eVito Tourer | Mercedes-Benz Vans

Gazdaságos elektromos hajtás, a jármű jól bevált erősségeivel kombinálva.

Konfigurátor

Akár 360 km,  helyi károsanyag-kibocsátás nélküli út.

Az eVito Tourer PRO éppen olyan funkcionális, biztonságos és kényelmes, mint ahogy azt egy Mercedes-Benz Vitótól megszokhattuk. A rendkívül hatékony, max. 150 kW (204 LE) teljesítményű elektromotor [eVito Tourer PRO, személygépkocsiként forgalomba helyezve (M1). Áramfogyasztás kombinált tesztciklusban 27,8 kWh/100 km, CO2-kibocsátás 0 g/km] [*] forgatónyomatéka max. 362 Nm.

Max. 360 km hatótávolsága lehetővé teszi, hogy a város határain is túlmerészkedjen vele. Felhasználható akkumulátorkapacitása 90 kWh, és gyorstöltő állomáson max. 110 kW töltőteljesítmény mellett kb. 45 perc alatt tölthető fel 10-ról 80%-ra. Tágas belső terében − maximálisan nyolc ülőhellyel, plusz vezető − nem kell semmilyen korlátozással számolnia az elektromos hajtás miatt.

 

Kiemelkedő jellemzők.

 1. Meghajtás
 2. Konnektivitás
 3. Megbízhatóság
 4. Belső tér
Az elektromos energia lehető leghatékonyabb felhasználása.

Az intelligens működési stratégia gondoskodik a lehető leggazdaságosabb energiafelhasználásról: a három menetprogrammal − „E+“, „E“ és „C“ −, valamint az öt energia-visszanyerési fokozattal − „D– –“, „D–“, „D“, „D+“ és „D Auto“ − optimalizálhatja az áramfogyasztást és ezzel a hatótávolságot is. A rekuperáció során energia nyerhető vissza, amikor a gépkocsi lassít. A „D Auto“ energia-visszanyerési fokozatban az automatikusan bekapcsoló ECO asszisztens segít a lehető legjobban használni az akkumulátortöltést. Önműködően a menethelyzethez igazítja az energia-visszanyerési fokozatot.

Jó szórakozás, tökéletes tájékozottság.

A számos kapcsolódási ponttal ellátott információs és kommunikációs rendszerek a legjobb összeköttetésről és kiváló szórakozásról gondoskodnak. Az extraként rendelhető Audio 30 és Audio 40 multimédia-rendszer kezelése egy érintőképernyő segítségével intuitív és kényelmes.

Készen áll, ha Ön is.

Az eVitót partnerként hamar nagyra fogja értékelni. Mindent megteszünk azért, hogy az Ön és gépkocsija közötti kapcsolat tartós és megbízható lehessen. Átadáskor egy kiforrott gépkocsit vehet át, Mercedes-Benz minőségben, amelynek elektromos meghajtása és fűtése kiállta széles körű téli tesztjeinket, akár mínusz 30 °C-os hőmérsékleteken is. Teljes körű korrózióvédelme, a teljesen horganyzott karosszériával és strapabíró anyagokkal a belső térben, gondoskodik arról, hogy – cége névjegykártyájaként – évek múlva is jó benyomást kelthessen.

Itt élvezheti a munkát.

Nézzük munkája kellemes oldalát: az eVito tágas utasterével gondoskodik a jó munkakedvről. A robusztus és kényelmes üléseken a hosszabb utak is a lehető legkényelmesebben telnek. Hideg időben értékes plusz a vezető számára szériafelszereltségként rendelkezésre álló ülésfűtés. Ha elöl két helyre van szüksége az utasoknak, extraként rendelhető dupla első utasülés is választható. A külön rendelhető audiorendszerek jó kapcsolatot és szórakozást tesznek lehetővé útközben, valamint az Audio 40 navigációs rendszerrel arról is gondoskodnak, hogy könnyebben elérje útja célját.

Mercedes PRO: egyszerűbbé és gyorsabbá teszi vállalkozása működését,

Keresse meg a megfelelő megoldásokat Vitójához!

eVAN. GyIK.

 1. Alkalmas egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporter a napi útjaimhoz?

  Az eVAN Ready alkalmazással jobban megtervezheti belépését az elektromobilitásba. Megtudhatja például, hogy az eVito egyetlen feltöltéssel kiszolgálja-e a munkanapját: az ingyenes alkalmazás elemzi napi útjait és vezetési szokásait. Az ennek alapján létrehozott menetprofil alapján kiderítheti, hogy alkalmas lehet-e Önnek egy elektromos meghajtású transzporter. Ha további kérdései vannak az elektromobilitásba való belépéssel kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 2. Hogyan tölthetem Mercedes-Benz elektromos hajtású transzporteremet?

  Különböző töltési lehetőségei vannak. A legközelebbi töltési lehetőségek: Mercedes-Benz wallbox vagy egy általunk az Ön számára egyedileg kifejlesztett töltési megoldás a telephelyén. Ehhez járul a nyilvános töltőállomások folyamatosan emelkedő száma. Egy DC gyorstöltő állomáson eVito Tourer PRO-ját max. 110 kW töltési teljesítménnyel, 45 percnél kevesebb idő alatt töltheti fel 10-ről 80%-ra. A DC gyorstöltési lehetőség max. 50 kW töltési teljesítménnyel már a szériafelszereltséghez tartozik.

 3. Hogyan vezethetem a leghatékonyabban elektromos hajtású Mercedes-Benz transzporteremet?

  Három különböző menetprogram és öt rekuperációfokozat segíti a hatékony vezetési stílust. Mindkét funkció lehetővé teszi, hogy optimalizálja az eVito Tourer PRO energiafogyasztását és ezzel együtt a hatótávolságát is. A „D Auto“ energia-visszanyerési fokozatban az automatikusan bekapcsoló ECO asszisztens segít a lehető legjobban használni az akkumulátortöltést. Önműködően a menethelyzethez igazítja az energia-visszanyerési fokozatot.

 4. Milyen az eVito Tourer PRO helykínálata?

  Az eVito Tourer PRO egy belső égésű motoros Vito Tourer tágas utasterével rendelkezik, akkumulátorai ugyanis a padlólemezbe vannak beépítve.

 5. Milyen gyakran kell karbantartani elektromos Mercedes-Benz transzporteremet?

  Egy éves karbantartás elengedhetetlen, hogy a nagyfeszültségű részegységek és más gépkocsialkatrészek megbízhatóságát biztosíthassuk. A Karbantartás csomagnak köszönhetően, amelyet a vételár tartalmaz, ez négy évig ingyenes marad az Ön számára. Ha akkumulátora cseréje kötelező, nyolc évig vagy 160 000 km futásteljesítményig profitálhat a akkumulátortanúsítványból. Ha további kérdései vannak az elektromos gépkocsik karbantartásával kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 6. Mit tehetek, hogy elkerülhessem a csúcsterheléseket elektromos hajtású transzporterem töltésekor?

  Az „Intelligens töltésmenedzsment“ Mercedes PRO connect szolgáltatás segítségével lépcsőzetesen töltheti elektromos járműflottáját, így minimalizálhatja a szükséges elektromos csatlakozási teljesítményt és ezáltal az energiaköltségeket. Ha további kérdései vannak az elektromos gépkocsik töltésével kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 7. Mi a kedvezőbb számomra: egy elektromos vagy egy belső égésű motoros transzporter?

  A használati profiltól függően és az elektromobilitás pénzügyi támogatásának figyelembevételével egy elektromos meghajtású transzporter teljes üzemeltetési költsége (TCO) egy belső égésű motoros gépkocsi szintjén mozoghat. Még tisztább képet ad erről az eCost Calculator: információkat nyújt ahhoz, hogy jelenlegi gépkocsija éves üzemeltetési költségeit összehasonlíthassa egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporter költségeivel.

 8. Meg kell vásárolni az akkumulátort külön, vagy lízingelhető?

  Az akkumulátor már benne van az eVito Tourer PRO vételárában. Tehát nincsenek további költségei az akkumulátorbérlés miatt. Ha akkumulátora kapacitása erősen lecsökkenne, az akkumulátortanúsítvány biztonságot nyújt egy akkumulátorcsere pénzügyi kockázatával szemben. 8 évig érvényes az első forgalomba helyezés után, ill. 160 000 km futásteljesítményig. Ha további kérdései vannak az akkumulátorról és az akkumulátortanúsítványról, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tájékoztatást.

 9. Mi a különbség az AC- és a DC-töltés között?

  Az akkumulátor töltése mindig azzal az egyenárammal (DC) történik, amely a DC gyorstöltő állomásokon közvetlenül rendelkezésre áll. Ezzel a nagy töltőteljesítménynek köszönhetően gyorsan szert lehet tenni új hatótávolságra. A wallboxoknál vagy a háztartási elektromos rendszerről történő AC-töltésnél a gépkocsi váltóáramot (AC) kap. Ezt a járműben egy AC fedélzeti töltő egyenárammá alakítja, és az csak ekkor kerül az akkumulátorhoz.

 10. Milyen kapcsolattartási ajánlatok léteznek az elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporterekhez?

  A sok Mercedes PRO connect szolgáltatás közül számos az elektromos meghajtású transzporterekhez is rendelkezésre áll. Az „Intelligens töltésmenedzsment“ és a „Távolról vezérelt töltésmenedzsment“ szolgáltatás kizárólag elektromos meghajtású gépkocsikhoz érhető el. Ezek a szolgáltatások gazdaságosabbá és kényelmesebbé teszik a töltést. Ha további kérdései vannak a Mercedes PRO connecttel kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot

 11. Van garancia az akkumulátorra?

  Ha az akkumulátor kapacitása az első 8 évben, ill. az első 160 000 km alatt az első forgalomba helyezéstől kezdve a 180 Ah-ás határérték alá csökkenne, az akkumulátortanúsítvány biztonságot nyújt Önnek. Ekkor mi viseljük az akkumulátorcsere költségeit. További fontos előny az is, hogy az akkumulátortanúsítvány már benne van a vételárban.

 12. A töltőkábel beletartozik az elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporterek szállítási terjedelmébe?

  A töltőkábel nem tartozik bele az elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporterek szállítási terjedelmébe. Kívánságra gyárilag 4 töltőkábel rendelhető Typ-2 töltőcsatlakozóval. Választhat 4 és 8 m hosszú, valamint 1 és 3 fázisú töltés között. Ha további kérdései vannak a töltőkábelekkel kapcsolatban, Mercedes-Benz partnere szívesen ad Önnek tanácsot.

 13. Mik azok a rekuperációfokozatok?

  A rekuperáció során energia nyerhető vissza, amikor a gépkocsi lassít. Például az akkumulátor lejtmenetben töltődik, ahelyett, hogy fékezéskor hő formájában elveszne az energia. Az energia-visszatáplálás erősségét a kormány-kapcsolófülekkel öt fokozatban állíthatja be: D++ (0 m/s²), D+ (-0,5 m/s²), D (-1,0 m/s²), D- (-1,5 m/s²). A „D Auto“ energia-visszanyerési fokozatban az automatikusan bekapcsoló ECO asszisztens segít a lehető legjobban használni az akkumulátortöltést. Önműködően a menethelyzethez igazítja az energia-visszanyerési fokozatot.

 14. Milyen gyorsan vezethetem elektromos hajtású Mercedes-Benz transzporteremet?

  Szériakivitelben az eVito Tourer PRO legnagyobb sebessége 140 km/óra. A legnagyobb sebesség extraként 160 km/órára növelhető. Vegye azonban figyelembe, hogy a magasabb sebesség rendszerint a hatótávolság rovására megy.

 15. Milyen hatótávolság érhető el egy elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporterrel?

  Elektromos meghajtású Mercedes-Benz transzporterének hatótávolsága először is függ a jármű-konfigurációtól, kiváltképpen a legnagyobb sebesség megválasztásától. A tényleges hatótávolságot ezenkívül az egyéni vezetési stílus, az útviszonyok, a közlekedési feltételek, a külső hőmérséklet, a klímaberendezés, a fűtés és a további elektromos fogyasztók használata is befolyásolják. A teljesítménykijelző és a rekuperációfokozatok segítenek Önnek az akkumulátortöltés lehető leghatékonyabb kihasználásában és a nagy hatótávolság elérésében.

 16. Melyik töltőcsatlakozóval tölthetem elektromos hajtású Mercedes-Benz transzporteremet?

  A Combined Charging Systemnek (CCS) köszönhetően az eVito Tourer PRO-val nagyon rugalmas lehet a töltőoszlopok és wallboxok tekintetében: éppúgy tölthet legfeljebb 11 kW-tal és váltóárammal (AC), mint akár 50 kW-tal és egyenárammal (DC). Extraként a DC gyorstöltő állomásokon akár 110 kW-tal is gyorsan szert tehet új hatótávolságra.

Mercedes-Benz transzporterek
Érdeklődik az eVito Tourer iránt?
Állítsa össze eVito Touerét vagy vegye fel a kapcsolatot hivatalos márkakereskedőnkkel!
[*] Az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és hivatalos specifikus CO₂-kibocsátásáról további információk az „Útmutató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásához, CO₂-kibocsátásához és áramfogyasztásához" c. kiadványban találhatók, amely térítésmentesen beszerezhető valamennyi értékesítési ponton és a Deutsche Automobil Treuhand GmbH-nál (DAT www.dat.de).