Töltés útközben − egyre több nyilvános töltőállomáson

Mercedes-Benz EQ Töltési és Szervizszolgáltatások: töltés nyilvános töltőállomásokon

Töltés útközben − egyre több nyilvános töltőállomáson

Bárhol is járjon autójával, számos nyilvános AC töltőállomáson (váltóáram) vagy speciális DC gyorstöltő állomáson (egyenáram) − mint például IONITY − töltheti járművét.

A városokban már napjainkban is sok nyilvános töltőpont várja parkolóházakban, bevásárlóközpontok parkolóiban vagy az utak melletti parkolókban. Ezeknek a töltőállomásoknak a töltőteljesítménye max. 50 kW, ami lehetőséget ad a gépkocsik gyors feltöltésére.
Hosszabb útjain jól profitálhat abból, hogy a töltőhálózat teljes lefedettséget biztosít az autópályák pihenőhelyein található állomásaival. A max. 350 kW töltőteljesítménynek köszönhetően nem kell hosszú töltési megállásokkal számolnia.

Megtalálhatja a leggyorsabb útvonalat, a töltési megállásokkal együtt.

Mercedes-Benz EQ: navigáció az elektromos intelligencia segítségével

Megtalálhatja a leggyorsabb útvonalat, a töltési megállásokkal együtt.

Az elektromos intelligenciával működő navigációt használva a hosszabb utak sem jelentenek gondot elektromos gépkocsija számára. Az elektromos intelligencia különböző tényezők alapján − például töltöttség, időjárás és közlekedési helyzet − meghatároz egy optimális útvonalat, amelybe beleszámítja a szükséges töltési megállásokat is. A tervezés során a gyorstöltő állomásokat preferálja, hogy a lehető legkevesebb időt rabolja el a töltés. A töltőállomáshoz érve pontos adatokat kap a szükséges töltési időről, és a Mercedes me Alkalmazás értesíti, amint autója töltöttsége elegendő az út folytatásához, hogy a lehető leggyorsabban elérhesse célját. 

Csupán egyszer kell bejelentkeznie, és a Mercedes me Charge segítségével mindenhol tölthet

Mercedes-Benz EQC: Mercedes me Charge
A videó bemutatja a Mercedes me Charge kártya használatát.
Megtekintés újra

Csupán egyszer kell bejelentkeznie, és a Mercedes me Charge segítségével mindenhol tölthet

A Mercedes me Charge segítségével egyetlen szerződéssel Európa-szerte hozzáférhet a például a városokban, bevásárlóközpontoknál, szállodáknál vagy autós pihenőhelyeken található számos nyilvános töltőállomáshoz. A Mercedes me Alkalmazás megmutatja egyebek mellett a kiválasztott töltőállomás pontos helyét, aktuális rendelkezésre állását és az ott érvényes árat. Ezek az információk a gépkocsi navigációs rendszerén keresztül is elérhetők, és az elektromos intelligenciát alkalmazó navigáció felhasználja őket, hogy kényelmes és időtakarékos, a töltési szüneteket is betervező útvonalat tudjon meghatározni a teljesen elektromos hajtású gépkocsik számára. A töltőoszlopnál az azonosítás az MBUX multimédia-rendszerben megjelenő kijelzéssel, a Mercedes me Alkalmazással vagy a Mercedes me Charge töltőkártyával történik. A rendszer a Mercedes me Charge segítségével minden mást teljesen automatikusan szabályoz.  

Mik az IONITY előnyei?

Mercedes-Benz EQ Töltési és Szervizszolgáltatások: töltés az IONITY gyorstöltő állomásoknál.

Mik az IONITY előnyei?

Az IONITY a Daimler AG, a BMW Group, a Ford Motor Company, valamint az Audi és a Porsche autógyártók vegyesvállalata, amelynek célja, hogy Európa fő közlekedési útvonalai mentén létrehozzon egy megbízható és nagy teljesítményű töltőállomásokból álló hálózatot. A max. 350 kW teljesítményű töltőállomások a legrövidebb töltési időket teszik lehetővé. További fontos előny: valamennyi IONITY oszlop tökéletesen integrálva van a Mercedes me Charge rendszerébe, azaz a hozzáférés és a számlázás a szokott módon, egyszerűen a Mercedes me Charge-on keresztül történik.

Az IONITY töltőoszlopoknál a háztartásokban használt villamos energia árával tölthet. Az IONITY így lehetővé teszi, hogy hosszabb útjain is élvezhesse az elektromos mobilitás előnyeit.

Kérdések és válaszok

 • Hogyan találhatok meg egy töltőállomást?


  Az MBUX multimédia-rendszer vagy a Mercedes me Alkalmazás segítségével könnyedén találhat töltőállomást. Tippünk: használja az elektromos intelligenciát alkalmazó navigációt.
  Ennél egy intelligens algoritmus tervezi meg és javasolja a leginkább időtakarékos töltési megállásokat.

   

   

 • Hogyan tölthetek egy nyilvános töltőállomáson?


  A töltőoszlophoz a Mercedes me Charge segítségével férhet hozzá, az MBUX multimédia-rendszer, a Mercedes me Alkalmazás vagy a Mercedes me Charge töltőkártya segítségével. A töltési folyamatot az adott töltőállomáson található utasítások szerint tudja elindítani.

   

   

 • Mik a Mercedes me Charge előnyei?


  A Mercedes me Charge a lehető legkényelmesebb használatot a nagyfokú rugalmassággal kombinálja. Sok nyilvános töltőállomáson tölthet úgy, hogy annak költségei teljes mértékben áttekinthetők. Miután regisztrálta magát, minden szerződött szolgáltató töltőoszlopait megtalálhatja pl. a Mercedes me alkalmazásban. A költségek központi számlázását és azok áttekintését a Mercedes me Charge végzi.


   

 • Mely gépkocsikhoz áll rendelkezésre a Mercedes me Charge?


  A Mercedes me Charge az EQ modellcsaládba tartozó Mercedes-Benz elektromos, valamint kiválasztott Plug-In Hybrid gépkocsikhoz érhető el. Kérjük, tájékozódjon EQ-kereskedőjénél az aktuális ajánlatról!


   

 • Hogyan tudom használni a Mercedes me Charge szolgáltatást?


  A szolgáltatás használatához aktiválja Mercedes me fiókját. A következő lépésben válassza ki a járművét, és aktiválja a Mercedes me Charge szolgáltatást a Szolgáltatások áttekintésében. Végül kösse meg Mercedes me Charge töltési szerződését. Ezt követően az alkalmazás, az MBUX multimédia-rendszer vagy a Mercedes me Charge RFID-kártya segítségével közvetlenül a töltőoszlopnál elindíthatja gépkocsija töltési folyamatát. A Mercedes me Alkalmazásban vagy autója digitális kezelési útmutatójában megtekinthet ehhez egy, a regisztrációt bemutató videót.