Plug-in hybridek

a Mercedes-Benztől.

Újszerű dinamika, gazdaságosság és hatótávolság minden gépkocsiszegmensben.

GLC SUV - Plugin Hybrid

Több Választási lehetőség több Plugin-in Hybrid közül?

Keresse és konfigurálja az Önnek a megfelelő modellt

Keresse és konfigurálja az Önnek a megfelelő modellt

Plug-in hybrid gépkocsi jellemzők


Miért érdemes egy Plug-in hybrid gépkocsi mellett döntenie?

Plug-in hybrid gépkocsi jellemzők


Miért érdemes egy Plug-in hybrid gépkocsi mellett döntenie?

Gazdaságosság és fogyasztás


Nagyobb hatótávolság. Nagyobb teljesítmény. Kisebb fogyasztás.

Gazdaságosság és fogyasztás


Nagyobb hatótávolság. Nagyobb teljesítmény. Kisebb fogyasztás.

  Rendkívüli rugalmasság az elektromotor és a belső égésű motor párosának köszönhetően.

  A képen a Mercedes-Benz GLA elölnézetben látható.

  A Plug-In hybrid modellek egyik fő erénye a sokoldalúság. Szinte zajmentes és helyi károsanyag-kibocsátás nélküli elektromos autózást tesznek lehetővé a városban, ugyanakkor a hosszabb utakra biztosítják a belső égésű motor adta függetlenséget.

  Helyi károsanyag-kibocsátás nélküli közlekedés.

  A képen a Mercedes-Benz CLA Coupé ferde szögben felülről látható.

  A Plug-in hybridek fontos mérföldkövek a károsanyagkibocsátás-mentes közlekedés felé vezető úton. A Mercedes-Benz következetesen úgy fejleszti Plug-In hybrid modelljeit, hogy azok minél nagyobb elektromos hatótávolságot érhessenek el. Így mindegyik szegmensben gazdag kínálattal állhat elő a helyi károsanyag-kibocsátás nélküli mindennapi autózáshoz.

  Intelligens üzemeltetési stratégia rekuperációval.

  A képen a Mercedes-Benz B-osztály ferde szögben hátulról látható.

  Az intelligens, útvonalalapú üzemeltetési stratégia a legészszerűbben választja meg az útszakaszokat az elektromosan menetmódhoz. Ehhez egyebek mellett a navigációs adatokat, a domborzati viszonyokat, a sebességkorlátozásokat és az útvonal közlekedési feltételeit veszi figyelembe. Az ECO asszisztens segít a vezetőnek energiát megtakarítani.

  Kisebb fogyasztás a célzottan tervezett töltésnek köszönhetően.

  A képen a Mercedes-Benz A-osztály oldalnézetben látható.

  Az új Mercedes-Benz Plug-in hybrid modellek elektromos hatótávolsága olyan nagy, hogy a városban túlnyomórészt az elektromos hajtással közlekedhetnek, így fogyasztási értékeik csökkennek. Minél gyakrabban töltik a gépkocsit, és minél többször használják tudatosan az intelligens üzemeltetési stratégiát a rekuperációval, annál nagyobb lesz az elektromos autózás részaránya, amivel mérsékelhető a fogyasztás.

  Plug-in hybrid dízel.

  A közeli felvételen a Mercedes-Benz GLE 350 de típusjele látható.

  A legmodernebb dízeltechnika összekapcsolódik a legújabb generációs hibrid hajtással. A helyi károsanyag-kibocsátás nélkül mobilitás egyúttal nagyszerű vezetési élményt ígér, amelyet a kiemelkedő hatékonyság, a remek menetkomfort, valamint a dízelmotor nagy hatótávolsága egészít ki. Ráadásul a fedélzeti töltővel megduplázódik a töltőteljesítmény.

  GLE 350 de 4MATIC: üzemanyag-fogyasztás, súlyozott 1,3 - 1,1 l/100 km, CO2-kibocsátás, súlyozott 34 - 29 g/km, áramfogyasztás, súlyozott 28,7 - 25,4 kWh/100 km<p>Az értékek a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletének XXI. mellékletében meghatározott WLTP mérési módszer alapján kerültek meghatározásra. Az üzemanyag-fogyasztási értékek kiszámítása ezen értékek alapján történt. Az áramfogyasztás meghatározása a 683/2008/EK rendelet alapján történt. Az adatok nem egy adott gépjárműre vonatkoznak, és nem képezik ajánlat részét, hanem kizárólag a különböző gépjárműtípusok egymással való összehasonlítására szolgálnak. Az értékek a kiválasztott extrafelszereltségek függvényében változnak.</p>

  Kényelmes menetdinamika


  Új tapasztalatokra tehet szert: emóció és intelligencia.

  Kényelmes menetdinamika


  Új tapasztalatokra tehet szert: emóció és intelligencia.

   A dinamikus autózás élménye.

   A képen a Mercedes-Benz GLE SUV ferde szögben elölről.

   Fedezze fel az elektromos autózás élményét a gépkocsi közvetlen reagálóképességével és az első fordulattól rendelkezésre álló maximális forgatónyomatékkal! Hamar meg fogja szeretni ezt az újfajta dinamikát, és aztán már nem szívesen mondana le róla. Már csak azért sem, mert gyorsításkor egyszerre fogja érezni a gépkocsi két „szívének” erejét.

   A megszokott megbízhatóság.

   A képen a Mercedes-Benz A-osztály ferde szögben elölről látható.

   Plug-in hybridjeink hajtása két világ, a belső égésű és az elektromos motor legelőnyösebb jellemzőit egyesíti magában. A műszaki megoldások intelligens összjátékának és a Mercedes-Benzre jellemző biztonsági szintnek köszönhetően valamennyi gépkocsi megfelel mottónknak: Csak a legjobbat adjuk.

   Zaj nélküli elektromos autózás.

   A képen a Mercedes-Benz A-osztály limuzin ferde szögben hátulról látható.

   Újszerű vezetési élményben lehet része: spontán, intenzív gyorsítás és szinte zajmentes közlekedés. A tisztán elektromos autózásnak köszönhetően motorbrummogás nélkül kezdheti a napjait.

   Alkalmazással irányítható előklimatizálás szériafelszereltségként.

   A képen az alkalmazással irányítható előklimatizálás megjelenítése látható.

   Már beszálláskor kellemes klímát szeretne az autójában? Ehhez a Mercedes me-n keresztül vagy a fejegységen előzetesen beállíthatja az időt és a hőmérsékletet a belső tér, valamint a felszereltségtől függően az ülések számára. Ha egyidejűleg tölt is, az akkumulátorteljesítmény megmarad az út kezdetére.

   Kevesebb fékezési beavatkozás az intelligens rekuperációnak köszönhetően.

   A képen a Mercedes-Benz GLE Média Kijelzőjén az energiaáramlás megjelenítése látható.

   Minden egyes fékezéssel elektromos hatótávolságot nyer. Tolóüzemmódban vagy fékezésnél a mozgási energia elektromos energiává alakul át, és ezt a jármű felhasználja az akkumulátor töltéséhez (rekuperáció). Az intelligens üzemeltetési stratégia a rekuperáció megnövelésével segíti a gépkocsi lassulását az olyan közlekedési helyzetekben, amikor fékezés szükséges.

   Hatótávolság és töltés


   Sok út vezet az áramhoz − töltési lehetőségek.

   Hatótávolság és töltés


   Sok út vezet az áramhoz − töltési lehetőségek.

    Az összes töltési lehetőség áttekintése

    A képen a Mercedes-Benz E-osztály ferde szögben elölről látható.

    A Plug-in hybrid gépkocsikat bármilyen háztartási csatlakozóaljzaton lehet tölteni. Gyorsabb alternatívát jelent a Mercedes-Benz wallbox. Így a gépkocsi a legrövidebb időn belül eléri a teljes elektromos hatótávolságot, útközben pedig a nyilvános töltőállomásokon „tankolhat“ áramot.

    Elektromos és hagyományos hatótávolság.

    A képen a Mercedes-Benz GLE digitális kombinált műszeregysége látható.

    Az elektromos és hagyományos hatótávolság optimális kombinációja a tervezett útvonalon alapuló üzemeltetési stratégiával érhető el. Ez a közlekedési szituációtól függően kiválasztja az elektromos vagy a hagyományos hajtást, így lehetővé teszi a legnagyobb hatékonyságot. Figyelembe veszi egyebek mellett a navigációs és közlekedési adatokat, valamint a sebesség-előírásokat az egész útvonalon.

    Mi befolyásolja a hatótávolságot?

    A képen a Mercedes-Benz A-osztály oldalnézetben látható.

    A belső égésű motor indításáig megtehető elektromos hatótávolság a vezetési stílustól, az útprofiltól és a környezeti tényezőktől függően változik. Mindemellett az előrelátó vezetés az Eco-Score-kijelzéssel, a radartámogatású rekuperáció és a „vitorlázás” funkció is szerepet kap, továbbá a mellékfogyasztók (például klímaberendezés) is befolyásolják a hatótávolságot.

    *A képen látható tartó nem része a Mercedes-Benz wallbox kiszállításkori felszereltségének.

    Töltés wallboxszal és a Mercedes me Charge segítségével.

    A képen a Mercedes-Benz wallbox.

    A Mercedes-Benz wallbox egy olyan töltőállomás, amely rendkívül gyors, biztonságos és kényelmes töltést tesz lehetővé az Ön otthonában. A Mercedes me Charge segítségével Európa-szerte hozzáférhet a például a bevásárlóközpontokban vagy autópályák pihenőhelyein található számos nyilvános töltőállomáshoz.

    Modellek áttekintése


    Minden jelenleg rendelkezésre álló Mercedes-Benz Plug-in hybrid.

    Modellek áttekintése


    Minden jelenleg rendelkezésre álló Mercedes-Benz Plug-in hybrid.

     Mercedes-Benz A-osztály limuzin

     A képen a Mercedes-Benz A-osztály limuzin látható.

     Erős és gazdaságos: a Plug-in hybrid technika egyesíti magában egy négyhengeres motor és az elektromos mobilitás előnyeit. Az A 250 e magas fokú üzemanyag-takarékosság mellett sportos menetteljesítményeket produkál 160 kW<p>A névleges teljesítményre és a névleges forgatónyomatékra vonatkozó adatok meghatározása az (EK) 715/2007 sz. rendelet jelenleg érvényes kiadása szerint történt.</p> (218 LE) rendszerteljesítménnyel, valamint 450 Nm<p>A névleges teljesítményre és a névleges forgatónyomatékra vonatkozó adatok meghatározása az (EK) 715/2007 sz. rendelet jelenleg érvényes kiadása szerint történt.</p> maximális forgatónyomatékkal.

      

     A-osztály 250 e limuzin: üzemanyag-fogyasztás, súlyozott 1,5 - 1,3 l/100 km, CO2-kibocsátás, súlyozott 35 - 31 g/km, áramfogyasztás, súlyozott 15,7 - 14,8 kWh/100 km<p>Az értékek a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletének XXI. mellékletében meghatározott WLTP mérési módszer alapján kerültek meghatározásra. Az üzemanyag-fogyasztási értékek kiszámítása ezen értékek alapján történt. Az áramfogyasztás meghatározása a 683/2008/EK rendelet alapján történt. Az adatok nem egy adott gépjárműre vonatkoznak, és nem képezik ajánlat részét, hanem kizárólag a különböző gépjárműtípusok egymással való összehasonlítására szolgálnak. Az értékek a kiválasztott extrafelszereltségek függvényében változnak.</p>

     Mercedes-Benz A-osztály kompakt limuzin

     A képen a Mercedes-Benz A-osztály kompakt limuzin látható.

     A Mercedes-Benz A-osztály jelenlegi generációja sok téren számít jövőbe mutatónak. Jól példázza ezt a harmadik generációs Plug-in Hybrid. Az A 250 e-nél az volt a fő szempontunk, hogy megadjuk az elektromos autózás élményét, és garantáljuk a gépkocsi jó használhatóságát a mindennapokban: ezt nagyon jól bizonyítja a 74 - 77 km-es (NEDC) elektromos hatótávolság.

      

     A-osztály 250 e kompakt limuzin: üzemanyag-fogyasztás, súlyozott 1,6 - 1,4 l/100 km, CO2-kibocsátás, súlyozott 36 - 32 g/km, áramfogyasztás, súlyozott 15,7 -14,8 kWh/100 km<p>Az értékek a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletének XXI. mellékletében meghatározott WLTP mérési módszer alapján kerültek meghatározásra. Az üzemanyag-fogyasztási értékek kiszámítása ezen értékek alapján történt. Az áramfogyasztás meghatározása a 683/2008/EK rendelet alapján történt. Az adatok nem egy adott gépjárműre vonatkoznak, és nem képezik ajánlat részét, hanem kizárólag a különböző gépjárműtípusok egymással való összehasonlítására szolgálnak. Az értékek a kiválasztott extrafelszereltségek függvényében változnak.</p>

      

     Mercedes-Benz B-osztály Sports Tourer

     A képen a Mercedes-Benz B-osztály Sports Tourer látható.

     A B 250 e, sportos kompakt családi autónk szintén használja a harmadik generációs Plug-in Hibrid technikát. 160 kW<p>A névleges teljesítményre és a névleges forgatónyomatékra vonatkozó adatok meghatározása az (EK) 715/2007 sz. rendelet jelenleg érvényes kiadása szerint történt.</p> (218 LE) rendszerteljesítményével és 450 Nm<p>A névleges teljesítményre és a névleges forgatónyomatékra vonatkozó adatok meghatározása az (EK) 715/2007 sz. rendelet jelenleg érvényes kiadása szerint történt.</p> rendszer-forgatónyomatékával nem kis vezetési élményhez juttatja a mindennapokban. 70 - 77 km (NEDC) elektromos hatótávolságával is mércét állít a szegmensében.

      

     B-osztály 250 e Sports Tourer: üzemanyag-fogyasztás, súlyozott 1,6 - 1,4 l/100 km, CO2-kibocsátás, súlyozott 36 - 32 g/km, áramfogyasztás, súlyozott 15,4 - 14,7 kWh/100 km<p>Az értékek a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletének XXI. mellékletében meghatározott WLTP mérési módszer alapján kerültek meghatározásra. Az üzemanyag-fogyasztási értékek kiszámítása ezen értékek alapján történt. Az áramfogyasztás meghatározása a 683/2008/EK rendelet alapján történt. Az adatok nem egy adott gépjárműre vonatkoznak, és nem képezik ajánlat részét, hanem kizárólag a különböző gépjárműtípusok egymással való összehasonlítására szolgálnak. Az értékek a kiválasztott extrafelszereltségek függvényében változnak.</p>

     Mercedes-Benz E-osztály limuzin

     A képen a Mercedes-Benz E-osztály limuzin látható.

     Az E-osztály Plug-in hybridjei elsősorban azoknak felelhetnek meg, akik sokat autóznak, és fontos számukra a kényelem a hosszú utakon. Emellett nagy vontatható tömeg áll a rendelkezésükre. A belvárosban a Plug-in hybrid technológia lehetővé teszi a károsanyag-kibocsátás nélküli közlekedést. Erre az E 300 de esetén 255kW<p>A névleges teljesítményre és a névleges forgatónyomatékra vonatkozó adatok meghatározása az (EK) 715/2007 sz. rendelet jelenleg érvényes kiadása szerint történt.</p> (306LE) rendszerteljesítmény, az E 300 e esetén pedig 235 kW<p>A névleges teljesítményre és a névleges forgatónyomatékra vonatkozó adatok meghatározása az (EK) 715/2007 sz. rendelet jelenleg érvényes kiadása szerint történt.</p> (320LE) áll készen.

      

     E-osztály 300 de limuzin: üzemanyag-fogyasztás, súlyozott 1,4 l/100 km, CO2-kibocsátás, súlyozott 38 g/km, áramfogyasztás, súlyozott 15,5 kWh/100 km;
     E-osztály 300 e limuzin: üzemanyag-fogyasztás, súlyozott 1,8 l/100 km, CO2-kibocsátás, súlyozott 41 g/km, áramfogyasztás, súlyozott 16,7 - 16,1 kWh/100 km<p>Az értékek a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletének XXI. mellékletében meghatározott WLTP mérési módszer alapján kerültek meghatározásra. Az üzemanyag-fogyasztási értékek kiszámítása ezen értékek alapján történt. Az áramfogyasztás meghatározása a 683/2008/EK rendelet alapján történt. Az adatok nem egy adott gépjárműre vonatkoznak, és nem képezik ajánlat részét, hanem kizárólag a különböző gépjárműtípusok egymással való összehasonlítására szolgálnak. Az értékek a kiválasztott extrafelszereltségek függvényében változnak.</p>

     Mercedes-Benz E-osztály T-modell

     A képen a Mercedes-Benz E-osztály T-modell látható.

     Az E 300 de T-modellként 225 kW<p>A névleges teljesítményre és a névleges forgatónyomatékra vonatkozó adatok meghatározása az (EK) 715/2007 sz. rendelet jelenleg érvényes kiadása szerint történt.</p> ( 306 LE) rendszerteljesítményével különösen takarékosnak és gazdaságosnak bizonyul, miközben kényelmes és tágas is. Így ideális partnere a hosszú utakon − emellett szól 1000 km feletti hatótávolsága is (az opcionális 60 literes üzemanyagtartály esetén).

      

     E-osztály 300 de T-modell: üzemanyag-fogyasztás, súlyozott 1,6 l/100 km, CO2-kibocsátás, súlyozott 42 g/km, áramfogyasztás, súlyozott 16,1 kWh/100 km;
     E-osztály 300 e T-modell: üzemanyag-fogyasztás, súlyozott 1,9 l/100 km, CO2- kibocsátás, súlyozott 44 g/km, áramfogyasztás, súlyozott 18,5 - 16,6 kWh/100 km<p>Az értékek a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletének XXI. mellékletében meghatározott WLTP mérési módszer alapján kerültek meghatározásra. Az üzemanyag-fogyasztási értékek kiszámítása ezen értékek alapján történt. Az áramfogyasztás meghatározása a 683/2008/EK rendelet alapján történt. Az adatok nem egy adott gépjárműre vonatkoznak, és nem képezik ajánlat részét, hanem kizárólag a különböző gépjárműtípusok egymással való összehasonlítására szolgálnak. Az értékek a kiválasztott extrafelszereltségek függvényében változnak.</p>

     Mercedes-Benz GLA

     A képen a Mercedes-Benz GLA oldalnézetben látható.

     Az új GLA, belépőként az SUV-modellcsaládba, a modern életstílus és formavilág, valamint a hétköznapi praktikusság és variálhatóság együttese. A harmadik generációs Plug-In hybrid hajtásával és 118+75 kW<p>A névleges teljesítményre és a névleges forgatónyomatékra vonatkozó adatok meghatározása az (EK) 715/2007 sz. rendelet jelenleg érvényes kiadása szerint történt.</p> (160+102 LE) rendszerteljesítménnyel a legjobb előfeltételeket teremti egy aktív és városi életstílushoz, helyi károsanyag-kibocsátás nélkül.  

      

     GLA 250 e: üzemanyag-fogyasztás, súlyozott 1,6 - 1,3 l/100 km, CO2-kibocsátás, súlyozott 37 - 30 g/km, áramfogyasztás, súlyozott 18 - 16 kWh/100 km<p>Az értékek a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletének XXI. mellékletében meghatározott WLTP mérési módszer alapján kerültek meghatározásra. Az üzemanyag-fogyasztási értékek kiszámítása ezen értékek alapján történt. Az áramfogyasztás meghatározása a 683/2008/EK rendelet alapján történt. Az adatok nem egy adott gépjárműre vonatkoznak, és nem képezik ajánlat részét, hanem kizárólag a különböző gépjárműtípusok egymással való összehasonlítására szolgálnak. Az értékek a kiválasztott extrafelszereltségek függvényében változnak.</p>

     Mercedes-Benz GLC SUV

     A képen a Mercedes-Benz GLC SUV látható.

     A GLC 300 e 4MATIC-ra, sokoldalúan alkalmazható prémium SUV-nkre a kényelem, a funkcionalitás és az agilitás jellemző. 235 kW<p>A névleges teljesítményre és a névleges forgatónyomatékra vonatkozó adatok meghatározása az (EK) 715/2007 sz. rendelet jelenleg érvényes kiadása szerint történt.</p> (320 LE) rendszerteljesítményével és 700 Nm<p>A névleges teljesítményre és a névleges forgatónyomatékra vonatkozó adatok meghatározása az (EK) 715/2007 sz. rendelet jelenleg érvényes kiadása szerint történt.</p> rendszer-forgatónyomatékával, valamint 46 - 49 km-es (NEDC) elektromos hatótávolságával jól teljesít, akár rövidebb, akár hosszabb utakon kell közlekednie.

      

     GLC 300 e 4MATIC: üzemanyag-fogyasztás, súlyozott 2,4 - 2,2 l/100 km, CO2-kibocsátás, súlyozott 56 - 50 g/km, áramfogyasztás, súlyozott 18,3 - 16,5 kWh/100 km<p>Az értékek a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletének XXI. mellékletében meghatározott WLTP mérési módszer alapján kerültek meghatározásra. Az üzemanyag-fogyasztási értékek kiszámítása ezen értékek alapján történt. Az áramfogyasztás meghatározása a 683/2008/EK rendelet alapján történt. Az adatok nem egy adott gépjárműre vonatkoznak, és nem képezik ajánlat részét, hanem kizárólag a különböző gépjárműtípusok egymással való összehasonlítására szolgálnak. Az értékek a kiválasztott extrafelszereltségek függvényében változnak.</p>

     Mercedes-Benz GLC Coupé

     A képen a Mercedes-Benz GLC Coupé látható.

     A GLC 300 e 4MATIC Coupé − mint Sport Utility Coupé a GLC SUV-hez − szintén sokoldalúan használható, de az SUV- és coupédesign markáns kombinációjának köszönhetően sportos hatású. Azonos rendszerteljesítményével és 46 - 50 km-es elektromos hatótávolságával (NEDC) minden felhasználási célnak megfelel.

      

     GLC 300 e 4MATIC Coupé: üzemanyag-fogyasztás, súlyozott 2,5 - 2,2 l/100 km, CO2-kibocsátás, súlyozott 57 - 49 g/km, áramfogyasztás, súlyozott 16,7 - 15,5 kWh/100 km<p>Az értékek a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletének XXI. mellékletében meghatározott WLTP mérési módszer alapján kerültek meghatározásra. Az üzemanyag-fogyasztási értékek kiszámítása ezen értékek alapján történt. Az áramfogyasztás meghatározása a 683/2008/EK rendelet alapján történt. Az adatok nem egy adott gépjárműre vonatkoznak, és nem képezik ajánlat részét, hanem kizárólag a különböző gépjárműtípusok egymással való összehasonlítására szolgálnak. Az értékek a kiválasztott extrafelszereltségek függvényében változnak.</p>

     Mercedes-Benz GLE SUV

     A képen a Mercedes-Benz GLE SUV látható.

     A Plug-In Hybrid család legnagyobb tagjai, a GLE 350 de 4MATIC és a GLE 350 e 4MATIC különösen jól profitálnak a legmodernebb műszaki megoldásokból. Nagyobb méretű akkumulátoruknak köszönhetően 100 km feletti elektromos hatótávolságra képesek, gyorsan utántölthetők útközben, és megadják a villanyautózás nagyszerű élményét.

      

     GLE 350 de 4MATIC: üzemanyag-fogyasztás, súlyozott 1,3 - 1,1 l/100 km, CO2-kibocsátás, súlyozott 34 - 29 g/km, áramfogyasztás, súlyozott 28,7 - 25,4 kWh/100 km;
     GLE 350 e 4MATIC: üzemanyag-fogyasztás, súlyozott 1,6 - 1,5 l/100 km, CO2 -kibocsátás, súlyozott 36 - 33 g/km, áramfogyasztás, súlyozott 28,1 - 26,8 kWh/100 km<p>Az értékek a Bizottság (EU) 2017/1151 rendeletének XXI. mellékletében meghatározott WLTP mérési módszer alapján kerültek meghatározásra. Az üzemanyag-fogyasztási értékek kiszámítása ezen értékek alapján történt. Az áramfogyasztás meghatározása a 683/2008/EK rendelet alapján történt. Az adatok nem egy adott gépjárműre vonatkoznak, és nem képezik ajánlat részét, hanem kizárólag a különböző gépjárműtípusok egymással való összehasonlítására szolgálnak. Az értékek a kiválasztott extrafelszereltségek függvényében változnak.</p>