Design.

Megteremtjük a jövő autózásának formanyelvét.

Design Insight


Design Insight.

Design Insight


Design Insight.

 • Filozófia

  Mercedes-Benz designfilozófia.

  A Mercedes-Benz designfilozófia a hagyomány és a modernitás között bontakozik ki.
  Gorden Wagener a Mercedes-Benz Group AG Design területének vezetője.

  Mercedes-Benz designfilozófia.

  A designnal, amely jelentősen hozzájárul a márkakép alakításához a nyilvánosságban, a gépkocsi különlegessé válik. A Mercedes-Benz designrészlegének formatervezői a hagyományos és a modern feszültségterében már ma a jövő autóin dolgoznak.

  A designerek számára alapvető fontosságú a mindenre kiterjedő formaalkotás igénye, hiszen a Mercedes-Benz Group AG termékeinek és márkáinak tökéletes megjelenéssel kell fellépniük. Ezért a Gorden Wagener, a Mercedes-Benz designfőnöke vezette, világszerte tevékenykedő csapat tervezi a vállalat összes márkáját és termékét az autóktól kezdve egészen a konszernmárkák teljesen átfogó Corporate Design-jáig. A formatervezők ennek alapján minden olyan érintkezési ponttal foglalkoznak, ahol az ügyfél találkozhat a vállalattal, de egyúttal gondjuk van a márkához kapcsolódó összélmény kialakítására is.

 • A design megalkotásának folyamata

  A Mercedes-Benz Design munkafolyamata.

  A design folyamata egy vázlattal kezdődik, amelyben az újdonságok keresésének izgalma és a részletek iránti szeretet fejeződik ki.

  A Mercedes-Benz Design munkafolyamata.

  Egy formatervező munkájára az innovációk és a részletek szeretete jellemző. Az első ötletektől a modell jóváhagyásáig évek telhetnek el, és eközben a designerek együttesen lépésről lépésre megalkotják a végleges gépkocsit. Egymással kezdetben még versenyző tervekből formálódik ki a csapatban egy Mercedes-Benz következő generációja.

  A designfolyamat a fejlesztési folyamat (Mercedes-Benz Development System) állandó alkotóeleme. A formatervezők szorosan együttműködnek a kutatási, fejlesztési és gyártási részlegekkel, egyeztetik velük a járművek méreteit, az anyagkoncepciókat és a gyártási eljárásokat, és így az előállíthatóság szempontját is biztosítják.

 • Designkódex

  Az érzéki tisztaság definíciója.

  A Mercedes-Benz designkódexe minden modell számára lehetővé teszi az „érzéki tisztaság” saját értelmezését.

  Az érzéki tisztaság definíciója.

  A Mercedes-Benz designkódexe.

  A Mercedes-Benz designkódexe.

  A Mercedes‐Benz formatervezői az érzéki tisztaság designfilozófiáját mint a modern luxus kifejeződését állítják munkájuk középpontjába. Az érzéki tisztaság fogalmát a designkódexszel határozzák meg. Ez hat irányelven alapul, amelyeket az egyes modelleknél megfelelően értelmeznek, hogy minden gépkocsi önálló egyéniség lehessen, ugyanakkor mindig felismerhető legyen mint Mercedes‐Benz.

Advanced Design Studio-k


Advanced Design Studio-k.

Párbeszéd a jövővel.

Advanced Design Studio-k


Advanced Design Studio-k.

Párbeszéd a jövővel.

Az Advanced Design Studio-k formatervezői a jövő személy- és haszongépjárműveit képzelik el.

A Mercedes-Benz Design területének formatervezői napról napra terveznek autókat, de ezek csak évekkel később kerülnek az utakra és vonják magukra a figyelmet. Az öt Mercedes-Benz Advanced Design Studio még messzebb szárnyal a jövőbe, munkatársaik ugyanis egy vagy több évtizeddel előre gondolkodnak. Munkájuk során nem szorítkoznak egyedül a hazai piacra, hanem más kontinensekről és idegen kultúrákból is merítenek új inspirációkat.

Az agyagmodellek megfoghatóvá teszik az Advanced Design Studio-k vizionárius terveit.

Feladatuk, hogy globálisan gondolkodjanak a jövőről, ápolják a kulturális impulzusok cseréjét és trendkutatást folytassanak. Ennek megfelelően a Mercedes-Benz öt Advanced Design Studio-ja közül négy külföldön lelt otthonra. Tevékenységük nem abból áll, hogy megpróbálják követni az aktuális divatot, hanem olyan hosszú távú trendek felderítése a céljuk, amelyek évtizedekre átívelően erősíthetik a Mercedes-Benz márka értékét, és olyan ötletek után kutatnak, amelyek teljesítik a műszaki megoldásokkal, a teljesítménnyel, a kényelemmel és a biztonsággal kapcsolatos legmagasabb szintű igényeket. Az Advanced Design Studio-k kreatív terek, ahol a formatervezők szabadjára engedhetik ötleteiket anélkül, hogy azonnal a sorozatgyártásra kellene gondolniuk.

Advanced Design Studio-k – központok


Advanced Design Studio-k – központok

Advanced Design Studio-k – központok


Advanced Design Studio-k – központok

 • Carlsbad

  Advanced Exterior Design Studio Carlsbad.

  A kaliforniai Carlsbadban látványautók, koncepcióautók és mobilitási koncepciók külső megjelenését tervezik meg.

  Advanced Exterior Design Studio Carlsbad.

  Az Advanced Design Studio-k kreatív terek, ahol a formatervezők szabadjára engedhetik ötleteiket anélkül, hogy azonnal a sorozatgyártásra kellene gondolniuk. A kaliforniai Carlsbadban dolgozó formatervezők látványautók, koncepcióautók és mobilitási koncepciók külső megjelenését tervezik a közeli és a távoli jövő számára. Munkájukat a tipikus kaliforniai életérzés, de Hollywood közelsége is befolyásolja. Így aztán a kreativitásnak egy egészen különleges formája bontakozik ki Carlsbadban, amely a Mercedes-Benz szériakivitelű autóinak designján is rajta hagyja a nyomát, és új perspektívákat nyit meg.

  A carlsbadi Advanced Exterieur Design Studio közvetíti az impulzusokat az amerikai autózás világából.

  A Studio egyik további feladata a trendek felismerése és az impulzusok közvetítése az amerikai autózás világából, mivel ez részben különbözik az európaitól.

  A Mercedes-Benz érzéki tisztaságra fókuszáló designfilozófiáját azonban minden projektben fel lehet fedezni. Ennek érdekében a carlsbadi Studio szorosan együttműködik a többi Advanced Design Studio-val.

 • Como

  Advanced Interior Design Studio Como.

  A comói Advanced Interior Design Studio egy elegáns olasz villában kapott helyet.

  Advanced Interior Design Studio Como.

  A comói Studio formatervezői a távoli jövő belsőtér-koncepcióin dolgoznak, és munkájukban mindenekelőtt a Color & Trim elv játszik központi szerepet.

  A Studiónak helyet adó, a Como, Milánó és Torinó alkotta háromszögben található, 1750 körül épült villa mennyezetfreskói, hosszú folyosói, valamint különböző terrakotta- és fapadlói rendkívül inspiráló környezetet teremtenek a designerek számára. Ebben a régióban otthon van a bútor- és a divatipar, és ezek érezhető közelsége hatással van a formatervezők mindennapi munkájára.

  A Comóban dolgozó designereket a hagyományos kézi munka inspirálja a jövőbe mutató utastér-kialakítások megalkotásakor.

  A hagyományos kézműves munkának itt nagy a megbecsültsége, így ez igazán ideális környezetnek számít az Advanced Interieur Design Studio számára. Comói kreatív szakembereink nagyon nyitottak a régióból érkező hatásokra, és ezeket az inspirációkat új enteriőrökben keltik életre. Az új színek és anyagok új impulzusokat keltenek és mindig újabb variációkat tesznek lehetővé. Az újabb és újabb részletek kidolgozása mellett az utastér formái az érzéki tisztaság designfilozófiája alapján folyamatosan továbbfejlődnek.

 • Peking

  Advanced Design Studio Peking.

  A pekingi Advanced Design Studio a Mercedes-Benz designközpontja Ázsiában.
  A pekingi Advanced Design Studio legfőképpen az új mobilitási koncepciókkal foglalkozik.

  Advanced Design Studio Peking.

  A pekingi Advanced Design Studio, vállalatunk új designközpontja Ázsiában, az R&D terület helyi motorja. Fő feladata az, hogy még intenzívebb Mercedes-Benz márkaélményt kínáljon a kínai ügyfeleknek. A designirányzatok, valamint a kulturális és mobilitási trendek rezdüléseit és változásait észlelő „szeizmográfként” ez a Studio elválaszthatatlan a Mercedes-Benz globális designhálózatától. A Kínából kapott kreatív inspiráció gazdagabbá teszi a Mercedes-Benz Designt. A feladatok az Advanced Design koncepcióautóktól különböző kooperációs projekteken keresztül a más designstúdiókkal folytatott versenyig és a gyártásra kerülő gépkocsik kialakításáig terjednek.

 • Sindelfingen

  Advanced Design Studio Sindelfingen.

  A Sindelfingenben működő Advanced Design Center a Mercedes-Benz Design központja.
  A sindelfingeni Advanced Design Studio-ban születnek a döntések arról, hogy milyen formanyelvet beszéljen a márka 20 vagy 30 év múlva.

  Advanced Design Studio Sindelfingen.

  A Sindelfingenben működő Advanced Design Center a Mercedes-Benz Design agytrösztje. A szépség akkor nyer mélyebb értelmet, ha valami jövőbelire utal. A Sindelfingenben tevékenykedő formatervezők ennek szellemében dolgoznak napról napra a jövő autóportfólióján. Személyes és kulturális inspirációikat, ötleteiknek szabad utat engedve, a jövőbeli mobilitás víziójára fordítják át: látvány- és kutatási célra fejlesztett autókon, továbbá termékekre és a designra vonatkozó javaslatok kidolgozásán munkálkodnak. Itt születnek a döntések arról, hogy milyen formanyelvet beszéljen a márka 20 vagy 30 év múlva.

 • Sunnyvale

  Advanced UX Design Studio Sunnyvale.

  A sunnyvale-i Advanced UX Design Studio a Szilícium-völgyben, a napfényes Kaliforniában található.

  Advanced UX Design Studio Sunnyvale.

  A Sunnyvale-ben működő Mercedes-Benz Advanced Design Center a Mercedes-Benz Research & Development North America, Inc. része. Ez a telephely ideális a legkülönbözőbb szakirányokból érkező szakértők szoros együttműködésére. Az itteni munka nemcsak abból profitál, hogy a közelben találhatók a világ vezető felsőoktatási intézményei közé tartozó egyetemek Stanfordban vagy Berkeleyben. A számos itt tevékenykedő high-tech vállalattal is élénk kapcsolat alakult ki, és a munkatársi csapatok kölcsönösen inspirálódnak, vagy trendeket osztanak meg egymással, és nem egy ötletük felbukkan napjaink látvány- és szériakivitelű autóiban.

  A Szilícium-völgyben tevékenykedő különböző szakágakkal való információcsere hatással van a jövőbeli kezelési koncepciókra.

  A Sunnyvale-ben működő Advanced Design Studio szakértői a digitális Automotive User Experiences designjára és speciálisan a jövőbeli Mercedes-Benz gépkocsik, koncepció- és kísérleti célú autók kezelésével kapcsolatos interakciókra, továbbá egyéb digitális alkalmazásokra összpontosítanak. A formatervezők a mérnökökkel együtt innovatív tartalmakat, koncepciókat, designterveket és prototípusokat hoznak létre a jövő autóival kapcsolatos minden területen. A teamek ezenfelül stratégiákat dolgoznak ki és alkalmaznak a szociális, kulturális és technológiai trendek figyelembevételével.

Mercedes-AMG GT Concept


Rendkívüli markáns arcél: A Mercedes-AMG GT Concept designja.

Az AMG Future Performance sportautómárka hibrid látványautóval lép fel.

Mercedes-AMG GT Concept


Rendkívüli markáns arcél: A Mercedes-AMG GT Concept designja.

Az AMG Future Performance sportautómárka hibrid látványautóval lép fel.

Négyajtós sportautó Affalterbachból.

A Mercedes-AMG GT Concept oldalnézetből, fekete háttér előtt.

Négyajtós sportautó Affalterbachból.

A Mercedes-AMG GT Concept látványautóval a sportautó- és teljesítménymárka sejteti a jövőre vonatkozóan, hogy milyen alternatív hajtáskoncepciókat képzel el az AMG. Nincs kétség, az Affalterbachban alkotott négyajtós sportautó biztosan folytatja az AMG GT sikertörténetét.