ABS és menetstabilizáló (ESP®) rendszerek működése

  A feladat elsősorban a blokkolásgátló (ABS) és a menetstabilizáló (ESP®) rendszerek működésének fontosságát szemlélteti. Megtanulhatjuk, hogyan kell cselekednünk, ha rendkívül váratlanul egy olyan típusú vészhelyzetbe kerülünk csúszós útfelületen, ahol már csak egy gyors és határozott kikerülési manőverrel kerülhető el az ütközés.

  Országúti autózás - Aktív fék asszisztens

  Ezzel a gyakorlattal a precíz, pontos íveken történő, a forgalmi sávunk teljes szélességét kihasználó, biztonságos autózás fortélyai sajátíthatók el. Az országút modulon egy safety car-t követve az Aktív fék asszisztens könnyedén működésbe hozható, mivel ez a rendszer felügyeli a gépkocsi előtti területet, így időben képes figyelmeztetni a vezetőt egy esetleges ütközéses vagy ráfutásos baleset veszélyére. Ezen túlmenően a sávtartó- és holttérfigyelő rendszerek is kipróbálhatóak, amennyiben a gépkocsi felszereltségének részét képezik.

  PRE-SAFE® utasvédelmi rendszer

  Amit tanulhatunk: ezzel a gyakorlattal a hirtelen megcsúszó és kifaroló jármű feletti uralom visszaszerzését, stabilizálását, valamint a célfékezést, illetve a kanyartechnikánkat fejleszthetjük viszonylag extrém viszonyok között. A széria/opciós PRE-SAFE* utasvédelmi rendszer működése a rántópad segítségével még jobban megismerhető: az elektromos övfeszítők, az oldalablak és panorámatető záró funkció, illetve az üléstámla egyenesbe állása működésbe lép az utasoldalon.

  *modellsorozat függő

  Kormányzástechnika fejlesztés

  Ezzel a gyakorlattal a kormányzástechnikánkat fejleszthetjük, illetve a helyes előretekintés technikáját tanulhatjuk meg. A feladat elvégzése során az ESP® rendszer működését is szemléltetjük.

  Vészfékezés szemléltetése - ABS és ESP® rendszerek

  Drasztikus szemléltetése annak, hogy milyen nagy segítségünkre is van a blokkolásgátló (ABS), illetve a menetstabilizáló (ESP®) rendszer.

  Ezzel a gyakorlattal megmutatjuk, hogy még az ABS és a menetstabilizáló rendszer működése mellett is helyes kormányzásra van szükség. Aki blokkolásgátló nélküli autót is használ, hasznos tapasztalatokat szerezhet, hogyan is kell cselekedni egy ilyen szituációban.

A tájékoztatás nem teljes körű. A képek illusztrációk. A további részletekkel kapcsolatban forduljon bizalommal márkakereskedőinkhez!