A város új hőse: A Citan Zárt áruszállító.

Konfigurátor

A Citan zárt áruszállító: A város hőse.

A Citan gépkocsival olyan kompakt méretekkel és nagy raktérrel rendelkező városi áruszállítót kínálunk Önnek, amely tökéletesen illik a városi áruszállítás által támasztott sokoldalú követelményekhez.

Gazdaságossági szempontból vizsgálva, a Citan minden vonatkozásban nyereség: A BlueEFFICIENCY technológiával1 rendelkező hatékony motorjai, a magas szintű rendelkezésre állás a hosszú karbantartási intervallumokkal2, valamint a vonzó ajánlatok és szolgáltatások3 az Ön büdzséjét kímélik. És annak érdekében, hogy biztonságosan érhesse el úti célját, a Citan gépkocsit az ADAPTÍV ESP® révén értékes kiegészítő funkciókkal, valamint minden körülmények között jó fékhatást biztosító fékekkel bocsátjuk az útjára.

A kényelmes üléseknek, az egyszerű kezelhetőségnek és a független kerékfelfüggesztéssel rendelkező, finoman illesztett futóműnek köszönhetően a Citan nagyon komfortosan, agilisen és fordulékonyan vezethető a városban. A be- és kirakodásnál örömmel fogja tapasztalni, hogy a nagyobb ajtóknak és az alacsonyabb raktérperemeknek köszönhetően mennyire flexibilisen használható ki a nagyvonalú raktérkínálat.

A Citant felszereltük mindazzal, amit Ön egy Mercedes csillaggal rendelkező városi áruszállítótól elvár. Fedezze fel az előnyeit egy tesztvezetés során!

Mercedes-Benz Vans. Born to run.

1

A BlueEFFICIENCY csomag az alapfelszereltséghez tartozik az összes motorváltozatnál és hosszúságnál, kivéve a 6G-DCT két tengelykapcsolós sebességváltóval felszerelt gépkocsikat.

2

Akár 30 000 km-es karbantartási intervallumok.

3

Például a Mercedes-Benz MobiloVan, a Mercedes-Benz mobilitásgarancia a jármű teljes élettartamára. Ez maximálisan 30 évig érvényes szerződéses Mercedes-Benz szervizpartnernél történő rendszeres szervizelés esetén. A 2012.10.01 után először forgalomba helyezett gépkocsik számára érvényes.

Kiemelkedő jellemzők.

  1. Kényelem
  2. Vezetési élmény
  3. Gazdaságosság
  4. Flexibilitás
  5. Raktér
  6. Biztonság
Tudja, hogy Önnek mire van szüksége.

A Citanban a kellemes összekapcsolódik a hasznossal. Ezt jól bizonyítja, hogy barátságos belső terében nagyon jól lehet dolgozni. A beszállástól a kiszállásig, minden tekintetben meggyőződhet arról a funkcionalitásról és komfortról, amelyet ez a belső tér kínál: a vezetés közbeni kényelmesen magas üléshelyzettől kezdve egészen a rakodást megkönnyítő alacsony ajtó- és raktérperemekig.

A kényelmes vezetőülés, amely a hátat kímélve oldalirányú megtámasztást is biztosít, aktívan szellőzik, strapabíró, és manuálisan a vezető igényeinek megfelelően lehet beállítani, éppúgy, mint az állítható magasságú kormánykereket. Az összes kezelőszerv áttekinthetően van elhelyezve és egyszerűen működtethető. A könnyen leolvasható kombinált műszer még jobban felértékeli a belső teret. Az alapfelszereltséghez tartozó fűtő- és szellőztetőberendezés, valamint a gyakorlatban felmerülő igényeknek megfelelően kialakított tárolóhely-koncepció ugyancsak kellemes atmoszférát teremt a munkához.

A munka legyen vezetési élmény is!

A Citan erősségei minden munkavégzésnél segítik Önt. A sűrű városi forgalomban abból profitálhat, hogy kompakt méretei fordulékonyságot biztosítanak, az országúton vagy az autópályán pedig teljes mértékben élvezheti motorjainak teljesítményét.

A nagy forgatónyomatékot biztosító motorváltozatok közül az egyik biztosan illik az Ön követelményprofiljához. Az innovatív BlueEFFICIENCY1 technológia csökkenti a fogyasztást, és ezáltal növelheti vállalkozása gazdaságosságát. A szelektív katalitikus redukció (SCR) technikával működő kipufogógáz-tisztítás csökkenti a nitrogén-oxid-kibocsátást.

Az összes műszaki részegység – a szervokormánytól és a hatfokozatú kézi kapcsolású váltótól a független kerékfelfüggesztésű futómű rugóinak és lengéscsillapítóinak kialakításán keresztül a jó fékhatást biztosító tárcsafékekig az első és a hátsó tengelyen – pontosan összehangolva működik. Ezeknek köszönhetően Ön mindig gondtalanul élvezheti a Citan agilitását.

Kifizetődik a használata. Rövid és hosszú távon is.

A Mercedes-Benz márka számára kötelezettség, hogy a mobilitás jövőjét a Citan gépkocsival is felelősségteljesen és fenntarthatóan biztosítsa. A Citan a városi forgalomban példamutatóan teljesíti ezeket a követelményeket.

A modern motornak és a szériakivitelhez tartozó BlueEFFICIENCY csomagnak köszönhetően alacsony a CO2-kibocsátása és a fogyasztása. Erről többek közt az ECO Start-Stop funkció, a generátor- és akkumulátormenedzsment, valamint az optimalizált gördülési ellenállású gumiabroncsok2 gondoskodnak. Egyes más elemek, mint példásul az elektromosan támogatott szervokormány és a kapcsolásipont-kijelzés, tovább fokozzák a gépkocsi gazdaságosságát. A szelektív katalitikus redukció (SCR) technikával működő kipufogógáz-tisztítás csökkenti a nitrogén-oxid-kibocsátást.

A Citan a gazdaságosság szempontjából is nyereség: egyrészt attraktív árszintjével, másrészt alacsony üzemeltetési költségével, amely a hatékony üzemanyag-fogyasztásnak és az akár 30 000 km-es karbantartási intervallumoknak köszönhető.

A lehető legjobb rendelkezésre állás a Mercedes-Benz Vans számára ugyanannyira fontos, mint Önnek. Ezt a gépkocsi egész élettartamára szóló Mercedes-Benz MobiloVan3, 4mobilitásgaranciával nyomatékosítjuk. A Citan ezzel jelentős mértékben hozzájárul vállalkozásának hosszú időre biztosított és tartós jövedelmezőségéhez. És ezt a képességét minden úton bizonyítja.

Minden kihívást vállal.

A Citan hihetetlen rugalmassággal teljesíti a mindennapok feladatait. Bár Ön helyett nem tudja elvégezni a munkát, azonban – függetlenül attól, hogy milyen üzletágban tevékenykedik – lényegesen könnyebbé teheti a hétköznapjait. Ha már megismerte intelligens raktérkoncepcióját és alacsony raktérperemeit, nem is akar más választani. Ugyanis a könnyű be- és kirakodás ugyanúgy az erősségeihez tartozik, mint nagy szállítási kapacitásának flexibilis kihasználása: az akár 2 tolóajtó és a maximum 180°-os nyitási szögű kétszárnyas kialakítású hátsó ajtók kitűnő hozzáférést biztosítanak a raktérhez.

Citan zárt áruszállító: Az első olyan hős, amely 3 hosszúságban érhető el.

A Citan zárt áruszállító az Ön számára sok mindent lehetővé tesz: Mint az üzletág specialistáját a flexibilis alkalmazásorientáltsága jellemzi. A 3 kompakt, hosszú és extra hosszú felépítményváltozat között választhat. Az extra hosszú változatnál a 2.137 mm-es maximális raktérhosszúság kívánságra rendelhető a lehajtott vezető melletti utasüléssel maximum 2.937 mm-ig hosszabbítható meg. Az 1.258 mm-es raktérmagassággal együtt a Citan zárt áruszállító maximum 3,8 m3 raktér térfogatot biztosít az Ön számára. Ezt a 768 kg-os maximális terhelésnek köszönhetően nehéz rakomány esetén is ki lehet használni. Az opcionális felszereltségek nagy választékának köszönhetően a Citan gépkocsit tökéletesen az Ön igényeihez lehet illeszteni.

Igazán nagynak számít a biztonság terén.

A Citan a biztonság tekintetében is élen jár: az ADAPTIV ESP®-nek, a fékasszisztensnek és az ABS blokkolásgátló rendszernek, valamint a minden körülmények között jó fékhatást biztosító fékeknek köszönhetően – esőben is – rövid fékutakra képes. A független kerékfelfüggesztésű futómű megbízhatóan biztosítja a kerekek érintkezését az úttesttel. Amennyiben esetleg havon, sárban vagy homokon kellene haladnia, kikapcsolhatja az ASR kipörgésgátlót.

Ha szükségessé válik, az állítható magasságú, övfeszítővel és överő-határolóval rendelkező, hárompontos biztonsági övek nagyon jó visszatartóerőt biztosítanak. Vészfékezéskor automatikusan bekapcsol a vészvillogó.
Ezenfelül a Citan az alapfelszereltség részeként vezetőlégzsákkal, nappali menetfénnyel és hegymeneti elindulási segítséggel van felszerelve. Az opcionális utasoldali légzsák és mellkaslégzsákok5 még jobban csökkenthetik a sérülésveszélyt, ha baleset következik be. Ráadásul extraként olyan asszisztensek érhetők el, mint a világítás- és esőszenzor, a gumiabroncsnyomás-felügyelet és a tolatókamera, amely a gépkocsi mögötti tartományt a belső visszapillantó tükörben jeleníti meg.

Lehet, hogy más is megkívánná magának az Ön kiváló Citanját, de az opcionális riasztóberendezést beépítve biztos lehet abban, hogy semmiképpen sem jut illetéktelen kezekbe a gépkocsija.

1

A BlueEFFICIENCY csomag a szériafelszereltségéhez tartozik minden motorváltozatnál és hosszúságnál.

2

Nem érhető el a megnövelt hasznos terhelésű gépkocsik számára.

3

Ez maximálisan 30 évig érvényes szerződéses Mercedes-Benz szervizpartnernél történő rendszeres szervizelés esetén.

4

A 2012. 10. 01 után először forgalomba helyezett gépkocsikra érvényes.

5

A segédvezető számára csak a vezető- és a segédvezető-mellkaslégzsákokkal együtt áll rendelkezésre.

Robusztus és variálható bázis.

Gépkocsihossz
Kompakt
Hosszú
Extra hosszú
Max. raktérhossz
Raktérfelület
Raktér-térfogat
Max. terhelés
1.753 mm
TBD
3,1 m³
735 kg
2.137 mm
TBD
3,8 m³
770 kg

Kiváló mobil térkínálat a városi áruszállításhoz.

Nagy rakodóterű zárt áruszállító 3 felépítményhosszúságban.

A Citan zárt áruszállító mindhárom felépítményhosszúságban meggyőző megoldásnak bizonyul, hiszen tágas rakteret és például az opcionális létranyílásfedéllel magas szintű flexibilitást biztosít. A vezetőfülkében a változattól függően akár 3 személy is helyet foglalhat.

A zárt áruszállító legfontosabb előnyei:

  • Több változat a háromféle – kompakt, hosszú és extra hosszú – felépítményhosszúságnak köszönhetően, hogy a jármű megfeleljen a raktérrel szemben támasztott különböző igényeknek
  • Nagy, maximum 3,8 m³-es raktér-térfogat az extra hosszú változatban; a kompakt felépítményhosszúságnál egy Euro raklap1 helyezhető el hossz-, ill. keresztirányban, a hosszú és extra hosszú felépítményhosszúságnál pedig 2 Euro raklap helyezhető el keresztirányban
  • Akár 3 személy számára elegendő hely a vezetőfülkében az opcionális kétszemélyes segédvezető-ülés esetén
  • Magas szintű flexibilitás a rakodásnál – a nagyobb méretű tárgyak számára is – a számos opcionális felszereltség segítségével, pl. a létranyílásfedéllel vagy a lehajtható segédvezető-üléssel
1

Az opcionális emelt szintű belső burkolatnál a kerékjárati dobok közötti szélesség már nem elegendő egy darab Euro raklap számára.

Minden kihívást vállal.

A Citan fantasztikus flexibilitással teljesíti a mindennapok feladatait. Jóllehet az Ön munkáját nem tudja elvégezni, azonban – függetlenül attól, hogy Ön milyen üzletágban tevékenykedik – lényegesen könnyebbé teheti a hétköznapjait. Ha már megismerte intelligens raktér-koncepcióját és alacsony raktérperemeit, már nem is akar más választani. Ugyanis a könnyű be- és kirakodás ugyanúgy az erősségeihez tartozik, mint nagy szállítási kapacitásának flexibilis kihasználása: az akár 2 tolóajtó és a maximum 180°-os nyitási szögű, kétszárnyas kialakítású hátsó ajtók kitűnő hozzáférést biztosítanak a raktérhez.

Teljes szélességű válaszfal

Teljes szélességű válaszfal 1 ablakkal

Behajtható rakományvédő rács, segédvezetői oldal

Fapadló

Oldalfal-rögzítőszemek

Sín az oldalfalon 2 mozgatható rögzítőszemmel

Összetéveszthetetlenül egy Mercedes-Benz Van.

Márkaspecifikus külső design.

Attraktív, a Mercedes-Benz Vans járművekre jellemző formavilágával és igényességével a Citan nagyszerűen közvetíti a többi Van modellcsalád vonzó imázsát a kisméretű áruszállító gépkocsik szegmensébe. A Citan egyedülálló designjára tekintve szembe tűnik a minden elemre kiterjedő, magas szintű precizitás: a karosszériaelemek közötti résméretek és felületátmenetek pontosan vannak kialakítva, és magas színvonalú minőséget képviselnek.


A 4 uni-fényezés és a 6 rendelhető metálfényezés még jobban kiemeli a gépkocsi ápolt külsejét. Az opcionális Offroad-optikás külső felszereltségcsomaggal, a Külső Króm felszereltségcsomaggal és a Fényezés csomaggal optikailag még értékesebbé teheti a Citant.

* A megadott értékek meghatározása az előírt mérési eljárásnak megfelelően történt. A „mért NEFZ-CO2-értékekről“ van szó az (EU) 2017/1152 előírás 2. sz. végrehajtási rendeletének 2. fejezete szerint. Az üzemanyag-fogyasztási adatok kiszámítása ezen értékek alapján történt. A releváns vizsgálati eljárásokra vonatkozó törvényi módosítások miatt a gépkocsinak a forgalomba helyezéshez és adott esetben a gépjárműadóhoz szükséges megfelelőségi tanúsítványában magasabb értékek lehetnek bejegyezve. Az adatok nem egy meghatározott gépkocsira vonatkoznak, és nem képezik az ajánlat részét, hanem kizárólag összehasonlítási célokra szolgálnak a különböző járműtípusok között.

Az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információk az „Útmutató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásához, CO2-kibocsátásához és áramfogyasztásához“ c. kiadványban találhatók, amely térítésmentesen beszerezhető valamennyi értékesítési ponton és a Deutsche Automobil Treuhand GmbH-nál (DAT www.dat.de).

Lorem Ipsum