcsolódási ponttal ellátott információs és kommunikációs rendszerek gondoskodnak a legjobb összeköttetésről és a kiváló szórakozásról a járműben. Az opcionálisan rendelhető Audio 30 és Audio 40 multimédia-rendszer kezelése az érintőképernyő segítségével intuitív és kényelmes.

Készen áll, ha Ön is.

Az eVitót kiváló partnerként a munkában hamar nagyra fogja értékelni. Mindent megteszünk azért, hogy az Ön és gépjárműve közötti kapcsolat tartós és megbízható lehessen. Az átadáskor egy kiforrott gépjárművet vehet át, Mercedes-Benz minőségben, amelynek elektromos meghajtása és fűtése kiállta széles körű téli tesztjeinket, akár mínusz 30 °C-os hőmérsékleteken is. Teljes körű korrózióvédelme, a teljesen horganyzott karosszériával és strapabíró anyagokkal a belső térben, gondoskodik arról, hogy – cége névjegykártyájaként – évek múlva is jó benyomást kelthessen.

Ahol a munka élvezet.

Nézzük munkája kellemes oldalát: az eVito tágas utasterével gondoskodik a jó munkakedvről. A robusztus és kényelmes üléseken a hosszabb utak is a lehető legkényelmesebben telnek. Hideg időben értékes plusz a vezető számára alapfelszereltségként rendelkezésre álló ülésfűtés. Ha elöl két helyre van szüksége az utasoknak, választható az opcionálisan rendelhető kétszemélyes segédvezető-ülés. A külön rendelhető audiorendszerek jó kapcsolatot és szórakozást tesznek lehetővé útközben, valamint az Audio 40 navigációs rendszerrel arról is gondoskodnak, hogy könnyebben elérje útja célját.

Példamutató biztonsági színvonal, elektromos hajtással is.

Jól védett nagyfeszültségű rendszer.

A Mercedes-Benz elektromos hajtású kishaszonjárműveinek szigorú jármű- és törésteszteket kell kiállniuk. Így aztán a példaértékű Mercedes-Benz színvonalat képviselik a biztonság terén.

A hajtáslánc, a nagyfeszültségű akkumulátor és a nagyfeszültségű vezetékek jól védetten vannak elhelyezve. Minden nagyfeszültségű vezeték kiváló szigetelést kapott. Ha az ütközésszenzorok súlyos balesetet jeleznek, a gépkocsi azonnal automatikusan feszültségmentesítődik.

A jövő az elektromos autózásé: ismerkedjen meg az új elektromos Van ökoszisztémával!

Gyakori kérdések és válaszok az eVitóról.

 1. Alkalmas egy elektromos Mercedes-Benz transzporter a napi útjaimhoz?

  A Mercedes-Benz Electric Ready alkalmazással jobban megtervezheti belépését az elektromobilitásba. Megtudhatja például, hogy képes-e egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz egyetlen feltöltéssel kiszolgálni a munkanapját. Az ingyenes alkalmazás elemzi napi útjait és vezetési szokásait. Az ennek alapján létrehozott menetprofilból kiderítheti, hogy érdemes lenne-e egy elektromos meghajtású gépkocsit választania. Ha további kérdései vannak az elektromobilitásba való belépéssel kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 2. Hogyan tölthetem elektromos Mercedes-Benz transzporteremet?

  Különböző töltési lehetőségek közül választhat. A legkézenfekvőbb megoldás a Mercedes-Benz Wallbox, vagy egy olyan töltő megoldás, amelyet az Ön cége telephelyén Önnek fejlesztettünk ki. Ehhez járul a nyilvános töltőállomások folyamatosan emelkedő száma. Egy DC gyorstöltő állomáson Ön az eVitóját legfeljebb 80 kW töltőteljesítménnyel, kb. 35 perc alatt tudja feltölteni 10-ről 80%-ra. A egyenáramú gyorstöltési lehetőség max. 50 kW  töltőteljesítménnyel már része az alapfelszereltségnek. A legfeljebb 11 kW váltóáramú töltőteljesítménnyel is kevesebb mint 6,5 óra a töltésidő 0-ról 100%-ra. A rugalmas töltőrendszerrel felkészült lesz a legkülönbözőbb töltési helyzetekre: Ezzel a készlettel mindig kéznél van az oda illő töltési megoldás.

 3. Hogyan vezethetem a leghatékonyabban elektromos Mercedes-Benz haszongépjárművemet?

  Három különböző menetprogram és öt rekuperációfokozat segíti a hatékony vezetési stílust. Mindkét funkció lehetővé teszi, hogy optimalizálja az energiafogyasztást és ezzel együtt elektromos transzportere hatótávolságát. A „DAUTO” rekuperációfokozat segít a lehető legjobban kihasználni az akkumulátortöltést. Önműködően a közlekedési szituációhoz igazítja a rekuperációfokozatot.

 4. Meg tudom rakodni az elektromos hajtású zárt áruszállító gépjárművemet úgy, mint egy belső égésű motoros járművet?

  Az eVito rendelkezik egy belső égésű motoros Vito zárt áruszállító gépjárműve tágas rakterével, ugyanis az akkumulátorai a padlólemez alatt vannak beépítve. Az eVito zárt áruszállító gépjármű max. 6,6 m3 raktérfogatával és megfelelő hasznos terhelésével remekül megbirkózik a mindennapok munkafeladataival.

 5. Milyen gyakran kell karbantartani elektromos Mercedes-Benz haszongépjárművemet?

  Egy éves karbantartás elengedhetetlen, hogy a nagyfeszültségű részegységek és további járműalkatrészek megbízhatóságát biztosíthassuk. A Karbantartás csomagnak köszönhetően, amelyet a vételár tartalmaz, ez négy évig ingyenes marad az Ön számára. Ha ki kell cserélni járműve akkumulátorát, nyolc évig vagy 160 000 km futásteljesítményig profitálhat a akkumulátortanúsítványból. Ha további kérdései vannak az elektromos gépjárműve karbantartásával kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 6. Mi a kedvezőbb számomra: az elektromos vagy a belső égésű motorral ellátott haszongépjármű?

  A használati profiltól függően és az elektromobilitás pénzügyi támogatásának figyelembevételével egy elektromos meghajtású haszongépjármű teljes üzemeltetési költsége (TCO) egy belső égésű motoros gépjármű szintjén mozoghat. Még tisztább képet ad erről az eCost Calculator: információkat nyújt ahhoz, hogy jelenlegi gépjárműve éves üzemeltetési költségeit összehasonlíthassa egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz haszongépjármű költségeivel.

 7. Meg kell vásárolni az akkumulátort külön, vagy lízingelhető?

  Az akkumulátor már benne van a vételárban. Tehát nincsenek további költségei az akkumulátorbérlés miatt. Ha akkumulátora kapacitása erősen lecsökkenne, az akkumulátortanúsítvány biztonságot nyújt egy akkumulátorcsere pénzügyi kockázatával szemben. A tanúsítvány 8 évig érvényes az első forgalomba helyezés után, ill. 160 000 km futásteljesítményig. Ha további kérdései vannak az akkumulátorról és az akkumulátortanúsítványról, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tájékoztatást.

 8. Melyek a Mercedes-Benz konnektivitási ajánlatai az elektromos haszongépjárművekhez?

  A számos digitális opcionális felszereltség közül sok elektromos meghajtású haszongépjárművekhez is elérhető. A „Távoli eléréssel biztosított és navigációs szolgáltatások“ kizárólag elektromos meghajtású gépjárművekhez érhető el. Ezek a szolgáltatások lehetővé teszik a kényelmes töltést, valamint előklimatizálást, emellett betervezik a töltési megállásokat és a töltési időket is az út alatt. Ha további kérdései vannak a digitális opcionális felszereltségekkel, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 9. Van garancia az akkumulátorra?

  Ha az akkumulátor kapacitása az első 8 évben, ill. az első 160 000 km alatt az első forgalomba helyezéstől kezdve erősen csökkenne, az akkumulátortanúsítvány nyújt Önnek biztonságot. Ekkor mi viseljük az akkumulátorcsere költségeit. További fontos előny az is, hogy az akkumulátortanúsítvány már benne van a vételárban.

 10. A töltőkábel tartozéka az elektromos Mercedes-Benz transzportereknek?

  A töltőkábel nem tartozik bele az elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporterek kiszállításkori felszereltségébe. Ha igényli, gyárilag 3 töltőkábel áll rendelkezésére Typ-2 töltőcsatlakozóval. Választhat a 4, 5 és 8 m-es hosszúság, valamint az 1 és 2 fázisú töltés között. A különféle töltő helyzetekhez az egyetlen praktikus készletben különböző fázis-csatlakozókat tartalmazó, rugalmas töltőrendszert kapja meg az Ön Mercedes-Benz Partnerénél. További kérdések esetén Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 11. Mik azok a rekuperációfokozatok?

  A rekuperációval a gépkocsi lassítása közben energia nyerhető vissza. Például az akkumulátor lejtmenetben töltődik, ahelyett, hogy fékezéskor hő formájában elveszne az energia. Az energia-visszatáplálás erősségét a kormány-kapcsolófülekkel öt fokozatban állíthatja be: D++ (0 m/s²), D+ (-0,8 m/s²), D (-1,6 m/s²), D- (-2,2 m/s²). A „DAUTO” rekuperációfokozat segít a lehető legjobban kihasználni az akkumulátortöltést. Önműködően a közlekedési szituációhoz igazítja a rekuperációfokozatot.

 12. Milyen gyorsan vezethetem elektromos Mercedes-Benz haszongépjárművemet?

  A legnagyobb sebességet a menetprofil alapján tanácsos megválasztania. Főleg városi környezetben használja a gépjárművét, vagy gyakran veszi igénybe az autópályát? Elektromos meghajtású haszongépjárművének az alap kivitelben 80 km/óra a legnagyobb sebessége. Opcionálisan a legnagyobb sebességet 100 km/órára vagy 120 km/órára növelheti. Vegye azonban figyelembe, hogy a magasabb sebesség rendszerint a hatótávolság rovására megy.

 13. Milyen hatótávolság érhető el a mindennapokban egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz haszongépjárművel?

  Elektromos meghajtású Mercedes-Benz haszongépjárművének hatótávolsága először is függ a jármű-konfigurációtól, kiváltképpen a legnagyobb sebesség megválasztásától. A tényleges hatótávolságot ezenkívül az egyéni vezetési stílus, az útviszonyok, a közlekedési feltételek, a külső hőmérséklet, a klímaberendezés, a fűtés és a további elektromos fogyasztók használata is befolyásolják. A teljesítménykijelző és a rekuperációfokozatok segítenek Önnek az akkumulátortöltés lehető leghatékonyabb kihasználásában és a nagy hatótávolság elérésében.

 14. Melyik töltőcsatlakozóval tölthető elektromos Mercedes-Benz haszongépjárművem?

  A Combined Charging Systemnek (CCS) köszönhetően az eVito zárt áruszállító gépjármű nagyon rugalmasan tölthető a töltőoszlopoknál és Wallboxoknál: Éppúgy tud tölteni legfeljebb 11 kW-tal és váltakozó árammal (AC), mint akár 50 kW-tal és egyenárammal (DC). Extraként a egyenáramú gyorstöltő állomásokon akár 80 kW-tal is gyorsan szert tehet új hatótávolságra. Az igazodáshoz a különböző töltő helyzetekhez a többfázisú csatlakozós rugalmas töltőrendszer alkalmas.

 Ismerje meg az eVito zárt áruszállító gépjárművet!

Tesztvezetés foglalása ikon

Tesztvezetés foglalása.

Jelentkezzen, és már indulhat is
Részletes információk
Márkakereskedő keresése ikon

Márkakereskedő keresése.

És találja meg a közelben
Részletes információk
Gépkocsi konfigurálása ikon

Gépkocsi konfigurálása

És tetszés szerinti kialakítása
Részletes információk
Mercedes-Benz transzporterek
Érdeklődik az eVito zárt áruszállító iránt?
Állítsa össze eVito zárt áruszállítóját vagy vegye fel a kapcsolatot hivatalos márkakereskedőnkkel!
[*] Az új személygépkocsik hivatalos tüzelőanyag-fogyasztásáról és hivatalos specifikus CO₂-kibocsátásáról további információk az „Útmutató az új személygépkocsik tüzelőanyag-fogyasztásához, CO₂-kibocsátásához és áramfogyasztásához“ c. kiadványban találhatók, amely térítésmentesen beszerezhető valamennyi értékesítési ponton és a Deutsche Automobil Treuhand GmbH-nál (www.dat.de).