A Concept EQA elölnézete kéken világító mátrix LED világítással.
A kívánt videó pillanatnyilag sajnos nem áll rendelkezésre. Kérjük, később próbálja meg még egyszer.
Megtekintés újra

A Concept EQA – az elektromos atléta.

A Mercedes-Benz a frankfurti Nemzetközi Autókiállításon a Concept EQA gépkocsival bemutatja, hogy
miként vihető át az EQ-stratégia a kompakt osztályba.

A Concept EQA – az elektromos atléta.

A Mercedes-Benz a frankfurti Nemzetközi Autókiállításon a Concept EQA gépkocsival bemutatja, hogy
miként vihető át az EQ-stratégia a kompakt osztályba.

Elektromos offenzívánk nem áll meg.

Elektromos offenzívánk nem áll meg.

„A Concept EQA gépkocsival elektromos autóink térhódítása továbbhalad: 2022-ig a Mercedes-Benz Cars több mint tíz teljesen elektromos gépkocsival fog rendelkezni a piacon.”

Dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG vezérigazgatója és a Mercedes‑Benz Cars vezetője.

A Concept EQA oldalról.

Ez az „elektromos atléta” egy-egy 200 kW feletti rendszerteljesítményt produkáló elektromotorral rendelkezik az első és a hátsó tengelyen. A menetkarakterisztika az állandó összkerékhajtásnak az első vagy a hátsó tengelyre jutó nagyobb nyomatékelosztásával változtatható meg. A választott menetprogramot a Concept EQA egy egyedülálló virtuális ráccsal jeleníti meg.

Kb. 400 kilométeres hatótávolság.

Kb. 400 kilométeres hatótávolság.

A Concept EQA a Mercedes-Benz intelligens üzemeltetési stratégiájával kombinálva, a beépített akkumulátorok kapacitásától függően, kb. 400 kilométeres hatótávolság elérésére képes. A nagy hatékonyságú lítium-ion Pouch-cellás akkumulátort a Daimler egyik leányvállalata, a Deutsche ACCUMOTIVE szállítja.

A Concept EQA hátulról és oldalnézetből.

Moduláris felépítésüknek köszönhetően az innovatív akkumulátor-rendszerek 60 kWh feletti modellspecifikus összkapacitással rendelkeznek. A Concept EQA induktívan vagy wallboxról tölthető, és a gyorstöltésre is elő van készítve. A nyilvános töltőállomásoknál végzett töltés koncepciója a „seamless charging“: ez a Mercedes me-n alapuló szolgáltatás lehetővé teszi az egyszerű áramtöltést és annak kifizetését a legkülönbözőbb töltőállomásoknál.

Az érzéki tisztaság formanyelve.

A Concept EQA oldalról.
A Concept EQA elölről.

Az érzéki tisztaság formanyelve.

A Concept EQA egyúttal egy további példa arra, ahogy az érzéki tisztaság formanyelvét következetesen továbbfejlesztjük: a peremeket és éleket jelentős mértékben csökkentettük. Az elektromos autózáshoz kapcsolódó új esztétikumról mutat példát a lézerszálas világítástechnológia, amelynél egy aktív lézeres anyag van beágyazva az optikai fényvezető közepébe. A feltűnő, spirál alakú világítás az elektromos autózásra utal, ugyanis a látványa a villanymotor réztekercseire emlékeztet, és egyidejűleg elektromos impulzusokat jelenít meg.

Magas szintű menetdinamika a különböző menetprogramoknak köszönhetően.

Magas szintű menetdinamika a különböző menetprogramoknak köszönhetően.

A Concept EQA elölnézete kéken világító mátrix LED világítással.
A Concept EQA elölnézete pirosan világító mátrix LED világítással.
A Concept EQA elölnézete, a sötétben kék színnel világító mátrix LED világítással.

A „Sport” és a „Sport Plus“ menetprogram különböző nyomatékelosztást biztosít az első és a hátsó tengelyen, és így lehetővé teszi, hogy a vezető egyedi igényei szerint válassza meg a menetkarakterisztikát. A frontrészen látható Black-Panel-felület virtuális rácsként funkcionál, és optikai megjelenése a menetprogramtól függően változik. A „Sport” menetprogramban a rács vízszintesen megjelenítve izzó szárnyakat képez, míg a „Sport Plus“ esetén pedig függőleges lamellákat mutat a Panamericana-hűtőrács stílusában.

EQ: az új e-mobilitási márka.

EQ: az új e-mobilitási márka.

Az EQ átfogó elektromobilitási rendszert jelent, amelyet többféle termék, szolgáltatás, technológia és innováció alkot. Spektruma az elektromos gépkocsiktól a töltési szolgáltatásokon át egészen az otthoni energiatárolásra szolgáló megoldásokig terjed. Az EQ név az „Electric Intelligence“-re vonatkozik, és a Mercedes-Benz „érzelem és intelligencia“ márkaértékeiből vezethető le. Az új márka magában foglalja az ügyfélközpontú elektromobilitás összes lényeges aspektusát, és ezzel kapcsolatban a gépkocsin túli témákra is kiterjed.

A jövő modelljei megtestesítik mindazt, ami fontos a modern elektromobilitásban: az érzelmekre és az értelemre ható designt egyesítik a különleges vezetési élménnyel és a kitűnő mindennapi használhatósággal, továbbá olyan maximális szintű biztonsággal, amely az autó feltalálójaként minden gépkocsinkra jellemző. Az új EQ termékmárka első szériamodelljét, az EQC-t, 2019-től a Mercedes-Benz brémai gyárában fogjuk gyártani. Ez a modell a Párizsban tavaly bemutatott Concept EQ-n alapul.

Az áramtöltésre 10 perc sem kell.

Az áramtöltésre 10 perc sem kell.

A gépkocsi induktívan vagy wallboxról tölthető, és a gyorstöltésre is elő van készítve.

10 perc

Töltési időtartam

100 km

Hatótávolság

A Concept EQA elölről és oldalnézetből.

A Concept EQA egy gyorstöltő állomáson 10 percnél kevesebb idő alatt feltölthető úgy, hogy újabb 100 km hatótávolság áll vele rendelkezésre. A belső fejlesztési és gyártási kompetencián, valamint az alternatív hajtásrendszerek modulstratégiáján túl a Daimler AG filozófiájában az is fontos, hogy közvetlen hozzáférést biztosítson az elektromobilitás fő elemeihez.

Intelligensen összekapcsolt töltési megoldások.

Intelligensen összekapcsolt töltési megoldások.

A Concept EQA oldalról.
Mercedes-világ: Concept EQA

A Mercedes-Benz már ma is megfelelő töltési infrastruktúrát bocsát az elektromos hajtással ellátott gépkocsik rendelkezésére: ilyen például az ingyenes „Charge&Pay“ alkalmazás a nyilvános töltőoszlopoknál történő kényelmes áramtöltéshez, valamint háztulajdonosok és cégek számára a fotovoltaikus vagy napelemes állandó energiatárolók. Az intuitív töltésmenedzsmentnek és az intelligens töltőállomás-keresésnek köszönhetően még kényelmesebb lesz az áramellátás a jövőben. A Mercedes-me-n alapuló töltési megoldásokkal az ügyfél a Mercedes-Benz átfogó elektromobilitási rendszerében marad, és minden szolgáltatást egy kézből kap meg.

Teljes lefedettségű infrastruktúra a töltőállomásokon.

Teljes lefedettségű infrastruktúra a töltőállomásokon.

A Mercedes-Benz Cars elektromobilitási offenzívája keretében az intelligensen összekapcsolt töltési megoldások fontos szerepet játszanak, ugyanis az ügyfelek akkor fogadják kedvezően az elektromobilitást, ha rendelkezésre áll egy teljes lefedettségű töltési infrastruktúra. Ezért a Daimler AG 2017 tavaszán mint főbefektető belépett a töltési megoldásokat kínáló amerikai ChargePoint Inc. cégbe. A stratégiai részesedésszerzés célja az, hogy jelentősen bővítsük kínálati portfóliónkat az intelligens töltési megoldások terén, és átfogó prémium ajánlatot bocsáthassunk az ügyfelek rendelkezésére az elektromos mobilitáshoz.