Mercedes-Benz Újrahasznosítás

Előírások


Előírások

Előírások


Előírások

A roncsautók visszavételét szabályozó, 2000/53/EC EU direktíva bevezetése egységes jogi hátteret teremtett az EU-n belül a roncsautók környezetbarát elhelyezésére vonatkozóan, a gyártók termékfelelősségével összhangban.

Németországban a roncsautókra vonatkozó direktívát a Roncsautó Törvény keretei között vezették be, amely 2002. július 1-jén lépett hatályba.

Visszavétel


Visszavétel

Visszavétel


Visszavétel

Visszavétel

Mercedes-Benz Újrahasznosítás: Visszavétel

Visszavétel

Miután jogerőre emelkedett a roncsautókra vonatkozó szabályozás, Önnek, mint vevőnek (a gépkocsi utolsó tulajdonosának) lehetősége van arra, hogy visszaadja a régi gépkocsit a gyártónak.

Emellett gépkocsijának meg kell felelnie a következő feltételeknek:

  • személygépkocsi legfeljebb 9 üléshellyel

  • vagy legfeljebb 3,5 tonnás áruszállító

  • az összes főegység, mint a hajtásrendszer (motor, sebességváltó stb.), futómű, karosszéria, katalizátor vagy az elektronikus vezérlőegységek a gépkocsiban vannak

  • a gépkocsinak nincs egyéb hiányossága

  • az elhelyezés előtt a gépkocsi legalább egy hónapig forgalomban volt egy EU-országban

  • egyidejűleg a forgalmi engedélyt is átadják.

Roncsautójának forgalomból történő kivonásához szüksége van egy újrahasznosítási igazolásra. Ez az újrahasznosítási igazolás megerősíti, hogy az Ön gépkocsiját a törvényi előírásoknak megfelelően helyezték el. Ezt az újrahasznosítási igazolást csak minősített szétszerelő vállalatok, illetve minősített, hivatalos javítóműhelyek vagy a gyártó által kijelölt visszavételi állomások adhatják ki.

A lehető legkönnyebb elhelyezés érdekében a Daimler biztosítja az átvételi állomások kiterjedt hálózatát, ahol térítésmentesen átveszik az Ön régi Mercedes-Benz gépkocsiját.

Az összes szerződött szétszerelő létesítményünk rendelkezik független szakértők által tanúsított, a Roncsautó Törvénynek megfelelő minősítéssel, és megfelel az összes törvényi követelménynek. Mi is nyomon követjük ezek működését, és ellenőrzéseket végzünk a saját minőségi szempontjaink szerint.

Újrahasznosítás


Újrahasznosítás

Újrahasznosítás


Újrahasznosítás

Mi történik, miután visszaadja járművét?

Mercedes-Benz Újrahasznosítás

Mi történik, miután visszaadja járművét?

Először is, ahogy a törvények megkövetelik, a gépkocsiból le kell engedni az összes folyadékot (például az olajat vagy a fékfolyadékot), amelyek ezután újrafelhasználásra kerülnek.

Ezután eltávolítják az összes újrafelhasználható alkatrészt, illetve az újrahasznosítható anyagokat. Az újrahasznosítható anyagok, mint az üveg, a gumiabroncsok, nagyobb műanyagelemek stb. különféle újrahasznosítási módszerekkel kerülnek feldolgozásra.

A karosszéria többi részét összezúzzák, és a különböző anyagokat szétválogatják. Ezeket a továbbiakban – amennyire csak lehetséges – újrahasznosítják és újra felhasználják.

Környezetvédelem


Környezetvédelem

Környezetvédelem


Környezetvédelem

A környezetvédelem a Daimler csoport egyik alapvető vállalati célkitűzése.

Mercedes-Benz Újrahasznosítás: Környezetvédelem

A környezetvédelem a Daimler csoport egyik alapvető vállalati célkitűzése.

Ez pedig egyet jelent a természeti erőforrások takarékos felhasználásával. Ezért az a célunk, hogy egyre több anyagot használjunk fel újra, és egyre kevesebbet dobjunk el.

A teljes életciklust végiggondoltuk, az elejétől a végéig. Már a tervezési szakaszban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy olyan gépkocsit fejlesszünk ki, amelyhez környezetbarát és újrafelhasználható anyagokat használunk fel, például: egységes alapanyagokat a lökhárítókhoz és az alvázborításhoz. Ezek könnyen leszerelhetők és szétválaszthatók, így kiváló minőségű, újrafelhasználható anyagok nyerhetők.

Emellett sok megújuló nyersanyagot is alkalmazunk a gépkocsikban, mint például kókuszrostokat, szizálrostot vagy újrahasznosított anyagot. Az előnyök egyértelműek: ezek az anyagok nem terhelik a környezetet és újrahasznosíthatók. A Mercedes-Benz Group AG Környezetvédelmi Irányelveivel elköteleztük magunkat termékeink környezeti alkalmasságának folyamatos javítása mellett. Ez lebeg a szemünk előtt a napi munka során, hogy gépjárműveink egyre inkább harmóniában legyenek környezetünkkel.

Átvevőhelyek


Car-Rec Kft.

Hivatalos hulladékgépjármű visszavételi és kezelési rendszere

Átvevőhelyek


Car-Rec Kft.

Hivatalos hulladékgépjármű visszavételi és kezelési rendszere

2017. június 29-i állapot szerint