Mercedes-AMG.

Hajtóerőnk


Mindazoknak, akik rajonganak a teljesítményért.

Hiszünk a versenyben, az ötletekben, a csúcsteljesítményben és kiválóság fölényében. Ahol a mérnöki művészet már külön szférába emelkedik: Üdvözöljük a Mercedes-AMG világában! Ezzel az elszántsággal alkotunk kimagasló teljesítményű gépkocsikat az autósport és immár az utak számára is. Ezt nevezzük „Driving Performance”-nak.

Hajtóerőnk


Mindazoknak, akik rajonganak a teljesítményért.

Hiszünk a versenyben, az ötletekben, a csúcsteljesítményben és kiválóság fölényében. Ahol a mérnöki művészet már külön szférába emelkedik: Üdvözöljük a Mercedes-AMG világában! Ezzel az elszántsággal alkotunk kimagasló teljesítményű gépkocsikat az autósport és immár az utak számára is. Ezt nevezzük „Driving Performance”-nak.

A képen több Mercedes-AMG gépkocsi.
A videón több Mercedes-AMG gépkocsi látható.
Megtekintés újra
A képen Mercedes-AMG GT gépkocsik.
A képen Mercedes-AMG GT gépkocsik.

Mi teszi különlegessé a Mercedes-AMG-t?

Minden elemében ott a teljesítmény. Az összes Mercedes-AMG-t már egy új Mercedes-Benz modell megtervezésétől kezdve teljes egészében Affalterbachban fejlesztik és gyártják.

Ez különösképpen érvényes a teljesen saját fejlesztésű Mercedes-AMG GT modellekre. Kétezer munkatársunk közül több mint 800 csak a fejlesztés területén dolgozik. Az összes komponens tökéletes kialakítása és együttműködése olyan járművett hoz létre, amely nemcsak a közutakon adja meg a vezetés örömét, hanem a versenypályákon is megállja a helyét. Megalapozott tudásunk kell ahhoz, hogy olyan gépjárműveket alkossunk, amelyek egészen rendkívüli örökítőanyaggal rendelkeznek: az AMG DNS-sel.

A képen egy Mercedes-AMG AMG 4,0 literes V8-as biturbó motor.

Szabad utat adni a szenvedélynek és uralni a teljesítményt.

Az AMG Driving Performance szíve mindig a motor, azonban csak az egész hajtáslánc precíz összjátéka és a futómű tökéletes hangolása tudja megmutatni az erejét az utakon.

Egy Mercedes-AMG-vel egész testében érezni fogja a gyorsulást: közvetlenül, intenzíven, erőteljesen, lenyűgözően. Ennek biztosítékai az egyedülálló AMG Performance hajtásrendszerek, amelyek dinamikus reagálóképességet és kiváló lendületességet adnak a gépkocsinak, csúcsteljesítményekkel és a hatékonyság maximumával társítva.

A képen egy Mercedes-AMG GT C Coupé hátulnézetben látható.

Tökéletesre hangolt szenvedély.

Egy Mercedes-AMG-vel is A-ból B-be jut, de egészen egyedi módon: a vezetés már maga az örömfaktor és minden kanyarvétel egy csábítás.

Aktívan és tudatosan vezet, a menetdinamika ugyanis egyénisége kifejeződése. Mercedes-AMG-je minden pillanatban elősegíti ezt, az innovatív AMG futómű-technológiák ugyanis egyensúlyt teremtenek a dinamika és a kontroll között, és így a legfőbb célt szolgálják: azt az érzést, hogy minden kanyart biztosan uralni fog.

A képen egy csarnok és egy Mercedes-AMG GT R Coupé fényszórója.
Megtekintés újra

Megszólaltatjuk az adrenalint.

Megnyomja az indítógombot, és már érzi is ereiben a lelkesedést. Félreérthetetlenül. Erővel. A kipufogórendszer erőteljes és érces hangja minden Mercedes-AMG félreismerhetetlen márkajele.

Minden modell sajátos hangzással rendelkezik, amit vezetés közben, a választható menetprogramokhoz pontosan igazodva teljesül ki, más-más árnyalattal. Különböző menethelyzetekben odaillő hangzáskarakter hallható, egy szimfónia, amely a nagy teljesítményű gépkocsik szerelmeseinek íródott.

A képen egy Mercedes-AMG GT Roadster elölnézetben, oldalsó szögből látható

Az AMG-teljesítmény már a formavilágról felismerhető.

Ha egy Mercedes-AMG-vel találkozunk az úton, a mozgásba hozott érzelmeket látjuk. Vezetője a teljesítmény szerelmese. A domináns és mással összetéveszthetetlen formanyelv már első ránézésre megmutatja,

hogy minden Mercedes-AMG a kompromisszumok nélküli teljesítmény megtestesítője. Az AMG-specifikus hűtőrács és a nagyméretű légbeömlők egyedülálló arcélt adnak minden Mercedes-AMG gépkocsinak. A markáns oldalsó küszöbborítások, a diffúzor, a modelltől változó hátsó légterelő és az akár négy kipufogóvég jól láthatóvá teszi az autósportgéneket.

Mercedes-AMG GT Roadster: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 12,9 l/100 km; CO2-kibocsátás, kombinált: 296 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
Mercedes-AMG GT C Roadster: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 13,0 l/100 km; CO2-kibocsátás, kombinált: 298 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
Mercedes-AMG GT Coupé: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 13,0 l/100 km; CO2-kibocsátás, kombinált: 297 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
Mercedes-AMG GT C Coupé: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 13,0 l/100 km; CO2-kibocsátás, kombinált: 298 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
Mercedes-AMG GT R Coupé: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 13,1 l/100 km; CO2-kibocsátás, kombinált: 299 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
Mercedes-AMG GT 53 4MATIC+: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 9,1 - 8,8 l/100 km; CO2-kibocsátás, kombinált: 209 - 202 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek)<p>Az értékek a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletének XXI. mellékletében meghatározott WLTP mérési módszer alapján kerültek meghatározásra. Az üzemanyag-fogyasztási értékek kiszámítása ezen értékek alapján történt. Az áramfogyasztás meghatározása a 683/2008/EK rendelet alapján történt. Az adatok nem egy adott gépjárműre vonatkoznak, és nem képezik ajánlat részét, hanem kizárólag a különböző gépjárműtípusok egymással való összehasonlítására szolgálnak. Az értékek a kiválasztott extrafelszereltségek függvényében változnak.</p>

AMG technológia és innováció


Driving Performance Affalterbachból.

Az AMG és az autósport elválaszthatatlanok egymástól. A csúcsteljesítményekre, a precizitásra és a hatékonyságra törekvés az AMG egyik vezérgondolata, ezért minden egyes Mercedes-AMG gépkocsi a kivételes teljesítmény, a varázslatos vezetési élmény és a legapróbb részletekben is megnyilvánuló minőség ígérete.

AMG technológia és innováció


Driving Performance Affalterbachból.

Az AMG és az autósport elválaszthatatlanok egymástól. A csúcsteljesítményekre, a precizitásra és a hatékonyságra törekvés az AMG egyik vezérgondolata, ezért minden egyes Mercedes-AMG gépkocsi a kivételes teljesítmény, a varázslatos vezetési élmény és a legapróbb részletekben is megnyilvánuló minőség ígérete.

  A Mercedes-AMG tipikus V8-as motorja

  A képen egy Mercedes-AMG AMG 4,0 literes V8-as biturbó motor.

  Minden egyes Mercedes-AMG modell szíve a motor, például a 4,0 literes V8-as biturbó motor több teljesítményfokozatban, 350 kW<p>A névleges teljesítményre és a névleges forgatónyomatékra vonatkozó adatok meghatározása az (EK) 715/2007 sz. rendelet jelenleg érvényes kiadása szerint történt.</p> (476 LE) és 470 kW<p>A névleges teljesítményre és a névleges forgatónyomatékra vonatkozó adatok meghatározása az (EK) 715/2007 sz. rendelet jelenleg érvényes kiadása szerint történt.</p> (639 LE) között. Fő jellemzőik a spontán reagálási képesség, a lehengerlő erőkifejtés, az autóversenyzés szintjére emelt teljesítményadatok, a kiemelkedő hatékonyság, valamint a márkaspecifikus V8-as motorhang.

  AMG sebességváltó

  A képen az AMG SPEEDSHIFT DCT 7G.

  Az AMG SPEEDSHIFT sebességváltó remekül segíti a különösen dinamikus vezetési stílust, és igazi autósportos hangulatot biztosít minden úthoz. Sportosan gyors fokozatváltások vagy alig érezhető kapcsolási folyamatok a menetmódtól függően: a kilenc fokozatnak köszönhetően a motor túlnyomórészt az optimális fordulatszám-tartományban dolgozik.

  AMG fékek

  A kép az AMG nagy teljesítményű kompozit fékberendezést illusztrálja.

  A nagyméretű féktárcsákkal ellátott AMG nagy teljesítményű kompozit fékberendezés kitűnő lassulási értékeket és pontos adagolhatóságot biztosít. Fő jellemzői a rövid fékutak, a pontos reagálóképesség és nem utolsósorban a kiváló stabilitás és hosszú élettartam, rendkívül igénybevétel esetén is.

  AMG Track Pace

  A képen az AMG Track Pace látható a Média Kijelzőn.

  Közvetlenül gépkocsija infotainment-rendszerének segítségével felveheti körét a versenypályán. A teljesen digitális kombinált műszeregységen megjelenítheti az időkülönbségeket, head-up kijelzőjén láthatja választott referenciakör fékezési pontjait, és a hangrendszer akusztikus jelei, illetve az Ambiente megvilágítás vizuális effektjei alapján tájékozódhat aktuális teljesítményéről. Okostelefonját is használhatja azonban egy versenyvideó felvételéhez, valamint az adatok átviteléhez, hogy összehasonlíthassa egymással a megtett köröket.

  Project ONE

  A képen egy Mercedes-AMG Project ONE elölnézetben.

  A Mercedes-AMG Project ONE, egy kétüléses szupersport bemutatóautó, a versenypályákról a közutakra viszi a legmodernebb Forma-1-es hibrid technológiákat. A Plug-in Hybrid hajtás egy 1,6 literes V6-os hibrid benzinmotorból és négy elektromotorból álló intelligensen összekapcsolt egységet tartalmaz, amely 736 kW<p>A névleges teljesítményre és a névleges forgatónyomatékra vonatkozó adatok meghatározása az (EK) 715/2007 sz. rendelet jelenleg érvényes kiadása szerint történt.</p> (1000 LE) feletti teljesítményre képes.

  One Man, One Engine


  Kiváló minőségű manufaktúramunka egy kézből.

  4 és 8 hengeres motorjainkat a hagyományos „One Man, One Engine“ filozófia szerint kézzel készítjük. Egy szerelő különállóan egy hajtóművet szerel össze, és a forgattyús tengelynek a motorblokkba történő beszerelésétől kezdve a vezérműtengelyek beépítésén át a kábelezésig és a motorolajjal való feltöltésig teljes felelősséget vállal a motorért – amint azt az AMG motortáblán látható aláírása is jól mutatja.

  One Man, One Engine


  Kiváló minőségű manufaktúramunka egy kézből.

  4 és 8 hengeres motorjainkat a hagyományos „One Man, One Engine“ filozófia szerint kézzel készítjük. Egy szerelő különállóan egy hajtóművet szerel össze, és a forgattyús tengelynek a motorblokkba történő beszerelésétől kezdve a vezérműtengelyek beépítésén át a kábelezésig és a motorolajjal való feltöltésig teljes felelősséget vállal a motorért – amint azt az AMG motortáblán látható aláírása is jól mutatja.

  A képen a Mercedes-AMG egyik gyártócsarnoka látható.

  AMG - Visszatekintés a múltra


  A teljesítmény szenvedélyéből született.

  1967-ben egy páratlan vállalkozás indult útnak, amely az autósport szenvedélyéből született. A három betű mögött három személy áll: A mint Aufrecht, M mint Melcher és G mint Großaspach: ők jelentik a kiindulási pontját annak a fantasztikusan gyors fejlődésnek, amelynek során egy kétfős műhelyből világmárka született a Mercedes-Benz vállalattal együttműködve.

  AMG - Visszatekintés a múltra


  A teljesítmény szenvedélyéből született.

  1967-ben egy páratlan vállalkozás indult útnak, amely az autósport szenvedélyéből született. A három betű mögött három személy áll: A mint Aufrecht, M mint Melcher és G mint Großaspach: ők jelentik a kiindulási pontját annak a fantasztikusan gyors fejlődésnek, amelynek során egy kétfős műhelyből világmárka született a Mercedes-Benz vállalattal együttműködve.

  Alapítók

  Két férfi, akik szenvedélyesen rajongtak az autósportért és a technikáért: Hans Werner Aufrecht és Erhard Melcher.

  A képen a Mercedes-AMG két alapítója látható.
  A képen több AMG gépkocsi, amely mérföldkövet jelentett a cég történetében

  Autósport

  Szenzáció: az AMG Mercedes 300 SEL 6.8 osztálygyőzelme a Spában 1971-ben rendezett 24 órás versenyen.

  Technika

  Kezdetektől azt tervezték, hogy olyan gépkocsikat alkotnak, amelyek az autósportból átvett műszaki megoldásokkal a közutakon futnak.

  A képen egy AMG modell felépítése.
  A képen egy épület AMG-felirattal.

  Affalterbach

  Napjainkban a Mercedes-AMG GmbH fő telephelyén, Affalterbachban mintegy 2000 munkatárs dolgozik.

  Performance gépkocsik


  Teljesítményorientáltság, markáns formanyelv, exkluzív felszereltség és mindennapi használhatóság.

  A legerősebb sorozatgyártású négyhengeresektől a rendkívüli menetdinamikára képes hathengereseken keresztül a szenvedélyesen teljesítményorientált V8-asokig. Ismerje meg a Mercedes-AMG gépkocsik rendkívül sokszínű választékát, valamint a Driving Performance magával ragadó élményét!

  Performance gépkocsik


  Teljesítményorientáltság, markáns formanyelv, exkluzív felszereltség és mindennapi használhatóság.

  A legerősebb sorozatgyártású négyhengeresektől a rendkívüli menetdinamikára képes hathengereseken keresztül a szenvedélyesen teljesítményorientált V8-asokig. Ismerje meg a Mercedes-AMG gépkocsik rendkívül sokszínű választékát, valamint a Driving Performance magával ragadó élményét!

   Limuzinok

   Mercedes-AMG A-osztály limuzin

   A képen a Mercedes-AMG A-osztály oldalról látható.

   E-osztály limuzin

   A képen a Mercedes-AMG E-osztály limuzin hátulnézete oldalirányból látható.

   Coupék

   Mercedes-AMG C-osztály Coupé

   A képen a Mercedes-AMG C-osztály Coupé.

   Mercedes-AMG E-osztály Coupé

   A képen a Mercedes-AMG E-osztály Coupé látható.

   Mercedes-AMG CLA Coupé

   A képen a Mercedes-AMG CLA Coupé elölnézetben oldalsó szögből látható.

   Mercedes-AMG CLS Coupé

   A képen a Mercedes-AMG CLS elölnézetben látható.

   Mercedes-AMG GT 4 ajtós Coupé

   A képen a Mercedes-AMG GT 4 ajtós Coupé elölnézetben oldalsó szögből látható.

   SUV-k

   Mercedes-AMG GLA SUV

   A képen egy Mercedes-AMG GLA látható.

   Mercedes-AMG GLB SUV

   A képen a Mercedes-AMG GLB hátulnézete oldalirányból látható.

   Mercedes-AMG GLC Coupé

   A képen a Mercedes-AMG GLC Coupé.

   Mercedes-AMG GLC SUV

   A képen a Mercedes-AMG GLC hátulról, oldalirányból.

   Mercedes-AMG GLE Coupé

   A képen a Mercedes-AMG GLE Coupé látható.

   Mercedes-AMG GLE SUV

   A képen a Mercedes-AMG GLE elölnézetben oldalsó szögből látható.

   Mercedes-AMG GLS SUV

   A képen egy Mercedes-AMG GLS látható.

   Mercedes-AMG G-osztály

   A képen a Mercedes-AMG G-osztály oldalról látható.

   T-modellek/kombik

   Mercedes-AMG E-osztály T-modell

   A képen a Mercedes-AMG E-osztály T-modell látható.

   Mercedes-AMG CLA Shooting Brake

   A képen a Mercedes-AMG CLA Shooting Brake.

   Cabrioletek és Roadsterek

   Mercedes-AMG C-osztály Cabriolet

   A képen a Mercedes-AMG C-osztály Cabriolet.

   Mercedes-AMG E-osztály Cabriolet

   A képen a Mercedes-AMG E-osztály Cabriolet.

   Kompakt autó

   Mercedes-AMG A-osztály kompakt limuzin

   A képen a Mercedes-AMG A-osztály.

   Mercedes-AMG A 35 4MATIC limuzin: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 7,4 - 7,2 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 171 - 165 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ limuzin: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 8,8 - 8,5 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 200 - 194 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 9,7 - 9,5 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 222 - 217 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ Coupé: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 8,9 - 8,6 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 204 - 198 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Coupé: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 7,4 - 7,2 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 170 - 165 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 9,0 - 8,7 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 206 - 199 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG GT C Coupé: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 13 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 298 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG GT 43: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 8,5 - 8,3 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 194 - 189 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG GLA 35 4MATIC: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 7,9 - 7,7 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 181 - 176 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 8,2 - 7,9 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 187 - 181 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 10,5 - 10,2 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 240 - 232 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 10,6 - 10,2 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 242 - 234 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 9,6 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 219 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 9,6 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 220 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 11,9 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 273 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG G 63: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 14,4 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 330 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ T-modell: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 9,0 - 8,7 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 207 - 200 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC Shooting Brake: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 7,7 - 7,5 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 177- 171 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG C 43 4MATIC Cabrio: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 10,0 - 9,8 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 230 - 224 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ Cabrio: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 9,2 - 8,8 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 210 - 201 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG GT Roadster: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 12,9 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 296 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek);
   Mercedes-AMG A 35 4MATIC: üzemanyag-fogyasztás, kombinált: 7,6 - 7,4 l/100 km, CO2-kibocsátás, kombinált: 175 - 170 g/km (WLTP korrigált NEDC értékek)<p>Az értékek a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletének XXI. mellékletében meghatározott WLTP mérési módszer alapján kerültek meghatározásra. Az üzemanyag-fogyasztási értékek kiszámítása ezen értékek alapján történt. Az áramfogyasztás meghatározása a 683/2008/EK rendelet alapján történt. Az adatok nem egy adott gépjárműre vonatkoznak, és nem képezik ajánlat részét, hanem kizárólag a különböző gépjárműtípusok egymással való összehasonlítására szolgálnak. Az értékek a kiválasztott extrafelszereltségek függvényében változnak.</p>