eVito Tourer | Mercedes-Benz Transzporterek
eVito Tourer

Gazdaságos elektromos meghajtás a gépjármű jól bevált erősségeivel kombinálva.

Konfigurálás

Max. 370 km helyi károsanyag-kibocsátás nélküli közlekedés.

Az eVito Tourer PRO (eVito Tourer PRO személygépjárműként forgalomba helyezve [M1]. Kombinált áramfogyasztás: 27,8 kWh/100 km, kombinált CO2-kibocsátás: 0 g/km) épp annyira funkcionális, biztonságos és kényelmes, amennyire az egy Mercedes-Benz Vitótól elvárható. Nagy hatékonyságú elektromotorja 150 kW (204 LE) maximális teljesítményt és 365 Nm forgatónyomatékot ad le.

370 km hatótávolságának köszönhetően városon kívüli fuvarok is lebonyolíthatók. Felhasználható akkumulátorkapacitása választhatóan 60 kWh vagy 90 kWh, és gyorstöltő állomáson extraként max. 80 kW-tal (60 kWh nagyfeszültségű akkumulátor) vagy 110 kW-tal (90 kWh nagyfeszültségű akkumulátor) tölthető kb. 40 perc alatt 10%-ról 80%-ra. Az elektromos meghajtás nem csökkenti a tágas belső teret, amelyben a vezetőülés mellett akár nyolc ülőhely elfér.

Kiemelkedő jellemzők.

 1. Meghajtás
 2. Konnektivitás
 3. Megbízhatóság
 4. Belső tér
Az elektromos energia lehető leghatékonyabb felhasználása.

Az intelligens működési stratégia gondoskodik a lehető leggazdaságosabb energiafelhasználásról: a három menetprogrammal − „E+”, „E” és „C” −, valamint az öt rekuperációfokozattal − „D– –”, „D–”, „D”, „D+” és „DAUTO” − optimalizálhatja az áramfogyasztást és ezzel a hatótávolságot is. A rekuperációval a gépkocsi lassítása közben energia nyerhető vissza. A „DAUTO” rekuperációfokozatban az automatikusan bekapcsoló ECO asszisztens segít a lehető legjobban használni az akkumulátortöltést. Önműködően a menethelyzethez igazítja a rekuperációfokozatot.

Kiváló szórakozás, tökéletes tájékozottság.

A számos kapcsolódási ponttal ellátott információs és kommunikációs rendszerek gondoskodnak a legjobb összeköttetésről és a kiváló szórakozásról a járműben. Az opcionálisan rendelhető Audio 30 és Audio 40 multimédia-rendszer kezelése az érintőképernyő segítségével intuitív és kényelmes.

Készen áll, ha Ön is.

Az eVitót kiváló partnerként a munkában hamar nagyra fogja értékelni. Mindent megteszünk azért, hogy az Ön és gépjárműve közötti kapcsolat tartós és megbízható lehessen. Az átadáskor egy kiforrott gépjárművet vehet át, Mercedes-Benz minőségben, amelynek elektromos meghajtása és fűtése kiállta széles körű téli tesztjeinket, akár mínusz 30 °C-os hőmérsékleteken is. Teljes körű korrózióvédelme, a teljesen horganyzott karosszériával és strapabíró anyagokkal a belső térben, gondoskodik arról, hogy – cége névjegykártyájaként – évek múlva is jó benyomást kelthessen.

Ahol a munka élvezet.

Nézzük munkája kellemes oldalát: az eVito tágas utasterével gondoskodik a jó munkakedvről. A robusztus és kényelmes üléseken a hosszabb utak is a lehető legkényelmesebben telnek. Hideg időben értékes plusz a vezető számára alapfelszereltségként rendelkezésre álló ülésfűtés. Ha elöl két helyre van szüksége az utasoknak, választható az opcionálisan rendelhető kétszemélyes segédvezető-ülés. A külön rendelhető audiorendszerek jó kapcsolatot és szórakozást tesznek lehetővé útközben, valamint az Audio 40 navigációs rendszerrel arról is gondoskodnak, hogy könnyebben elérje útja célját.

A jövő az elektromos autózásé. Ismerkedjen meg az új elektromos Van ökoszisztémával!

Elektromos Van ökoszisztéma

Villanyozza fel vállalkozását! Kalkulációnk segít az összehasonlításban.

Töltési megoldások

Mercedes-Benz töltési megoldások elektromos Vanjéhez.

Hatótávolság

A Mercedes-Benz Electric Ready alkalmazással virtuális próbaúton.

Teljes üzemeltetési költség

Mikor kifizetődő az elektromobilitás?

Elektromos VAN GyIK.

 1. Alkalmas egy elektromos Mercedes-Benz transzporter a napi útjaimhoz?

  A Mercedes-Benz Electric Ready alkalmazással jobban megtervezheti belépését az elektromobilitásba. Az ingyenes alkalmazás elemzi napi útjait és vezetési szokásait, így Ön megtudhatja például, hogy képes-e egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz egyetlen feltöltéssel kiszolgálni a munkanapját. Az ennek alapján létrehozott menetprofilból kiderítheti, hogy érdemes lenne-e egy elektromos meghajtású gépkocsit választania. Ha további kérdései vannak az elektromobilitásba való belépéssel kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 2. Hogyan tölthetem elektromos Mercedes-Benz transzporteremet?

  Különböző töltési lehetőségek közül választhat. A legkönnyebben elérhető töltési lehetőség a Mercedes-Benz Wallbox vagy egy olyan töltő megoldás, amelyet az Ön cége telephelyén Önnek fejlesztettünk ki. Ehhez járul a nyilvános töltőállomások folyamatosan emelkedő száma. DC gyorstöltő állomáson az eVito Tourer PRO (eVito Tourer PRO személygépkocsiként forgalomba helyezve [M1]. Áramfogyasztás, kombinált: 27,8 kWh/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 0 g/km) 80 kW (60 kWh nagyfeszültségű akkumulátor), illetve max. 110 kW (90 kWh nagyfeszültségű akkumulátor) töltőteljesítménnyel 40 percnél rövidebb idő alatt tölthető 10%-ról 80%-ra. A egyenáramú gyorstöltési lehetőség max. 50 kW töltőteljesítménnyel már a alapfelszereltséghez tartozik. A flexibilis töltőrendszerrel felkészült lesz a legkülönbözőbb töltési helyzetekre: ezzel a készlettel mindig kéznél van a megfelelő töltési megoldás.

 3. Hogyan vezethetem a leghatékonyabban elektromos Mercedes-Benz transzporteremet?

  Három különböző menetprogram és öt rekuperációfokozat segíti a hatékony vezetési stílust. A két funkció lehetővé teszi, hogy optimalizálja eVito Tourer PRO-ja (eVito Tourer PRO személygépkocsiként forgalomba helyezve [M1]. áramfogyasztás, kombinált: 27,8 kWh/km, CO2-kibocsátás, kombinált: 0 g/km) energiafogyasztását és ezzel együtt hatótávolságát. A „DAUTO“ energia-visszanyerési fokozat segít a lehető legjobban kihasználni az akkumulátortöltést. Önműködően a menethelyzethez igazítja az energia-visszanyerési fokozatot.

 4. Milyen az eVito Tourer PRO (eVito Tourer PRO személygépkocsiként forgalomba helyezve [M1]. áramfogyasztás, kombinált: 27,8 kWh/km, CO2-kibocsátás, kombinált: 0 g/km)1 helykínálata?

  Az eVito Tourer PRO (eVito Tourer PRO személygépkocsiként forgalomba helyezve [M1]. áramfogyasztás, kombinált: 27,8 kWh/km, CO2-kibocsátás, kombinált: 0 g/km) egy belső égésű motorral üzemelő Vito Tourer tágas utasterével rendelkezik, ugyanis az akkumulátora a padlólemezben van elhelyezve.

 5. Milyen gyakran kell karbantartani elektromos Mercedes-Benz transzporteremet?

  Egy éves karbantartás elengedhetetlen, hogy a nagyfeszültségű részegységek és további gépjárműalkatrészek megbízhatóságát biztosíthassuk. A Karbantartás csomagnak köszönhetően, amelyet a vételár tartalmaz, ez négy évig ingyenes marad az Ön számára. Ha ki kell cserélni járműve akkumulátorát, nyolc évig vagy 160 000 km futásteljesítményig profitálhat a akkumulátortanúsítványból. Ha további kérdései vannak az elektromos gépjárművek karbantartásával kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 6. Mi a kedvezőbb számomra: egy elektromos vagy belső égésű motoros haszongépjármű?

  A használati profiltól függően és az elektromobilitás pénzügyi támogatásának figyelembevételével egy elektromos meghajtású haszongépjármű teljes üzemeltetési költsége (TCO) egy belső égésű motoros gépjármű szintjén mozoghat. Még tisztább képet ad erről az eCost Calculator: információkat nyújt ahhoz, hogy jelenlegi gépjárműve éves üzemeltetési költségeit összehasonlíthassa egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz haszongépjármű költségeivel.

 7. Meg kell vásárolni az akkumulátort külön, vagy lízingelhető?

  Az akkumulátort már tartalmazza az eVito Tourer PRO vételára. Így nem kell plusz költségekkel számolnia az akkumulátorbérlet miatt. Ha az akkumulátor kapacitása az első 8 évben, ill. az első 160 000 km alatt az első forgalomba helyezéstől kezdve a 180 Ah határérték alá csökkenne, az akkumulátortanúsítvány biztonságot nyújt Önnek. Ekkor mi viseljük az akkumulátorcsere költségeit. További fontos előny az is, hogy az akkumulátortanúsítvány már benne van a vételárban.

 8. Mi a különbség az AC- és a DC-töltés között?

  Az akkumulátor töltése mindig azzal az egyenárammal (DC) történik, amely a DC gyorstöltő állomásokon közvetlenül rendelkezésre áll. Ezzel a nagy töltőteljesítménynek köszönhetően gyorsan szert lehet tenni új hatótávolságra. A wallboxoknál vagy kivételes esetekben a háztartási elektromos rendszerről történő AC-töltésnél a gépkocsi váltóáramot (AC) kap. Ezt a járműben egy AC fedélzeti töltő egyenárammá alakítja, és az csak ezután kerül az akkumulátorhoz. A flexibilis töltőrendszerrel mindkét lehetőség adott, ugyanis ez megfelelő fáziscsatlakozókat tartalmaz a különféle töltési helyzetekhez.

 9. Milyen ajánlatokat ad a Mercedes-Benz az elektromos haszongépjárműveknél a digitális kapcsolattartáshoz?

  A számos digitális opcionális felszereltség közül sok elektromos meghajtású transzporterekhez is elérhető. A „Remote & Navigációs szolgáltatások” csomag kizárólag elektromos meghajtású gépjárművekhez érhető el. Gazdaságosabbá és kényelmesebbé teszi a töltést. Ha további kérdései vannak a digitális opcionális felszereltségekkel kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 10. Van garancia az akkumulátorra?

  Ha az akkumulátor kapacitása az első 8 évben, illetve az első 160 000 km alatt az első forgalomba helyezéstől kezdve a 120 Ah határérték alá csökkenne a 60 kWh-ás akkumulátorkapacitásnál, illetve a 180 Ah határérték alá csökkenne a 90 kWh-s akkumulátorkapacitásnál, az akkumulátortanúsítvány biztonságot nyújt Önnek. Ekkor mi viseljük az akkumulátorcsere költségeit. További fontos előny az is, hogy az akkumulátortanúsítvány már benne van a vételárban.

 11. A töltőkábel tartozéka az elektromos Mercedes-Benz haszongépjárműveknek?

  A töltőkábel nem tartozik bele az elektromos meghajtású Mercedes-Benz haszongépjárművek szállítási terjedelmébe. Kívánságra gyárilag 4 töltőkábel rendelhető Typ-2 töltőcsatlakozóval. Választhat a 4, 5 és 8 m hossz, valamint az 1 és 2 fázisú töltés között. További kérdések esetén Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 12. Mik azok a rekuperációfokozatok?

  A rekuperációval a gépkocsi lassítása közben energia nyerhető vissza. Például az akkumulátor lejtmenetben töltődik, ahelyett, hogy fékezéskor hő formájában elveszne az energia. A rekuperáció intenzitását a kormány-kapcsolófülekkel öt fokozatban állíthatja be: D– –, D–, D, D+. A „DAUTO“ energia-visszanyerési fokozat segít a lehető legjobban kihasználni az akkumulátortöltést. Önműködően a menethelyzethez igazítja az energia-visszanyerési fokozatot.

 13. Milyen gyorsan vezethetem elektromos Mercedes-Benz haszongépjárművemet?

  Az eVito Tourer PRO legnagyobb sebessége a alapkivitelben 140 km/óra. A legnagyobb sebesség opcionálisan 160 km/órára növelhető. Vegye azonban figyelembe, hogy a magasabb sebesség rendszerint a hatótávolság rovására megy.

 14. Milyen hatótávolság érhető el a mindennapokban egy elektromos Mercedes-Benz haszongépjárművel?

  Elektromos meghajtású Mercedes-Benz haszongépjárművének hatótávolsága először is függ a jármű-konfigurációtól, kiváltképpen a legnagyobb sebesség megválasztásától. A tényleges hatótávolságot ezenkívül az egyéni vezetési stílus, az útviszonyok, a közlekedési feltételek, a külső hőmérséklet, a klímaberendezés, a fűtés és a további elektromos fogyasztók használata is befolyásolják. A teljesítménykijelző és a rekuperációfokozatok segítenek Önnek az akkumulátortöltés lehető leghatékonyabb kihasználásában és a nagy hatótávolság elérésében.

 15. Melyik töltőcsatlakozóval tölthető elektromos Mercedes-Benz haszongépjárművem?

  A Combined Charging Systemnek (CCS) köszönhetően az eVito Tourer PRO rugalmasan tölthető töltőoszlopoknál és Wallboxoknál: max. 11 kW töltőteljesítménnyel és váltóárammal (AC), illetve max. 50 kW töltőteljesítménnyel és egyenárammal (DC). Opcionálisan a DC gyorstöltő állomásokon akár 110 kW-tal is gyorsan szert tehet új hatótávolságra. Annak érdekében, hogy felkészült lehessen a különféle töltési helyzetekre, a flexibilis töltőrendszert ajánljuk, amely több fáziscsatlakozót tartalmaz, és 22 kW maximális töltőteljesítményt biztosít.

Ismerje meg az eVito Tourert!

Tesztvezetés foglalása ikon

Tesztvezetés foglalása.

Jelentkezzen, és már indulhat is
Részletes információk
Márkakereskedő keresése ikon

Márkakereskedő keresése.

És találja meg a közelben
Részletes információk
Gépkocsi konfigurálása ikon

Gépkocsi konfigurálása

És tetszés szerinti kialakítása
Részletes információk
Mercedes-Benz transzporterek
Érdeklődik az eVito Tourer iránt?
Állítsa össze eVito Touerét vagy vegye fel a kapcsolatot hivatalos márkakereskedőnkkel!
[*] Az új személygépjárművek hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és hivatalos specifikus CO₂-kibocsátásáról további információk az „Útmutató az új személygépjárművek tüzelőanyag-fogyasztásához, CO₂-kibocsátásához és áramfogyasztásához” c. kiadványban találhatók, amely térítésmentesen beszerezhető valamennyi értékesítési ponton és a Deutsche Automobil Treuhand GmbH-nál (DAT, www.dat.de).