Világszerte öt Mercedes-Benz Advanced Design Studio tevékenykedik.

A Studio-k munkáját a Daimler Design vezetője, Gorden Wagener felügyeli. Az Advanced Design Studio-k Sindelfingenben (Németország), Comóban (Olaszország), Pekingben (Kína), továbbá Carlsbadban és Sunnyvale-ben (Kalifornia) találhatók.

Mivel a comói Studio a Como, Milánó és Torinó alkotta híres háromszögben található, itt elsősorban a jövőbeni gépkocsik belső terének tervezésével foglalkoznak. A pekingi Advanced Design Studio-nak az új mobilitási koncepciók, valamint a kooperációk szempontjából van fontos szerepe.

A Carlsbadban tevékenykedő formatervezők a közeli és a még távolabbi jövő autóinak külső megjelenésére koncentrálnak, míg a Sunnyvale-ben működő Advanced Studio-ban a digitális jövő és a gépkocsik átfogó kezelési koncepcióinak kutatása folyik. A sok alkotói szál Sindelfingenben fut össze.

Az Advanced Design Studio-k fontos impulzusokat adnak a Mercedes-Benz érzéki tisztaságot képviselő designfilozófiájának folyamatos továbbfejlesztéséhez, és új ötletekkel segítik a formatervezési trendek meghatározását, amelyek alapján egy Mercedes a jövőben is érzéki és esztétikai letisztultsággal, továbbá stílusos sportossággal fog megjelenni, miközben nem feledi gyökereit és márkaidentitását. Számukra már ma megkezdődött a jövő.